Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Turiştii sunt aşteptaţi, de 1 mai, nu doar la mare, ci şi la munte, în zona montană Rânca, din judeţul Gorj. Cabanierii au pregătit oferte pentru toate buzunarele.


Gorjeanul Gabriel Dumitru Fotescu este primul jandarm din România care a fost selectat să participe la misiunea U.E- EUROGENDFOR  din Republica Mali.


Competiţia de offroad desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în comuna Runcu, a fost un mare succes, astfel încât se va desfăşura în fiecare an.


Echipa de baschet Energia Târgu Jiu s-a clasat pe locul trei în EuroChallenge, după ce a învins, în Final 4, gruparea germană Fraport Skyliners, cu scorul 83-80.


Gheorghe Enoiu, fost ofiţer de Securitate, cunoscut pentru metodele dure de anchetă, a încetat din viaţă. Acesta a fost înmormântat în urmă cu mai multe zile în Cimitirul Municipal Târgu Jiu.


În perioada de după instaurarea regimului comunist, românii i-au aşteptat în zadar pe americani şi pe englezi să-i salveze din ghearele URSS. Ceea ce nu ştiau era că chiar SUA au respins o posibilă insurecţie împotriva regimului comunist propusă de Iuliu Maniu.


Poliţiştii gorjeni care au condus mai multe autocamioane, care au fost folosite la comiterea unor posibile infracţiuni aflate în curs de cercetare, către un parc auto din Târgu Jiu pentru a fi lăsate în custodie au fost la un pas de a fi luaţi la bătaie de proprietarii autovehiculelor.


Inspectorii de muncă din Gorj au organizat astăzi o amplă acţiune de control în târgul auto din Târgu Jiu. În urma verificărilor, au fost găsite numeroase persoane care lcurau fără forme legale.


Fostul lider de sindicat Cristea Fluerătoru a fost trimis în judecată de Tribunalul Gorj pentru evaziune fiscală.


Experimentul prin care naziştii au vrut să creeze o rasă superioară a fost denumit Lebensborn. „Domnia de o mie de ani a rasei pure, ariene” a fost năzuinţa supremă a naziştilor.


Alexandru Ciucur în vârstă de 23 de ani este unul dintre cei doi artişti tatuatori din municipiul Târgu Jiu. Alex s-a confruntat cu cereri dintre cele mai ciudate şi cu tatuaje stranii pe care a fost nevoit să le transforme.


Energia întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, echipa gazdă Trabzonspor Medical Park, în semifinala Eurochallenge. Partida se va disputa în Hayri Gur Spor Salonu, o sală construită în 2009- 2010.


Profesorii Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu vor oferi meditaţii elevilor din clasa a XII-a pentru susţinerea examenului de bacalaureat.


Marea cântăreaţă Maria Lătăreţu, denumită Privighetoarea Gorjului, a murit pe data de 27 septembrie 1972, imediat după ce a susţinut un recital pe scena Căminului Cultural din comuna Româneşti, judeţul Botoşani. Îndrăgita interpretă şi compozitoare a suferit o comoţie cerebrală.


Modul în care se desfăşoară modernizarea Drumului Naţional 66, între localităţile Rovinari - Bumbeşti Jiu - Petroşani, arată ca un şantier abandonat. Aceasta este concluzia la care a ajuns Narcis Neaga, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în urma inspecţiei pe care a făcut-o ieri în judeţul Gorj.


Un lucrător de la firma spaniolă Comsa Sau, care modernizează Drumul Naţional 66, a comis o mare boacănă taman când directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şli Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a inspectat stadiul lucrărilor.


Andreea Munteanu, gimnasta din comuna Bustuchin, care a obţinut medalia de aur în finală la bârnă, la Campionatul European de la Montpellier, va deveni cetăţean de onoare al oraşului.


