Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Un tânăr din comuna Glogova a găsit pe un câmp o armă de vânătoare artizanală, însă nu a predat-o poliţiei, astfel încât s-a ales cu dosar penal.


Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu, omul de afaceri Mihail Rămescu, din Motru, şi soţia acestuia au fost achitaţi în dosarul în care au fost judecaţi pentru abuz şi instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual cu privire la strămutarea unor clădiri şi terenuri.


Lăptişorul de matcă, o secreţie a albinelor care are rolul de hrăni puietul, este considerat cel mai puternic aliment-medicament din lume, cu o multitudine de efecte binefăcătoare asupra organismului uman.


Bianca are 16 ani şi se află în grija statului de la naştere. În urmă cu câteva luni, viaţa adolescentei atârna de un fir de păr. Suferea de scolioză şi malformaţia care se formase îi apăsa pe plămân. Datorită Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Bianca a fost operată cu succes în Germania şi poate să aibă o viaţă normală.


Judecătorul stagiar, Mirela Popescu, nu a depus plângere penală împotriva lui Mădălin Cremeneanu, fiul cunoscutului om de afaceri Viorel Cremeneanu, cu toate că acesta a tăiat-o cu sabia la mână.


Inginerul Iosif Vlăduţescu, cel care nu voia să termine casa construită în comuna natală Bîlteni de teamă să nu moară, a decedat.


Hala agro-alimentară din Piaţa Centrală a fost, în sfârşit, inaugurată, dar comercianţii de fructe şi legume nu prea vor să mute în noua locaţie, nici măcar pe timpul iernii, când se instalează frigul şi, de obicei marfa îngheaţă.


Compania belgiană Siniat a inaugurat, astăzi, în oraşul Turceni, din judeţul Gorj, cea mai mare fabrică de gips-carton din România. Tehnologia folosită este inovativă, pentru că, în premieră, materia primă este reprezentată de un deşeu de la termocentrala din Turceni, cea mai mare din ţară, rezultat în urma procesului de desulfurare.


Cunoscutul folkist Adi Beznă va susţine în această seară un concert în municipiul Târgu Jiu.  Evenimentul va avea loc la un club din centrul oraşului.


Cadrele medicale din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au depistat, în urma controalelor efectuate la începutul acestui an şcolar, peste 300 de copii cu probleme de sănătate.


Un cetăţean de etnie romă din judeţul Gorj a dat naştere unei polemici de proporţii în Franţa. Reprezentanţii unei asociaţii de protecţie a animalelor au intervenit în forţă pentru a-i lua căţelul alături de care cerşea, pe motiv că patrupedul este supus la rele tratamente.


Poziţia oficială a guvernului britanic cu privire la abdicarea regelui Mihai I a fost neutră, iar întreaga responsabilitate a fost pasată pe umerii tânărului suveran.


Comisarul şef Cornel Ionete, şeful Biroului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ)  Gorj, este urmărit penal pentru abuz în serviciu.


Câteva dintre statuile care au fost amplasate, la sfârşitul săptămânii trecute, în zona centrală a municipiului Târgu Jiu, au fost vandalizate. Doar câteva ore au fost lăsate nesupravegheate de către creatorul lor, sculptorul Paul Popescu, timp în care s-a produs grozăvia.


Examenul pentru obţinerea permisului auto a fost modificat, în urma intrării în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 97 din 21.08.2015.


Strada 14 Octombrie din municipiul Târgu Jiu, care face legătura între Piaţa Centrală şi zona centru a oraşului cu cartierul 23 August, a fost spartă din nou, după ce în vara primăvara acestui an a fost asfaltată în totalitate, investindu-se o sumă importantă.


Locuitorii municipiului Târgu Jiu cu venituri reduse pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei  începând cu data de 20 octombrie.


Cunoscuta formaţie de rock Cargo va susţine vineri, 9 octombrie, un concert la Târgu Jiu, în Piaţa Prefecturii din centrul oraşului.


