Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Bogdan Mihalache, fost portar în Liga I, se află în Penitenciarul Târgu Jiu, unde îşi ispăşeşte o condamnare de trei ani şi nouă luni de închisoare pentru fraude informatice şi înşelăciune.


Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Craiova au efectuat ieri şapte percheziţii la sediile mai multor societăţi comerciale, pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Bucureşti, printre care se număr societatea de creştere şi valorificare a puilor din Târgu Jiu, AVI INSTANT.


Rezultatele finale Evaluare Naţională 2015 după contestaţii. Rezultatele finale obţinute după contestaţii din cadrul examenului de Evaluare Naţională vor fi afişate pe edu edu.ro, precum şi la unităţile şcolare unde au fost susţinute examenele, pe 30 iulie.


Minerii de la carierele Roşiuţa, Lupoaia, Poiana şi Gârla, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), vor intra în şomaj tehnic la începutul lunii iulie, ca urmare a cererii scăzute de energie electrică pe bază de lignit.


Ansamblul monumental „Calea Eroilor“ din Târgu Jiu, care cuprinde celebrele opere realizate de Constantin Brâncuşi, se luptă cu 36 de monumente din toată lumea pentru includerea în patrimoniul UNESCO.


Drumarii lucrează la montarea parapetelor pe cea mai înaltă şosea din ţară, care ajunge la înălţimi de peste 2100 de metri. Până acum s-au montat parapete pe o lungime de aproximativ un kilometru, din cei patru care sunt prevăzuţi pentru această lucrare.


Bacalaureat 2015: Emoţii foarte mari nu doar pentru candidaţii care au susţinut astăzi prima probă a examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română, ci şi pentru părinţii lor, care au aşteptat sufletul la gură, la porţile centrelor de examinare.


Preotul Zamfir Neagoe, din satul Scurtu, comuna Berleşti, este acuzat de localnici că percepe taxe enorme pentru serviciile religioase pe care trebuie să le aducă enoriaşilor. Unul dintre aceştia povesteşte că părintele i-a luat vaca din curte unui localnic pentru a-şi plăti taxa către biserică.


Bacalaureat 2015 Română. Peste 4500 de candidaţi vor susţine luni, 29 iunie, proba scrisă la limba şi literatura română. Subiectele de la BAC 2015 Română vor fi prezentate de adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la Română de la Bacalaureat vă vor fi oferite tot pe adevarul.ro, luni în jurul orei 11.


Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj organizează concurs pentru ocuparea pe perioada nedeterminată a 31 de funcţiil contractuale de execuţie, vacante, a 22 de posturi de infirmiere.


Lucrările la hidrocentralele de pe râul Jiu de la Dumitra şi Bumbeşti-Jiu vor fi reluate din această vară. Ministrul Energiei, Andrei Gerea şi administratorul judiciar al Hidroelectrica S.A., Remus Borza, s-au aflat sâmbătă, 27 iunie, în judeţul Gorj. Cei doi au făcut o analiză a continuării proiectelor de investiţii


Răscoala din satul gorjean Piscuri a fost una dintre cele mai puternice mişcări ţărăneşti de rezistenţă la colectivizare din Oltenia. În timpul evenimentelor, comandantul Securităţii din judeţul Gorj a murit în urma unei lovituri date de către un ţăran fără antebraţe. Liderul răscoalei a fost condamnat la moarte şi executat.


Mădălin Guran este unul dintre cei cinci elevi din judeţul Gorj cu nota maximă la ambele probe de la Evaluarea Naţională. Mai mult decât atât, acesta a încheiat şi ultimii ani de gimnaziu cu media generală 10.


Jidovii erau persoane cu înălţimi impresionante, care ar fi trăit pe teritoriul ţării noastre, în special în Oltenia şi Muntenia. Istoricul Nicolae Densuşianu consideră că teritoriul României ar fi fost locul de baştină al uriaşilor.


Ia românească a fost sărbătorită la Palatul Imperial Hofburg - Palmenhause, din Viena. Manifestarea culturală a cuprins prezentări ale costumului popular din toate regiunile ţării, expuneri de promovare turistică a României şi o paradă de modă a iei moderne.


Pandurii Târgu Jiu a transferat un fundaş portughez. Vasco Fernandes a semnat un contract pentru următorii doi ani cu Pandurii.


