Ultimele 100 ştiri din Buzău - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Un primar de comună abandonează şefia comunităţii pe care o păstoreşte de peste două decenii şi devine un simplu angajat, ce-i drept, într-o instituţie importantă. Vorbim despre Marian Muşat, primar în Valea Salciei pentru încă vreo lună de zile, până i se aprobă încadrarea la Curtea de Conturi Vrancea.


Criza medicală generată de Valul 4 al pandemiei de coronavirus devine îngrijorătoare. Marţi dimineaţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buză, în secţia ATI, un singur loc mai era disponibil pentru bolnavii infectaţi cu SARS CoV-2.


Valul scumpirilor loveşte şi-n alimentele de bază, precum ouăle. Fermierii anunţă scumpiri cu peste 20 de procente în acest sector, modificări dictate de majorările ivite în lanţul de producţie. Costul utilităţilor şi al hranei pentru păsări este într-o continuă creştere, iar majorarea salariului minim va avea şi ea un efect.


De marţi, a fost reactivat Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Asta, deoarece a debutat campania de vaccinare a cadrelor medicale cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva Covid-19.


Pentru realizarea tronsonului Ploieşti - Buzău din Autostrada Moldovei (A7), Ministerul Transporturilor doreşte exproprierea a 2.389 de imobile din judeţul Buzău.


Referendumul de unificare a comunei Ţinteşti cu municipiul Buzău a eşuat. Cei care au mers la vot, cu speranţa că vor veni condiţiile de oraş şi pe uliţele lor, se uită acum cu jind spre urbea de care îi despart câţiva kilometri. Unii însă triumfă după acest eşec şi spun că tot mai bună e viaţa la ţară.


Norul de cenuşă vulcanică rezultat după erupţia din Canare a avansat rapid, atingând vestul ţării duminică după-amiază, 26 septembrie. Gazele evacuate în atmosferă pot provoca ploi acide, potrivit ziarului El Pais. Ele pot avea efecte atât asupra sănătăţii oamenilor, cât şi în agricultură.


Un bărbat a murit într-un accident rutier produs luni dimineaţă pe DN2 E85, în apropiere de Râmnicu Sărat. Două autovehicule au fost implicate în evenimentul rutier.


O adevărată grădină zoologică se află la marginea Buzăului, înconjurată de multă verdeaţă şi departe de zgomotul oraşului. Este, de fapt, o fermă pe care proprietarii ei, soţii Moglan, au populat-o cu câţiva struţi, iepuri uriaşi, ponei, păsări din cele mai spectaculoase rase, dar şi cu peşti coloraţi.


Referendumul privind alipirea comunei Ţinteşti la municipiul Buzău organizat duminică a înregistrat o prezenţă slabă la vot, iar la închiderea urnelor primarul Buzăului Constantin Toma şi-a exprimat coonvingerea că un vot pozitiv ar fi dat o şansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.


Referendumul privind unirea Buzăului cu Ţinteştiul s-a încheiat cu un eşec provocat de prezenţa extrem de slabă la urne înregistrată la nivelul municipiului Buzău. La Ţinteşti, procentul de participare a depăşit pragul de validare, însă în zadar.


Prezenţa la vot în cadrul referendumului pentru unirea Buzăului cu Ţinteştiul este extrem de slabă. Până la ora 17.30, doar 7,34 % dintre buzoienii cu drept de vot şi-au exercitat dreptul constitutional, adică 7.917 de persoane. La Ţinteşti, procentul privind prezenţa la urne este aproape de pragul de 30%.


Însoţit de primarul Constantin Toma, preşedintele PSD, deputatul Marcel Ciolacu, a mers dimineaţă să voteze la secţia amenajată în Şcoala Generală „Dionisie Romano”, din centrul oraşului.


Jandarmii şi poliţiştii din Nehoiu au declanşat, sâmbătă seară, o misiune de căutare şi salvare a unui bărbat care s-a rătăcit într-o pădure şi s-a panicat după ce s-a rănit la picior. Bărbatul se afla împreună cu mai mulţi prieteni în zona Mlăjet.


Peste 100.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Buzău şi din comuna Ţinteşti sunt aşteptate duminică, între orele 7.00 şi 23.00, la secţiile de votare pentru a se exprima asupra unirii celor două unităţi administrativ-teritoriale.


