Ultimele 100 ştiri din Buzău - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
La Muzeul Judeţean de Istorie Buzău, pregătirile sunt pe ultima sută de metri pentru redeschiderea pentru publicul vizitator, programată pentru data de 2 iunie. La intrarea în muzeu, pe holuri şi în sălile cu exponate, s-au delimitat culoarele pe care vizitatorii trebuie să le parcurgă. Expoziţiile sunt şi ele gata să fie admirate de către buzoieni.


Vin veşti bune pentru locuitorii a trei comune buzoiene dar şi pentru amatorii de drumeţii în zone pitoreşti. După ani buni de aşteptare, începe reabilitarea drumului judeţean care face legătura între comunele Vintilă Vodă, Săruleşti şi Bisoca. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.


Un grav accident rutier produs, vineri, pe DN2 E85, la Căldăruşanca, s-a soldat cu rănirea a trei persoane. Şoferul uneia dintre maşini a rămas încarcerat iar după câteva zeci de minute a fost scos conştient de pompieri şi trasportat la spital.


Imagini cu animale sălbatice care se apropie de zonele populate apar din ce în ce mai frecvent. O astfel de înregistrare a fost făcută într-o comună din Bărăganul buzoian de către un tânăr tractorist. Acesta a surprins un pui de căprioară, foarte jucăuş şi deloc speriat de prezenţa sa.


Ziua Eroilor a fost marcată şi în garnizoana Buzău, dar cu limitări impuse de starea de alertă. Dacă în anii trecuţi, manifestarea se organiza cu mult fast, joi, ceremonialul a constat doar în slujbe de pomenire şi depuneri de coroane, cu respectarea regulilor de distanţare socială.


Poliţiştii de investigaţii criminale au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău referatul cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de doi bărbaţi de 41 şi 51 de ani din Buzău, respectiv Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.


Un control ale Curţii de conturi este aşteptat la Primăria Buzău. Verificările vor începe de marţi şi sunt vizate cheltuielile municipalităţii în lupta pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.


Peste 13.500 de angajaţi din judeţul Buzău au primit, în această lună, plata pentru şomajul tehnic, după ce firmele pentru care lucrează şi-au suspendat activitate in perioada pandemiei.


Se înmulţesc cazurile de îmbolnăvire cu coronavirus în secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău. Dintre cei 7 pacienţi noi confirmaţi pozitiv cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău, 4 sunt cadre medicale medicale din Secţia de Boli Interne. Acestea au fost transferate la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti.


Primăria Buzău va avea de săptămâna viitoare conturile blocate din cauza unui credit bancar contractat acum un deceniu de către fostul frunizor de energie termică, Ecogen Energy, pentru plata energiei termice furnizate în sistem centralizat.


Sunt anunţate disponibilizări masive la Regia Autonomă Municipală Buzău, furnizorul de energie termică în sistem centralizat în oraşul Buzău. Primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că primii vizaţi de concedieri sunt cei aproximativ 80 de angajaţi trimişi în şomaj tehnic în perioada pandemiei de coronavirus.


Direcţia de Sănătate Publică Buzău a dispus o nouă anchetă epidemiologică la Secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean, după ce în urmă cu o săptămână a mai avut loc una. O infirmieră a fost testată pozitiv, după cum precizează epidemiologul Carmen Scântei.


Aerul libertăţii se simte din nou în cartierul Poştă. Furia oamenilor pe autorităţile care i-au ţinut izolaţi două săptămâni s-a mai estompat, iar mulţi spun că după toată experienţa au realizat cât de necesare sunt farmaciile în cartierul lor.


Şcolarii din municipiul Buzău vor putea desfăşura ore de curs în aer liber, începând chiar din această toamnă. Trei centre educaţionale vor fi amenajate de autorităţile locale în cele mai importante parcuri din muncipiul Buzău.


Personalul medical al Spitalului Judeţean Buzău a ţinut un moment de reculegere, marţi, 26 mai, ziua în care a fost condusă pe ultimul drum asistenta medicală din spitalul botoşănean.


Este vorba despre o femeie  de 54 de ani din cadrul Secţiei ORL a Spitalului Judeţean Buzău şi de un bărbat de 55 de ani, de asemenea cadru medical în cadrul Secţiei de Boli Interne a Spitalului Judeţean.


Donarea de sânge a scăzut semnificativ în ultima perioadă, la Centrul de Transfuzii din Buzău. Media celor care donează sânge în această perioadă este de 30 de persoane pe zi, foarte puţini în comparaţie anii trecuţi, când numărul donatorilor era dublu.