O serie de posturi sunt scoase la concurs în perioada următoare în cadrul mai multor primăriilor din judeţul Gorj.


«Ziua Recoltei» a fost sărbătorită, ieri, în municipiul Târgu Jiu. Principalele evenimente au avut loc în Piaţa Centrală. Producătorii agricoli au expus pe mese cele mai frumoase legume şi fructe, iar terasele i-au ademenit pe târgujieni cu măncăruri tradiţionale, de la sarmale cu turtă şi piftie şi până la celerii mititei.


„Dacă vrei ca un câine să moară de foame, trimite-l in Gorj” este o vorbă din bătrâni care reliefa sărăcia din judeţul aşezat în nordul Olteniei.


Balul pensionarilor din Târgu Jiu, la care au participat aproximativ 1500 de vârstnici, a fost politizat. Pe lângă premierul Victor Ponta, la petrecerea plătită cu 150.000 de lei din banii publici a fost prezent şi Liviu Drahnea, preşedintele PSD.


Eugen Nodea (50 de ani), profesor de informatică la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, este coordonatorul Lotului naţional de tineri informaticieni.


Veninul de albine este un produs biologic propriu albinei, pe care îl elimină cu ocazia înţepăturii, într-un act reflex de autoapărare. Substanţa eliminată de albine ca să se apere poate avea efecte miraculoase asupra organismului uman.


Nicolae Mischie, fostul baron al judeţului Gorj, care a suferit în urmă cu aproximativ două luni un accident vascular-cerebral ischemic, a fost invitat să participe la deschiderea anului de învăţământ la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, eveniment la care a participat şi premierul Victor Ponta.


Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, 300 de maşini Volkswagen care nu pot fi vândute pentru au probleme cu încadrarea în clasa de poluare.


Nicolae Mischie, fostul baron al judeţului Gorj, a fost invitat să participe la deschiderea anului de învăţământ la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, eveniment la care a participat şi premierul Victor Ponta, cel care în urmă cu mai bine de zece ani l-a îndepărtat de la şefia PSD Gorj şi a judeţului.


Constantin Brâncuşi a avut o copilărie fericită, cu toate că a fost un copil precoce, care a vrut să cunoască ce este viaţa de la o vârstă fragedă. Astfel, a fugit de mai multe ori de acasă, iar într-una dintre escapadele sale s-a angajat calfă la un negustor de butoaie, după care, câţiva ani mai târziu, a lucrat într-o boiangerie (n.r. - vopsitorie).


O minoră de 14 ani, din comuna Stăneşti, s-a răzbunat într-un mod cumplit pe un tânăr cu 13 ani mai mare, care a respins avansurile fetei. Aceasta l-a reclamat pe tânărul de 27 de ani de faptul că a întreţinut relaţii sexualel. Un psiholog a descoperit faptul că minora nu spunea adevărul.


Un cabinet de kinetoterapie cu aparatură modernă a fost oferit prin sponsorizare Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Cabinetul a fost deschis, săptămâna trecută, în cadrul Centrului de recuperare de zi Pentru copiii cu dizabilităţi din Târgu Jiu.


Peste 20 de şoferi s-au aventurat pe Defileul Jiului, deşi circulaţia era închisă, şi au rămas fără permisul de conducere.


Anul 1940 a fost unul de declin pentru economia României, afectată şi de pierderile teritoriale. Numărul de şomeri a crescut foarte mult, iar o parte dintre ei refuzau ofertele de lucru pe care le primeau şi preferau să trăiască de pe urma ajutoarelor.


Traian Pătrăşcoiu, directorul operatorului de apă şi canalizare, Aparegio, a fost, ieri, la sediul DNA din Bucureşti pentru a cere lămuriri cu privire la dosarul penal în care procurorii anticorupţie cercetează modul în care s-au cheltuit fondurile europene pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din Târgu Jiu şi din alte oraşe din judeţul Gorj.