Mai mulţi jurnalişti gorjeni au fost agresaţi, astăzi, de către rudele unei persoane decedate. Conflictul a avut loc în comuna Berleşti, unde jurnaliştii s-au deplasat pentru a realiza un reportaj despre preotul din localitate, la solicitarea unor localnici nemulţumiţi de activitatea acestuia şi de taxele mari pe care le percepe.


Şoferul unui TIR încărcat cu nisip a încercat să intre cu autocamionul în Parcul Central din Târgu Jiu, acolo unde se află operele lui Constantin Brâncuşi.


Vineri, 26 iunie, au fost afişate rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională 2015. Rezultatele au fost afişate pe edu.ro, iar elevii au posibilitatea să depună contestaţii, în cazul în care sunt nemulţumiţi de punctajul acordat.


Şcoala Gimnazială nr. 1 din Rovinari va fi dotată cu un sistemului fotovoltaic , care va asigura o parte din energia electrică necesară funcţionării unităţii de învăţământ.


O poartă care datează din perioada interbelică a fost salvată de reprezentanţii Muzeului Judeţean Gorj. Aceasta se afla în paragină la o gospodărie din comuna Bălăneşti, de unde a fost luată pentru a fi restaurată şi amplasată, apoi, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara.


Trecătorii aflaţi ieri dimineaţă în zona Hotelului Gorj din centrul municipiului Târgu Jiu, dar şi locatarii blocurilor din apropiere s-au speriat din cauza intervenţiei de amploare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, care s-a desfăşurat în cadrul unui  exerciţiu.


Toni Mihai Greblă, fostul judecător de la Curtea Constituţională, a aflat, la începutul acestei săptămâni, că procurorii anticorupţie i-au pus sechestru pe avere, inclusiv pe caprele şi struţii de la ferma familiei sale de la Teleşti


Grupul Yellow Bird Apache Dancers a părăsit ieri judeţul Gorj, după ce marţi seară au susţinut un spectacol în amfitatrul din centrul oraşul în faţa a aproximativ 300 de persoane.


Pompierii gorjeni vor participa, astăzi, de la ora 9,00, la stingerea unui incendiu izbucnit la Hotelul Gorj, din centrul municipiului Târgu Jiu. Exerciţiul este organizat de ISU Gorj.


Peste 400 de persoane s-au prezentat, ieri,  la cele două corturi special amenajate pe pasajul pietonal dintre biserica Sfânta Treime şi staţia taxi, de la Piaţa Mică,  pentru a-şi monitoriza gratuit greutatea, tensiunea arterială şi glicemia, iar două persoane au aflat că se aflau în pericol de moarte din cauza nivelului ridicat al glicemiei.


O adolescentă din comuna gorjeană Stăneşti a fost violată de propriul tată, timp de aproape doi ani. Fata a înregistrat cu telefonul mobil momentele de groază prin care a trecut, astfel încât poliţiştii au avut probe suficiente pentru a-l încătuşa imediat pe bărbat.


Premierul Victor Ponta şi-a donat casa din lemn din comuna gorjeană Baia de Fier, acolo unde îşi avea domiciliul în cartea de identitate, fostei sale soţii, Roxana Elena Ponta. Asta rezultă dintr-un extras de carte funciară de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Gorj.


Brazilianul Wellington Carlos da Silva este noul atacant al echipei Pandurii. Acesta a semnat un contract valabil pe un an.


Un bărbat din comuna gorjeană Stăneşti a fost reţinut de poliţie sub acuzaţia de viol. Acesta este acuzat că şi-a obligat propria fiică să întreţină relaţii sexuale.


Un bărbat a fost găsit înecat în această dimineaţă ştrandul din localitatea Arcani, unul dintre cele mai mari din judeţul Gorj.


Evaluare Naţională 2015. Absolventii claselor a VIII-a sustin miercuri, 24 iunie, proba la Matematica. În judeţul Gorj s-au înscris, anul acesta, peste 3300 de elevi.


Un concurs de soluţii pentru reabilitarea Căii Eroilor, strada de peste un kilometru care face parte din ansamblul monumental conceput de Constantin Brâncuşi, va avea loc în municipiul Târgu Jiu la începutul lunii iulie.


Fostul primar al comunei Fărcăşeşti, Constantin Pârvulescu, care îşi ispăşeşte în Penitenciarul Târgu Jiu o pedeapsă de şapte de ani de închisoare pentru luare de mită, a cerut să fie eliberat condiţionat.


