Ultimele 100 ştiri din Constanţa - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Doi tineri cu o pancartă pe care scrie „Copiii noştri vor fi liberi“ reprezintă una dintre imaginile-simbol ale Revoluţiei din Decembrie 1989. Fotografia a fost surprinsă în Bucureştiul acelor zile, când România îşi trăia primele ore de libertate.


Legenda spune că Techir, un bătrân olog şi orb, care călătorea pe un măgar, a ajuns pe malul lacului care azi îi poartă numele şi a rămas împotmolit în mâl. Mult timp s-ar fi chinuit turcul să iasă din nămol, însă, când a reuşit să scape, a întrezărit o geană de lumină, iar picioarele i-au dat ascultare.


Despărţirea dintre cei doi a degenerat în ameninţări cu postarea de poze şi anunţuri pe diferite site-uri specializate în matrimoniale.


Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului sancţiunile vor fi, din luna octombrie, mai dure.


Un tânăr din Băneasa a furat o maşină şi s-a plimbat cu ea pe străzile din Constanţa. Cu POliţia pe urme, el a lovit patru maşini.


Şi a patra licitaţie de desemnare a câştigătorului care să reabiliteze Cazinoul din Constanţa a eşuat, după ce una dintre firmele care au pierdut a făcut contestaţie.


Proiectul Canalului Dunăre-Bucureşti, care urma să facă legătura între Capitală şi Marea Neagră, a fost abandonat imediat după Revoluţie. Lucrările erau realizate în proporţie de 60%.


La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD. TIR-ul, încărcat cu cereale, s-a răsturnat în afara părţii carosabile.


Nava-şcoală „Mircea” desfăşoară, în perioada 14-23 septembrie, un marş de instrucţie pe Dunăre, pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române.


O tânără din Constanţa a fost prezentată de Ambasada Suediei drept o tipă „super-mişto“. Suedezii au arătat şi motivele pentru care le place atât de mult de româncă, îndemnând oamenii să fie „ca Mara“.


Constănţenii care au fost amendaţi în urma adunării PSD la care a fost prezentă Vorica Dăncilă au depus luni plângere la Judecătorie împotriva sancţiunii date de Jandarmerie.


În premieră pentru Constanţa, Maratonul Resuscitării desfăşurat sâmbătă, 14 septembrie, a strâns sute de persoane la Centrul Comercial Vivo, unde paramedicii au ţinut timp de 9 ore module de prim-ajutor, în serii de câte jumătate de oră.


Contraamiralul ing. (rtr) Marcel Dragu, cel care s-a aflat la comanda Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor între anii 1975-1987 şi 1990-1994 a murit.Summary


Un bărbat a murit sâmbătă seara în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, fiind unul dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală.


Două astfel de maşini au fost implicate în dimineaţa de sâmbătă, 14 sepembrie, în accidente rutiere pe Autostrada Soarelui.


Poliţiştii au făcut mai multe percheziţii în Techirghiol şi Eforie. Proxenetul, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat preventiv.


Una dintre obligaţiile creştinului este de a participa la slujbele care se oficiază în biserică, cea mai importantă fiind Liturghia. De aceea, preoţii au stabilit o serie de reguli de comportament pe care oamenii ar trebui să le respecte când merg să se roage.


Mama tânărului erou de la Olimp mort după ce a salvat doi copii de la înec are multe semne de întrebare cu privire la ceea ce s-a întâmplat atunci şi încearcă să găsească răspunsuri la frământările ei.


Peste 50 de medici, paramedici, instructori formatori şi voluntari, cu peste 30 de manechine de resuscitare, vor prezenta manevrele de resuscitare într-un maraton de nouă ore fără întrerupere, exerciţiu de instruire care urmăreşte să aibă o amploare fără precedent în regiune.


Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 12 şi 46 de ani, au fost rănite joi seara, într-un accident rutier petrecut în judeţul Constanţa, după ce două maşini s-au ciocnit, toate victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.


Maşina condusă de bărbatul de 43 de ani s-a izbit de un stâlp. După zeci de minute de resuscitare, medicii au declarat decesul şoferului.


Medicii sosiţi la locul accidentului l-au resuscitat zeci de minute pe şofer. În cele din urmă, au declarat decesul acestuia.


Impozantul hotel „Carol”, prima construcţie ridicată de Compania britanică „Danube and Black Sea Railway”, are o poveste la fel de tumultoasă precum oraşul Constanţa.


În anul 1928, Regina Maria şi-a dorit să ridice o mănăstire numită „Întregirea Neamului”, iar pentru acest lucru a ales un loc plin de semnificaţii.


#EUBeachCleanUp este o campanie desfăşurată de Comisia Europeană şi Organizaţia Naţiunilor Unite, în întreaga lume, cu scopul de a trage un semnal de alarmă cu privire la nivelul poluării oceanelor şi mărilor noastre cu articole din plastic.


Scafandrul profesionist Pascale Roibu vrea să inaugureze primul muzeu subacvatic din România. Prima statuie, a lui Ovidius, va fi scufundată când vremea o va permite, la o adâncime de maximum 10 metri, între zidurile vechii Cetăţi Tomis.


Un turist polonez este căutat de scafandri, după ce acesta a intrat în apa Mări Negre şi nu a mai ieşit. Soţia sa a sunat la 112.


