Ultimele 100 ştiri din Dâmboviţa - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Societatea Arctic Găeşti, lider în producţia naţională de electrocasnice, şi-a anunţat salariaţii că din 2 iunie va redeschide unitatea închisă temporar din cauza COVID-19. Conducerea fabricii a decis să-i trimită acasă pe oameni, după ce 66 de salariaţi au fost confirmaţi cu coronavirus.


Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat, joi, 10 percheziţii domiciliare.


Un bărbat de 55 de ani, din Dâmboviţa, cioban de meserie, a fost găsit mort în Munţii Bucegi. Anchetatorii spun că, cel mai probabil, omul a murit din cauza temperaturilor scăzute din munte.


Trei maşini au fost avariate, joi, într-o intersecţie pe Drumul Naţional 72, în judeţul Dâmboviţa, în zona Nisipuri, acolo unde se petrec destul de des accidente grave.


Sărăcia extremă l-a împins pe un om al străzii să mintă, pentru a avea parte de un cămin şi masă. Acesta le-a spus autorităţilor că s-a întors recent din Anglia, pentru a fi introdus în carantină.


Este a treia oară, în decurs de două săptămâni, când Valea Dâmboviţei este lovită de grindină. Fenomenele meteo s-au petrecut în Cândeşti şi Voineşti, dar şi la Văleni şi Gura Foii.


Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, la Centrul Renault Titu, ca s-a reluat licitaţia pentru proiectul de lărgire la 4 benzi a tronsonului Bâldana – Titu.


Doi bărbaţi din Dâmboviţa sunt cercetaţi de poliţişti după ce au furat materiale de construcţie şi piese metalice din Uzina Mecanică Mija. Aceştia sunt reţinuţi pentru 24 de ore.


Două persoane de naţionalitate vietnameză, angajate ale unui abator de păsări din Crevedia, au fost confirmate cu SARS-CoV-2, 72 de contacţi direcţi ai acestora fiind izolaţi la adresa de reşedinţă pentru 14 zile, potrivit DSP Dâmboviţa.


Pandemia pare să fie pe un trend descendent în România, potrivit ultimelor raportări. În 13 judeţe nu s-a mai înregistrat niciun caz de COVID-19.


Autorităţile anunţă că cei care au fost programaţi pentru susţinerea probei practice în perioada în care această proba a fost suspendată, au fost reprogramati automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare.


Este panică printre poliţiştii din Dâmboviţa, după ce un ofiţer SICE (Serviciul Investigaţii Criminalitatea Economică), a fost testat pozivit cu noul coronvirus. Se pare că acesta a mai transmis virusul şi unui coleg, iar medicii trebuie să stabileacă acum contanţii direcţi.


Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni făcut o captură impresionantă, în Fieni. Au prins un şofer care nu a putut justifica mii de kilograme de aluminiu.


Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a lucrat timp de 18 ani, în Franţa, a înfiinţat o fermă de capre din rasa Alpină Franceză în localitatea natală. „Căpriţa Fericită” a însemnat o investiţie de 150.000 euro.


Administraţia Naţională Apele Române a transmis, miercuri, că exploatările ilegale de balast din judeţul Dâmboviţa au transformat albiile râurilor în gropi de gunoi şi lacuri neîntreţinute. Instituţia a anunţat controale ale inspectorilor proprii şi ale Gărzii de Mediu.


Autorităţile din Dâmboviţa anunţă că toate cele 70 de focare de pestă porcină africană, depistate în 31 de localităţi,  au fost stinse. În toată această perioadă au fost sacrificaţi mii de porci.


Câteva dintre muzeele dâmboviţene şi-au redeschis porţile, începând cu data de 26 mai. Este vorba despre Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (CNMCD), Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi.


ITM anunţă că a lansat o amplă campanie de verificare a condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă, dar şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în domeniul construcţiilor.


Pentru că în această perioadă sunt interzise manifestările publice şi nu pot fi organizate ceremoniale militare, din cauza pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă că slujba parastasului pentru eroii neamului va fi săvârşită de către toţi preoţii de la parohii, după Sfânta Liturghie.


Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de 65.000 de lei unor societăţi care efectuau transportul angajaţilor către locul de muncă, după ce s-au contat mai multe nereguli în ce priveşte respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii noului coronavirus.


Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au reţinut pentru 24 de ore un tânăr de 23 de ani, din comuna dâmboviţeană Văcăreşti, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.


A fost criticată în trecut pentru modul în care arată, dar le-a dat multora peste nas. Cântăreaţa britanică Adele a slăbit foarte mult în ultima vreme şi a reuşit să dea jos 22 de kilograme.


Grindina căzută în urmă cu câteva zile a afectat grav mai multe localităţi din Dâmboviţa. Administraţiile locale din şase comune au solicitat ajutor din partea statului pentru culturile distruse. Printre cele mai afectate sunt culturile de meri, din Voineşti.


Conducerea Spitalului Municipal Moreni a luat măsuri speciale după ce o liftieră a fost confirmată, în urma testării, cu COVID-19. Femeia nu prezintă simptome specifice.


Facultatea de Teologie Ortodoxă şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Valahia” din Târgovişte a stabilit oferta educaţională pentru următorul an universitar, studii universitare de licenţă.


Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu specialişti din cadrul Oficiului Fitosanitar Dâmboviţa, au efectuat un control la o societate comercială, săptămâna trecută.


