Ultimele 100 ştiri din Dolj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Localnicii din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, au sunat la 112 când au auzit o explozie puternică în casa vecinilor. Un copil de 15 ani şi un bărbat de 37 de ani au fost găsiţi la faţa locului cu arsuri  grave. Lângă ei erau mai multe produse pirotehnice.


Un adolescent de 15 ani şi un bărbat de 37 de ani din judeţul Dolj, veri, au fost răniţi joi seara, în explozia unei petarde, primul fiind transportat la Bucureşti cu arsuri în zona feţei. Poliţiştii fac o anchetă în acest caz.


Petrecerea de rămas bunde la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova ar fi avut loc în urmă cu o săptămână, iar participante au fost mai multe infirmiere ale spitalului. Cinci dintre ele, dar şi o asistentă, toate de la Clinica de Chirurgie III, s-au dovedit a fi ulterior pozitive.


La Spitalul de Urgenţă din Craiova s-a schimbat conducerea peste noapte. Fostul şi actualul manager au mers împreună la Ministerul Sănătăţii şi au solicitat schimbarea de posturi. Primul a spus că vrea să devină şef de clinică, iar al doilea că îşi doreşte să conducă spitalul.


Captura impresionantă de 50 de kilograme de heroină a fost făcută în Punctul de Trecere a Frontierei din Calafat. Dacă ar fi ajuns pe piaţa neagră, drogurile ar fi fost comercializate cu peste 1.500.000 de euro.


Susţinătorii desfăşurării examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat se luptă pe reţelele de socializare cu cei care vor anularea examenelor. Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, face parte din prima categorie şi duce o adevărată campanie pentru scopul declarat, iar când cineva îl contrazice recurge la jigniri.


Femeia, în vârstă de 27 ani, era cadru medical la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu. Conform familiei, sarcina a fost fără probleme, iar naşterea ar fi trebuit să aibă loc pe data de 11 iunie. Cezariana a fost programată, însă, cu 3 săptămâni mai devreme. Conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova a sesizat poliţia imediat după ce mama şi copilul au decedat.


Agricultura ecologică începe să fie o afacere profitabilă pentru mulţi fermieri români. Tot mai mulţi producători încep să renunţe la polenizarea artificială cu substanţe chimice şi preferă să folosească bondari pentru a poleniza florile natural.


Craioveanul a pus la cale totul împreună cu prietenii, dar şi cu angajaţii firmei unde lucrează prietena sa. A aşteptat momentul ca fata să plece pentru câteva clipe din pizzerie şi şi-a pus imediat scenariul în aplicare.


O femeie de 29 de ani şi-a abuzat fiul luni întregi. L-a luat de la bunicii din România şi l-a dus în Italia unde, alături de concubinul său, a început să-l "înveţe cum trebuie să facă sex". Atunci când copilul refuza să participe la scenele erotice era maltratat. O vecină a sesizat că în casa românilor se întâmplă lucruri anormale şi a anunţat imediat carabinierii.


Dorel Giurcă lucra la o firmă care asigura servicii de curăţenie la St' James Hospital din Dublin şi locuia în Irlanda împreună cu soţia sa, Mirela. Presa irlandeză scrie că românul a fost testat prea târziu şi murit la 48 de ore după ce a aflat că este pozitiv. Soţia a fost şi ea infectată şi este încă internată.


Micuţa Greta locuia împreună cu părinţii săi în localitatea Foligno din centrul Italiei şi s-a înecat în piscina unei vile abandonate într-un moment de neatenţie al părinţilor români. Lângă trupul neînsufleţit al copilei, carabinierii au găsit doi câini Labrador care încercaseră să-şi scoată micuţa stăpână din apă.


Zeci de romi s-au strâns sâmbătă, 16 mai, în faţa târgului de săptămână second-hand din Craiova nemulţumiţi că autorităţile nu permit deschiderea locaţiei nici după data de 15 mai. Oamenii spun că vânzarea produselor "la mâna a doua" este singura lor sursă de venit.