Un producător de fructe de lângă municipiul Buzău finalizează în această perioadă investiţia într-un depozit frigorific cu peste 650 de tone capacitate, ce va permite congelarea rapidă a fructelor culese vara şi toamna, apoi livrarea lor în lunile de iarnă.


Luni au fost confirmate în judeţul Buzău încă trei cazuri de infectare cu COVID-19, astfel că numărul total de îmbolnăviri la nivelul judeţului a ajuns la 160. Direcţia de Sănătate Publică a transmis Instituţiei Prefectului că două dintre cazuri sunt înregistrate într-o familie din Râmnicu Sărat.


Autorităţile buzoiene intenţionează să refacă total o porţiune de câteva sute de metri a străzii Frăsinet, între centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan. Anunţul a fost făcut recent de către edilul Constantin Toma.


Potrivit unei informări a Instituţiei Prefectului, astăzi, în judeţul Buzău au mai fost confirmate cinci cazuri de infectare cu COVID-19, numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului ajungând astfel la 158. Au fost declarate vindecate şi externate 39 de persoane, potrivit Prefecturii Buzău.


Zeci de taximetrişti din municipiul Râmnicu Sărat l-au condus, vineri, pe ultimul drum pe colegul lor, Ionel Porumb, care a murit la numai 200 de metri de Spitalul Municipal. Taximetristul de 51 de ani a decedat, luni, în faţa colegilor, lângă zidul Gării din municipiu. Oamenii cred că vina aparţine autorităţilor care au decis transformarea spitalului din oraş în unitate suport pentru tratarea COVID-19.


În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat principala bănuită de un furt dintr-o locuinţă de pe raza municipiului Buzău, stabilind că este vorba despre o buzoiancă în vârstă de 62 de ani.


Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului Buzău a ajuns la 153, cu două mai multe decât joi. De asemenea, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 134 de persoane, iar pentru alte 1.019 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.


Veste bună pentru cei care locuiesc în apropierea municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat: aceştia pot circula fără să aibă nevoie de declaraţie pe propria răspundere şi fără teama de a fi amendaţi, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.


Câţiva zeci de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, au declanşat vineri, 22 mai, un protest în curtea spitalului prin care cer demiterea actualului manager interimar.


Folosită de multă vreme de bucătarii din Occident, rucola a ajuns şi în grădinile românilor, fiind chiar în această perioadă pe tarabele din pieţe. Aroma puternică şi uşor iute oferă o savoare deosebită preparatelor în care este adăugată.


Apar noi cazuri de infectare cu coronavirus în rândul personalului medical din Buzău. Conducerea SJU Buzău a anunţat că au fost confirmate pozitiv încă cadre medicale din sectia ORL. Judeţul Buzău ajunge să numere, în acest moment, 17 cadre medicale infectate atât în Spitalul Judeţean Buzău cât şi în Policlinica Nicolae Titulescu.


Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău este închis de joi până luni pentru dezinfecţie generală, după ce un angajat al instituţiei a fost diagnosticat cu COVID-19. Este vorba despre un inginer de 56 de ani, angajat al departamentului tehnic, responsabil cu investiţiile în Inspectoratul Şcolar Judeţean.


Un camion cu semiremorcă s-a răsturnat joi dimineaţă, 21 mai, la intrarea în municipiul Râmnicu Sărat, dinspre Buzău, blocând total traficul pe DN2 E85.


Mai mulţi poliţişti au fost solicitaţi să intervină la spitalul din Râmnicu Sărat, unde un bolnav de COVID-19 a provocat un scandal, refuzând să şi ia tratamentul. Incidentul a avut loc miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00.


În judeţul Buzău au fost confirmate 148 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 35 de persoane fiind declarate şi vindecate. Un bebeluş născut la începutul săptămânii, un angajat al ISU, două asistente şi două infirmiere din Spitalul Judeţean sunt printre cele mai recente cazuri de COVID-19 confirmate în judeţ.


Autorităţile locale anunţă schimbări majore de infrastructură în zona Gării Buzău. Primăria Buzău intenţionează să reabiliteze total infrastructura rutieră din faţa Staţiei CFR.


Creşte numărul cadrelor medicale din Spitalul Judeţean Buzău infectate cu coronavirus. După ultimul set de teste pentru COVID-19, au fost înregistrate patru cazuri noi, toate în secţia ORL. Managerul unităţii medicale crede că în zilele următoare ar putea apărea mai multe cazuri de îmbolnăviri în rândul personalului sanitar.


