Ultimele 100 ştiri din Galaţi - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Expresia îşi are rădăcinile în Franţa de acum circa două secole, iar iniţial era legată de drepturile şi de libertăţile cetăţeneşti, dar şi de progresul ştiinţific la care publicul larg reacţiona cu foarte mult scepticism.


David Manolescu, elev la Colegiul ”Naţional” Costache Negri” din Galaţi, a obţinut o menţiune la Olimpiada Internaţională a Elenismului care a avut loc la Bucureşti, în perioada 5-8 septembrie, la Palatul Parlamentului.


Teatrul Dramatic „Fani Tardini” anunţă programul Secţiunii Teoretice a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi, Ediţia a XXXI-a, care va avea loc în perioada 4-13 octombrie 2019.


Peste 400 de elevi din judeţul Galaţi au prmit sfaturi de la poliţişti pentru a se putea proteja în mediul online, în special când sunt implicaţi în discuţii cu persoane necunoscute.


Pentru a ascunde provenienţa banilor, bărbatul a donat unei cunoştinţe casa şi un teren de sute de metri pătraţi, cumpărate din banii obţinuţi din exploatarea sexuală a unei tinere, achiziţionând apoi şi mai multe maşini de lux.


O femeie de 38 de ani este cercetată pentru vătămare corporală din culpă după ce a lovit în plin un bărbat de 53 de ani care traversa strada regulamentar pe trecerea de pietoni.


Un bărbat de 35 de ani va fi propus astăzi la arestare preventivă după ce a ignorat un ordin de protecţie emis pe numele său, care îi interzicea să se apropie la o distanţă mai mică de 200 de metri faţă de soţia sa şi locuinţa ei.


Două persoane fără adăpost, aflate în stare de ebrietate, îşi împart cu generozitate pumni şi lovituri cu bâtele în faţa a zeci de persoane care stăteau la coadă la instituţiile publice din incinta Poliţiei. Nimeni nu a intervenit pentru a-i despărţi pe scandalagii.


Sala Sergiu Dumitrescu de la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos găzduieşte, joi, 19 septembrie, deschiderea expoziţiei „Mir şi borangic” a artistei plastice Camelia Ionescu Popa şi concertul valorosului pianist Cătălin Răducanu. Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.


Mulţi dintre noi şi-au făcut un obicei din a se compara cu alte persoane când vine vorba de avere, statut social şi chiar înfăţişare. Acţiunea nu este deloc benefică pentru că stima de sine a celor în cauză va avea serios de suferit, iar pe acest fond va slăbi sistemul imunitar, ajungându-se la dezechilibre mentale şi dezvoltarea în timp a unor boli autoimune.


Un bărbat de 36 de ani este cercetat penal după ce a fost oprit la un control de rutină în trafic, prezentându-le oamenilor legii un permis emis în Marea Britanie.


Un bărbat de 32 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis după ce s-a urcat băut la volan şi s-a plimbat cu maşina pe străzile din localitatea de baştină, fiind prins de poliţişti.


Din fericire în mijlocul de transport nu se afla niciun pasager. Autobuzul avea o defecţiune (neprecizată deocamdată) şi se retrăgea spre garaj. Sosiţi la faţa locului, pompierii au stins focul, însă maşina a fost distrusă de flăcări, iar resturile ei vor ajunge la fier vechi.


Premiera are loc duminică, 22 septembrie 2019, de la ora 20,00. Regia spectacolului (adaptat după celebra piesă a lui Vasile Alecsandri) aparţine lui Dan Mirea. Scenografia este semnată de Daniel Divrician. În rolurile principale: Anton Mihail (Coana Chiriţa Bârzoi), Paul Buţa (Grigori Bârzoi), Costel Donose (Guliţă Bârzoi).


Bărbatul de 36 de ani, condamnat în trecut pentru lipsire de libertate şi proxenetism, se distrează, conducând maşini închiriate cu viteze de 170-180 de kilometri pe oră, deşi nu are permis de conducere, iar când este urmărit de poliţişti le abandonează şi fuge.


Autorităţile locale din Galaţi au anunţat că anul acesta s-au ridicat deja de pe domeniul public mai multe maşini decât tot anul trecut. Sunt vizate în mod special maşinile în stare foarte proastă, care „zac” de mult timp în zonele publice din municipiu. Sunt sub observaţie şi maşinile care nu sunt înmatriculate în România, dar sunt în parcările fără plată.


Cinci autoturisme au ars aproape complet, iar alte cinci au fost avariate uşor, în noaptea de duminică spre luni, în cartierul Micro 21. Se pare că dezastrul a pornit din două puncte. Cu o noapte înainte, un microbuz a luat foc din senin în zona unei foste benzinării.