„Adevărul“ a intrat în posesia unui document potrivit căruia în teritoriu, pentru pregătirea examenelor, „este interzisă participarea elevilor şi a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecţiuni cronice, locuiesc cu persoane ce suferă de astfel de afecţiuni sau cu persoane de peste 65 de ani". Documentul a fost transmis Inspectoratelor Şcolare.


Asistenta este angajată la Spitalul de Urgenţă din Craiova, secţia Pediatrie. A stat în spital doar 7 ore, dar nu a apucat să intre în contact cu niciun copil. Doar cu colegii din secţie. Zilele trecute o altă asistentă de la secţia de Oncologie a fost testată pozitiv. Şi aceasta a spus că nu ştie de unde s-a infectat, dar s-a dovedit, ulterior, că a minţit.


Compania de Apă Oltenia i-a anunţat pe locuitorii din Dăbuleni că, începând de marţi, 12 mai, nu mai pot primi apă potabilă 24 de ore din 24. Măsura a fost luată întrucât în ultimele două luni consumul de apă a crescut foarte mult.


Asistenta şefă a unui cămin pentru persoane vârstnice din Craiova a intrat în contact cu 50 de angajaţi ai instituţiei. Conducerea Centrului a cerut testarea de urgenţă a tuturor angajaţilor, care au intrat în izolare, iar dacă mai apare încă un caz vor fi testaţi toţi bătrânii.


"Cum vom corecta lucrările? Ce fac elevii care suferă de astm? Ce fac elevii navetişti? Ce facem dacă avem nevoie să mergem la toaletă? De ce nimeni nu se gândeşte şi la elevii de la ţară care nu au putut recapitula materia? Vor fi corect igienizate clasele?", sunt doar câteva dintre întrebările pe care profesorii le adresează în spaţiul public ministrului Anisie.


Un video amuzant a devenit viral după ce trei bărbaţi au arătat cum poţi să te distrezi în această perioadă de izolare. Oamenii au pus muzică şi au încins o sârbă în curtea casei. Pentru a respecta ordinul de distanţare socială, cei trei petrecăreţi au găsit o variantă inedită.


Poliţistul de frontieră confirmat pozitiv este încadrat la Sectorul Poliţiei de Frontieră Bechet. Alţi 14 colegi cu care poliţistul de frontieră a intrat în contact se află în izolare la domiciliu şi aşteaptă să fie testaţi. Între timp, la Spitalul de Boli Infecţioase, jandarmii infectaţi aşteaptă să se vindece.


De cele mai multe ori, mai ales atunci când ne grăbim, aproape că renunţăm la micul dejun. Sau când avem o zi istovitoare şi suntem prea obosiţi, parcă nu prea mai avem chef nici de cină.


DSP Dolj a dispus săptămâna trecută închiderea Căminului din centrul Craiovei, dar când au revenit în control, inspectorii au găsit aceeaşi situaţie revoltătoare: cei 22 de bătrâni zăceau în aceleaşi condiţii inumane. Cei mai mulţi dintre aparţinători au spus că trebuie să-i lase acolo pentru că nu au unde să-i ducă.


Aproximativ 3.000 de oameni se întorc la muncă la Ford Craiova începând de luni, 4 mai. Compania a anunţat că produce măşti şi viziere pentru toţi angajaţii şi că va recurge la măsuri mai stricte decât cele aflate în vigoare în prezent. Ford reia producţia etapizat, într-un singur schimb de tură.


O angajată a DGASPC Dolj a fost confirmată cu coronavirus, fiind vorba despre soţia unui poliţist diagnosticat cu COVID-19. Trei colegi de birou ai femeii, care au intrat în contact cu ea, au intrat în izolare la domiciliu. Totodată, peste 300 de persoane aflate în izolare la locul de muncă, în centre rezidenţiale, vor fi testate pentru coronavirus.


Zeci de jandarmi din Dolj şi gorj au fost testaţi pozivit la coronavirus, după ce un jandarm întors dintr-o misiune a început să se simtă rău, iar altul a acuzat şi el simptome specifice bolii. Un detaşament întreg al Grupării Mobile de Jandarmi Craiova a intrat în izolare, iar ancheta epidemiologică s-a extins imediat în trei judeţe.


Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova, a explicat. într-o conferinţă de presă susţinută online. cum se fac testele la Spitalul de Boli Infecţioase şi cum actualul algoritm permite testarea personalului medical şi a cadrelor MAI doar cu aparatura provenită din donaţii.


Autorităţile din judeţul Dolj au descoperit, la sesizarea jurnaliştilor, un cămin de bătrâni clandestin unde vârstnicii nu beneficiau de minime condiţii de igienă. Căminul avea activitatea suspendată de 2 ani. Familiile plăteau câte 2.200 de lei lunar pentru îngrijirea bătrânilor.


Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova a reuşit să facă rost, din sponsorizări, de 1.000 de teste Covid 19. Testele vor fi folosite exclusiv pentru personalul medical al spitalului, după ce o asistentă a fost diagnosticată cu COVID-19.


Jandarmul diagnosticat cu COVID-19 face parte din Gruparea Mobilă Craiova. Acesta se află deja internat la Spitalul de Boli Infecţioase. Primele concluzii ale anchetei epidemiologice arată că jandarmul a intrat în contact direct cu cel puţin 17 colegi, dar şi cu toţi membrii familiei sale.


Zeci de persoane de etnie romă au petrecut, sâmbătă, în Craiova. Potrivit unor surse locale, oamenii sărbătoreau o logodnă, scrie Mediafax.


Bianca Dobroiu trăieşte în Bologna şi a fost primul caz confirmat cu Covid-19 din localitatea italiană. Tânăra a fost internată pe data de 29 februarie, când i s-a făcut şi primul test, dar de atunci nu i-au ieşit niciodată consecutiv două teste negative pentru a putea fi declarată vindecată. "Am auzit că n-aş fi singurul caz".


Femeia fusese angajată să aibă grijă de cei doi vârstnici. Copiii acestora au fost cei care au chemat poliţia în momentul în care au sesizat că părinţii lor erau umiliţi şi supuşi unor tratamente inumane. Scandalul a început, însă, în momentul în care la locuinţă au ajuns poliţiştii.


Un tânăr de 28 de ani din localitatea doljeană Cetate a urcat în clopotniţa bisericii şi s-a filmat în timp ce spunea o nouă rugăciune la fel de scandaloasă ca cea în care a fost protagonist acum câteva zile, atunci când cerea ca ţiganii să fie feriţi de virusul ucigaş şi doar românii să se îmbolnăvescă.


Accidentul a avut loc pe o stradă de la marginea oraşului Craiova, iar maşina în care se afla poliţistul era în mers şi avea semnalele luminoase puse în funcţiune. Tânăra a ieşit de pe o alee la volanul altui autoturism şi, fără să se asigure, a intrat în maşina poliţiei.


De cele mai multe ori, atunci când uităm pe foc o cratiţă sau o tigaie suntem aproape convinşi că vasul nu mai poate fi salvat. Iar cea mai frecventă greşeală pe care o facem este aceea de a încerca să desprindem crusta arsă de pe tigaie cu bureţi din sârmă.


Bărbatul s-a filmat în timp ce se afla în biserica din localitatea doljeană Cetate şi a postat rugăciunea pe internet. În video se aude cum tânărul îi cere lui Dumnezeu să-i ocrotească doar pe cei din etnia lui. „Venea şi făcea curăţenie la biserică. Nu se poate să spui aşa ceva“.


Românii s-au închis în biserică împreună cu doi preoţi pentru a sărbători prima zi de Paşte ortodox. Mai mulţi localnici, însă, i-au văzut când au intrat în lăcaşul de cult şi au sunat imediat la poliţie.


Dacă aţi vopsit prea multe ouă sau dacă v-aţi săturat să le tot mâncaţi fierte, puteţi să preparaţi rapid o salată. Nu aveţi nevoie de prea multe ingrediente şi o puteţi pregăti chiar şi cu câteva minute înainte de a vă aşeza la masă.