Mii de elevi din judeţul Gorj învaţă în unităţi şcolare fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 52 de unităţi de învăţământ nu aveau autorizaţie sanitară, dar nouă dintre acestea au reuşit să intre în legalitate pe ultima sută de metri.


Zeci de maşini au circulat, astăzi, în jurul sediului Primăriei Băleşti cu avariile şi claxoanele pornite. Şoferii sunt din satul Rasova şi au vrut să atragă atenţia primarului localităţii cu privire la situaţiua dezastruoasă a drumului comunal.


Constantin Igeanu, denumit Ţundrea II, după ce a fost arestat preventiv timp de nouă luni şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă, după care a fost declarat nevinovat, va primi 60 de mii de lei despăgubiri morale,  dar şi 7000 de euro pentru perioada în care a stat în spate după gratiilor.


Numărul de infracţiuni este în scădere la nivelul judeţului Gorj, faţă de perioada similară a anului trecut, arată o statistică a Poliţiei Gorj.


Aproximativ 1.500 de pensionari din Târgu-Jiu se vor distra vineri, 1 octombrie, la o petrecere de primăria municipiului, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.


Festivalului Toamnei va avea loc duminică, 4 octombrie, în Piaţa Centrală şi în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Organizatorii vor oferi persoanelor participante peste o mie de căni tradiţionale cu care vor putea degusta must.


Dan C. Mihăilescu, considerat  cel mai bun cronicar literar contemporan, a participat, la „Nocturna bibliotecilor. Citadela Culturală“, care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ la acţiunea .


Gheorghe Păsărin, fostul primar al comunei Bîlteni, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.


Viorel Drăguşin va rămâne fără mandatul de primar al comunei Cruşeţ, după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), edilul fiind declarat incompatibil la sfârşitul anului 2013.


Lacul Ceauru, care apare pe toate hărţile României ca având dimensiuni impresionante, ar fi trebuit să fie una dintre măreţele realizări ale Partidului Comunist Român. În realitate, acolo nu există mai mult de o baltă unde se adapă animalele, între tarlale de porumb şi printre buruieni.


Corpul uman ascunde încă multe taine şi continuă să-i uimească pe cercetători. Site-ul efemeriade.ro a prezentat o serie de curiozităţi cu privire la organismul uman.


Neluţu Trandafir, cântăreţul aflat în scaunul cu rotile care trăieşte în municipiul Târgu Jiu, a reuşit să-i impresioneze până la lacrimi atât pe spectatorii prezenţi la show-ul de televiziune «X Factor», dar şi pe juraţi. Dani Oţil a plâns în timp ce bărbatul interpreta o melodie populară.


Timp de nouă luni, gorjeanul Constantin Mornea, din satul Socu, comuna Bărbăteşti, a fost suspect de crimă. A fost chiar şi arestat preventiv pe baza marturiilor a doua femei, una dintre ele fiind concubina mortului, care au declarat ca l-au văzut lângă bărbatul căzut pe drum.


La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea, naşterea avea loc după metode empirice. Femeile, mai ales cele din mediul rural, năşteau fără asistenţă din partea unui personal de specialitate. Poziţia cea mai întâlnită în care femeile îşi aducea pe lume urmaşii nu era cea orizontală.


De zece ani, o finlandeză strânge bani de la conaţionalii săi pentru a le castra câinii şi pisicile gorjenilor. Acţiunile au loc lunar, de aproape un an, iar Kia Vasko a reuşit să asigure fondurie de peste 100.000 de lei doar pentru această campanie.


Mama lui Marcel Ţundrea, gorjeanul care a fost condamnat pe nedrept pentru crimă şi a stat nevinovat 12 ani în puşcărie, a fost internată într-un azil.


Mădălin Cremeneanu, fiul omului de afaceri Viorel Cremeneanu, a fost trimis în judecată pentru distrugere de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.