Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Pădurarii gorjeni adună, în această perioadă, flori de soc. În depozitul Direcţiei Silvice Gorj s-a colectat, deja, o cantitate de patru tone, care a  fost livrată unităţilor care au achiziţionat socul.


Poetul Tudor Arghezi a fost închis aproape trei luni în urma unui pamflet adresat reprezentantului Germaniei hitleriste la Bucureşti, baronul Killinger.


Teodora Ciobanu, director în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială, a fost arestată preventi pe o perioadă de 30 de zile de către Tribunalul Dolj, la propunerea DNA.


Gimnasta Andreea Munteanu, originarã din comuna gorjeanã Bustuchin, a primit, ieri, din partea Consiliul Local Târgu-Jiu, titlul de „Cetãţean de onoare al municipiului“. Placheta i-a fost înmânatã de cãtre primarul Florin Cârciumaru în cadrul unei şedinţe festive.


În comuna Schela, din judeţul Gorj, există un monument ridicat în cinstea trecerii prin zonă a voievodului Mihai Viteazu, care a plecat să ceară sprijinul împăratului habsburgic, după ce a pierdut Transilvania şi Moldova. Legend spune că în acest loc calul domnitorului a murit brusc din cauza oboselii, acest lucru prevestindu-i sfârşitul.


Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a fost reţinută pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.


Primii şoferi au străbătut Transalpina, şoseaua care ajunge la cea mai înaltă altitudine din ţară, 2.145 de metri în pasul Urdele, deşi şoseaua nu este deschisă oficial, iar drumarii lucrează pentru îndepărtarea zăpezii şi a altor obstacole.


O familie din Târgu Jiu care are un credit în franci elveţieni, contractat în 2008, a câştigat un proces împotriva băncii, astfel încât acum îşi poate achita ratele la cursul de schimb de la data semnării contractului. Sentinţa în acest caz este definitivă.


Managerul unei agenţii de turism din municipiul Târgu Jiu caută un hoţ cu ajutorul celei mai cunoscute reţele de socializare. În noaptea de 11 spre 12 mai, o persoană necunoscută a pătruns în sediul agenţiei sale, situat în zona Gării din Târgu Jiu, de unde a furat o sumă de bani şi o unitate de calculator.


Procurorii şi poliţiştii au efectuat, în această dimineaţă, 14 percheziţii domiciliare la mai multe adrese din comuna gorjeană Bâlteni în două dosare penale în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.


Acţiunea de amploare a poliţiştilor gorjeni în comuna Bâlteni. Oamenii legii au descins la 14 adrese, unde efectuează percheziţii.


Un elicopter SMURD nu a mai putut ateriza luni în locul obişnuit, pe heliportul de pe insuliţa, din cauza tarabelor şi a teraselor amplasate în zonă cu ocazia Zilelor Municipiului.


Geta, fiica primarului Floirin Cârciumaru, şi soţul ei au dorit să înceapă propria lor afacere după nuntă, astfel că au cumpărat o casă de vacanţă în zon a Rânca de la omul de afaceri Constantin Lungu.


Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu a fost reclamat la Direcţia Naţională Anticorupţie de o persoană care s-a aflat în apropierea sa.


Procurorii anticorupţie de la Craiova împreună cu mascaţii au descins, în această dimineaţă, la şase adrese din municipiul Târgu Jiu, într-un dosar penal care vizează achiziţionarea unei case de vacanţă de către fiica şi ginerele primarului Cârciumaru de la firma Presanitas, care a efectuat o serie de lucrări pentru Primăria Târgu Jiu, dar şi pentru operatorul de apă şi canalizare Aparegio.


Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează la această oră mai multe percheziţii, iar una dintre ele are loc la vila primarului Florin Cârciumaru (PSD).


Victor Daimaca, românul considerat un geniu în matematică şi astronomie, s-a născut în data  de 22 august 1892, în oraşul Turnu Severin. Părinţii săi, Maria şi Dumitru Daimaca, erau mici negustori şi locuiau în cartierul olarilor din Turnu Severin.


Un târgujian pasionat de căutarea de vestigii istorice a făcut o descoperire de senzaţie. Acesta a găsit cu ajutorul unui aparat de detectat metale mai multe vase din bronz, săgeţi şi ace de pescuit care datează, conform primelor indicii, de aproximativ 2000 de ani.


