Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Iuliu Călina, viceprimarul oraşului Târgu Cărbuneşti, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). De asemenea, ANI susţine, printr-un comunicat de presă, că viceprimarul este bănuit şi de săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.


O fată în vârstă de numai 12 ani a devenit mamă. Aceasta a născut, marţi, la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu o fetiţă  sănătoasă, dar tatăl, care este major, va fi, cel mai probabil, cercetat penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu o minoră.


Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj a anunţat că va aplica firmei care deţine restaurantul o amendă de 450 de milioane lei vechi pentru alimente cu termenul de valabilitate expirat.


Fotbalistul Marian Pleaşcă a fost operat la o clinică din Ungaria pentru ruptură de ligament încrucişat anterior şi menisc extern la piciorul drept şi va lipsi de pe teren cel puţin o jumătate de an.


Solista Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Olguţa Berbec, a fost cerută de soţie de către Cătălin Tutilescu, şeful Gărzii de Mediu Mehedinţi şi fiul chestorului Marian Tutilescu, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu. Momentul s-a petrecut în drum spre Cipru, în avionului naşului lor, miliardarul Ioan Niculae.


Legenda locului spune că boierul Constantin Pociovălişteanu săvârşea crime în conacul situat în apropierea bisericii. Boierul a găzduit în conac trei ciobani de la munte, pe care i-a omorât noaptea pentru a le lua galbenii şi oile.


Un marş simbolic şi unionist va avea loc, mâine seară, pe axa Masa Tăcerii - Calea Eroilor - Coloana fără de Sfârşit. Un tricolor uriaş, în lungime de o sută de metri, va fi purtat pe acest traseu de participanţii la marş.


Organizatorii Festivalului Păstrăvului de la Tismana au pregatit mai multe feluri de mâncare pe bază de peşte: păstrăv afumat, păstrăv la cuptor sau păstrăv auriu umplut cu orez şi legume. Au fost doar câteva dintre bunătăţile degustate la Festivalul Păstrăvului.


Sute de elevi s-au visat pentru o clipă poliţişti aflaţi în urmărirea rău-făcătorilor. Acţiunea s-a desfăşurat în curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj cu ocazia Zilei Poliţiei Române.


Brâncuşi avea un farmec aparte, care era dat de geniul său artistic, de personalitatea sa lipsită de prejudecăţi şi de spiritul său liber. Aceste caracteristici le-au atras ca un magnet pe multe femei, unele chiar de viţă regală, de băiatul provenit dintr-o familie de ţărani din satul gorjean Hobiţa. Pentru Brâncuşi, femeile care i-au trecut prin viaţă au fost şi un motiv de inspiraţie pentru lucrările sale.


În comuna Jupâneşti se găsesc unele dintre cele mai ciudate case din România. Un localnic a ridicat, în propria curte, mai multe construcţii din sticle şi chiar din lăzi cu sticle.


Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna gorjeană Săuleşti, este acuzat de viol şi incest chiar de către propria fiică, în vârstă de 15 ani.


Motelul - restaurant Vişina, din localitatea Bumbeşti Jiu, care a fost închis zilele trecute de către inspectorii Antifraudă, a intrat „în renovare".


Renumitul actor Ion Caramitru va susţine sâmbătă, de la ora 18.00, un spectacol pe scena Casei de Cultură din Novaci în cadrul Festivalului de teatru „Sabin Popescu“


Un exerciţiu complex de alarmare şi intervenţie a structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din judeţul Gorj s-a desfăşurat, astăzi, la Shopping City Târgu Jiu


Adrian Daniel Pîrvănescu şi Diana Chiriţoiu, din Târgu Jiu, sunt căutaţi de autorităţile italiene pentru că racolau fete din România pentru a le duce să se prostitueze în Italia. Cei doi făceau parte dintr-o grupare mafiotă din Caltanissetta, din sudul Siciliei.


Poliţiştii gorjeni au efectuat, astăzi, 21 de percheziţii la sediile sau punctele de lucru ale unor firme din domeniul materialelor de construcţii. Oamenii de afaceri gorjeni sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi înşelăciune.


Antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, a spus că laudele după meciurile câştigate împotriva Stelei şi formaţiei Dinamo au avut consecinţe negative.