Se întâmplă la Moscu, un sat care ţine de orăşelul Târgu Bujor, din judeţul Galaţi, acolo unde în ultimii şapte ani are loc Festivalul Dulciurilor. Zeci de gospodine participă la concursul de preparat dulciuri, iar sute de oameni vin să vadă şi să guste. Evenimentul are şi o latură caritabilă.


Şoferiţa vinovată de producerea accidentului a fost rănită şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a putea fi scoasă din maşina avariată. Femeia a dusă la spital, dar este în afara oricărui pericol.


Potrivit etnografului Gheorghe F Ciauşanu, expresia s-a născut în arealul sudic al României, mai precis în Oltenia, şi vine să completeze o adevărată „panoplie” de epitete pentru beţia extremă la români.


Evenimentul ajuns la a 18-a ediţie reuneşte, timp de trei zile, producători agricoli din tot judeţul, „cu marfă proaspătă şi de calitate”. Vor fi show-uri culinare, expoziţii cu vânzare, demonstraţii de meşteşuguri, standuri cu hrană preparată şi daruri pentru vizitatori. Pe toată durata festivalului, atmosfera va fi animată şi de artiştii Centrului Cultural Dunărea de Jos. Invitaţi speciali: Mioara Velicu şi Gelu Voicu.


Preparatul este originar din zona Crişanei, unde localnicii îl pregătesc frecvent. Gustul savuros al mâncării este dat de sos, o combinaţie de smântână, usturoi, făină, iaurt şi miez de pâine.


Potrivit Primăriei Galaţi, surparea subterană a fost produsă de o avarie la o conductă de apă aparţinând companiei publice Apă Canal SA. Zona afectată şi închisă temporar traficului se află la intersecţia bulevardului Brăilei cu strada Saturn, în Ţiglina I.


În fiecare an, pe 13 septembrie, pompierii marchează ziua în care cei 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au înnobilat prin jertfa lor din Dealul Spirii, fiinţa Statului Naţional Român, ţinând piept cu preţul propriei vieţi forţelor otomane venite să curme aspiraţiile de libertate ale revoluţionarilor români.


Comisia de disciplină a IPJ Galaţi a considerat că neglijenţa celor doi poliţişti nu ar fi atât de gravă, mai ales că evadatul a fost prins la scurt timp. Şi procurorii au apreciat că oamenii legii nu pot fi traşi la răspundere penală pentru cele întâmplate şi au clasat cazul.


Un bărbat de 71 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a spulberat o femeie de 52 de ani chiar pe trecerea de pietoni. Victima a suferit mai multe traumatisme, fiind internată în spital pentru îngrijiri medicale.


Bulgarul a recunoscut că a obţinut permisul de conducere de la un cetăţean ucrainean, însă a declarat că nu ştia că documentul este contrafăcut şi că lui i s-ar fi spus că actul este autentic şi ar fi fost obţinut pe bază de şpagă, de la poliţişti bulgari corupţi.


Un conducător auto de 23 de ani este cercetat pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului după ce a spulberat cu maşina un tânăr de 27 de ani care se deplasa pe trotuar. Bărbatul va fi prezentat Parchetului cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.


Planul de modernizare a celei mai importante instersecţii din oraşul Galaţi – Inelul de Rocadă de la „Ultimul Leu” – stârneşte controverse majore. Conform schiţelor avansate de municipalitate, în sensul giratoriu vor fi alei pietonale şi bănci, deşi oamenii nu au cum să ajungă acolo decât dacă zboară sau traversează ilegal.


Poliţiştii locali au sancţionat 961 de persoane în ultimele patru luni, cele mai multe amenzi fiind aplicate pentru   consum de băuturi alcoolice, tulburarea liniştii publice şi murdărirea domeniului public.


Peste 100 de poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor economice, criminalişti şi luptători de la serviciile de acţiuni speciale au efectuat mai mule percheziţii, împreună cu investigatori fiscali germani, pentru strângerea de probe în cazul unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală pe teritoriul statului german.


Spectacolul va avea loc în data de 26 octombrie 2019, de la ora 19,00, la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Preţul unui bilet este de 80 de lei la categoria VIP şi 60 de lei la categoria A, potrivit site-ului infomusic.ro.


Bărbatul a declarat poliţiştilor că a obţinut permisul, contra sumei de 250 de euro, de la o şcoală de şoferi din Ucraina. Omul a precizat că nici prin cap nu i-a trecut că documentele ar fi false, deşi şi în Ucraina procedura legală presupune un examen scris şi de îndemânare cu poliţiştii de la Rutieră, etape pe care el nu le-a parcurs.


