Ultimele 100 ştiri din Caraş-Severin - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Preşedintele de onoare al Sindicatului FIRES din Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, prof. Eugen Răduca a transmis o scrisoare deschisă Ministerului Educaţiei, în care prezintă mai multe aspecte grave din universitatea reşiteană.


Traseele din Banatul Montan, pe care le recomandăm cu ajutorul unui specialist, Georgian Popovici, sunt uşoare, accesibile chiar pentru o familie care vrea să se plimbe cu bicicleta, împreună cu copiii.


Primarul Reşiţei, Ioan Popa, a dezvăluit că face demersuri pentru ca municipiul pe care-l conduce să fie primul oraş din zonă care să introducă tram train-urile ca sistem de transport interurban.


Cărăşenii din Clisura Dunării aşteaptă cu nerăbdare ridicarea restricţiilor impuse în turism pentru a-i putea primi pe vizitatorii dornici să se relaxeze în zonă, unde se pot bucura de peisaje şi de gastronomia locală.


Dacă vreţi să faceţi o dulceaţă cu gust exotic şi rafinat, combinaţia dintre morcovi şi portocale este cea mai potrivită.


Ioan Popa, primarul Reşiţei, cere Guvernului să suporte şi partea de bursă pe care ar fi trebuit s-o plătească agenţii economici, în sistemul de învăţământ dual.


Reabilitarea podului de piatră cu colonadă, monument istoric de categoria A, va fi scoasă la licitaţie pe data de 3 iunie.


Unii dintre profesorii Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa au primit mai puţin de o treime din salariul care li se cuvenea pentru luna aprilie.


Unul din cele mai importante hoteluri din Băile Herculane este scos din nou la licitaţie şi poate fi cumpărat cu jumătate din suma evaluată.


Cosmin Librimir, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Reşiţa, a postat pe contul de Facebook un mesaj în care explică ce se întâmplă cu bolnavii de COVID-19 în timpul şi după aplicarea tratamentului.


Bucătarul Uica Mihai pregăteşte în fiecare început de vară diverse reţete care au la bază corcoduşele. De la sucuri naturale, fără zahăr, până la duceţuri şi chiar marmeladă.


A înflorit salcâmul în această perioadă, iar din florile lui iese o dulceaţă delicioasă. Bucătarul reşiţean Uica Mihai susţine că dulceaţa de salcâm este uşor de făcut.


Ioan Popa, unul dintre cei mai importanţi primari ai PNL, care a reuşit să obţină rezultate extraordinare pentru un oraş considerat „mort“ din punct de vedere economic, trage un semnal de alarmă serios pentru colegii săi de la Bucureşti.


Membrii platformei UrbanizeHub au realizat o analiză privitoare la oraşele din România cu cele mai puternice economii. Rezultatele obţinute sunt surprizătoare, la prima vedere


Încep lucrările de reabilitare a celui mai vechi teatru din ţară. Este vorba despre teatrul din Oraviţa, care poartă numele marelui Mihai Eminescu, deoarece marele poet a trecut pe aceste meleaguri


Bucătarul reşiţean Uica Mihai este cunoscut pentru reţetele sale care au la bază ingredientele naturale. Astăzi, ne învaţă cum să facem rahat de corcoduşe.


Raportul Comisiei Europene privind transportul pe mare al animalelor vii arată grave încălcări ale legislatiei comunitare şi lipsa totală a informaţiilor despre condiţia animalelor atunci cand ajung la destinaţie.


Noile reguli de convieţuire socială sunt aşteptate atât de turişti, cât şi de proprietarii de hoteluri şi pensiuni. La Băile Herculane, turiştii au început deja să sune pentru rezervări.


Reţeta unui desert uşor de făcut şi gustos. Cum se folosesc ingredientele pentru a reţeta să iasă ca la carte şi să iasă un desert minunat


Chiar dacă Costel Alexe, Ministrul Mediului face eforturi considerabile la fiecare apariţie să convingă că situaţia pădurilor în România este una bună, organizaţiile de mediu îi atrag atenţia, folosind date statistice din raporturi oficiale, că tăierile continuă şi România pierde tot mai multe păduri, într-un ritm accelerat.


Aeroportul Caransebeş a primit marţi, 5 mai, autorizaţia de funcţionare de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Asta înseamnă că pista şi infrastructură la sol sunt în starea care permite aeronavelor să aterizeze în siguranţă.


Dacă vrei să găteşti rapid ceva consistent, reţeta bucătarului reşiţean Uica Mihai este cea mai potrivită şi cel mai uşor de făcut.


Timişoreanca Ema Pascal, medic la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Reşiţa, a fost pentru mai bine de două săptămâni, împreună cu mai mulţi colegi, în Italia, unde au dat o mână de ajutor medicilor de acolo.


În această perioadă, staţiunea Băile Herculane era aproape în totalitate rezervată de către yoghinii de la MISA, care desfăşurau de 30 de ani tabăra internaţională de yoga. Circa 3.000 de yoghini veneau în tabără, iar pentru localnici era începutul perfect de sezon turistic.


Cea mai mare bancă din România are probleme mari în a da curs unor solicitări ale clienţilor, iar unele servicii online funcţionează defectuos de mai multe zile, potrivit reclamaţiilor unor clienţi ai instituţiei bancare.