Zilele Municipiului Târgu Jiu se vor desfăşura pe tot parcursul acestei săptămâni. Manifestările au început chiar de la sfârşitul săptămânii trecute, printr-un festival de muzică uşoară.


Un poliţist a ajuns la spital, aseară, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţia. Maşina de poliţie în care se afla a fost acroşată de un alt autoturism care ar fi pătruns pe contrasens.


„Nunta anului“ în oraşul Târgu Cărbuneşti s-a desfăşurat sâmbăta trecută pe stadionul din localitatea, cu toate că echipa locală de fotbal, Gilortul Târgu Cărbuneşti, trebuia să joace un meci chiar pe teren propriu.


Gherasim Iscu, stareţul de la Mănăstirea Tismana, a fost unul dintre principalii luptători împotriva comunismului din Oltenia. Acesta a fost unul dintre liderii Mişcării Naţionale de Rezistenţă din Oltenia (MNRO), alături de generalul Ioan Carlaonş, care a condus această organizaţie.


Cele trei muzee din municipiul Târgu Jiu care au fost deschise sâmbătă până la miezul nopţii, în cadrul manifestării „Noaptea Muzeelor“, care se desfăşoară în toată Europa, au fost vizitate de peste 2000 de persoane. Nu s-a perceput vreo taxă de intrare, dar organizatorii le-a înmânat vizitatorilor bilete pentru a avea o evidenţă a numărului de participanţi.


Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” caută să angajeze restaurator ceramică şi metal în cadrul Secţiei de Istorie şi Arheologie. Angajări mai fac Prefectura Gorj, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Primăria Novaci.


Noul imn al echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu va fi lansat chiar la finala Cupei Ligii Adeplast, care se va disputa miercuri, de la 20,00 „Naţional Arena“. Imnul „Suntem Panduri!” este interpretat de Tavi Colen Band, interpret originar din  Târgu Jiu.


Defileul Jiului ascunde un întreg univers, oferit în primul rând de natură, dar şi de abnegaţia de a construi una dintre cele mai spectaculoase căi de acces. În acest loc se trăiesc animale care sunt pe cale de dispariţie şi plante deosebite. Jiul separă Munţii Parâng de Munţii Vâlcan, iar apele învolburate oferă unele dintre cele mai bune condiţii din ţară pentru practicarea raftingului.


Un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj a fost găsit spânzurat, în această după-amiază, în pădurea de lângă groapa de gunoi a municipiului Târgu Jiu.


Aflat în vizită, sâmbătă, 16 mai, la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine acuzaţiile la adresa "unei doamne deputat, fost ministru, de la PNL" care s-a întâlnit cu firma austriacă Schweighofer pentru Codul Silvic şi promovează în Parlament interesele unei firme private, precizând din nou că are date în acest sens.


Două gorjence au fost condamnate, alături de ministrului Liviu Dragnea, în dosarul „Referendumul“, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Mai multe muzee din judeţul Gorj vor putea fi vizitate gratuit în „Noaptea Muzeelor“. În municipiul Târgu Jiu vor fi deschise toată noaptea secţia de istorie şi de artă a Muzeului Judeţean Gorj. O premieră naţională o constituie deschiderea muzeului din incinta Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“.


Utilajele de deszăpezire acţionează în fiecare zi pe Transalpina. La înălţimi de peste 2000 de metri, zăpada are încă un strat consistent. Utilajele încearcă să îndepărteze nu doar zăpada, ci şi alte obstacole de pe carosabil.


Otilia Arjocu, fosta angajată a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură din Motru, şi cumnatul ei, Gheorghe Ogrădean, au fost condamnaţi la pedepse de închisoare cu suspendare într-un dosar în care au fos trimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru înşelăciune cu subvenţii agricole.


Conducerea şcolii din comuna Bustuchin la care învaţă cei trei elevi implicaţi în scandalul sexual a deschis o anchetă.


Într-un sat uitat de lume, aflat pe coama unui deal, înconjurat de pădure, se află un muzeu unic în România. Muzeul Crucilor din satul Măceşu, care aparţine de oraşul Târgu Cărbuneşti a luat, fiinţă în urmă cu trei ani, la iniţiativa lui Pompiliu Ciolacu, etnolog şi director al Palatului Copiilor din Târgu Jiu, fiu al satului.