Cele mai puternice maşini offroad din ţară şi cei mai buni piloţi vor fi prezenţi la startul competiţiei „Cupa X3M Runcu“. Competiţia se va desfăşura timp de două zile, vineri şi sâmbătă, în comuna gorjeană Runcu, pe două clase hard şi soft. La clasa hard participă maşinile modificate pentru teren accidentat, iar la clasa soft concurează maşinile de teren de serie.


Poliţiştii gorjeni au efectuat, ieri, patru percheziţii, într-o anchetă în care sunt vizaţi trei suspecţi de evaziune fiscală.


Un bărbat în vârstă de 42 de ani s-a spânzurat, ieri, în podul casei mamei primarului oraşului Rovinari, Dorin Filip.


Doi elefanţi africani s-au plimbat, astăzi, la amiază, pe străzile din municipiul Târgu Jiu, spre uluiala trecătorilor. Şi şoferii au fost miraţi când s-au întâlnit pe stradă cu cele mai mari animale terestre, şi nu cu maşini.


Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Târgu Cărbuneşti a fost reţinut, azi-noapte, pentru ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.


Două primării din judeţul Gorj au fost acţionate în judecată de către Prefectura Gorj pentru că au acordat în mod ilegal sporuri salariale.


Dumitru Brezulescu a fost caracterizat de Nicolae Iorga drept „iubitor de ţară şi de ţărani“. Întemeierea staţiunii montane Rânca şi, ulterior, construirea «Drumului Regelui», Transalpina de astăzi, sunt legate de numele acestuia. Dumitru Brezulescu a înfiinţat, în localitatea gorjeană Novaci, Banca Populară „Gilortul“, cea mai mare de acest din ţară din perioada interbelică.


O tânără în vârstă de 28 de ani din municipiul Târgu Jiu s-a ales cu dosar penal pentru fals în declaraţii şi de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, după ce a încercat să obţină în mod ilegal subvenţia pentru încălzirea locuinţei.


Poliţiştii gorjeni au desfăşurat ieri o amplă acţiune pentru prevenirea şi combaterea furturilor de cărbune din bazinul carbonifer Rovinari.


Investiţia germană de la Târgu Jiu devine din ce în ce mai sigură. Potrivit autorităţilor locale, compania Nexans va concesiona, în această săptămână, terenul pe care urmează să fie ridicată fabrica.


Toate echipamentele Stadionului Municipal Târgu Jiu vor fi scoase la vânzare, după ce va începe construcţia noii arene. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu estimează că încasările se vor ridica la 3,7 milioane de lei.


O şoferiţă aflată în stare avansată de ebrietate s-a oprit cu maşina într-un şanţ. Tânăra, în vârstă de 30 de ani, a ajuns la spital cu numeroase leziuni.


O bătrână, în vârstă de 80 de ani, din municipiul Târgu Jiu, a ars de vie în propriul apartament din zona complexului comercial „Gârdu“. Incendiul a avut loc în noaptea de duminică spre luni.


Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu şi fost primar al oraşului Târgu Cărbuneşti, este adeptul unui stil de viaţă tradiţional. Acesta locuieşte la casă, în oraşul de pe malul Gilortului în fruntea căruia s-a aflat timp de trei mandate, şi încearcă să-şi procure din propria gospodărie cam tot ce consumă.


Conducerea Consiliului Judeţean Gorj intenţionează să preia toate activele unităţii Sadu II, care face parte din Uzina Mecanică (UM) Sadu. Astfel, o suprafaţă de teren de peste 50 de hectare pe care se află o serie de hale ar putea să fie inclusă în patrimoniu Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, pentru a fi puse la dispoziţia investitorilor.


20 de elevi şi studenţi gorjeni au repetat, timp de două zile, în Olanda, împreună cu celebrul dirijor Andre Rieu, la studioul acestuia din oraşul Maastricht. Naiştii gorjeni au fost aplaudaţi de către membrii orchestrei „Johann Strauss“ condusă de Andre Rieu, pentru că au venit îmbrăcaţi în costume populare.


Unul dintre foştii „capi“ ai lumii interlope din Târgu Jiu a devenit avocat stagiar în cadrul Uniunii Naţionale a Barourilor din România - structura Bota.


