Ultimele 100 ştiri din Galaţi - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Amintita piaţă este cea mai mare din România în privinţa comerţului transfrontalier. Zilnic, acolo se tranzacţionează,  angro sau cu amănuntul, mari cantităţi de produse alimentare, dar şi alte bunuri de larg consum.


Municipalitatea a anunţat că a semnat contractul de lucrări cu o asociere de firme (Gendav SRL - RBX Electric Flash Led SRL – Alitec Solution SRL – SGM Contractor SRL – Genymar 2008 SRL) care trebui să finalizeze totul în toamna anului viitor.


Marius Ştefan Achim a colaborat patru ani cu „il capo” Ivan şi i-a dus sicriul pe umeri la înmormântare, după ce acesta a fost asasinat în plină stradă. În martie 2020, Achim (46 ani) l-a împuşcat mortal, cu patru focuri de armă, într-o scară de bloc din Bacău, pe un tânăr de 22 de ani. A fost prins în Franţa.


Şoferul de 28 de ani a adormit se pare la volan, iar maşina pe care o conducea a pătruns pe contrasens, unde a lovit în plin un autotren. Soţia sa şi copilul lor de un an au fost grav răniţi în accident şi au decedat ulterior la spital.


Conform legii, fondurile ar trebui să fie asigurate în proporţie de 90% de către Guvern, însă Executivul a alocat mai puţin de jumătate din sum ape care ar fi trebuit să o achite. O vreme, deficitul a fost acoperit de Consiliul Judeţean, însă şi acolo s-au terminat banii.


Preparatul se mai găteşte extrem de rar în zilele noastre, doar câteva restaurante de lux avându-l în meniu, însă într-o variantă simplificată, adică în vas de lut la cuptor sau în crustă de sare.


Reducerile şi gratuităţile la abonamentele de transport în comun vor fi suportate din bugetul municipiului Galaţi, care va vira diferenţa de preţ în conturile societăţii de transport public Transurb SA.


Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat astăzi 15 percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă calificată şi constituire a unui grup infracţional organizat. După ce treceau ţigările peste graniţă, contrabandiştii vindeau maşinile, în încercarea de a-şi pierde urma.


Cele mai multe confirmări de infectări cu COVID-19 s-au consemnat în rândul cadrelor medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Galaţi, unde s-au înregistrat 21 de cazuri.


Toţi copiii vor avea accesul gratuit în cele două puncte de atracţie ale Galaţiului. Programul de vizitare, pentru ambele locaţii amintite, va fi în intervalul 10,00 – 18,00.


Un bărbat de 29 de ani este cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce a fost surprins de poliţiştii rutieri când rula cu o viteză peste cea legală pe un drum naţional, refuzând apoi testul cu etilotestul pentru stabilirea alcoolemiei.


Insula, despre care specialiştii spun că va deveni permanentă cu timpul, are peste un kilometru lungime şi peste 200 metri lăţime. Formarea ei va duce, după toate probabilităţile şi la reapariţia celebrei plaje Cocuţa, care a dispărut după dragajele de acum câteva decenii.


Un bărbat de 41 de ani, din Galaţi, va fi extrădat în Ungaria după ce a fost condamnat în această ţară pentru trafic de migranţi. Aceeaşi soartă va avea şi un bărbat de 36 de ani, condamnat în Italia pentru ultraj şi furt.


Consiliul Judeţean Galaţi a decis ca 46 de angajaţi din spitalele subordonate să primească stimulente financiare în plus faţă de salariu. Câte 16 sunt de la Spitalul Judeţean şi de la Infecţioase, opt de Spitalul TBC, iar şase de la Spitalul Târgu Bujor.


După cum a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, banii necesari pentru realizarea investiţiei sunt asiguraţi în cea mai mare parte printr-un proiect transfrontalier finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul strategiei zonei Mării Negre.


În total, aproape 80.000 de măşti chirurgicale cu trei straturi au ajuns la trei unităţi medicale de prim-plan din cele două judeţe, donaţia fiind făcută de Catena şi de Fildas Trading.


Dintre cele 572 de persoane confirmate pozitiv cu COVID-19 în judeţul Galaţi, 324 s-au vindecat. 81 de persoane, marea majoritate de la căminele de bătrâni Sf.Ilie şi Sf.Spiridon, au decedat.


