Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Festival Naţional de Tarafuri şi Fanfare a avut loc, duminică, în incinta Muzeului Arhitecturii Populare de la Curtişoara. Cel mai gustat moment a cel susţinut de Fanfara din Dârvari, din Mehedinţi, cunoscută şi sub denumirea de Mambo Siria.


Mădălin Cremeneanu, în vârstă de 25 de ani, fiul cunoscutului afacerist Viorel Cremeneanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Târgu Jiu.


Mădălin Cremeneanu, 25 de ani, administrator al unor pensiuni din Târgu Jiu şi a unui magazin, va fi prezentat Judecătoriei Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă.


Mădălin Cremeanu, în vârstă de 25 de ani, fiul cunoscutului afacerist Viorel Cremeneanu, este acuzat de distrugerea maşinii rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi“, Luminiţa Popescu. Beizadeaua interlopă râvnea la fiica rectorului, Mirela Popescu, care este judecător stagiar la Judecătoria Târgu Cărbuneşti.


Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, a fost filmată cu o dronă, imaginile surprinse fiind pur şi simplu senzaţionale.


Mădălin Cremeneanu, fiul cunoscutului om de afaceri gorjean Viorel Cremeneanu, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru distrugere.


Elevii de 10 ai judeţului Gorj s-au adunat, ieri, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, pentru a fi premiaţi, într-o oarecare măsură, pentru rezultatele deosebite obţinute. „Şcoala românească produce tineri de excepţie“, a spus inspectorul general şcolar al judeţului, dar, din păcate, cea mai mulţi dintre ei pleacă în Occident, dezgustaţi de sistemul de valori din România.


Muzeul Tezaurului de la Tismana, unic în Europa, care a fost amenajat într-o peşteră, va fi inaugurat în această toamnă. Fondurile necesare sunt asigurate de Banca Naţională a României.


Conducătorii clubului Pandurii şi fotbaliştii au avut parte de un cadou surpriză din partea unui suporter. Acesta le-a oferit borcane cu dulceaţă de afine.


Crina Micnescu (40 de ani), din Gorj, lucrează ca şofer profesionist în Spania şi îmblânzeşte cu succes un mastodont cu o greutate de peste 40 de tone.


Trei biserici de lemn din judeţul Gorj vor fi restaurate şi strămutate în Cetatea Băniei, în baza unui acord între Arhiepiscopia Craiovei şi Primăria municipiului Craiova,


Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară care ajunge la o înălţime de peste 2100 de metri, va avea un muzeu în care va fi prezentată istoria acestui drum.


Un localnic din comuna Turcineşti a cultivat o suprafaţă de teren cu lavandă. Investiţia se dovedeşte de la an la an mai profitabilă. Cultura de lavandă are o vârstă de doi ani, dar va ajunge la maturitatea abia anul viitor.


Lucrările de artă din marmură au fost realizate de şase sculptori din ţară şi din străinătate: Ion Zderciuc din Chişinău, Republica Moldova, Metin Kar şi Zekeriya Erdinç din Turcia, cadre universitare la Universitatea din Hereke, Florin Codre, Cătălin Geană şi Maxim Dumitraş din România.


Societăţile ACI Cluj şi Con-A Sibiu care vor construi noul stadion de la Târgu Jiu nu au obţinut încă autorizaţie de construcţie de la Primăria Târgu Jiu şi nu pot să înceapă lucrările, cu toate că procesul de demolare se apropie de final.


Apă plată din reţeaua publică a oraşului Tismana are proprietăţi deosebite, care sunt asemănătoare cu cele ale apei plate. Singura problemă o reprezintă nivelul prea mare al impurităţilor, dar Primăria a demarat o investiţie prin care va elimina acest impediment.


Asociaţia Scout Society este singura organizaţie din Gorj care a intrat în finala Programului de Granturi „Raiffeisen Comunităţi”. Proiectul participant “Voluntar pentru comunitate” este al doilea pe regiunea Oltenia şi singurul din Târgu Jiu, iar  pentru a deveni câştigător are nevoie de susţinerea comunităţii.


Cea de-a doua ediţie a programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi!”, realizat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism, se va desfăşura în perioada 27-30 august 2015.


Grupul energetic numărul 5 din cadrul termocentralei Rovinari nu va mai fi modernizat. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) nu a acordat avizele necesare demarării investiţiei, după ce, iniţial, aprobase planul de modernizare şi de retehnologizare.


Iris şi Trooper vor concerta la Rânca pe 29 august, în cadrul primei ediţii a Festivalului Transalpina Bike Fest. Evenimentul este dedicat ciclismului montan şi iubitorilor muntelui.


Un motociclist a fost rănit grav în urma unui accident produs din cauza denivelărilor de pe Drumul Naţional 67, din zona Polovragi.


Comisarului de poliţie Ioan C. Popilian a fost cel care a condus populaţia oraşului Târgu-Jiu, într-un moment de cumpănă al ofensivei germane din Primul Război Mondial.


Gorjeanul Alexandru Ţundrea, avansat general în rezervă anul acesta, are ce povesti. S-a născut în 1910 şi a trăit pe viu marile evenimente ale secolului trecut: a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost luat prizonier şi a stat timp de patru ani într-un lagăr rusesc. Familia l-a crezut mort şi i-a făcut chiar pomană, dar, în cele din urmă, s-a întors acasă.


Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a hotărât deschiderea circulaţiei pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară.


