Ultimele 100 ştiri din Caraş-Severin - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Berea trebuie să conţină apă, malţ din orz, hamei, iar fermentarea să fie făcută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate.


Primăria Moldova Nouă a semnat luni, un proiect de finanţare, în valoare de 11 milioane de lei, cu Agenţia de Dezvoltare Regională Vest, pentru modernizarea şi extinderea reţelei de iluminat public din oraş.


Una din cele mai vechi linii de cale ferată, considerată un simbol al turismului bănăţean, ar putea fi închisă în curând. CFR Călători a decis ca, începând cu 25 septembrie, să suspende circulaţia trenului pe linia Oraviţa-Anina, în timpul săptămânii, garnitura urmând să circule doar în weekend.


Mai mulţi angajaţi ai Radio Reşiţa au reclamat că au fost terorizaţi psihic şi jigniţi fără motiv de managerul postului, Laura Sgaverdea. Una dintre salariate a ajuns la Psihiatrie, după o tentativă de sinucidere.


Pentru a găti un purcel la cuptor trebuie să cunoşti câteva detalii esenţiale, altfel rişti să iroseşti tot ce ai pregătit.


Organizaţiile de mediu Agent Green, ClientEarth si EuroNatur au înaintat o plângere oficială către Comisia Europeană, împotriva autorităţilor din Romania, pentru distrugerea sistematică şi deliberată a pădurilor seculare din ariile naturale protejate, ce constituie două treimi din ultimele păduri naturale neatinse din Uniunea Europeană, în afara Scandinaviei.


Uica Mihai, bucătar cunoscut în părţile Banatului, spune că zacusca nu este un preparat care să aibă obligatoriu doar legume în componenţă.


Consiliul Judeţean Caraş-Severin a lansat o aplicaţie pentru smartphone, pentru promovarea obiectivelor turistice din acest judeţ.


Gabriel Olariu, acţionarul principal al firmei care are în concesiune aeroportul din Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a demarat proiectul de modernizare al obiectivului.


Pentru anul 2021, când deţine titlul de Capitală a Culturii Europene, Timişoara are şanse foarte mici să-i primească pe turişti în “straie noi”.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că în fiecare an face o zacuscă specială, care are ca ingredient special smochinele.


Un pedofil homosexual din Reşiţa, trimis în judecată anul trecut de procurorii DIICOT pentru că a adăpostit şi exploatat sexual cel puţin 4 băieţi cu vârste între 13-14 ani, provenind din familii sărace ori centre de plasament din Reşiţa, a fost condamnat de Tribunalul Caraş Severin la 8 ani de detenţie.


Membrii Consiliului de Administraţie al Ocolului Silvic “Banatul Montan”, regie autonomă care gestionează pădurile a 16 primării din Caraş-Severin, l-au demis pe Ghiocel Meda, şeful de ocol, care în luna iunie a încasat venituri de 64.000 de lei.


Bucătarul bănăţean Uica Mihai spune că supa de păstrăv este o mâncare pe care o poate face oricine, fără să fie as în bucătărie.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai te învaţă cum să transformi castraveţii în cea mai bună murătură, după o reţetă simplă


Animals International a documentat în cursul anului 2019 transportul şi sacrificarea animalelor vii exportate de România către Orientul Mijlociu. Dovezile adunate arată că se încalcă reglementările europene şi standardele Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (OIE).


Consiliul Local Herculane a respins, miercuri, 28 august, proiectul iniţiat de către primarul Cristian Miclău, prin care se se cerea revocarea mai multor hotarâri din 2011 si 2012 privind schimbul de terenuri între Consiliul Local şi omul de afaceri Valeriu Verbitchi.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că puiul gătit „la groapă“ are o savoare deosebită şi poate fi pus pe masa oricărui gurmand, fără teama de a da greş.


După şase ani de la demararea proiectului şi doar cu câteva luni înainte de a fi pe punctul de a înapoia fondurile europene, Guvernul a reuşit să aprobe înfiinţarea unui nou punct de trecere a frontierei cu Serbia, la Moldova Nouă.


Modelul de ocol silvic privat care să administreze pădurile primăriilor este pe cale să dea greş în Caraş-Severin. Lipsa banilor dă peste cap activitatea Ocolului Silvic Banatul, după ce şeful acestuia a luat 64.000 de lei într-o lună, însă angajaţii nu şi-au primit salariile de două luni.


Primăria Herculane pregăteşte un proiect de hotărâre pentru şedinţa din 28 august, prin care să revoce mai multe hotârâri luate în 2011, care vizau mai multe schimburi de clădiri şi terenuri  între administraţia locală şi omul de afaceri Valeriu Verbiţchi.


Activiştii de mediu de la asociaţia „Stop Defrişărilor“ au postat pe pagina lor de Facebook, la sfârşitul acestei săptămâni, un mesaj în care îl acuză pe Ghiocel Meda, şeful ocului silvic înfiinţat de către primăriile din Caraş-Severin, că şi-a dat un salariu nesimţit.


Agent Green, una dintre cele mai vizibile asociaţii de mediu care s-a impus în ultimii ani, în România, în lupta pentru salvarea pădurilor lansează o campanie de conştientizare şi strângere de fonduri pentru salvarea pădurilor României


Proiectul care ar transforma Cascada Bigăr într-un obiectiv turistic civilizat bate pasul pe loc. Compania Naţională pentru Investiţii a scos lucrarea la licitaţie, însă nu s-a înscris niciun constructor.


