Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Discursul rostit ieri, cu ocazia Zilei Imnului, de reprezentantul Guvernului în teritoriu este identic cu cel pe care l-a susţinut anul trecut.


În primele şase luni ale acestui an s-a înregistrat o scădere cu 1,45% a infracţiunilor sesizate. Cea mai mare scădere s-a constatat în privinţa tâlhăriilor.


Doar unul dintre cei doi violatori ai minorei de 17 ani, din comuna Logreşti, a fost arestat preventiv. Este vorba de tânărul de 28 de ani, din localitatea Grădiştea, din Vâlcea, la locuinţa căruia s-a petrecut violul.


O tânără care a venit să nască la Spitalul Orăşenesc Turceni a constatat că nu este posibil acest lucru, pentru că nu a găsit niciun medic ginecolog, deşi un cadru medical de la această unitate i-a supravegheat sarcina.


Medicul Virgil Răduţescu, originar din localitatea gorjeană Novaci, ajuns la gradul de general al Armatei Române, a înfiinţat Aviaţia Sanitară Română, strămoşul SMURD de astăzi. Acesta a mai înregistrat o premieră în medicina românească, fiind cel care a pus bazele primelor spitale plutitoare.


Luna august va fi plină de manifestări culturale. Este vorba de festivalul de folclor, festivalul de arte vizuale, Brâncuşiana, târg al meşterilor populari sau festival de muzică lăutărească.


Emeric Imre, Vasile Şeicaru, Victor Socaciu, Andrei Păunescu şi Florin Camen vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Festivalului de Folk şi Baladă „Poarta Sărutului”.


„Un zâmbet, un gând frumos şi o floare ... numai pentru tine!Cu mii de mulţumiri, al dumneavoastră primar, Maria Vasilescu“ Cu mii de mulţumiri, al dumneavoastră primar, Maria Vasilescu“ a fost mesajul inscripţionat pe 900 de doze de bere oferite drept premiu de către Primăria comunei gorjene Ţânţăreni bărbaţiilor care deţin cele mai frumoase gospodării din localitate, în timp ce soţiile lor au primit câte o pălărie.


Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a fost sesizată chiar de preşedintele instituţiei în legătură cu dosarul penal al avocatului gorjean acuzat că a violat o minoră de 15 ani.


Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie arată că Seceta va continua şi în lunile august şi septembrie. În cele două luni se vor înregistra valori termice peste temperaturile medii lunare.


O adolescentă în vârstă de 15 ani trăieşte o adevărată dramă, după ce în urmă cu un an a trecut printr-o experienţă pe care nu o va uita toată viaţa. Fata îl acuză pe un cunoscut avocat din Gorj de faptul că a violat-o şi a sechestrat-o.


O serie de vestigii romane cu o vechime de peste 2000 de ani au fost găsite de un târgujian pasionat de căutarea de comori pe Dealul Târgului. Arheologii intenţionează să declare zona sit şi să continue cercetările.


Primul modul al Coloanei „fără de Sfârşit“ este plin de tot felul de scrijelituri lăsate de unii dintre cei care venbit să vadă opera lui Constantin Brâncuşi, un adevărat simbol naţional, cunoscută în toată lumea.


Doi tineri cu vârste de 19 şi 28 de ani au fost reţinuţi după ce au participat la un viol în grup. Cei doi ar fi obligat o minoră de 17 ani să întreţină raporturi sexuale orale.


Primarul comunei gorjene Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, dă cu piciorul unei investiţii de peste două milioane de euro, pe motiv că s-a săturat de reclamaţiile care sunt depuse împotriva lui.


Salvamontiştii gorjeni au participat, astăzi, la o acţiune spectaculoasă de salvare în Rezervaţia naturală Cheile Sohodolului. Două femei care se căţărease pe un perete stâncos nu au mai putut so coboare şi au rămas blocate la înălţimi de peste 60 de metri.


Consilierul local (PSD) Adrian Tudor are cele mai mari şanse să ocupe scaunul de viceprimar al municipiului Târgu Jiu, lăsat liber după ce Iulia Vână şi-a prezentat demisia din funcţia.