Sute de bătrâni ies din case în intervalul 11,00 - 13,00 pentru a-şi face cumpărăturile pentru sărbătorile pascale. Majoritatea poartă mască şi mănuşi, dar când ajung la porţile pieţelor uită să mai păstreze distanţa socială. "Parcă vorbim cu pereţii, degeaba le spunem să stea departe".


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Craiova şi procurorii DIICOT au reuşit să destructureze un grup infracţional specializat în traficul de migranţi. Patru români şi un bulgar au fost prinşi când încercau să ducă în Germania doi cetăţeni turci.


Tânărul a vrut să fie alături de cadrele medicale din Craiova, care în aceste zile luptă să ţină situaţia sub control la cel mai mare spital din Oltenia. „Toţi ar trebui să înţelegem că oamenii în alb sunt cei mai importanţi, că ei trebuie obligatoriu protejaţi“.


Scandal la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, unde marţi, 14 aprilie, au fost internaţi 12 oameni din aceeaşi familie, toţi infectaţi cu Covid 19. Medicii au apelat la jandarmi, i-au îmbrăcat în combinezoane şi i-au rugat să intre în secţia COVID pentru a-i linişti pe pacienţii care dădeau cu pumnii şi picioarele în uşile saloanelor.


Bărbatul era revoltat că poliţiştii îi ceruseră să dea muzica încet. Dezbrăcat şi înarmat cu un cuţit, individul i-a înjurat şi ameninţat că-i omoară dacă vor îndrăzni să păşească în curtea lui. Soţia care filma întreg scandalul a sărit şi ea la poliţişti, înarmată cu un fier. Totul s-a întâmplat în faţa a doi copii minori.


Cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova au sărbătorit vindecarea primului bolnav de Covid-19 tratat la Craiova, un filmuleţ fiind postat chiar pe pagina oficială a instituţiei. Reacţiile nu au fost, însă, toate pozitive.


Pe data de 19 martie, asistenta a intrat în izolare alături de alţi 22 de colegi, imediat după ce unul dintre pacienţi a ieşit pozitiv. Este vorba de primul deces cu Covid-19 din România. Primăria Filiaşi a hotărât să achiziţioneze teste rapide de depistare a virusului, chiar dacă acestea nu sunt acceptate de Ministerul Sănătăţii.


Procurorii au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, după ce peste 500 de scări de bloc din municipiul Craiova au fost dezinfectate cu o substanţă care nu era potrivită în cazul acţiunii preventive pentru corinavirus.


Spitalul Filantropia din Craiova a deschis o secţie pentru Covid-19 deşi cadrele medicale au avertizat că viaţa lor şi a pacienţilor este pusă în pericol. În secţia pregătite pentru Covid-19 sălile de operaţie sunt improvizate, bolnavii confirmaţi şi suspecţi vor fi internaţi în saloane alăturate, iar cadrele medicale vor fi nevoite să se dezechipeze de combinezoane chiar lângă pacienţi.


Un copil în vârstă de doi ani a murit, marţi, după ce a căzut de la etajul al şaptelea al unui bloc din municipiul Craiova, iar cadrele medicale ajunse la locul accidentului nu au reuşit să-i salveze viaţa. Copilul s-ar fi aflat într-o cameră cu fratele lui de nouă ani, în timp ce mama şi bunica lor erau în altă încăpere.


Zeci de persoane au fost  scoase din carantină la Craiova, deşi au existat suspiciuni şi mărturii că acestea au fost în contact direct sau indirect cu trei persoane care după 11 zile de izolare obligatorie s-au dovedit a fi pozitive. Reprezentanţii DSP au lăsat-o să plece acasă chiar şi pe o femeie care stătuse aproape 2 săptâmâni în aceeaşi cameră cu o persoană cu COVID 19.


Mai multe fiole cu sânge au fost găsite pe marginea unui drum din judeţul Dolj. Poliţiştii încearcă să afle dacă sângele este uman sau provine de la animale şi, de asemenea, cum au ajuns fiolele în acel loc.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.