Colegiul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va organiza mâine, între orele 9,00 şi 11,00, o campanie gratuită de monitorizare a greutăţii, tensiunii arteriale şi glicemiei.


30 de elevi au absentat de la prima probă, la limba şi literatura română, de la Evaluarea Naţională. Mâine, de la ora 9,00, va avea loc a doua probă şi ultima, la matematică.


Completul Judecătoriei Târgu Jiu a amânat, astăzi, procesul în care sunt judecaţi omul de afaceri Mihai Rămescu şi soţia acestuia, primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu şi un funcţionar al primăriei după vacanţa judecătorească.


Pădurarul Constantin Turtoi a fost condamnat la cinci ani şi patru de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, după ce a tras cu pistolul din dotare în fosta lui iubită, dar glonţul nu a nimerit-o. Sentinţa a fost dată astăzi de Tribunalul Gorj şi poate fi atacată cu apel.


Gimnasta Andreea Munteanu, din comuna Busutuchin, campioană europeană la bârnă, va primi titlul „Gorjeanul Anului 2014“.


România ocupă un loc codaş în Europa în privinţa tunelurilor rutiere şi feroviare. În anul 2015, cele mai lungi tuneluri rămân cele construite în urmă cu aproape un secol sau în perioada comunistă. Singurul tunel de luat în seamă, care ocupă locul trei în ceea ce priveşte lungimea, a fost construit în anul 2004, pe drumul dintre Gheorghieni-Bicaz .


Fost deputat şi ex-vicepreşedinte al PSD Gorj, Mugurel Surupăceanu a scăpat de puşcărie, deşi o instanţă îl condamnase la şapte ani de închisoare. Judecătorii de apel au înlăturat principala probă din dosar, o declaraţie împotriva parlamentarului, după ce Rusia a refuzat ca martorul-cheie să fie audiat


Aproximativ 3000 de elevi din judeţul Gorj susţin astăzi prima probă la Evaluarea Naţională, la limba şi literatura română. Elevii de clasa a VIII-a au primit basmul la ultimul subiect, iar la cel de-al doilea au avut un eseu despre Sânziene.


Constantin Buliga, scandalagiul de la Arcani, care a intrat cu un cuţit şi un satâr într-o discotecă şi a bătut doi clienţi, dintre care unul cu handicap, a scăpat de arestul la domiciliu.


Aproximativ 40 de persoane cu dizabilităţi au participat, sâmbăta trecută, la competiţia anuală de pescuit „Şi noi suntem pescari!”, care a fost organizată de Asociaţia Persoanelor cu Handicap, prin Centrul de zi „Christian”.


Direcţia de Sănătate Publică a efectuat un set de analize pentru apa din Preajba, la solicitarea consilierului local Eduard Berca, iar rezultatele au indicat o depăşire a nivelului de amoniu. Cu toate acestea, primarul municipiului, Florin Cârciumaru, consideră că apa nu este chiar aşa de nocivă sănătăţii.


Echipa de fotbal a Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu este prima câştigătoare a Campionatului Naţional Universitar.


Moartea revoluţionarului Tudor Vladimirescu este şi astăzi plină de mister, mai ales că legenda spune că el ar fi supravieţuit atentatului din 1821 şi ar fi slujit, apoi, mulţi ani ca şi călugăr la Mânăstirea Polovragi.


Premierul Victor Ponta nu mai poate afirma că are vreo legătură cu judeţul Gorj, aşa cum spunea până acum, pentru că şi-a donat casa din lemn pe care o deţinea în comuna Baia de Fier.


Eleva de 17 ani din comuna Slivileşti, care şi-a ucis propriul copil, nou-născut, a fost condamnată pentru fapta sa de către Judecătoria Motru. Alexandra a fost pedepsită să stea acasă la sfârşit de săptămână şi nu are voie să meargă la discotecă.


Comisarul de poliţie Dumitru Tatomir, fostul şef al Poliţiei Rutiere Gorj, care ocupă în prezent funcţia de şef al Serviciului Logistic al Poliţiei Judeţene Gorj, şi-a parcat autoturismul personal pe locul de parcare destinat maşinilor persoanelor cu dizabilităţi din faţa sediului Poliţiei Municipale Târgu Jiu.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.