Evenimentul este organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi, în colaborarea cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Spectacolul începe la ora 20,00, duminică, 15 septembrie 2019.


Autorităţile au lansat o listă cu 18 personalităţi care s-au născut în judeţul Galaţi sau au avut o contribuţie majoră la dezvoltarea culturii, ştiinţei, economiei sau educaţiei din zonă. în final, doar patru statui vor fi amplasate în parcul „Mihai Eminescu”, în funcţie de opţiunile gălăţenilor.


Persoanele cu încredere de sine scăzută sunt mult mai vulnerabile în faţa stresului şi implicit a bolilor. De asemenea, sunt predispuse să comită mai multe greşeli la locul de muncă şi să fie superficiale şi distrase în viaţa de familie.


Pasionaţii de ştiinţă vor avea ocazia să pătrundă în fascinanta lume a prezentărilor laboratoarelor de chimie şi de fizică, şi nu numai, unde se vor prezenta explicaţii ştiinţifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile şi vor descoperi soluţii pentru cele mai comune problemele cotidiene.


Un spectacol din dramaturgia românească şi unul din dramaturgia rusească se joacă la sfârşitul acestei săptămâni pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi.


Spectacolul „Preludiu prelungit” este al doilea spectacol produs în exclusivitate de Teatrul de Buzunar din Galaţi. Spectatorii pot asista la o comedie modernă plină de zvâc, o farsă într-un act după o piesă de Frederick Stroppel, în adaptarea gândită de regizorul Cristian Gheorghe.


Un bărbat de 41 de ani este protagonistul unei scene desprinse parcă din filmele de comedie. Acesta s-a recomandat ca fiind tatăl vitreg al unuia dintre suspecţii de furt la care se efectua o percheziţie şi le-a cerut explicaţii poliţiştilor, deşi comisese două infracţiuni pentru că a condus o maşină pe drumurile publice.


Victima a fost strivită de cupa de încărcare a unui utilaj, în timp ce efectua o reparaţie la instalaţia hidraulică a acestuia. Interesant este că, oficial, la balastieră nu se lucra, deoarece aceasta nu a obţinut încă autorizaţia de funcţionare.


Gălăţeanul s-a ales cu dosar penal însă procurorii nu au dispus împotriva lui nicio măsură preventivă. În cursul flagrantului, inculpatul a încercat să-i mituiască pe poliţiştii de frontieră pentru a nu-i face dosar penal pentru că a fost depista la volan fără permis de conducere.


Campania a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, programul fiind susţinut financiar prin donaţiile făcute de preoţi şi de credincioşi. Beneficiarii programului au fost elevii din familii cu posibilităţi materiale reduse, mai ales din mediul rural.


Parcurile de dezmembrări auto sunt căutate de şoferii care vor să-şi cumpere elemente de caroserie, motoare, cutii de viteze, jante şi elemente de interior, dar pot reprezenta şi cel mai mare coşmar pentru aceştia dacă achiziţionează piese nepotrivite.


La lucrările simpozionului vor participa peste 60 de cercetători, specialişti şi studenţi din diferite instituţii academice şi de cercetare din România, Republica Moldova, Grecia, Ucraina, Norvegia şi Federaţia Rusă.


Teatrul Dramatic „Fani Tardini” este nevoit să înlocuiască, din motive medicale, spectacolul „Vânzătorul de vise”, programat pe 28 septembrie 2019, la ora 19,00, cu spectacolul „Domnişoara Anastasia”. Biletele cumpărate pentru „Vânzătorul de vise” sunt valabile pentru „Domnişoara Anastasia”.


IPJ Galaţi, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, continuă activitatea de recrutare şi selecţie a candidaţilor pentru admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Vasile Lascăr” Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj – Napoca, sesiunea 2019 – 2020.


Pentru implicarea şi spiritul civic de care a dat dovadă, o femeie din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, a fost premiată de conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.


Începutul stagiunii teatrale dă startul turneului naţional al spectacolului „BabyBlues”, un spectacol creat după poveşti adevărate despre experienţa de a fi mamă şi care atinge un subiect delicat şi prea puţin discutat la noi: depresia post-natală şi felul în care aceasta e tratată în societate.


Contractul de finanţare a fost semnat marţi, 10 septembrie 2019, la sediul Primăriei municipiului Galaţi.  Străzile vizate sunt Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc, iar lucrările sunt ample, presupunând refacerea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor pentru biciclişti, a liniilor de tramvai, dar şi a zonelor şi a infrastructuii publice adiacente.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.