Cancerul reprezintă, de departe, una din principalele cauze de deces în România, potrivit medicilor. Diagnosticat cel mai adesea la vârste medii şi înaintate, numărul persoanelor care suferă de această boală este tot mai ridicat.


Aproape 1.300 de persoane din Dâmboviţa sunt în izolare la domiciliu, în urma focarului de COVID-19 care a izbucnit la fabrica Arctic din Găeşti, în urma testărilor efectuate.


Universitatea „Valahia” din Târgovişte organizează, începând cu luna iulie, concurs de admitere în învăţământul superior. Înscrierilor se vor face online, ca măsură de precauţie.


Muzeele aflate în administrarea Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte se vor redeschide etapizat. În prima etapă, Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Peştera Ialomiţei şi Ansamblul Brâncovenesc Potlogi vor putea fi vizitate începând cu data de 26 mai.


Zilei Naţionale a Familiei a fost sărbătorită printr-un marş de tinerii din Arhiepiscopia Târgoviştei. Numai că data de 17 mai i-a ţinut în case pe cei care au celebrat „arul sacru al vieţii”, participând on-line la „marşul pentru viaţă 2020”.


Până vineri, 22 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.712 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate şi externate.


Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că în şedinţa de guvern de joi a fost adoptată au fost actualizaţi şi indicatorii tehnico-economici în vederea construirii a 146 de locuinţe ANL în Târgovişte.


Google adaugă o nouă funcţie de grupare a filelor la Chrome. Anunţul a fost săptămâna trecută de gigantul IT, iar specialiştii văd schimbarea cu ochi buni. Spun că, în acest fel, utilizatorii de Chrome îşi vor putea organiza mai bine treaba.


Mihai-Claudiu Dumitrache (21), scriitor şi muzician, a publicat anul trecut, la vârsta de 20 de ani, propria biografie, intitulată “20”. Originar din comuna dâmboviţeană Costeştii din Vale, este decretat “cel mai tânăr autor de autobiografie din lume”, record mondial recunoscut de World Records Academy.


Pompierii de la Garda Răcari şi cei de la Detaşamentul Titu au intervenit, miercuri, la un accident rutier produs pe DN 7, în comuna Tătrăşeşti.


Poliţiştii continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID – 19. În contextul trecerii la starea de alertă, poliţiştii acţionează, în principal, pentru informarea cetăţenilor cu privire la noile reguli.


Tribunalul Dâmboviţa şi-a reluat activitatea din data de 15 mai, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi intrarea în starea de alertă.


Vântul puternic a crea mai problemele în Dâmboviţa. Potrivit ISU Dâmboviţa, la acest moment sunt 1.882 de gospodării nealimentate cu energie electrică. Mai multe echipe de electricieni intervin în teren pentru realimentarea cu energie electrică a localităţilor afectate.


Codul portocaliu a venit la pachet cu vijelie şi grindină mare. Gheaţa a făcut ravagii în mai multe localităţii din judeţul Dâmboviţa, dar şi judeţele învecinate. Culturile au fost distruse.


Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date  AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 222 de locuri de muncă.


Squaturile (genuflexiunile) sunt unele dintre cele mai bune exerciţii pe care le puteţi face pentru picioare şi fesieri mai puternici, mai tonifiaţi. Specialiştii spun însă că nu există o formulă magică pentru rezultate vizibile peste noapte.


Nu au avut o copilărie prea fericită, dar Soarele pare să fi zâmbit, în sfârşit, pe strada lor. Surorile care s-au născut şi au crescut într-un fost grajd din satul dâmboviţean Gheboaia, comuna Finta, au în sfârşit o casă.


Viorel Nicolescu a murit la varsta de 72 de ani. Membru de bază al Clubului de Turism Chindia, Nicolescu avea ceva probleme de sanatate. Era un călător pasionat, dar şi un fotograf înrăit. Prietenii îl ştiu ca un rebel al vremurilor comuniste, dar cu un caracter curat.


Pompierii din Dâmboviţa au stins rapid un incendiu produs la o casă din comuna Băleni. La faţa locului a intervenit Detaşamentul Târgovişte cu două autospeciale cu spumă şi apă, dar şi cu o ambulanţă.


Oamenii de ştiinţă au descoperit recent un nou coronavirus, care este transmis de lilieci. Virusul pare a fi o rudă apropiată a SARS-CoV-2, agentul patogen responsabil pentru pandemia de COVID-19.


Doi tineri din Dâmboviţa sunt acuzaţi că au racolat o minoră pentru a o exploata sexual. Fata urma să ajungă în Austria, în vederea exploatării prin practicarea prostituţiei. Procurorii au intervenit, iar instanţa a dispus măsura preventivă a controlului judiciar. Fata are 17 ani.


Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurorii D.I.I.C.O.T - B.T. Dâmboviţa au efectuat, duminică, 8 percheziţii în Titu, Potlogi, Costeştii din Vale, Slobozia Moară şi Lunguleţu, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de mare risc.


Bărbatul de 36 de ani care a fost dat dispărut, sâmbătă, după ce a plecat din centrul medical în care era instituţionalizat şi nu a mai revenit a fost găsit de poliţişti.


Să nu ai apă în plină pandemie, cand ni se repetă la nesfârşit regulile de igienă personală, nu este prea plăcut. O simt pe pielea lor locuitorii din Dragodana, jud. Dâmboviţa. Mai mulţi oameni, printre care şi primarul comunei, au protestat din cauza asta. Totul s-a întâmplat în weekend.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.