Ultimele 100 ştiri din Buzău - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Culturile de ardei dispar de la an la an din bazinul legumicol din jurul Buzăului iar cine se încumetă să mai producă această legumă îşi asumă riscuri mari. Grădinarii s-au săturat să contabilizeze pierderi de peste 80 la sută după recoltările din ultimul deceniu, astfel că mulţi au renunţat la plantarea ardeilor. O boală necunoscută distruge planta chiar în perioada de coacere.


Ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Buzău a fost sesizat de un buzoian de 28 de ani cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 16 septembrie, un bărbat a încercat să-i ofere spre vânzare o bijuterie despre care pretindea că ar fi din aur, însă din câte a observat cel mai probabil era un fals.


Seceta afectează cultura de rapiţă, una dintre cele mai profitabile pentru agricultori dar care a devenit în ultimii ani cea mai păguboasă. Pământul uscat provoacă întârzieri şi la însămânţarea  grâului de toamnă. Cultura trebuie înfiinţată până pe 15 octombrie şi dacă nu plouă există riscul ca producţia să fie mult diminuată atât cantitativ cât şi calitativ.


Consiliul Judeţean a majorat sumele alocate proiectului de modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Decizia a fost luată, prin votul majorităţii consilerilor judeţeni, în şedinţa extraordinară de marţi.


Un băiat în vârstă de 12 ani, din satul Cândeşti, a ajuns marţi la spital după ce a fost lovit de o maşină pe DN 10. Accidentul a avut loc în jurul orei 12.30.


Un microbuz transformat în mini-muzeu se va deplasa la şcolile din judeţ pentru ca toţi copiii care nu pot ajunge la Buzău să aibă acces la informaţia oferită de un muzeu adevărat.


Un grav accident de circulaţie, soldat cu patru victime, s-a produs luni după-amiază în zona localităţii Aluniş, din judeţul Buzău. O persoană a fost rănită gravă, cu şanse mici de supravieţuire.


Mai multe echipaje de pompieri şi scafandri din mai multe judeţe caută de trei zile în lacul Siriu, din judeţul Buzău, un bărbat care a căzut dintr-o barcă şi a fost tras de curenţi în adâncuri. Echipajele au fost chemate de un martor care povesteşte că a observat totul de pe malul lacului, dar nu a avut cum să intervină.


Trei autovehicule au fost implicate luni, într-un accident rutier produs pe DN 2 E85, la Gura Câlnăului, o persoană fiind rănită în urma impactului.


În timp ce mulţi români apţi de muncă stau cu mâna întinsă la ajutoare, munca în grădini este făcută de bătrâni. Pe Codina Nancu, de 86 de ani, o găsim zilnic la cules de ceapă, cot la cot cu grădinarii de la marginea oraşului. Stana Jipa, şi mai în vârstă, vinde legume şi zarzavat în piaţa din Buzău. Ambele spun că munca le-a prelungit viaţa.


Luni dimineaţă, în jurul orei 07.30, a fost sesizată producerea unui accident de circulaţie la intersecţia DN 2B cu DN 2 E85. Potrivit poliţieim două autoturisme au intrat în coliziune, iar din impact una dintre ele a ricoşat într-o autoutilitară.


Poliţia din Buzău a început o anchetă după ce corturile pentru strângerea de semnături ale unor candidaţi la alegerile prezidenţiale, amplasate în centrul oraşului, şi o prismă cu chipul Vioricăi Dăncilă au fost mâzgălite în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.


O buzoiancă pasionată de bucătăria tradiţională ne dezvăluie secretele conservei dulci. Produsele ei pot fi gustate de turiştii care aleg Drumul Vinului, traseu ce porneşte de la poalele Istriţei şi se încheie la Vulcanii Noroioşi.


Bamele sunt mai puţin cunoscute de români, pentru că sunt puţini cei care au avut ocazia să guste, măcar o dată, mâncarea făcută din aceste legume. Seamănă cu fasolea păstăi, au gust apropiat de cel al vinetelor ori sparanghelului şi au efecte benefice pentru întreg organismul.


Copilotul elicopterului care a intervenit pentru salvarea fetiţei dispărute în comuna buzoiană Bisoca a participat la operaţiune chiar de ziua lui. Maistrul militar principal Sorin Ion a împlinit sâmbătă 49 de ani.


Dragoş Borcăiaş este voluntarul din sat care a mers cu echipajul din elicopterul MAI să caute fetiţa de opt ani, dispărută aseară de acasă. Acesta spune că a văzut-o pe Nicoleta stând pe iarbă, cu mânuţele pe genunchi, în aşteptarea salvatorilor ei. Copila de 8 ani a mers continuu, aproape toată noaptea, în zone împădurite şi cu relief accidentat, fiind găsită la peste 7 kilometri distanţă de casă.


Fetiţa de opt ani dispărută de acasă vineri seară a fost găsită în viaţă, sâmbătă, în jurul orei 11.30, fiind reperată de un elicopter al MAI care a survolat zona. La ora transmiterii acestei ştiri, copila a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital.