Zeci de persoane ala căror proprietăţi imobiliare urmează să fie afectate de viitoarea centură a municipiului Târgu Jiu mai au de aşteptat până când vor afla ce se va alege de munca lor de o viaţă.


Până la sfârşitul anului se va circula pe asfalt nou de la Rovinari la Petroşani. Acesta este angajamentul făcut de cei doi constructori care se ocupă de modernizarea Drumului Naţional 66 directorului Companiei Naţionale de Austrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, care a venit ieri în Gorj pentru a vedea cum se desfăşoară lucrările.


O întâmplare halucinantă a avut loc în comuna Bustuchin. Un băieţel de numai 11 ani ar fi fost obligat să întreţină relaţii sexuale orale cu alţi doi minori.


Asasinarea lui Mihai Viteazul este cel mai cunoscut complot din istoria României. Domnitorul care a reuşit prima unire a celor trei provincii române a murit după ce a fost tăiat de halebarda lui Jacques Beauri.


Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a primit, weekend-ul trecut, vizita unei delegaţii din Serbia. 40 de elevi şi şase cadre didactice de la mai multe licee din Valea Timocului, din localităţile Petrovac, Veliko Gradiste, au sosit la Târgu-Jiu.


Pandurii vrea să se întoarcă măcar cu un punct din deplasarea de la Botoşani. După meciul din Moldova, echipa gorjeană va merge direct la Bucureşti, unde va pregăti finala Cupei Ligii.


Circulaţia pe Transalpina, şoseaua aflată la cea mai înaltă înălţime din România, este închisă şi în prezent, pentru că, la înălţimi de peste 2000 de metri, partea carosabilă este încă acoperită de cantităţi mari de zăpadă. În mod normal, drumul era deschis circulaţiei pe data de 15 mai, aşa cum se s-a întâmplat aproape în fiecare an.


Ursul care a mâncat şase porci şi a mai rănit alţi porci poate fi împuşcat. Ministerul Mediului şi Pădurilor a emis o derogare de la Ordinul Ministerului, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj a emis autorizaţia de recoltare.


Proxenetul lăcătuş mecanic de la cariera Roşiuţa, Aristică Bejinaru, a fost eliberat din arestul preventiv. Acesta va fi judecat în stare de arest la domiciliu.


Alexandru Coşbuc, unicul fiu al poetului George Coşbuc, a murit în vara anului 1915, în apropiere de municipiul Târgu Jiu, într-un accident de circulaţie. Tragicul eveniment l-a afectat pe Coşbuc, care nu a mai putut să scrie după pierderea băiatului.


Un urs rătăcit în comunele din zona de sud şi centru a judeţului Gorj continuă să facă ravagii, fără ca autorităţile să poată acţiona pentru a-l opri. Vânătorii aşteaptă un ordin de la Ministerul Mediului pentru a-l putea împuşca. Ursul a ucis încă trei porci.


Un echipaj de la antifraudă a gonit pe Drumul European 79, probabil în căutarea de evazionişti, fără să mai ţină cont de regulile de circulaţie. Şoferul maşinii cu însemnele ANAF a depăşit pe linie continuă, dar şi pe pod, momentul fiind filmat de un participant la trafic, iar imaginile au fost postate pe facebook.


Un licean de 17 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost internat în spital, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce starea acestuia s-a agravat ca urmarea a consumului de etnobotanice.


Florile din rezervaţia naturală „Poiana Narciselor“ din zona Preajba, de la marginea municipiului Târgu Jiu, au fost rupte, ieri, chiar când au fost sărbătorite. Zeci de persoane au fost fotografiate în timp ce se aflau în „Poiana Narciselor“ şi rupeau florile, fără ca vreun poliţist local să fie prezent în zonă.


Ursul continuă să creeze panică în rândul localnicilor din partea de sud a judeţului Gorj, după ce ursul a atacat, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci gospodării din comunele Stoina şi Căpreni.


Berea, lavanda, sarea, uleiul, miezul de pâine sau alte produse din bucătărie au proprietăţi neştiute care te pot scoate din situaţii dificile. Trucurile cu care bunica ţinea casa curată şi înmiresmată au fost uitate.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.