Şerdin Radu, student în anul III la specializarea Electronică Aplicată, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a fost premiat pentru proiectul său, IoT Indoor Monitoring System, la un concurs organizat de Universitatea Maritimă Constanţa în colaborare cu Microchip.


Oamenii legii au stabilit că o tânără de 25 de ani  revenită recent din Marea Britanie a încălcat obligaţia izolării la domiciliu şi au plasat-o în carantină instituţionalizată.


Un tânăr de 24 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Galaţi după ce poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale–Biroul Urmăriri Galaţi au stabilit că acesta este căutat pentru furt calificat în Croaţia.


Situaţia a fost descoperită recent de Garda de Mediu, care a dat o amendă de 50.000 de lei. Firma nu este la prima problemă cu legea, în trecut primind o altă sancţiune record pentru o afacere ilegală cu 1.000 de tone de deşeuri toxice. De asemenea, este implicată în dosare penale legate de mafia cerealelor.


Miliardarul Sanjeev Gupta, noul proprietar la Combinatului Siderurgic Liberty Steel de la Galaţi a vizitat timp de două zile în România pentru a analiza situaţia colosului industrial, dar şi pentru a purta discuţii cu reprezentanţii statului român legate de ajutoare de stat pentru perioada de pandemie.


Prin acest demers, care presupune un efort financiar de aproape 2,5 milioane de lei din partea Consiliului Judeţean, unitatea medicală îşi va câştiga independenţa cu privire la alimentarea cu oxigen a secţiei de terapie intensivă.


Nu e persoană care să nu fi amânat cel puţin o dată efectuarea unui lucru, fie pe plan personal sau profesional, pentru că nu a dorit la acel moment să îşi asume răspunderea realizării lui. Ce nu ştim este că această amânare sau procastinare se întoarce ca un bumerang împotriva noastră.


Un bărbat de 53 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după ce nu a mai reuşit să controleze maşina pe care o conducea, pe fondul consumului de alcool, şi s-a răsturnat în afara carosabilului.


Un tânăr de 19 ani care circula cu maşina pe strada Stelei din Galaţi s-a trezit în faţa autovehiculului cu un copil şi nu a mai putut face nimic pentru a evita impactul. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.


Maria Cucu (65 de ani), fostă angajată a Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău, în prezent pensionară, a început să orneze colive cu sfinţi în anii 90, după ce a avut o împlinire personală şi a decis să îi mulţumească astfel lui Dumnezeu.


O femeie este cercetată pentru vătămare corporală din culpă după ce a pătruns într-o intersecţie fără să acorde prioritate, acroşând un autovehicul care circula regulamentar, Un bărbat de 70 de ani a fost rănit în accident.


Acţiunea a început deja şi urmează să fie finalizată în câteva zile. Valoarea tabletelor, care sunt prevăzute şi cu cartele de acces la internet, este de 175.000 de lei, iar destinatarii lor sunt elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a.


Iniţiativa privind declararea arborilor „istorici“ ca obiective protejate aparţine comunităţii de activism civic „Curăţăm Galaţiul” şi se numeşte „Punem copacii pe harta Galaţiului”. De asemenea, amintita comunitate doreşte înfiinţarea unui traseu dendrologic prin oraş.


Potrivit lucrărilor etnografice, românii de acum un secol credeau că realizarea, purtarea, cârpirea şi spălarea hainelor influenţau fundamental soarta omului, şi nu doar din punct de vedere social, ci şi în ce priveşte naşterea, viaţa, căsătoria, sănătatea şi chiar moartea.


Perioada cu restricţii maxime ia sfârşit miercuri, 27 mai 2020, când Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” din Galaţi, secţia Lapidarium, îşi aşteaptă vizitatorii. Aceştia trebuie să respecte o serie de reguli obligatorii pentru acces, în contextul pandemiei de COVID-19.


Chiar dacă situaţia creată la nivel mondial de pandemia virală SARS-CoV-2 (noul coronavirus) nu mai permite activităţi educaţionale cu publicul larg, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi specialiştii în astronomie sunt implicaţi în proiecte ştiinţifice internaţionale, realizate de la distanţă, în sistem online.


Cercetătorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale „Appel à projets international AUF COVID-19”.


