Ultimele 100 ştiri din Galaţi - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Doi elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi au lovit cu bâtele şi au înjunghiat un bărbat de 42 de ani, tatăl unui coleg de seminar cu care avuseseră un conflict spontan. Scena a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Acum, cei doi au fost condamnaţi de instanţă.


Deşi marile lanţuri de magazine şi asociaţiile de producători vorbesc despre creşterea preţului materiilor prime, a salariilor şi a costurilor asociate, o analiză de cost amănunţită arată că, de fapt, nici jumătate din scumpire nu este justificată economic.


Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian, a pus pus piatra de temelie a lăcaşului de cult din satul Şerbeştii Vechi, judeţul Galaţi, care va fi construit din contribuţiile financiare şi cu munca voluntară a localnicilor.


Ingeniozitatea de care dau dovadă contrabandiştii de la frontiera de est este deseori debordantă. Nu de puţine ori, însă, se ajunge, în goana nebună de a păcăli vameşii, la situaţii cu totul neobişnuite, care stârnesc pur şi simplu hazul.


Eroii Armatei României, sublocotenentul p.m. Claudiu Marius Covrig şi sublocotenentul p.m. Ionuţ Cosmin Sandu au fost comemoraţi la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, unde au fost dezvelite şi două plăci comemorative.


Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului, Târgul educaţional „Student #UDJG”, destinat elevilor din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a de la liceele din judeţul Galaţi.


Un tânăr de 21 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a evitat un autovehicul care oprise în faţa unei treceri de pietoni şi a acroşat o adolescentă care traversa strada regulamentar.


Un bărbat de 52 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce s-a autoaccidenttat, intrând cu maşina într-un parapet, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.


Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce poliţiştii rutieri i-au delisted în trafic, la volanul unor autovehicule, cu toate că abia se mai putea ţine pe picioare de beţi ce erau.


Un bărbat de 39 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce nu s-a asigurat la ieşirea dintr-o parcare, acroşând o motocicletă care circula regulamentar.


Doi bărbaţi, de 32 şi 57 de ani, sunt cercetaţi pentru vătămare corporală din culpă şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, în contextul în care unul dintre aceştia, care conducea  o căruţă, a ieşit dintr-o curte direct pe un drum judeţean, iar şoferul autovehiculului nu a mai putut face nimic pentru a evita impactul.


Un tânăr de 27 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a provocat un accident rutier, lovind frontal o maşină cu autotrenul cu care circula.


Trei tineri, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 34 de ani, sunr cercetaţi pentru conducere fără permis după ce au fost surprinşi la volanul unor autovehicule de către poliţişti, deşi nu aveau acest drept.


Un bărbat de 38 de ani este cercetat pentru nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor după ce, timp de 15 ani, a ţinut acasă un pistol de aer comprimat fără să obţină dreptul legal de deţinere a acestuia.


Elena Maricela Orac, o tânără de doar 24 de ani, se luptă pentru viaţa ei. Recent a aflat că suferă de scleroză multiplă, o boală progresivă a sistemului nervos central pentru care, deocamdată, în lume există doar tratamente experimentale.


Muzeul Judeţean de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi tocmai a finalizat montarea de dispozitive destinate ghidării în interiorul clădirii a nevăzătorilor şi a încheiat un contract cu o asociaţie care va asigura un interpret mimico-gestual pentru vizitatorii surdo-muţi.


Evenimentul va avea loc luni, 11 noiembrie 2019, de la ora 18,00, în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”. Scriitorul Marian Coman va împărtăşi publicului (intrarea este liberă) din experienţa sa.


În 7 din cele 8 judeţe ale provinciei istorice Moldova, candidatul dreptei s-a situat pe primul loc în opţiunile electoratului în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2019. Singura excepţie este Botoşaniul.


Intrigile politice s-au împletit în mod cât se poate de ciudat cu rivalitatea personală dintre două personaje de prim-plan. Soţul încornorat a încercat să falsifice alegerile pentru a-i pune beţe în roate amantului soţiei lui.


La scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie, la nivelul judeţului Galaţi au fost confirmate următoarele rezultate finale: Klaus Iohannis – 77.841 de voturi (34,43%), Viorica Dăncilă – 61.420 de voturi (27,17%), Dan Barna – 30.076 de voturi (13,30%).


Un bărbat cu interdicţie electorală ca urmare a unei condamnări penale s-a prezentat la secţia la care este arondată adresa lui de domiciliu şi a cerut să voteze. A fost depistat ca având interdicţie de sistemul electronic.


Coliziunea s-a produs duminică, 10 noiembrie, în jurul orei 9,00.  Potrivit celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, accidentul rutier s-a produc din cauza neacordării priorităţii.


În primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României, programat duminică, 10 noiembrie şi-au exprimat opţiunea la urne 230.094 dintre cei 522.000 de gălăţeni cu drept de vot. Prezenţa la vot a fost cu 3,6 puncte sub media naţională din 2019 şi cu circa 6 procente sub cea din 2014.


Un echipaj SMURD a intervenit astăzi pentru a salva viaţa unui bărbat de 50 de ani care sângera masiv după ce un tren i-a tăiat o porţiune dintr-un picior. Victima se afla sub influenţa alcoolului şi a încercat să urce în trenul aflat în mişcare.


Pompierii au intervenit pentru a asigura măsurile de protecţie pentru stingerea incendiilor la un grav accident care a avut loc astăzi în Galaţi. Trei maşini au fost implicate în evenimentul rutier, circulaţia fiind deviată pe străzile învecinate.