Vacanţa mare a fost perioada de vârf a centrelor de echitaţie din judeţul Buzău. Zeci de copii veneau la cursurile de călărie, la o pensiune din Cândeşti, aduşi de părinţi. Vestea bună este că activitatea centrelor continuă. Pe durata activităţii celor mici, adulţii se pot delecta cu mâncăruri preparate chiar în fermă.


Două familii din satul Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni, au rămas fără locuinţe, după ce copiii uneia dintre familii s-au jucat cu chibriturile, iar casa a luat foc. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins şi la casa vecinilor.


Două infracţiuni şi aproape 400 de contravenţii au fost depistate de poliţiştii buzoieni de la Rutieră, în timpul unei ample acţiuni în sistem integrat cu judeţele limitrofe, pentru prevenirea accidentelor ce se pot produce pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie.


Inspectoratul de Poliţie Buzău a scos la concurs 18 posturi de agenţi şi ofiţeri de poliţie prin încadrare directă. Înscrierile se fac on-line până pe 5 octombrie, inclusiv în zilele nelucrătoare.


O nouă formă de turism se conturează în zona Buzăului: în căutarea mâncărurilor tradiţionale, sănătoase, cu ingrediente din ograda gazdei.  Mulţi dintre turiştii care aleg sejururi lângă oraşul Buzău, zonă legumicolă renumită, au pretenţia să mănânce sănătos acolo unde se cazează, din ce le oferă ograda.


Un accident rutier a avut loc, joi seară, pe strada Frasinet, din municipiul Buzău, în dreptul parcului ”Iazul Morilor”, care a fost inaugurat în prima parte a zilei.


Locuitorii municipiului Buzău vor putea circula, vineri, 8 octombrie, cu autobuzele Trans Bus, cu bilete obţinute în schimbul unor doze din aluminiu şi PET-uri.


Este anchetă la Maternitatea Buzău, după ce părinţii unei tinere de 18 ani acuză de neglijenţă cadrele medicale, neglijenţă care, în opinia lor, a dus la moartea fătului. Tânăra era la prima naştere şi a fost internată în Maternitatea Buzău în urmă cu două zile.


Parcul „Iazul Morilor”, investiţie a Primăriei Buzău, a fost inaugurat joi în prezenţa a zeci de buzoieni. Tronsonul străzii Frăsinet, dintre centrele comerciale şi biserica Sfântul Ştefan, arată total diferit faţă de anii trecuţi.


Consiliul Judeţean Buzău se va muta într-un ansamblu de clădiri aflate în spatele actualului sediu de pe Bulevardul Bălcescu, după ce vor fi reabilitate mai întâi. Este vorba despre mai multe imobile în care au funcţionat o redacţie de presă şi o tipografie.


O casă din satul Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni, a fost cuprinsă în totalitate de flăcări, pe o suprafaţă de 200 mp. Până la sosirea pompierilor, incendiul s-a extins şi la altă casă, în zona acoperişului, pe o suprafaţă de 20 mp.


S-a dat startul reabilitării celui mai mare bulevard din municipiul Buzău. Lucrările de pe Bulevardul Unirii au început cu trotuarele. În aceste condiţii, este de aşteptat ca traficul din oraş să devină din ce în ce mai sufocant.


Evoluţia îngrijorătoare a valului 4 la pandemiei de coronavirus şi începerea şcolii au golit farmaciile din Buzău de teste rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.


Locuinţele din municipiul Buzău care mai sunt branşate la sistemul centralizat de încălzire vor primi căldură în mai puţin de o lună. Potrivit reprezentanţilor societăţii de termoficare, RAM Termo Verde, dintre cei 5.000 de abonaţi pe care îi avea iniţial, societatea a mai rămas cu circa 4.000 de abonaţi.


Unii dintre cei mai talentaţi tineri actori şi regizori români au ocazia să impresioneze spectatorii la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, într-o stagiune specială dedicată lor.


Are formă de şarpe, miros de pâine caldă, iar la maturitate, când culoarea i se schimbă din verde în roşu închis, are gustul asemenea tomatelor. Sunt, pe scurt, calităţile celei mai noi specii de dovleac, aclimatizată la Buzău.


Poliţiştii au început o anchetă, după ce vânzătoarea unui magazin de bijuterii din centrul oraşului Buzău a semnalat prin apel la 112 un furt care a avut loc marţi după-amiază.


Anul şcolar 2021-2022 a început fără ca elevii din judeţul Buzău să primească gustarea din pauza mare. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău afirmă că va mai trece puţin timp până când copiii vor beneficia de măr, lapte şi corn.


