Ultimele 100 ştiri din Caraş-Severin - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Familia din Bocşa (Caraş-Severin) care se luptă în instanţă ca să obţină adopţia fetiţei de 7 ani pe care o are în plasament de la un an, a fost anunţată că, miercuri, executorul judecătoresc şi angajaţi ai Direcţiei de Protecţia Copilului vor trece la executarea silită şi vor lua fetiţa cu forţa.


Peste 200 de mori de apă există în prezent în zona Banatului de Munte, însă, cu excepţia celor aflate în complexul mulinologic de la Rudăria (Eftimie Murgu), marea majoritatea sunt cvasi-necunoscute.


Biroul Electoral Central prezintă rezultatele parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie. La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost date publicităţii următoarele rezultate.


Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 10 noiembrie. În judeţul Caraş-Severin sunt înscrişi pe listele electorale permanente 273.000 de cetăţeni cu drept de vot.


Patru autoturisme au fost implicate sâmbătă seara într-un accident rutier, soldat cu 12 victime, la ieşire din Caransebeş către Timişoara.


Dosarul în care interpreta de muzică populară Cristina Berinde îl acuză pe reşiţeanul Ionuţ Laurenţiu Boşneag că a şantajat-o cu imagini compromiţătoare a ajuns în faza de apel. Dacă decizia instanţei de fond va fi menţinută, bărbatul va avea de executat şapte ani şi două luni închisoare.


Cea mai în vârstă reşiţeancă, Barbara Masai a împlinit 107 ani. În ziua sărbătoririi, Erwin Josef Ţigla, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Caraş-Severin a vizitat-o şi i-a urat “La mulţi ani!”.


Pipotele sunt pretenţioase la gătit pentru că trebuie o pregătire minuţioasă înainte de fi transformate în ciorbă.


Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunţat că lucrările la noul punct de trecere a frontierei din oraş sunt înaintate.


Asociaţia Locus, partener în proiectul Herculane Project, alături de Primăria Herculane, cu obiectivul de a pune în siguraţă şi a reabilita una dintre cele mai importante clădiri din Băile Herculane, a anunţat că a primit încă o donaţie importantă pentru lucrările de punere în siguranţă.


Ciocolata neagră este recomandată de specialişti pentru că ar fi mult mai sănătoasă decât cea clasică. Printre beneficii: scade riscul bolilor de inimă şi previne diabetul.


Unul dintre cele mai importante proiecte de regenare urbană de la Reşiţa este şi transformarea funicularului, pe care se transportau cărbuni şi care traversează oraşul, într-un loc de agrement şi distracţii.


Angajaţii postului regional Radio Reşiţa, care face parte din reţeaua de stat Radio România, au protestat astăzi în faţa sediului unde îşi desfăşoară activitatea.


112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă disponibil gratuit la nivelul întregii ţări, ce poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă.


Sub titlul "Viitorul oraşelor din România", specialiştii de la UrbanizeHub, un agregator online de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltare urbană sustenabilă, au demarat prima consultare din România în care întreabă cetăţenii pentru ce şi-ar dori să fie accesate fondurile europene în perioada 2021-2027.


Asociaţia Locus şi Primăria Herculane au ajuns la o înţelegere privind executarea lucrărilor pentru punerea în siguranţă şi conservarea clădirii Băilor Imperiale Neptun. Iniţial, primăria ceruse banii strânşi de asociaţie lucrări, însă reprezentanţii acesteia s-au opus.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că zeama numită lebenci leves este o încropire de gusturi memorabilă de care el nu se mai satură.


Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa găzduieşte Muzeul Jocurilor Video, care se deschide astăzi, 11 octombrie, cu ocazia manifestării “Noaptea Galeriilor”


O femeie din Anina a fost şantajată de un reşiţean cunoscut pe Facebook după ce i-a dat individului o mulţime de detalii despre viaţa sa intimă şi şi-a filmat pentru el zonele intime. Bărbatul i-a cerut să-i trimită bani şi să-i cumpere televizoare în schimbul păstrării secretelor.


Chiar dacă a devenit celebră pentru ciorba pe care o găsim în mai toate restaurantele româneşti, burta de vită mai poate fi gătită şi sub alte forme.


Bucătarul Marian Popovici, din judeţul Caraş-Severin, va participa în Macedonia la una dintre cele mai importante competiţii gastronomice din Balcani.


Crapul este unul dintre cei mai gustoşi peşti care se găsesc în apele şi în supermarketurile din România. Carnea de crap se poate consuma fiartă, prajită, friptă, afumată, marinată şi poate fi gătită la grătar.


Greenpeace Romania, DeClic si Agent Green şi-au unit forţele pentru organizarea celui mai mare marş pentru pădurile României.


Waldemar Murgu, managerul Spitalului Judeţean Reşiţa (Caraş-Severin), a împânzit secţiile unităţii medicale cu afişe anti-şpagă.