Nava-şcoală „Mircea” desfăşoară, în perioada 14-23 septembrie, un marş de instrucţie pe Dunăre, pentru a încheia seria evenimentelor organizate cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare Române


Nicuşor Constantinescu, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost adus luni, 9 septembrie, cu duba penitenciarului Poarta Albă la sediul DNA Constanţa.


Deşi sunt amendaţi de ISU pentru că nu au autorizaţie de securitate la incendiu, unii patroni de pe litoaral ignoră total aceste aspecte şi pun vieţile turiştilor în pericol.


La 9 septembrie 1979, pasagerul Transilvania s-a scufundat în portul Galaţi, in cauza nepăsării autorităţilor care nu au făcut nimic pentru a o salva.


Căutările scafandrilor au început în dimineaţa zilei de luni, 9 septembrie, şi s-au desfăşoarat în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră, în zona Podului de la Agigea.


Ministerul Apărării invocă faptul că în municipiul Constanţa funcţionează structuri de nivelul marilor unităţi, formaţiuni militare navale şi terestre, precum şi asociaţii ale militarilor în rezervă, iar actualul cimitir militar are un număr redus de locuri de înhumare.


Una dintre divele Hollywoodului, celebra Marlene Dietrich, a fost filmată cântând cel mai cunoscut vals din România - „Valurile Dunării“. Melodia, extrem de populară în lume, este scrisă de compozitorul bănăţean Iosif (Ion) Ivanovici.


În 2019 se împlinesc 40 de ani de când a fost pornită prima instalaţie de rafinare a ţiţeiului de la Petromidia, gigantul economic ridicat la malul mării, la Midia-Năvodari, în timpul regimului comunist. Puţini dintre martorii construirii celui mai mare complex de rafinare a petrolului din România mai sunt încă în viaţă.


Un accident s-a petrecut pe Autostrada Soarelui în după-amiaza de duminică, 8 septembrie. Două maşini s-au lovit înainte de Cernavodă şi trei oameni au fost răniţi.


Securitatea recurgea la cele mai odioase metode de a-i pedepsi pe cei care trădaseră regimul comunist. Au avut de suferit nu doar cei care rămăseseră în spaţiul controlat de sovietici, ci şi cei care reuşiseră să fugă din închisoarea numită România. Un caz celebru al anilor ’50 a fost cel al Constanţei Magoş, o intelectuală de primă clasă. Femeia a fost răpită, adusă în ţară, torturată şi condamnată la închisoare.


Ministrul interimar al Educaţiei, Daniel Breaz, a avut prima poziţie publică la anunţul elvilor constănţeni că vor da în judecată Ministerul Educaţiei care-i obligă pe elevii care nu obţin media 5 să urmeze o şcoală profesională.


Salvatorii au fost chemaţi sâmbătă, 7 septembrie, să intervină în cazul unui turist scos din apele lacului Techirghiol, la Băile Reci.


Accidentul rutier s-a produs în dimineaţa zilei de sâmbătă, 7 septembrie, la ieşirea din Eforie Nord către Eforie Sud, judeţul Constanţa.


Incidentul s-a produs la finalul lunii august, în sediul Poliţiei Mamaia. Procurorii investighează cazul, luând primele măsuri împotriva poliţistului agresor.


De 40 de ani, staţiile de rafinare a ţiţeiului funcţionează fără oprire la Midia. Istoria Petromidiei începe în 1979, la malul Mării Negre.


Membrii fondatori ai Cenaclului Flacăra povestesc începuturile celui mai important fenomen cultural al României comuniste. Lansat în 1973, a adunat zeci de mii de spectatori pe stadioane şi în săli polivalente până în 1985, când a fost interzis de regimul represiv.


Asociaţia Elevilor din Constanţa, cea mai activă asociaţie de elevi din România, a decis să cheme în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale pentru obligarea de a urma şcoala profesională a elevilor ce obţin media sub 5.


Mai mulţi protestatari prezenţi la întrunirea PSD de la Constanţa au fost amendaţi de Jandarmerie. Aceştia scandaseră lozinci anti-partid şi anti-guvernare la sosirea Vioricăi Dăncilă la şedinţa festivă de partid.


Primăria Constanţa este somată să renunţe la obiectele de unică folosinţă şi să interzică utilizarea acestora la acţiunile de protocol şi la evenimentele publice organizate la Constanţa şi în Mamaia.


Traficul pe Autostrada Soarelui este întrerupt din cauza unui accident petrecut pe podul de la Cernavodă.  Un accident în care a fost implicată „un autoturism şi un ansamblu de vehicule“ - după cum comunică Poliţia Română, care a trecut sub tăcere faptul că o maşină de Poliţie a fost făcută praf. Autospeciala se afla pe banda de urgenţă.


Un hotel din Mamaia a fost asaltat de pompieri din cauza unui incendiu izbucnit la o magazie de depozitare. Focul s-a extins la terasă şi la restaurant.


Vestita goeletă „Speranţa“ pe care s-a filmat serialul de televiziune „Toate pânzele sus“ a avut un echipaj format din şapte membri. La ambarcare, ei au rostit un angajament.


Biologii marini de la Constanţa fac apel la turişti să nu mai caute delfini ca să-i atingă şi să se pozeze cu ei, pentru că acest lucru le dăunează puternic şi oamenii riscă astfel să pună în pericol viaţa delfinului, mai ales dacă acesta este pui.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.