Pompierii buzoieni au fost soolicitaţi, vineri seară, să caute un bărbat care ar fi căzut în apă în timp ce se afla cu barca pe lacul de acumulare Siriu. Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 22.30.


Poliţiştii buzoieni au fost sesizaţi, vineri seară, de dispariţia unei fetiţe de aproape 9 ani, de la domiciliul său aflat într-un sat de munte din comuna Bisoca. Sesizarea s-a făcut la 112, în jurul orei 21.00, mai mulţi poliţişti şi jandarmi fiind trimişi imediat în misiune de căutare şi salvare.


Societatea Exploratorilor organizează pe 21 septembrie ediţia a doua a Concursului de explorare Urbană, concurs de orientare adresat tuturor iubitorilor de activităţi în aer liber ce se desfăşoară în Parcul Alexandru Marghiloman din Buzau.


Ziua pompierilor este marcată în fiecare an la 13 septembrie. Este data la care, în anul 1848, a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, o luptă eroică purtată de pompierii militari, conduşi de locotenentul Pavel Zăgănescu, împotriva trupelor otomane, pentru apărarea Revoluţiei de la 1848.


Au început lucrările de renovare a clădirii fostului Spital Brătianu, de pe bulevardul Bălcescu. După reabilitare, în clădire va funcţiona un centru muzeal iar în jur va fi amenajată o grădină publică în care buzoienii se pot relaxa.


La Tribunalul Buzău a avut loc primul termen în dosarul în care tânărul acuzat de uciderea Valentinei Nica, fata în vârstă de 22 de ani, din Buzău, incendiată de fostul ei iubit. În acelaşi timp, procurorii din Buzău au deschis un nou dosar penal în cazul Valentinei, care îi vizează pe cei doi prieteni ai lui Cosmin Dan care, în noaptea tragediei, i-au adus acestuia un bidon cu benzină.


Gama de produse tradiţionale din carne s-a îmbogăţit de curând cu două preparate fabricate la Râmnicu Sărat, în judeţul Buzău. Au primit atestat de produs tradiţional salamul şi cârnaţii crud-uscaţi „Casa Râmniceană“, preparate ce au la bază reţete vechi de un secol.


Un bărbat din judeţul Buzău a ajuns la de 20 de ani, însă niciun act de identitate nu-i atestă vârsta. Deoarece mama nu l-a declarat după ce l-a adus pe lume, el nu deţine nici măcar certificat de naştere şi CNP. Poliţiştii l-au găsit în gara din Focşani.


Mai mulţi consilieri locali i-au sesizat recent primarului că, în ultima vreme, poliţiştii locali din Buzău au dispărut de pe străzile urbei. Au aflat de la edilul-şef că sunt în continuare la fel de prezenţi, însă nu în uniformă.


Traficul rutier pe DN1B Buzău – Ploieşti a fost blocat între Lipia şi Merei, din cauza unui accident de circulatie în care au fost implicate două autoturisme. Şoferii şi o pasageră au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la spital.


Militarul buzoian Ciprian Ştefan Polschi, ucis săptămâna trecută în teatrul de operaţii din Afganistan, a fost condus joi pe ultimul drum de soţie, de cei doi copii, părinţi, prieteni şi de camarazii de armă. Sute de oameni au participat la slujba de înmormântare. Dintr-un elicopter militar care a survolat Calea Eroilor au fost aruncate flori peste cortegiul funerar.


Peste 50 de tone de furaje au ars într-un incendiu care a izbucnit la un saivan de animale din localitatea buzoiană Vadu Paşii. În incendiu au ars şi animale, focul manifestându-se pe 1.000 de metri pătraţi.


Circuitul dedicat exclusiv posesorilor de biciclete, trotinete şi role, lung de 5,4 kilometri, include zona Crâng şi Calea Eroilor. „Inelul verde” va fi inaugurat pe 22 septembrie, atunci când buzoienii vor avea parte de mai multe surprize.


Un tânăr din Râmnicu Sărat, în vârstă de 28 de ani, şi-a bătut amicul de pahar, de 43 de ani, până l-a omorât. Cadavrul victimei a fost abandonat pe malul râului Râmnicu Sărat şi a fost găsit de un localnic care mergea la serviciu, către o balastieră din zonă.


După ce s-au ales cu reproşuri şi sancţiuni de la ministrul sănătăţii, mai puţin de o lună le-a luat celor din conducerea Spitalului de Psihiatrie Săpoca, judeţul Buzău, să angajeze personalul necesar supravegherii pacienţilor periculoşi. Demersul care trena de câteva luni s-a rezolvat rapid: proba scrisă a concursului a avut loc joi, 5 septembrie, iar interviul, luni, 9 septembrie.


La început de an şcolar, o profesoară de română din Buzău le-a cerut elevilor săi ca, în loc de flori, să-i aducă rechizite pe care să le doneze ulterior copiilor nevoiaşi. Materialele donate de elevi au fost preluate de o asociaţie umanitară.


A început forfota în bucătării, acolo unde gospodarii se întrec în prepararea conservelor, fiecare după câte o reţetă moştenită de la bătrânii din neam. Ardeiul bulgăresc, iute şi dulce, are multe variante de conservare, în zona Buzăului, iar reţeta prin care acesta devine o pulbere aromată şi iute merită împărtăşită.