Ioan Popa, primarul Reşiţei a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Local pentru achiziţia a aproape 700 de tablete pentru elevii care nu pot participa la cursurile online.


Patru tineri din Caraş-Severin, pasionaţi de turism, de filmări şi fotografie, au întocmit un top al destinaţiilor senzaţionale din Banatul Montan.


1. Informaţii generale privind concedentul: Municipiul Reşiţa, prin «Direcţia pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al Municipiului Reşiţa», cu sediul in Reşiţa, str. P. Maior, nr. 2, (Bloc 800), Judeţul Caraş Severin, tel 0255-212483, 0255-220546, fax 0255/212483, cod fiscal 3228764, Trezoreria Reşiţa.


O echipă de experţi de la UrbanizeHub au analizat care este situaţia financiară a oraşelor din România şi cum vor reuşi să treacă acestea peste criza economică ce va apărea în perioada post COVID-19.


O adolescentă din Lugoj pasionată de pictură a dorit să se implice în lupta împotriva coronavirusului, chiar dacă nu are decât 14 ani.


Peştele este considerat unul din cele mai valoroase produse alimentare datorită potenţialului său nutritiv şi a calităţilor gustative deosebite.


Un grup de 16 turişti români a plecat în “Marele tur al Indochinei”, o excursie organizată de agenţia de turism Karpaten. Circuitul, de 15 zile, cuprindea ţările Laos, Vietnam, Cambodgia şi Thailanda. Oamenii reclamă că au avut parte de foarte multe probleme.


Un hotel de trei stele din Herculane, recent renovat, a devenit loc de carantină pentru mai multe persoane din Caraş-Severin, revenite în ţară în această perioadă, dar şi scena unui scandal între personalul hotelului şi carantinaţi.


Uica Mihai, bucătarul cunoscut în Banat pentru reţetele lui inedite, a postat pe pagina sa de Facebook o reţetă în ton cu vremurile. A botezat-o "Ciorba Covid-19", pentru că este foarte consistentă şi sănătoasă.


Profesorii Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa au primit zilele trecute un email de la rectorul Arcade Ionuţ Bichescu, prin care erau anunţaţi că instituţia nu le mai poate plăti salariile.


Asociaţia Pro Consumatori solicită Guvernului României îngheţarea preţurilor produselor agroalimentare care formează coşul de consum al populaţiei corespunzător unui trai de subzistenţă, timp de 12 luni!


O firmă cu capital italian din Reşiţa, cu aproximativ 300 de angajaţi, din domeniul confecţiilor ar putea să producă combinezoane medicale necesare în această criză, care se pot spăla şi dezinfecta.


Dacă puteţi face rost de urzici, acum în plină pandemie, aţi putea găti o zeamă delicioasă cu ingrediente puţine, care nu costă mult.


Un cadru medical de la spitalul din Caransebeş a reclamat faptul că managerul spitalului ţine şedinţe fără să respecte regulile dispuse pe perioada situaţiei de urgenţă.


Livius Cârstea, liderul Sanitas Timiş, lansează un apel faţă de situaţia din spitalele timişene. Sindicalistul susţine că sunt foarte multe unităţi medicale care nu au materiale de protecţie necesare pentru cadrele medicale.


A venit primăvara şi este perioada în care răsar urzicile. Avantajul e că nici nu trebuie să mergeţi prea departe după ele pentru că cresc peste tot, pe lângă garduri, pe marginea drumurilor şi a apelor, în grădini, livezi, pe dealuri.


Mama unei doctoriţe este primul pacient confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus la spitalul din Lugoj, judeţul Caraş-Severin.


Leurda sau usturoiul sălbatic este o plantă care se găseşte în această perioadă răspândită în păduri, la umbra marilor copaci. Frunzele de leurdă sunt comestibile, fiind folosite în preparearea salatelor, în supă sau ca ingredient pentru sosuri.


Milionarul bănăţean Romeo Dunca, cel care a înfiinţat una dintre cele mai mari firme de transport din România, lansează un avertisment dur pentru perioada care urmează.


Zeci de tineri, organizaţi în asociaţii sau nu, fac tot felul de acţiuni de voluntariat prin care încearcă să-i ajute pe cei în vârstă să nu se mai expună şi să nu mai iasă din casă. Le fac cumpărăturile, le plătesc facturile şi îi ajută cu tot ce au nevoie.


Peste 100.000 de lei au adunaţi, în numai câteva zile, în urma unei campanii demarate de Fundaţia Comunitară Banatul Montan pentru strângerea de fonduri necesare spitalului din Reşiţa.


Pentru reuşita acestei reţete este foarte importantă pregătirea melcilor şi modul în care aceştia sunt curăţaţi şi spălaţi


Băile Herculane, oraş care trăieşte exclusiv din turism, se pregăteşte de o criză majoră. După ultimele măsuri luate la nivel naţional, toate hotelurile, restaurantele şi cafenelele din localitate vor fi închise.


Primăvara se instalează şi aduce cu ea şi primele roade verzi ale pământului. Urzicile şi leurda încep să răsară pe câmpuri şi în păduri, fiind fragede şi numai bune de gătit.


Fundaţia Comunitară Banatul Montan a demarat o campanie online de strângere de fonduri pentru achiziţia unor aparate necesare în lupta împotriva Covid-19.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.