Mănăstirea Tismana se pregăteşte de sărbătoare. Cel mai vechi lăcaş de cult din Ţara Românescă îşi va prăznui hramul, „Adormirea Maicii Domnului“, pe 15 august. Reprezentanţii mănăstirii au interzis organizarea de picnicuri în apropierea lăcaşului de cult, aşa cum se întâmpla în anii anteriori, când, pe marginea râului Tismana, aveau loc petreceri pe acorduri de manele şi cu alcool din belşug.


Primul film documentar despre Peştera Polovragi a fost lansat la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu“.  Filmul „Peştera Polovragi – Împărăţia lui Zamolxe” a fost realizat de B. D. Media.


Nici nu au fost puse bine indicatoarele rutiere pe cea mai înaltă şosea din ţară, Transalpina, că au şi început să fie furate.


Mănăstirea Tismana, din judeţul Gorj, este unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult din România, dar şi printre cele mai înstărite. Averea mănăstirii cuprinde, în prezent, sute de hectare de terenuri forestiere, un hotel, o unitate de cazare şi alte spaţii de cazare în interiorul lăcaşului.


Vulturul din bronz de la monumentul lui Mihai Viteazu, din comuna Schela, care a fost furat în urmă cu un an de către persoane rămase necunoscute şi până în prezent, a fost înlocuit cu unul din ciment.


Fosta directoare a Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Teodora Ciobanu, cercetată pentru luare de mită, a scăpat de arestul la domiciliu.


O şoferiţă din Ţicleni a reuşit să se apropie de recordul la alcoolemie înregistrat în acest an în rândul conducătorilor autor din judeţul Gorj.


Locuitorii satului Voinigeşti, aflat în vecinătatea fostei gropi de gunoi a municipiului Târgu Jiu, sunt poluaţi cu fum. Oamenii se plâng că trăiesc un adevărat coşmar şi că nu mai por respira în propriile locuinţe din cauza fumului înecăcios.


Complexul Energetic Oltenia a fost amendat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cu suma de 7.000 de lei, pentru un accident de muncă mortal, care a avut loc în luna mai, în urma căruia un angajat şi-a pierdut viaţa. Mai mult decât atât, inspectorii ITM au constatat că victima se afla sub influenţa alcoolului şi nu era aptă să lucreze.


O bună parte din populaţia Banatului are rădăcini olteneşti. Locuitorii judeţelor din Oltenia au emigrat în Bana pentru că aici au găsit condiţii propice unei vieţi mai bune. Astfel, oltenii care au ajuns în Banat au înfiinţat multe localităţi şi chiar unii dintre ei au ajuns în „fruncea“ Banatului.


Mii de persoane s-au adunat, astăzi, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, care a decedat în mod neaşteptat în urma unei pancreatite cronice.


Lucrările de renovare a sediului Primăriei Târgu-Jiu s-au reluat, după ce, la sfârşitul anului trecut, au fost stopate în urma unei anchete penale.


Un şofer a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru 24 de ore, după ce a accidentat un copil în vârstă de 12 ani şi a fugit de la locul accidentului.


Nicolae Mischie a fost transferat, ieri, de la Spitalul Colentina la Spitalul „Elias“ din Capitală, pentru investigaţii mai amănunţite.


Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, va fi condus astăzi pe ultimul drum. Înmormântarea va avea loc în cimitirul din satul Botorogi, comuna Dăneşti.


Tehnicianul Cristi Pustai, fostul antrenor al echipei Pandurii, a fost prezent la Festivalul Naţional de Folk „Poarta Sărutului“ duminică seara şi în ultima zi a evenimentului a fost invitat pe scenă de folkistul Adrian Beznă.


Cântăreaţa de muzică populară Diana Istudor a decis să se despartă de soţul ei chiar în luna de miere, la puţin timp după nuntă.


O bătrână din Tismana a fost muşcată de porcul din gospodărie. Victoria Ciochină a fost mutilată şi este internată la Secţia ORL a Spitalului Judeţean Târgu Jiu.


Ion Fugaru, fostul viceprimar al oraşului Târgu Cărbuneşti, a fost reţinut, astăzi, sub acuzaţia de evaziune fiscală.


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a prezentat o statistică din care reiese că peste 300 de femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, au avortat.


Un cercetător al operei lui Brâncuşi consideră că una dintre lucrările marelui sculptor ascunde o hartă precisă a unui important loc din România, „loc unde Brâncuşi a considerat că s-ar afla cea mai de preţ comoară a dacilor, mai valoroasă decât orice cantitate de aur“. Pavel Floresco este autorul lucrării „Brâncuşi, enigma“, în care prezintă această ipoteză cu totul nouă în privinţa operei sculptorului născut în satul gorjean Hobiţa.


Festivalul Berii, care ar fi trebuie să se desfăşoară în Rovinari la sfârşitul săptămânii viitoare, a fost anulat de Consiliul Local, ca urmare a decesului primarului Dorin Filip.


Rezultatul autopsiei efectuate în cazul primarului oraşului Rovinari, Dorin Filip, a stabilit drept cauză a decesului pancreatita cronică.


Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu va premia din nou echipa de fotbal a Universităţii care a reuşit să se claseze pe locul cinci, la cea de-a XI-a ediţie a Jocurilor Universitare Europene, desfăşurată la Osijek, în Croaţia, în perioada 21-28 iulie 2015.


Rovinărenii sunt aşteptaţi astăzi să-i aducă un ultim omagiu primarului oraşului, Dorin Filip, care a murit în urma unui infarct.


Cel de-al treilea turneu internaţional de tenis de câmp – Trofeul “Hotel YMY”, din cadrul circuitului internaţional desfăşurat la Târgu Jiu, ITF Pro Circuit 2015, s-a încheiat sâmbătă, 8 august. Trofeul a fost câştigat de Martina Spigarelli, din Italia.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.