Băiatul, de 16 ani, dintr-un sat de lângă Lugoj a plecat de acasă şi nimeni nu mai ştie nimic de el de o săptămână de zile. Petronel Nicolae Trocan a plecat de la domiciliu, din localitatea Honorici, miercuri, 14 august, în jurul orei 4, dimineaţa.


Cărăşenii din Banatul Montan se bucură că zona devine de la an la an o destinaţie tot mai căutată de către turişti. Ceea ce rămâne în urma celor care vizitează zona însă nu este întodeauna pe placul lor.


Reşiţenii care au ieşit duminică, după orele prânzului, la plimbare prin centrul oraşului au avut parte de imagini incredibile.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai prezintă o reţetă veche de rasol de vită, pe care a învăţat-o de la şvabii care au trăit în Banatul de Munte.


Una din reţetele pe care bucătarul reşiţean Uica Mihai a învăţat-o de la un coleg de breaslă, pe numele lui Uroş Uroşevici, este cea a tocăniţei de ardei, despre care are doar cuvinte de laudă şi spune că a devenit mâncarea lui preferată.


Foarte mulţi dintre români consumă peşte, cumpărat din magazine, considerând că este o hrană mai curată şi sănătoasă. Doar că lucrurile nu stau chiar aşa.


Adi Nica, poliţistul care s-a pensionat în 2016 şi a lansat o carte despre peripeţiile sale prin Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, avertiza încă de la aceea vreme despre problemele grave din sistem.


Proprietara unei case din Ciclova, Caraş-Severin, a avut un şoc când s-a trezit cu o viperă în bucătărie. Aşa cum se vede şi din imagini, şarpele se plimbă fără teamă pe oalele de pe aragazul femeii.


Dacă obişnuiţi să cumpăraţi produse din aluat congelat, cum ar fi foile de plăcintă, trebuie să ştiţi că nu sunt cele mai sănătoase.


La sfârşitul lunii aprilie, la marginea unei păduri din Reşiţa a fost găsită moartă o tânără care fusese dată dispărută de patru zile.


Activiştii de la Animals Angels au mers în Grecia, în perioada 29 iulie – 5 august, pentru a monitoriza transportul de animale plecate din România spre această ţară.


Produsele lactate pentru copii ar trebui să fie cele mai sigure din magazinele româneşti. Realitatea demonstrează că nu este aşa.


Licitaţia pentru construirea unuia dintre cele mai controversate drumuri din România s-a încheiat, iar din august 2019 ar trebui să înceapă lucrările de defrişare.


Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că în această perioadă adună cele mai frumoase roşii şi le pregăteşte pentru iarnă.


Dacă aţi auzit până acum de judeţul Caraş-Severin şi ştiţi doar că e una dintre zonele sărace ale ţării, ei bine, aflaţi că lucrurile nu stau chiar aşa. Am putea spune chiar că această zonă a ţării ar putea foarte uşor să devină una din cele mai bogate, dacă şi-ar exploata cu inteligenţă comoara naturală pe care stă


Primarul oraşului Moldova Nouă şi-a anunţat, astăzi, demisia. Adrian Torma a luat decizia în timpul şedinţei Consiliului local, unde a cerut o diminuare cu 30% a cheltuielilor cu salariile pentru funcţionarii primăriei.


Zilele trecute, Primăria Băile Herculane a transmis un comunicat prin care cere Asociaţiei Locus, parte în Herculane Project “să urgenteze găsirea soluţiei juridice promise (legale) şi demarării lucrărilor de punere în siguranţă a obiectivului asumat”


Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin anunţă că au fost descoperite noi cazuri de rujeolă şi fac apel la populaţie să se vaccineze.


Punctul de trecere a frontierei României cu bacul pe la Moldova Nouă este finalizat, însă nu poate fi pus în funcţiune pentru că nu a primit avizele de la ministere, iar Guvernul nu a dat hotărârea prin care să aprobe funcţionarea lui.


Un elev de la şcoala “Sorin Titel” din Margina, judeţul Timiş, a reuşit să câştige faza naţională a Olimpiadei „Meşteşugurilor artistice tradiţionale”. Anul acesta manifestarea a avut loc în complexul muzeal Astra din Sibiu, în perioada 24 – 28 iulie 2019.


Judecătorul de cameră preliminară a emis motivarea hotărârii prin care anulează clasarea dispusă de către procurori în cazul fetiţiei Mălina Gherle, care în urmă cu cu câţiva ani a fost la un pas de moarte după ce s-a împiedicat, a căzut şi s-a zgâriat la ochi.


Asociaţia Pro Consumatori din România a analizat conţinutul a 155 de sosuri comercializate în marile structuri comerciale. Rezultatele ar trebui să le dea de gândit celor care consumă des acest tip de alimente.


Laura Rus, din Bocşa (Caraş Severin), a semnat un contract pentru un an cu echipa de fotbal feminin Anderlecht, campioană a Belgiei.


Unul dintre cele mai cumpărate şi consumate produse din supermarketurile româneşti este laptele - de vacă, de capră, de bivolită etc. Din păcate, produsul din magazine este departe de a fi unul de calitate.


Elevii singurului liceu privat de aviaţie din România, „Max Ausnit“, din Caransebeş, sunt privilegiaţi pentru că au posibilitatea să facă o practică specială, direct pe un avion care urmează să fie dezmembrat în totalitate în atelierele unităţii de învăţământ.


Angajaţii Grădinii Zoo din Reşiţa au un nou motiv de bucurie. Familia zimbrilor Roti şi Rova au un nou pui, o femelă, botezată de angajaţi Romina.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.