Ultimele 100 ştiri din Constanţa - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Mai multe adăposturi de nomazi improvizate au fost dezafectate în cadrul unei acţiuni de amploare a poliţiştilor locali care a avut loc zilele trecute. Oamenii legii au primit sesizări de la persoane care locuiesc în diferite zone ale oraşului despre tabere de nomazi ridicate abuziv.


Timp de două săptămâni, persoanele interesate pot trimite propuneri sau opinii cu privire la Strategia culturală a Municipiului Constanţa.


La 28 septembrie 2021, prefectul judeţului Constanţa, Silviu-Iulian Coşa, a fost prezent la Pavilionul Expoziţional Constanţa, acolo unde a primit a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech.


Conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) a comunicat lista facultăţilor unde se va studia în format hibrid sau în format online.


Societatea românească este plină de „modele de succes” confirmate după ce personajele au fost condamnate penal pentru acte de corupţie. Deşi păgubitul este statul, adică noi, hoţul se bucură în continuare de multă simpatie.


Pe lângă cei 23 de elevi confirmaţi cu COVID-19, şi cinci cadre didactice sunt infectate cu SARS-CoV-2. Situaţia cazurilor se actualizează săptămânal.


Un artist constănţean, cunoscut sub numele Pisica Pătrată, este autorul unor lucrări recente de mari dimensiuni, de care se bucură cei care ajung, de exemplu, la Biblioteca Metropolitană Bucureşti sau la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa. Alexandru Ciubotariu (Ciubi), fost elev la Artă, şi-a lăsat amprenta asupra unor edificii de marcă.


Un tânăr talentat muzician din Constanţa, Jean Gavril, care face parte din echipa Roton & HaHaHa Production, a prezentat publicului cel mai nou succes al său.


Nava maritimă de pasageri Seadream II a ajuns luni, 27 septembrie în Portul Constanţa. După doi ani, este prima escală a unei nave de croazieră în acest port.


Părintele a fost printre primii călugări trimişi la Dervent după redeschiderea acestei mănăstiri, în anul 1990. Apoi, pentru o perioadă de timp, a fost stareţul mănăstirii Peştera Sfântului Apostol Andrei.


Pentru a preveni atacuri teroriste asupra „celui mai iubit fiul al poporului” şi soţiei sale sau simple forme de protest, Securitatea îi ţinea sub observaţie pe toţi cei care locuiau în casele aflate pe traseul oficial al cuplului dictatorial, atât cei cu forme legale, dar mai ales străinii ajunşi în locuinţele respective.


Incidenţa cazurilor de COVID-19 în municipiul Constanţa a ajuns la 3,58 la mia de locuitori, iar autorităţile au luat mai multe măsuri de protecţie, fiind limitată la 50 la sută din capacitate prezenţa cetăţenilor în cinematografe, săli de spectacole, restaurante, săli de fitness sau săli de jocuri de noroc. Accesul în aceste zone este permis doar persoanelor vaccinate, celor care au un test negativ sau prezintă dovada trecerii prin boală.


Ion Dobran, ultimul as al Aviaţiei Române, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, în capela familiei din Cimitirul Bellu din Capitală. În semn de omagiu, o formaţie de aeronave F-16 Fighting Falcon şi două avioane ale Iacărilor Acrobaţi au survolat Bucureştiul.


În vremea ce incidenţa răspândirii COVID este în creştere în Constanţa şi în toată ţara, în faţa Prefecturii Constanţa a fost organizat un protest faţă de vaccinare.


AS-ul cerului din cel de-al Doilea Război Mondial, Ion Dobran, a murit la vârsta de 102 ani. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu pot merge astăzi la Cimitirul Bellu.


Primarul Constanţei Vergil Chiţac anunţă faptul că a demarat procedura pentru licitaţia de achiziţie şi montaj a 125 de staţii de autobuz şi a contractat o flotă de 41 de autobuze electrice.


O femeie din judeţul Constanţa a sunat la Poliţie, afirmând că a găsit un nou-născut în curtea locuinţei sale, iar poliţiştii deplasaţi la faţa locului au descoperit copilul într-o pungă. Anchetatorii au stabilit că femeia respectivă este mama fetiţei.


Poliţişti din cadrul Secţiei 3 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că un baiat, de 16 ani, ar fi fost lovit la nivelul feţei de către alţi doi tineri, de 15, respectiv 16 ani, faptă petrecută în proximitatea unui liceu din Constanţa.


Ion Dobran, eroul din cel de-al Doilea Război Mondial, a murit. Anunţul a fost făcut de Fundaţia „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu“.


Potrivit consultanţilor ”Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat litoralului românesc, sezonul 2021 a fost comparabil cu sezonul 2019, care a fost, la rândul lui, cel mai bun sezon de litoral, atât din punctul de vedere al numărului de turişti, cât şi al încasărilor.


Maximillian Marco Katz, directorul Centrului pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului în România, a reacţionat vizavi de faptul că un istoric din Constanţa pune la îndoială numărul morţilor din Holocaust.


IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a primit Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene pentru activitatea pastorală excepţională, anunţă Arhiepiscopia Constanţei.


David Saranga, ambasadorul Israelului la Bucureşti, a reacţionat după ce a aflat că istoricul constănţean Valentin Ciorbea a negat faptul că în Holocaust au murit 400.000 de evrei.


În Dobrogea, regiune cunoscută ca un model al bunei convieţuiri dintre toate religiile, a izbucnit un scandal antisemit între intelectuali.


