Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Bucureştiul, fosta capitală a principatului Ţării Româneşti, a devenit capitala României prin unirea de la 1859 şi, apoi, prin unirea cea mare, de la 1 decembrie 1918.


În comuna gorjeană Negomir cetăţenii sunt anunţaţi de producerea unui eveniment sau dezastru la fel ca în urmă cu un secol, cu ajutorul clopotelor de la biserică.


Sute de credincioşi au venit, ieri, la Mănăstirea Lainici, din Defileul Jiului, pentru a participa la slujba religioasă de Izvorul Tămăduirii şi la cea de sfinţire a Aghiasmei Mici.


Culturile de căpşuni din comuna Polovragi sunt acoperite de zăpadă, producţia fiind compromisă. Trei sferturi din locuitorii comunei gorjene se ocupă cu cultivarea căpşunilor.


Profesorul Ştefan Bobancu a fost un aprig luptător pentru libertatea şi suveranitatea românilor, motiv pentru care a fost închis de două ori de către ocupanţii străini deoarece era considerat un personaj periculos.


Guvernul a stabilit organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în data de 11 iunie 2017 în 49 de localităţi, printre care şi municipiul Târgu Jiu, în care care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.


Ciprian Florescu a fost numit, astăzi, prin hotărâre de guvern, în funcţia de prefect al judeţului Gorj, în locul lui Gheorge Paraschivu, care se întoarce la conducerea Trezoreriei Gorj.


Un tânăr din municipiul Târgu Jiu a reprezentat o universitate prestigioasă din Londra, la care este student, la un concurs internaţional de informatică la care au participat studenţi şi specialişti din toată lumea.


Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu va cotiza cu nici măcar un leu la bugetul clubului de fotbal Pandurii Târgu Jiu pentru noul sezon.


Poliţiştii gorjeni verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.


Conacul Cornea Brăiloiu şi casa Măldărescu sunt cele mai vechi construcţii civile din municipiul Târgu Jiu. Prima a a fost construită între 1699-1710, iar cea de-a doua la începutul secolului al XIII-lea.


Tânărul care s-a izbit cu maşina de un copac de pe marginea drumului, după ce a acroşat doi cai, a murit, ieri, într-un spital din Craiova. Dragoş Deiac avea 32 de ani şi era tatăl unui băieţel de trei ani.


Pentru data de 19 aprilie, între orele 9,00 –18,00, a fost emisă o avertizare meteorologică de „Cod Portocaliu“ pentru mai multe localităţi din Gorj.


Drumarii gorjeni acţionează, de la primele ore ale dimineţii, cu utilajele de deszăpezire pe mai multe drumuri naţionale.


O atenţionare „Cod galben“ de inundaţii, valabilă începând din dimineaţa zilei de miercuri şi până pe 21 aprilie, a fost emisă de hidrologi în nouă bazine hidrografice din zona Olteniei, Munteniei şi Dobrogei.


Omul de afaceri Sergiu Tărtăreanu, acţionarul majoritar de la Hotelul „Gorj“, cel mai mare din judeţ, va fi înmormântat joi, 20 aprilie, în Cimitirul Municipal Târgu Jiu. O cunoscută interpretă de muzică popular a transmis un mesaj emoţionant.


În următoarele zile, judeţul Gorj se va afla subt atenţionările meteorologice „Cod Galben“ şi „Cod Portocaliu“ de precipitaţii, ninsori şi vânt.


Un bărbat de 53 de ani, din comuna Stejari, şi-a bătut cu cruzime propriul fiu, de 29 de ani, care a fost transportat la spital.


Andra, tanăra de 25 de ani, din Târgu Jiu, care a fost ucisă în Spania de fostul iubit din gelozie, va fi înmormântată joi, 20 aprilie, în comuna Dăneşti.


Locuitorii comunelor Turcineşti şi Schela, din judeţul Gorj, sunt nevoiţi să ocolească chiar şi 30 de kilometri pentru ajunge în municipiul Târgu Jiu, după ce podul de peste râul Jiu, care se află pe Drumul Judeţean 664, a fost închis circulaţiei. Un pilon al podului s-a deplasat, astfel că un tronson s-a dislocat.


Andrei Măregeloiu, student în anul I la Facultatea de Informatică de University College London, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Anglia, îşi petrece Sărbătorile Pascale acasă, împreună cu familia şi prietenii.


Mii de persoane sunt aşteptate să participe la slujba de Înviere de la Mănăstirea Lainici, lăcaşul de cult care mai este denumit şi „Mireasa din Defileul Jiului“.


În localitatea Ţicleni, din judeţul Gorj, la Biserica Sfântul Gheorghe, sute de persoane au venit, cu smerenie la slujbă.


Fierul, aurul şi argintul reprezintă adevărate amulete care ţin spiritele rele la distanţă. În credinţa poporului român mai există şi o serie de plante, obiecte şi obiceiuri cu puteri miraculoase.