Autorităţile locale ale municipiului Târgu Jiu intenţionează să mute padocul aflat în zona CET, pentru că aici urmează să vină mai mulţi investitori şi să se deschidă noi unităţi.


Primul puiet de castan plantat la Tismana în cadrul unui proiect finanţat din fondurile europene a fost dedicat Sfântului Nicodim, ctitorul cunoscutului lăcaş de cult din localitate.


Ionel Manţog, fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, a cerut eliberarea condiţionată din penitenciar, Judecătoria Târgu Jiu urmând să se pronunţe asupra cererii pe data de 1 aprilie.


Dan Nistor şi Mihai Pintilii au fost convocaţi la echipa naţională a României. Cei doi fotbalişti au plecat astăzi la reunireea lotului echipei naţionale.


Inginerii români au fost capabili de adevărate minuni ale tehnicii, reuşind să construiască, la timpurile respective, unele dintre cele mai spectaculoase poduri din lume. Astfel, complexul de poduri realizat de inginerul Anghel Saligny era cel mai lung din Europa şi ocupa locul trei în lume.


Patru angajaţi de la EMC Pinoasa, cu vârste cuprinse între 37 şi 51 de ani, au fost reţinuţi sub acuzaţia de furt calificat.


80 de gorjeni au depus CV-uri pentru a se angaja la fabrica de cabluri autor din Arad, care a organizat, săptămâna trecută, o preselecţie la Muzeul Judeţean Gorj.


Doi bebeluşi născuţi prematur au fost transportaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, din cauza stării lor de sănătate precară.


Echipa Energia a înregistrat, duminică seară, a şasea victorie consecutivă în campionat în faţa echipei BC Mureş, scor 81-78.


Motelul - restaurant Vişina, din localitatea Bumbeşti Jiu, a fost închis timp de o lună de inspectorii Antifraudă. Sancţiunea a fost aplicată pentru faptul că unitatea nu a emis bonuri fiscale.


Poliţiştii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au instituit şi aplicat a 12 sechestre asiguratorii pe diverse bunuri imobile aparţinând omului de afaceri Ion Budilică,  cercetat penale pentru o evaziune fiscală de 2,5 milioane de lei.


125 de gorjeni au depus reclamaţii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj împotriva patronilor, de la începutul anului şi până în prezent. Salariaţii au sesizat faptul că nu le-au fost respectate drepturile din contract.


Mai tot timpul, România a fost la mâna Marilor Puteri, care şi-au împărţit teritoriile în funcţie de propriile interese. Împreună cu Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean de Istorie Gorj, am selectat cele mai importante zece tratate care au marcat trecutul ţării şi care au contribuit, într-un fel sau altul, la stabilirea actualelor graniţe.


Sarah Larsson, o tânără de 25 de ani, din Statele Unite ale Americii, a ajuns vineri în judeţul Gorj, pentru a învăţa doina şi alte melodii din folclorul românesc de la lăutarii autentici. Aceasta face parte dintr-un grup vocal, format din trei femei, care cântă melodii din folclorul ţări est-europene.


Călin Tătaru, în vârstă de 17 ani, este în ultimul an de liceu la Colegiul din Hailsham, din Marea Britanie, şi a fost admis la renumita Universitate Oxford, la Matematică-Informatică. A plecat acum aproape trei ani din România împreună cu părinţii săi, care au vrut să-i ofere un viitor mai bun.


Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului a declarat, la o întâlnire cu autorităţile locale că oamenii legii îşi vor îndrepta atenţia mai mult către marea evaziune.


Cei 70 de ortaci care s-au blocat de marţi în mina de subteran Tehomir, din judeţul Gorj, au renunţat la protest, după ce administraţia a acceptat să le ofere patru salarii compensatorii, faţă de 1-2 salarii, în momentul în care vor pleca din unitate. Şi cei aproximativ 30 de salariaţi aflaţi în greva foamei în faţa sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO). Surpriza acordului îl reprezintă creşterea salariilor cu 250 de lei.