Proprietarii de cabane, pensiuni şi hoteluri din zona Rânca vor să fie despăbubiţi pentru pierderile suferite anul trecut, ca urmare a avertizărilor făcute de reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) la adresa şoferilor cu privire la interzicea circulaţiei pe Transalpina.


Doi alpinişti s-au urcat astăzi în copacii înalţi din Parcul Central din Târgu Jiu, pentru a distruge cuiburile ciorilor care crează mari neplăceri turiştilor, dar şi locuitorilor oraşului care vin să se plimbe pe aleile parcului.


Ziua Mondială a Hemofiliei este marcată astăzi, 17 aprilie. Cu această ocazie, la Hanul lui Manuc din Bucureşti, a avut loc o masă rotundă la care au participat atât bolnavi, dar şi cadre medicale. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Română de Hemeofilie, condusă de gorjeanul Daniel Andrei.


Un poliţist din Târgu-Jiu este cercetat penal pentru braconaj. Omul legii este acuzat că a participat la o vânătoare ilegală, iar în autoturismul său au fost găsiţi doi căpriori împuşcaţi.


Dumitru Călugăru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, a obţinut premiul I la faza naţională a Olimpiadei de Chimie şi s-a calificat primul în lotul lărgit. Dumitru a primit, anul trecut, titlul de „Gorjeanul anului“.


Localnicii din comuna Stejari au chefuit marţi, în a treia zi de Paşte, în curtea bisericii din satul Băceşti, chiar lângă mormintele din cimitir, cu ocazia sfinţirii unui foişor, pentru desfăşurarea parastaselor pentru cei adormiţi.


Pe zi ce trece apar tot mai mulţi câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale. Până ieri la prânz se prezentaseră la Administraţia Financiară Târgu Jiu 89 de gorjeni prosesori ai bonurilor câştigătoare.


Sever Pleniceanu (1867-1924) este primul român care a explorat centrul Africii, în regiunea Congo - Kinshasa. El s-a născut într-o familie de mari boieri din Oltenia. „Adevărul“ vă spune povestea lui.


Cererea de eliberare condiţionată din penitenciar a lui Ionel Manţog a fost respinsă de Judecătoria Târgu Jiu, care a dispus să fie reanalizată la sfârşitul acestei luni.


Echipa de baschet Energia a reuşit să câştige şi meciul 3 din play-off-ul Ligii Naţionale cu BCM U Piteşti şi s-a calificat în semifinalele campionatului.


Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va pune la dispoziţia celor peste 12.000 de şomeri gorjeni 123 de locuri de muncă.


Preotul Valentin Şerban a transformat holul şcolii din satul Câmpu Mare, din comuna Albeni, în altar şi, astfel, localnicii au putut să ia lumină în noaptea de Înviere. În localitatea care a fost înfiinţată în urmă cu opt ani nu există o biserică, iar localnicii erau nevoiţi să meargă mai mulţi kilometri până la cel mai apropiat lăcaş de cult.


Caracterul aventurier al lui Mihai Viteazul este evidenţiat, de istoricii care susţin că domnitorul a urmărit propriile scopuri de preamărire, prin originile sale incerte, modul în care a ajuns pe tron şi a purtat unele lupte. Cu toate acestea, Mihai Viteazul rămâne în istorie ca domnitorul care a realizat prima unire a provincilor româneşti.


Georgiana Guţă, de 31 de ani, din municipiul Târgu Jiu, are şansa unei noi vieţi, după i-a fost transplantat rinichiul Dorei Târziu, timişoreanca în vârstă de 16 ani care a fost ucisă de un şmecher cu BMW.


Constantin Buliga, bătăuşul din Arcani, va fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de Tribunalul Gorj.


Cea mai interesantă experienţă trăită de elevii de la Colegiul Naţional «Tudor Vladimirescu» şi de la Şcoala generală „Alexandru Ştefulescu“ a fost demonstraţia făcută de salvamontiştii gorjeni.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.