Un hunedorean a fost rănit într-un accident rutier produs marţi după-amiază, la ieşire din municipiul Buzău, pe Şoseaua Bucureşti.


Peste 20 de percheziţii domiciliare au avut loc în Buzău, Galaţi şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Operaţiunea a fost organizată de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT Buzău.


Şase handbaliste de la SCM Gloria Buzău au fost convocate în lotul Naţionalei care pregăteşte meciurile din preliminariile EURO 2022.


Primăria Buzău caută fonduri europene pentru a transforma fostul Spital Rural din Mihăileşti într-un modern complex de servicii pentru persoane vârstnice.


O nouă localitate din judeţul Buzău a depăşit pragul de două cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la mia de locuitori. Este vorba despre comuna Vâlcelele, unde au fost depistate numai trei cazuri COVID-19, dar care a făcut ca rata de incidenţă să fie de 2,15 la mia de locuitori.


Un bătrân din Vadu Paşii care venise în municipiul Buzău ca să-şi cumpere provizii pentru iarnă a pierdut o geantă în care avea suma de 6.300 lei. Gheorghe Ioniţă a uitat borseta într-un autobuz.


„Toamna Buzoiană” este evenimentul în cadrul căruia producătorii locali au ocazia să-şi expună roadele din noua recoltă şi să promoveze sortimente noi. O fabrică de dulceţuri pe bază de miere şi fructe proaspete a lansat în cadrul festivalului câteva sortimente noi de Melinis, un preparat inventat la Buzău.


Evaluatorii UNESCO care au ajuns la Buzău pentru a întocmi un raport în baza căruia Ţinutul Buzăului să fie acceptat ca Geoparc Global şi-au încheiat duminică vizita de lucru şi s-au declarat mulţumiţi de cele găsite în teren. Chiar dacă recunosc că mai este de lucru la anumite capitole, cum ar fi infrastructura de transport, ”Ţinutul Buzăului" are mari şanse să obţină un raport favorabil, zona fiind catalogată ca una cu un potenţial imens.


A început „Toamna Buzoiană”, unde timp de opt zile producătorii locali de legume, fructe şi produse tradiţionale expun roadele din noua recoltă. La deschidere a fost prezent un fost ministru al agriculturii, care obişnuia să facă turul festivalurilor dedicate recoltei, de unde făcea şi cumpărături.


Două persoane au fost rănite într-un carambol produs sâmbătă după-amiază pe DN2 E85, în localitatea buzoiană Costeşti. Trei maşini s-au făcut zob în urma accidentului provocat de un şofer în vârstă de 23 de ani.


O autospecială a Poliţiei Râmnicu Sărat, la bordul căreia se aflau doi agenţi, a fost serios avariată în urma unui accident de circulaţie produs pe DN2 E85, la limita judeţelor Buzău şi Vrancea.


Staţiunea viticolă Pietroasele, din judeţul Buzău, este sursa unor foarte apreciate vinuri de pe piaţa românească, şi nu numai. “Tămâioasa de Pietroasele” este regina licorilor produse în unitatea de cercetare a Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti, fiind catalogat drept cel mai aromat sortiment din clasa Tămâioasei româneşti.


Peste două mii de buzoieni şi turişti au participat joi la prima ediţie a festivalului „Zilele Chişinăului la Buzău”. Evenimentul organizat de CJ Buzău, în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie, în staţiunea Sărata Monteoru.


Emoţii pentru echipa care se ocupă de proiectul Ţinutul Buzăului, aspirant la statutul de Geoparc UNESCO: o echipă formată din doi evaluatori a început vizita în urma căreia se decide dacă acest areal va primi această statut extrem de important.


Un bărbat a murit iar şase persoane au fost rănite într-un teribil accident produs miercuri seară, în jurul orei 22.00, pe DN 2 B, în afara municipiului Buzău. Evenimentul a fost surprins într-o transmisiune live făcută de o persoană aflată pe bancheta maşinii care avea să producă accidentul.


La Buzău, au fost puse bazele Institutului European pentru Cercetare Multidisciplinară, menit să reunească specialişti din mai multe domenii, pentru a creiona proiecte de dezvoltare.


Un grav accident de circulaţie s-a produs miercuri seară pe DN2B Buzău – Brăila, în apropiere de intersecţia cu DJ204D către Ţinteşti.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.