Aproximativ 250 de gorjeni au venit, ieri, la Muzeul Judeţean de Istorie pentru a se angaja la o fabrică de cabluri auto care ar urma să se deschidă la Târgu Jiu, în ultima parte a anului. Oamenii au fost dezamăgiţi pentru că au bătut zec de kilometri pentru a afla că, în realitate, locurile de muncă oferite sunt în judeţul Arad, iar salariul oferit este de aproximativ 800 de lei.


Un ţigan în vârstă de 30 de ani, din cartierul Meteor, din municipiul Târgu Jiu, a fost nevoit să plăteasc 18 galbeni din aur, care se ridică la o valoare de 40.000 de lei, după ce a petrecut o noapte de amor cu o vecină în vârstă de 15 ani, concubina unui alt rom. Staborul l-a pedepsit, în urmă cu puţin timp, pe ţiganul iubăreţ la plata a 18 galbeni către bărbatul înşelat.


Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) au încasat ilegal, în anul 2014, primele de sfârşit de an. Asta a stabilit Curtea de Conturi a României a stabilit în urma unui control.


Femeia din Negomir suspectată că şi-a ucis soţul cu toporul a fost internată la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean, pentru a i se efectua o expertiză psihiatrică şi a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.


Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a emis un comunicat cu privire la acordarea plăţilor compensatorii pentru angajaţii care vor pleca din unitate.


Doi dintre cei 70 de ortaci care s-au blocat în mina Tehomir, din judeţul Gorj, au intrat, în această dimineaţă în greva foamei.


O comisie din cadrul Primăriei Târgu Jiu va analiza astăzi situaţia lui Marian Negrescu, directorul Teatrului „Elvira Godeanu“, care a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova, după ce a încasat peste 460.000 de lei între anii 2008 şi 2013, în baza  a 42 de contracte pentru roluri, scenografii sau regii pentru diferite piese, precum şi pentru punerea în scenă a unor evenimente.


O delegaţie de patru mineri a ieşit din subteranul Minei Tehomir şi a mers să negocieze la sediul administrativ cu managerul Complexului Energetic, Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciurel, care s-a deplasat la mina unde se desfăşoară protestul. Discuţiile au durat peste trei ore, dar cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere, iar minerii au decis să continue conflictul.


A X-a ediţie a Festivalului de Tarafuri şi Fanfare, care este organizat de Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă, va avea ultima reprezentaţie la Muzeul Satului de la Curtişoara.


Un bărbat în vârstă de 54 de ani din satul Raci, comuna Negomir, a murit în această dimineaţă, într-o baltă de sânge. Anchetatorii au descoperit că acesta avea mai multe lovituri la cap, care au fost aplicate, cel mai probabil, cu un topor. Principala suspectă de crimă este chiar soţia bărbatului, care suferă de afecţiuni psihice.


Reprezentanţii companiei germane care va deschide la Târgu Jiu, la sfârşitul acestui an, o fabrică de cabluri auto vor organiza mâine, la Muzeul Judeţean de Istorie, o selecţie a celor care vor să lucreze în cadrul unităţii.


Aproximativ 80 de mineri sunt blocaţi în mina subteran Tehomir, din judeţul Gorj. Aceştia au petrecut noaptea de marţi spre miercuri în interiorul minei. Oamenii cer încheierea Contractului Colectiv de Muncă, pentru a-şi primi drepturile salariale. Mina face parte din cadrul Complexului Energetic Oltenia şi este singura de subteran care mai funcţíonează, unitatea urmând să-şi închidă porţile în perioada următoare.


Energia a reuşit încă un meci mare în faţa echipei franceze Le mans şi s-a calificat, în premieră pentru o echipă din România, în Final Four-ul EuroChallenge.


Fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj, Viorel-Salvador Caragea, a fost citat ca martor în procesul în care sunt judecaţi Sorin Bucurescu, primarul de la Slivileşti, Mihai Rămescu, om de afaceri din Motru, soţia acestuia şi o funcţionară din Primăria Slivileşti.


Sergiu Mischie a fost, în tinereţe, conducătorul organizaţiei de luptă anticomunistă „Vulturul de munte“, motiv pentru care a fost torturat şi închis timp de un an şi două luni în temniţele comuniste. După 1990, s-a încris în PNŢCD, pentru că a vrut să urmeze atât tradiţia familiei, cât şi pe Corneliu Coposu, pe care îl cunoscuse în închisoare.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.