Trei echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe anexe gospodăreşti din cartierul gălăţean Barboşi. În locuinţa unde a izbucnit incendiul au murit două persoane în ultimii ani după ce au uitat ţigări sau lumânări aprinse.


Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din Galaţi. Proprietarul a fost salvat în ultimul moment, acesta fiind în stare de ebrietate.


Academicianul Eugen Rusu (62 de ani), profesor în cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi, a fost desemnat recent, de către ONU, evaluator în domeniul predicţiei valurilor. Această numire vine ca o confirmare a întregii sale activităţi, profesorul Rusu fiind dezvoltatorul unor sisteme de predicţie a valurilor folosite inclusiv în cadrul misiunilor navale NATO.


Cristi Onofrei (37 de ani), plutonier major la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, a descoperit că în faţa bolilor grave nu trebuie să se simtă inutil, ci că poate să facă ceva important pentru copiii cu suferinţe severe: aleargă la crosuri şi maratoane organizate pentru strângerea de bani pentru tratamente şi îngrijiri costisitoare.


Mulţi dintre noi au învăţat să se concentreze mai mult pe iubirea exterioară decât pe cea interioară. Atât timp cât nu ne vom iubi pe noi înşine, nu ne vom cunoaşte cu adevărat şi nu vom putea să ne depăşim limitele.


Pasionaţii de astronomie vor putea observa acest fenomem astronomic unic cu ajutorul instrumentelor optice din dotarea observatorului astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din  Galaţi.


Un bărbat de 38 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere după ce poliţiştii au constatat că acesta nu avea dreptul de a şofa, dar a încercat să scape de răspunderea penală într-o manieră originală.


Un adolescent de 17 ani a fost reţinut şi urmează să fie propus la arestare preventivă după ce a atacat un bătrân de 68 de ani, furându-i portofelul în care avea banii şi actele.


Un tânăr de 22 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce s-a aventurat într-o depăşire hazardată, lovind un alt autovehicul care circula regumentar cu maşina pe care o conducea.


Un tânăr de 18 ani a ajuns la spital cu multiple traumatisme după ce s-a angajat în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător.


Doi şoferi, de 24 şi 64 de ani, sunt cercetaţi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi conducere a unui vehicul fără permis.


Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Galaţi (instituţia care a accesat fondurile), pe baza acestei investiţii ambulatoriul spitalului îşi va tripla spaţiul şi va fi dotat cu aparatură nou, performantă.


Proiectul este derulat de Primăria Galaţi şi este finanţat în proporţie de 98% din fonduri europene, iar restul de la bugetul local. Spitalul va fi extins şi va fi dotat cu aparatură modernă.


Acţiunea face parte dintr-o campanie permanentă, iniţiată şi sprijinită de Arhiepiscopia Dunării de Jos încă din 2013. În acest an, numărul de donatori ajuns astfel la centrele de transfuzie sanguină din Galaţi şi Brăila depăşeşte 3.000.


Băiatul a fost identificat după ce, în data de 6 noiembrie, proprietarii maşinilor lovite au reclamat la Poliţie faptele. Puştiul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea a două infracţiuni şi riscă să ajungă după gratii.


Individul în vârstă de 63 de ani este din comuna Dagâţa, judeţul Iaşi. El este acuzat că a comis mai multe spargeri de locuinţe, în Giurgiu şi Galaţi. A fost reţinut şi va fi propus pentru arest preventiv.


Spectacolul are loc duminică, 10 noiembrie, de la ora 10,30, în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi. Biletele costă 12 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi.


Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru „Adevărul“ că bărbaţii care au vrut să jefuiască un pensionar din Galaţi au încercat să intre cu forţa în casă, apoi să-l lege şi să-l tortureze pe gălăţean ca să le spună unde ţine banii şi lucrurile de valoare.


Soleanca este în Republica Moldova şi Ucraina ceea ce este pentru noi ciorba de potroace, servită de regulă după nunţi, botezuri sau alte evenimente festive. Secretul gustului său savuros îl dă prepararea termică a cărnii de vită alături de legume.


Poliţistul gălăţean Butură Alex Dănuţ a obţinut o medalie de aur şi două de bronz la Campionatul Mondial de Karate Fudokan, desfăşurat în Germania.


Un tânâr de 23 de ani este cercetat pentru tentativă de furt calificat după ce a încercat să fure bunurile de valoare dintr-un autovehicul, spărgând unul dintre geamuri, dar nu a găsit nimic de valoare.


Un tânăr de 24 de ani riscă să ajungă la închisoare după ce oamenii legii care l-au depistat în timp ce conducea un autovehicul pe Drumul de Centură din Galaţi au constatat că acesta comisese trei infracţiuni.


O femeie de 32 de ani este cercetată pentru vătămare corporală din culpă după ce acroşat cu maşina pe care o conducea un tânăr care conducea o motocicletă.


Zilele „VA Urechia” vor debuta joi, 7 noiembrie, cu o activitate neobişnuită: o încercare de stabilire a unui record mondial la Speed Stacks (sau „jocul paharelor”). După amiază, manifestările vor continua cu salonul literar „Axis Libri”.


Maşina figura ca fiind sub sechestrul Fiscului din Italia încă din septembrie 2018, dar a fost găsită pe 5 noiembrie 2019, pe DFN25, în judeţul Galaţi. Nu se ştie cum a ajuns autoutilitara în România, câtă vreme era dată în consemn la toate frontierele.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.