Un tânăr a fost descoperit, luni seară, de poliţiştii locali, în timp ce zăcea inconştient pe o bancă din parcul aflat la intersecţia Bulevardului Bălcescu cu Spiru Haret. Agenţii care executau serviciul în civil în zona parcului l-au observat pe adolescent care stătea întins pe o bancă. În  momentul în care poliţiştii s-au apropiat au constatat că acesta este inconştient.


Sicriul cu trupul sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi a ajuns la Buzău, în jurul orei 18, şi a fost depus la capela bisericii „Sf. Ştefan”, de pe strada Frăsinet. Înmormântarea va avea loc joi, la Cimitirul Eroilor din Buzău.


Bărbatul care a descoperit maldărul de bidoane şi ambalaje cu însemnele armatei americane, abandonate după un exerciţiu NATO efectuat în iunie în pădurile Buzăului, a revenit marţi, 10 septembrie, pentru a strânge gunoaiele. Motociclistul Ovidiu Turcea, organizator de competiţii de anduranţă, crede că la mijloc este o gafă a organizatorului exerciţiului militar.


Complexul sportiv de la marginea orasului va intra într-un amplu proces de reabilitare iar la finalul lucrărilor arena va beneficia de o pistă nouă de alergare, o tribună cu 1.500 de locuri, vestiare moderne şi tabelă de marcaj electronică.


Cum au scăpat militarii americani indicii că au trecut printr-o zonă izolată din Buzău în timpul unei aplicaţii? Şi-au lăsat gunoaiele împrăştiate într-o poiană în care au făcut pauză pentru hrănire şi hidratare.


Chef Cristi Dobre, un bucătar buzoian care s-a perfecţionat în restaurante din Europa, a obţinut mai multe medalii de aur, la probe individuale şi pe echipe, în cadrul unei competiţii gastronomice care a avut loc în oraşul Novi Sad, Serbia. El a făcut parte din echipa naţională a României, care a obţinut medalia de aur la secţiunea destinată naţiunilor.


Luni după-amiază, conducerea Regiei Autonome Municipale Buzău a anunţat că sistează furnizarea apei calde, din cauza unei defecţiuni în sistem. Întreruperea este cauzată de o avarie apărută la racordul PT 40 de la intersecţia străzilor Vulcan şi Grâuşorului.


Printr-o hotărâre de consiliul local, Ciprian Polschi, militarul buzoian ucis săptămâna trecută în Kabul, a fost trecut pe lista cetăţenilor de onoare declaraţi post-mortem.


O crimă produsă în urmă cu mai bine de o lună pare a fi un mister greu de elucidat de către anchetatorii buzoieni. La jumătatea lunii iulie, cadavrului unei femei a fost descoperit pe raza comunei Gălbinaşi. Anchetatorii au aflat că victima fusese dată dispărută de fratele ei pe 20 iunie, însă căutările au fost zadarnice timp de aproape trei săptămâni.


O scenă surprinsă în weekend pe un drum din Buzău de camera montată pe bordul unui autoturism stârneşte deopotrivă amuzamentul şi indignarea internauţilor. Filmarea distribuită pe facebook de Alinta Frunză s-a viralizat la doar câteva ore de la postare.


Mici, de culoare neagră sau roşie, în funcţie de specie, cu gust amărui, fructele de aronia provin din America de Nord, unde băştinaşii îi cunoşteau efectele asupra sănătăţii. Amerindienii i-au spus ”fructul inimii”, după ce i-au descoperit proprietatea de a le indica dacă au sau nu probleme cardiace şi de circulaţie.


Autorităţile Buzăului au lansat invitaţii către toţi producătorii de legume, fructe şi produse tradiţionale din regiune să  participe cu produsele proprii la târgul Toamna Buzoiană, devenit tradiţie pentru această zonă a ţării.


Punţile metalice ale noului pod de la Vadu Paşii vor fi montate, în primă fază, pe jumătate din lungimea construcţiei, cu două macarale de 600 de tone care sunt unicat în România. Este prima lucrare  complexă, programată în luna septembrie, după ce viitura din primăvară a amânat execuţia podului, provocând pagube considerabile constructorului.


Poliţiştii de investigaţii criminale au reţinut pentru 24 de ore un escroc care a comis multe fapte de înşelăciune, prin metoda „şmen”. Cel puţin şase infracţiuni i-au fost dovedite deja, în urma cărora a prejudiciat victimele cu peste 2.000 de lei.


Buzoianul Ciprian Ştefan Polschi, ucis joi, 5 septembrie, în Afganistan, a fost avansat postmortem la gradul de sublocotenent şi decorat cu Ordinul Naţional "Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru război. Povestea lui este una despre sacrificiu pentru binele familiei, pe care a pus-o mai presus de orice.


Începând de anul viitor, buzoienii vor putea circula cu autobuze electrice. Nouă asemeena mijloace de transport, achizţionate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, vor fi distribuite la Buzău, în cadrul unui program naţional.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.