Primarul Reşiţei nu mai vrea poliţişti cu burtă sau ieşiţi din formă. Ioan Popa l-a anunţat pe şeful Poliţiei Locale Reşiţa că o parte din oamenii din subordine trebuie să plece


O piaţă istorică din Băile Herculane se reabilitează cu bani europeni. Este vorba despre piaţa în care se află simbolul staţiunii, statuia eroului mitic Hercule.


Transelectrica a inaugurat luni, 30 septembrie, la Iablaniţa, în Caraş-Severin, punctul de lucru pentru şantierul proiectului de construcţie a liniei electrice aeriene (LEA) de 400 kv Porţile de Fier - Reşiţa.


Translectrica deschide luni, 30 septembrie, la Iablaniţa, în Caraş-Severin, punctul de lucru pentru şantierul proiectului de construcţie a liniei electrice aeriene (LEA) de 400 kv Porţile de Fier - Reşiţa - Timişoara - Săcălaz - Arad. La evenimentul de luni şi-au anunţat prezenţa premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Econiomiei, Nicolae Bădălău.


În Banat, dovleacul turcesc este una din vedetele toamnei. Este folosit la plăcinte, dar se consumă şi copt simplu la cuptor.


Uica Mihai, bucătar din părţile Banatului de Munte spune că s-a obişnuit, de pe vremuri, să nu risipească nimic din ce ar putea să gătească.


Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a anunţat că nu are nevoie de pensie specială, motiv pentru care a  renuţat la acest drept printr-un act notarial.


Omul de afaceri Gabriel Olariu este hotărât să autorizeze cât mai repede aeroportul din Caransebeş, pe care l-a preluat recent.


Laptele de pasăre este un desert al copilăriei, o cremă fină de vanilie cu bulgări albi de spumă de albuş fiert, prezentat de bucătarul reşiţean Uica Mihai.


Adrian Torma, primarul din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, a revenit asupra deciziei luate la sfârşitul lunii iulie de a demisiona din funcţie şi, după un concediu prelungit, şi-a reluat atribuţiunile în fruntea administraţiei locale.


Berea trebuie să conţină apă, malţ din orz, hamei, iar fermentarea să fie făcută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate.


Primăria Moldova Nouă a semnat luni, un proiect de finanţare, în valoare de 11 milioane de lei, cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din oraş.


Una din cele mai vechi linii de cale ferată, considerată un simbol al turismului bănăţean, ar putea fi închisă în curând. CFR Călători a decis ca, începând cu 25 septembrie, să suspende circulaţia trenului pe linia Oraviţa-Anina, în timpul săptămânii, garnitura urmând să circule doar în weekend.


Mai mulţi angajaţi ai Radio Reşiţa au reclamat că au fost terorizaţi psihic şi jigniţi fără motiv de managerul postului, Laura Sgaverdea. Una dintre salariate a ajuns la Psihiatrie, după o tentativă de sinucidere.


Pentru a găti un purcel la cuptor trebuie să cunoşti câteva detalii esenţiale, altfel rişti să iroseşti tot ce ai pregătit.


Organizaţiile de mediu Agent Green, ClientEarth si EuroNatur au înaintat o plângere oficială către Comisia Europeană, împotriva autorităţilor din Romania, pentru distrugerea sistematică şi deliberată a pădurilor seculare din ariile naturale protejate, ce constituie două treimi din ultimele păduri naturale neatinse din Uniunea Europeană, în afara Scandinaviei.


Uica Mihai, bucătar cunoscut în părţile Banatului, spune că zacusca nu este un preparat care să aibă obligatoriu doar legume în componenţă.


Consiliul Judeţean Caraş-Severin a lansat o aplicaţie pentru smartphone, pentru promovarea obiectivelor turistice din acest judeţ.


Gabriel Olariu, acţionarul principal al firmei care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a demarat proiectul de modernizare al obiectivului.


Pentru anul 2021, când deţine titlul de Capitală a Culturii Europene, Timişoara are şanse foarte mici să-i primească pe turişti în “straie noi”.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că în fiecare an face o zacuscă specială, care are ca ingredient special smochinele.


Un pedofil homosexual din Reşiţa, trimis în judecată anul trecut de procurorii DIICOT pentru că a adăpostit şi exploatat sexual cel puţin 4 băieţi cu vârste între 13-14 ani, provenind din familii sărace ori centre de plasament din Reşiţa, a fost condamnat de Tribunalul Caraş Severin la 8 ani de detenţie.


Membrii Consiliului de Administraţie al Ocolului Silvic “Banatul Montan”, regie autonomă care gestionează pădurile a 16 primării din Caraş-Severin, l-au demis pe Ghiocel Meda, şeful de ocol, care în luna iunie a încasat venituri de 64.000 de lei.


Bucătarul bănăţean Uica Mihai spune că supa de păstrăv este o mâncare pe care o poate face oricine, fără să fie as în bucătărie.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai te învaţă cum să transformi castraveţii în cea mai bună murătură, după o reţetă simplă


Animals International a documentat în cursul anului 2019 transportul şi sacrificarea animalelor vii exportate de România către Orientul Mijlociu. Dovezile adunate arată că se încalcă reglementările europene şi standardele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.