Începând de sâmbătă seara, locuitorii Constanţei şi ai comunei alăturate Valu lui Traian simt periodic un puternic miros de fecale. Autorităţile nu găsesc sursa poluării bănuind că e vorba despre fertilizarea agricolă cu bălegar a câmpurilor extravilane.


Puitorul de mine şi plase  „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), cu un detaşament de scafandri de luptă prin incursiune ambarcat, pleacă joi, 23 septembrie, din portul militar Constanţa, pentru a participa la Operaţia EUNAVFOR MED „Irini”, în Marea Mediterană, în perioada 1 octombrie - 31 decembrie.


Tribunalul Bucureşti a motivat sentinţa prin care fostul secretar de stat Marin Anton a fost condamnat la închisoare pentru o mită de cinci milioane de euro. În acelaşi dosar a mai fost condamnat cu suspendare Adrian Ionescu, fost director CNADNR.


Garda de Mediu Constanţa a transmis, marţi, că mirosul degajat de la împrăştierea gunoiului de grajd, pe terenurile agricole, de către fermieri, le poate aduce acestora amenzi cuprinse între 7.500-15.000 lei pentru persoanele fizice sau între 50.000-100.000 lei pentru persoanele juridice.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A. anunţă că reîncep lucrările de reparaţii pe A2, sectorul din beton.


ISU Constanţa anunţă că o persoană în vârstă a fost lovită de tren, în zona gării din staţiunea Costineşti. Intervin echipajele SAJ şi elicopterul SMURD.


Judecătorii Tribunalului Constanţa şi-au motivat decizia în cazul procesului intentat de Asociaţia Elevilor Consiliului Judeţean Constanţa. Elevii au cerut să le fie respectat dreptul la transport gratuit.


Incidenţa îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în creştere la Constanţa, motiv pentru care primarul Vergil Chiţac a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a decis înăsprirea măsurilor de protecţie pentru perioada următoare.


În weekend-ul 25 – 26 septembrie, Teatrul de Stat Constanţa deschide stagiunea 2021 – 2022 cu o premieră. Spectacolul GOI PUŞCĂ, după filmul The Full Monty, text de Simon Beaufoy, traducerea Bogdan Budeş, este regizat de Vlad Cristache. Reprezentaţiile sunt programate sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00.


Un puternic incendiu a izbucnit, luni seară, la o fabrică de pâine din judeţul Constanţa, focul manifestându-se pe o suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi. Din fericire, nu sunt victime.


Bărbatul acuzat de omor va fi dus în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii susţin că a dat dovadă de cruzime.


Pe litoralul românesc s-au scris în acest weekend ultimele poveşti de vară. De astăzi, totul este pustiu. Operatorii de plajă au tras obloanele şi doar câteva terase îşi mai îmbie clienţii cu preparate de sezon.


Doi traficanţi de droguri au fost prinşi când încercau să vândă substanţe interzise în zona unde se desfăşura un festival de muzică electronică, în staţiunea Neptun-Olimp.


Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în sala motoare a unei nave aflate în dana 52.


La sfârşitul lunii iunie, poliţiştii din Cernavodă au descoperit într-un apartament cadavrul unei fetiţe de un an şi zece luni. Corpul zăcea acolo de trei sau patru zile, iar când poliţiştii au pătruns mama fetei a încercat să fugă.


Urmaşa unei vechi familii de primari ai Constanţei care şi-au pus amprenta asupra oraşului a încetat din viaţă. Arhitecta Sanda Budiş, nepoata lui Petre şi a lui Horia Grigorescu, a murit la vârsta de 95 ani. Sanda Budiş este mama jurnalistei-politolog Sandra Pralong, consilier prezidenţial pentru relaţia cu diaspora.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit la Marea Neagră cu două nave proprii pentru salvarea a şapte persoane care practicau sporturi nautice şi se aflau în imposibilitatea de a se întoarce la ţărm din cauza vântului puternic.


Peste 75.000 de aprecieri şi aproape 3.000 de comentarii au apărut în câteva ore de la postarea făcută de Simona Halep pe pagina sa de Facebook.


Accidentul s-a produs sâmbătă, 18 septembrie, în judeţul Constanţa. În autoturism se aflau doi bărbaţi. Unui dintre ei a murit.


Deşi durata de viaţă a ţevilor este de maximum 25 de ani, agentul termic este distribuit în oraş prin reţele vechi de 40 de ani. Primăria anunţă investiţii majore.


Unitatea 1 a Centralei va funcţiona la putere redusă. Reprezentanţii companiei au explicat motivul pentru care au luat această decizie.


O filmare făcută vineri, 17 septembrie, în Portul Constanţa, arată condiţiile în care doi piloţi ai Administraţiei Portuare au coborât de pe o navă pe care o ghidaseră să iasă cu bine din port, pe o mare agitată, cu vânt puternic şi valuri mari.


Consilierul local din partea USR spune că nu va vota la şedinţa de vineri majorarea preţului gigacaloriei de la 250 de lei la 325 de lei.


Un scandal iscat între doi români, care locuiau în aceeaşi casă dintr-o localitate olandeză, s-a finalizat cu spitalizarea în stare foarte gravă a unuia. După mai bine de un an şi jumătate de la eveniment, ancheta procuraturii din Rotterdam s-a oprit.


În această dimineaţă, în jurul orei 05.00, poliţiştii constănţeni au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe A4 - dinspre A2 către DN 39 A (Poarta 9 Port Constanţa).


12 elevi au fost confirmaţi cu COVID-19, în judeţul Constanţa. Toţi colegii acestora vor face şcoală online timp de 14 zile. Jumătate din cadrele didactice din judeţ sunt vaccinate.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.