Toate cele 93 de teste prelevate de la personalul medical din cadrul Policlinicii Nicolae Titulescu au ieşit negative. Prin urmare, DSP Buzău a decis ca activitatea policlinicii să fie reluată, cu respectarea normelor de igiena şi de distanţare socială.


Sezonul alergiilor de primăvară este în toi şi simptomele acestora pot fi confundate cu cele de COVID-19. Tusea, secreţiile nazale sau durerile de cap sunt suferinţe comune pentru cele două afecţiuni.


În România este o încă o tradiţie, o apreciere pentru mâncarea naturală, altfel decât în America. Aceasta este convingerea americancei Didi Deshaies, coordonatoarea unei asociaţii de ajutor şi a unei grădini sociale care livrează legume bio pe bază de abonament anual. S-a stabilit de 15 ani în România, fascinată de obiceiurile descoperite aici.


Moartea unui taximetrist de 51 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, în faţa gării din oraş, şi reacţia întârziată a autorităţilor sanitare, au stârnit furia localnicilor din Râmnicu Sărat. Mulţi cred că vina morală pentru moartea bărbatului o au autorităţile care au decis transformarea spitalului din municipiu în unitate suport pentru tratarea COVID-19.


A fost aglomeraţie la Serviciul de Taxe şi Impozite al Primăriei Buzău şi în cea de-a doua zi de la reluarea programului cu publicul. Luni, mai multe instituţii publice au pornit activitatea, după două luni de pauză.


Criza COVID 19 afectează şi societăţile Primăriei Buzău. Este vorba despre Regia Autonomă Municipală şi societatea de transport public în comun, Trans Bus, care au fost nevoite să-şi trimită în şomaj tehnic o parte dintre angajaţi. Până pe 1 iunie, angajaţii celor două societăţi vor fi plătiţi cu 75% din salariu.


O tânără de 23 de ani din localitatea Râmnicelu a fost confirmată cu infecţie cu coronavirus, la scurt timp după ce a născut în Maternitatea Buzău.


Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului Buzău a ajuns la 141. De asemenea, în judeţul Buzău, se află în carantină un număr de 188 de persoane, iar pentru alte 411 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu.


Încă două cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Spitalul Judeţean Buzău, la secţiile ORL şi Medicină Internă. Este vorba despre un medic şi despre o asistentă medicală. Cei doi au fost trimişi la un spital din Bucureşti.


Cei şapte angajaţi din Spitalul Judeţean nu sunt singurii angajaţi din sistemul medical buzoian infectaţi cu COVID-19. Policlinica ”N. Titulescu” a fost închisă după ce un medic şi un asistent au fost depistaţi cu coronavirus. De atunci, ambulatoriul spitalului judeţean a fost luat cu asalt de pacienţi.


Autorităţile judeţene vin cu noi precizări pentru locuitorii comunelor din jurul oraşului Buzău care greşit au înţeles că localităţile din jurul municipiului ar fi în zonă metropolitană, persoanele domiciliate în aceste zone neavând nevoie de declaraţie pe proprie răspundere.


Doi bărbaţi din oraşul Pogoanele au fost reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce au atacat poliţiştii trimişi să aplaneze un conflict în familia acestora.


Şase angajaţi ai secţiei de boli interne a Spitalului Judeţean Buzău şi un medic nefrolog de la Dializă au fost confirmaţi cu COVID-19. Secţia a fost închisă pentru dezinfecţie însă luni îşi reia activitatea. Aceştia nu sunt singurii angajaţi din sistemul medical buzoian infectaţi cu COVID-19.


O mămică şi bebeluşul ei, care provin din focarul de la Râmnicelu, au fost transferaţi la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti după ce au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Femeia în vârstă de 19 ani se afla internată într-unul dintre modulele izolatoare de la Spitalul Judeţean Buzău.


Infecţia cu noul coronavirus în secţia de Boli Interne a Spitalului Judeţean Buzău s-a extins, ajungând şi la personalul sanitar. Potrivit conducerii SJU, şapte cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19.


Ajutor financiar pentru localnicii din Râmnicelu. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat asigurarea unei alocaţii de hrană în cuantum de 30 lei/zi/persoană, pentru perioada 18-22 mai 2020, care acoperă cheltueilile pentru apă şi alimente necesare populaţiei cu probleme, aflate în izolare la domiciliu în zona carantinată.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.