O familie sărmană din comuna Leleşti au avut parte astăzi de o mare surpriză. Reprezentanţii pompierilor gorjeni au mers încărcaţi cu cadouri. Aceşti au strâns bani şi au cumpărat chiar şi un frigider pentru


Arhimandritul Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, explică semnificaţia postului negru, care este modul în care oamenii sunt solidari cu patimile Mântuitorului.


Mihai Eminescu a făcut o adevărată obsesie pentru Cleopatra Lecca, o olteancă cu zece ani mai în vârstă decât poetul nepereche.


Noul Stadion Municipal capătă contur. Primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a efectuat astăzi o vizită pe şantierul stadionului.


Oficialii Primăriei Târgu Jiu au anunţat că vor amplasa zece camere de luat vederi pentru a supraveghea operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi.


Mihai Pleşea, din Târgu Jiu, a reuşit să devină campion naţional la culturism în cadrul competiţiei care s-a desfăşurat pe data de 1 aprilie la Târgu Mureş. A ajuns la această performanţă urmând un regim de viaţă extrem de strict.


Judeţul Gorj este pe primul loc în ţară la numărul de incendii de pădure care au avut loc de la începutul anului şi până în prezent.


Cântăreţul de muzică populară Neluţu Trandafir, care este imobilizat într-un scaun cu rotile, a fost implicat, aseară, într-un accident de circulaţie.


Sute de persoane au venit, miercuri după-amiaza, la deschiderea unui nou hipermarket în municipiul Târgu Jiu. Oamenii au dorit să fie printre primii clienţi, pentru a beneficia de premiile oferite de compania craioveană, care a deschis noul spaţiu comercial.


Un concert inedit va avea loc astăzi, de la ora 16.00, în incinta bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din Târgu Jiu.


Doi tineri din municipiul Târgu Jiu au fost răniţi, aseară, într-un accident rutier care a avur loc pe strada Narciselor, din cauza unor cai lăsaţi liberi.


Bărbatul de 57 de ani, din Târgu Jiu, care a fost împuşcat, ieri, de către fiul vitreg, riscă să rămână fără vedere.


O fetiţă de numai şase ani, care dispăruse aseară de acasă, a murit înecată într-un pârâu din localitatea Godineşti, din judeţul Gorj.


Stoichiţă Râioşanul a fost unul dintre ce mai mari boieri din Ţara Românească din secolul al XVI-lea şi începutul secolului al XVII-lea. Acesta deţinea, împreună cu soţia sa, Dochia, mari şi multe proprietăţi în judeţele Gorj, Prahova şi Călăraşi. A fost unul dintre boierii care au contribuit la succesele lui Mihai Viteazul, negociind o serie de tratate şi înţelegeri deosebit de importante cu marii conducători ai lumii.


Coloana „fără de sfârşit“, operă de artă simbol pentru România, a fost vandalizată din nou. O adolescentă din Mehendinţi, aflată în vizită, a scrijelit numele său şi al iubitului alături de o inimioară.


Un tânăr de 30 de ani, din municipiul Târgu Jiu, l-a împuşcat, în mod accidental, pe tatăl său vitreg, în vârtă de 45 de ani, cu un pistol cu vile supus autorizării.


Un bărbat de 41 de ani şi o femeie de 64 de ani, ambii din comuna Şimian, judeţul Mehedinţi, s-au prezentat la R.A.R. Gorj cu un autoturism în vederea stabilirii autenticităţii.


Un nou hipermaket va fi deschis mâine în municipiul Târgu-Jiu, în spaţiul în care a funcţionat Interex. Noul centru comercial este deschis de firma Exflor, din Craiova, cunoscută în primul rând prin reţeaua de distribuţie.


Dumitru Andreşoi, cunoscut sub denumirea de „Regele ciobanilor“, pentru că este considerat cel mai înstărit crescător de ovine din România, alături de un fost şef din Primăria Rovinari datorează Primăriei Tismana, din judeţul Gorj, aproximativ 700.000 de lei.


O tânără de 24 de ani din municipiul Târgu-Jiu a fost găsită moartă de poliţiştii spanioli din localitatea Almeria.


Trei vâlceni s-au ales cu dosare penale pentru pescuit pescuit ilegal în perioada de prohibiţie şi deţinere şi utilizare uneltele de pescuit interzise de lege.


O serie de convingeri populare conferă anumitor plante puteri miraculoase, astfel încât acestea ar atrage chiar nenorociri, în cazul în care cineva ar încerca să strice rânduiala lăsată de natură.


Procurorii au finalizat rechizitoriul prin care şoferul vinovat de accidentarea mortală a doi soţi aflaţi pe trecerea de pietoni a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă.


Un accident soldat cu două persoane rănite a avut loc astăzi, după-masă, în cartierul Iezureni, din municipiul Târgu Jiu.


Sărbătoarea Floriilor care se prăznuieşte în ultima duminică dinainte de Paşte rememorează intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier. În acest an, sărbătoarea este celebrată atât de catolici, cât şi de ortodocşi.


«Raportul Rectorului privind starea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu în anul 2016» a fost respins de Senatul Universităţii. care a luat hotărârea declanşarea procedurii de revocare din funcţie a rectorului Luminiţa Popescu.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2017 Pandora Impex SRL.