În minunata oglindă a poveştilor lumea capătă valenţe magice şi orice devine posibil. Iar cele mai minunate poveşti se trăiesc cu sufletul, împreună. Aşa că poveştile de la “Gulliver” rămân aproape, chiar daca pentru moment doar în mediul online.


Un bărbat s-a distrat în ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale din 2019 asmuţind un câine asupra persoanelor care mergeau să voteze la o şcoală. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray-urile lacrimogene împotriva animalului după ce individul a lăsat câinele liber, iar acesta l-a muşcat de mai multe ori pe unul dintre oamenii legii.


Timp de aproape o lună, banda întâi de pe strada 1 Decembrie 1918, între intersecţiile acesteia cu străzile Siderurgiştilor şi Tecuci, nu va putea fi folosită din cauza unor lucrări la reţeaua de apă.


Amenda a fost stabilită de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a primit mai multe sesizări cu privire la o postare de pe Facebook în care parlamentarul PSD de Galaţi afirma că românii vor lua coronavirusul de la „ciori”.


Iulian Mircea (pe atunci vicepreşedinte al organizaţie Tecuci a PSD) a fost instalat în 2017 ca city-manager al municipiului Tecuci printr-un „concurs” dubios. Pentru a completa „cercul”, el a fost concediat abuziv în 2020, pe baza unor motive cel puţin în parte false.


Bărbatul a fost observat de trecători în timp ce se chinuia să se menţină la suprafaţă şi a fost adus la mal de o barcă a Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ). Din păcate, echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a reuşit să-l resusciteze.


În urmă cu câteva zile, Clubul Pensionarilor din Galaţi” făcuse o donaţie asemănătoare şi la Azilul privat „Sf.Ilie”. Gestul caritabil a fost posibil cu sprijinul unei fundaţii din Bucureşti şi al voluntarului George Alin Radu.


Satele Toflea şi Brăhăşeşti, din comuna Brăhăşeşti, sunt locuite în proporţie de circa 80% de cetăţeni de etnie romă, iar aproape o jumătate din populaţie este plecată în străinătate sau s-a întors acasă în ultimele două luni. Deja, 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus.


Cristina Gâdei conduce primul HUB de afaceri din oraşul Galaţi, pe care l-a deschis după ce a primit o finanţare din fonduri europene. Tânăra vorbeşte despre dificultăţile acestui nou tip de business, dar şi despre modul în care publicul românesc a adoptat conceptul propus de ea.


Andrei Burlacu (19 ani), stabilit în Italia, predă informatică la peste 100 de copii, la un club internaţional din oraşul Spoleto. Pe lângă şcoală şi jobul de lector, tânărul îşi găseşte timp şi pentru proiecte complexe, cum ar fi modelarea 3D şi programarea unui sistem virtual care să aducă împreună oameni aflaţi la mii de kilometri distanţă.


Bărbatul tratat prin transfuzie de plasmă are 46 de ani şi se zbătea între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţe din Galaţi. Starea lui este încă destul de gravă, însă medicii sunt optimişti după ce pacientul a fost testat negativ, de două ori la infecţia cu coronavirus.


Animalul făcea ravagii la stânele din zona de nord a judeţului Galaţi, de unde fura miei şi oi. A fost prins în fapt de un cioban, pe care sălbăticiunea l-a atacat. Ulterior, bizarul animal a fost ucis de săteni, iar specialiştii se contrazic în privinţa speciei din care face parte.


Storceacul, o ciorbă tradiţională din Sfântu Gheorghe, are la bază sturionul. Cum acesta este prohibit la pescuit, ca alternativă se foloseşte chefalul. Gustul deosebit al preparatului este dat de combinaţia de legume, peşte şi mirodenii.


Odată cu intrarea în starea de alertă, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi-a schimbat programul de relaţii publicul, astfel încât să poată fi primite şi eliberate documentele depuse şi cele cerute de gălăţeni.


O tânără de 19 ani este cercetată pentru vătămare corporală din culpă după ce efectuat un viraj într-o intersecţie din Galaţi, fără să acorde prioritate, acroşând o maşină care circula regulamentar.


Un tânăr de 24 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a provocat un accident rutier, în urma căruia atât acesta, cât şi un pasager din maşină, în vârstă de 22 de ani, au fost răniţi.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.