Antrenorul echipei Pandurii, Edward Iordănescu, a dat bina pe căldură pentur prestaţia modestă a jucătorilor săi, în meciul terminat la egalitate cu nou promovată FC Voluntari.


Prima ediţie desfăşurată la Târgu Jiu a Turneului ATC Elite 2015, care face parte din FRT Women’s Circuit, s-a încheiat sâmbătă, 25 iulie. Finala a fost jucată de jucătoare din România.


În parcul casei Barbu Gănescu, de lângă Prefectura Gorj, se află o masă din piatră. Este prima încercare de realizare a Mesei Tăcerii de către marele sculptor Constantin Brâncuşi. Nemulţumit de aceasta, Brâncuşi a decis s-o înlocuiască. Masa Mică, aşa cum a fost denumită, este declarată monument istoric, aflându-se în curtea casei în care Barbu Gănescu, acolo unde a stat Brâncuşi pe perioada realizării ansamblului de la Târgu Jiu.


În perioada Evului Mediu, în Ţara Românească, femeile se supuneau absolut bărbatului, care avea voie chiar să le aplice unele corecţii fizice. În schimb, zestrea primită de la părinţi rămânea tot timpul în proprietatea femeii, deşi bărbatul se ocupa de administrarea ei.


Singurul profesor din judeţul Gorj care a obţinut nota maximă la titularizare are o viaţă de film. Tudor Nicolae Stamatescu s-a întors din Canada, acolo unde a trăit timp de şapte ani şi unde a muncit ca ospătar, zugrav sau distribuitor de ziare pentru a-şi întreţine familia.


În funcţie de stadiul în care este descoperită boala, se stabilesc şi şansele de supravieţuire ale pacientului. Constatarea şi conştientizarea timpurie a simptomele ar putea să însemne salvarea vieţii.


Ion Tudor, şeful Secţiei Drumurilor Naţionale (SDN) Târgu Jiu, se declară surprins de sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu, prin care s-a admisă cererea unui expropriat de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale de încetare a lucrărilor în zona terenului deţinut de acesta.


200 de familii din satul Rasova, comuna Băleşti, au primit, ieri, apă potabilă adusă cu cisterna pompierilor din Târgu Jiu. Cea mai mare parte a fântânilor au secat din cauza secetei, iar oamenii au rămas şi fără apă de băut.


Unul dintre expropriaţii drumului de centură al municipiului Târgu Jiu a reuşit să câştige în instanţa de judecată împotriva Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Judecătoria Târgu Jiu a admis, ieri, cererea notarului Silvia Badea, de emitere a unei ordonanţe preşedinţială pentru sistarea lucrărilor care se desfăşoară pe terenul care-i aparţine.


Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu finanţează zece idei de afaceri cu 25.000 euro fiecare prin proiectul „Start Up Antreprenorial”.


Coloana fără de Sfârşit va fi cercetată cu un dispozitiv asemănător unei drone de către specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică Bucureşti, care vor să stabilească gradul de degradare a operei lui Constantin Brâncuşi.


Patru persoane din Bumbeşti Jiu - Gorj au fost prinse de furtună în munţii Vâlcan, iar salvamontiştii gorjeni şi cei din Hunedoara au intervenit pentru a le recupera.


Cele mai răcoroase zone se află în peşteri, unde temperaturile coboară în această perioadă până sub 10 grace Celsius. În aceste condiţii numărul de vizitatori a crescut foarte mult în această perioadă.


O maşină înmatriculată în judeţul Gorj în care se aflau patru tineri ce se îndreptau către Timişoara a intrat în plin într-o altă maşină, în urma unei depăşiri neregulamentare.


O aplicaţie dezvoltată la iniţiativa salvamontiştilor a ajuns să salveze viaţa a zeci de turişti aflaţi în situaţii la limită în zonele montane. Programul a avut succes şi este folosit acum în toată ţara.


Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu în dosarul contractului încheiat de Complexul Energetic Oltenia (CEO) cu BVA Coal pentru livrarea de cărbune în Serbia.


Cântăreţul de muzică populară Edu Nicolae Culi a fost răpus de cancer la vârsta de numai 36 de ani. Acesta s-a născut în localitatea gorjeană Mătăsari, dar trăia de mai mulţi ani în satul Valea Fântânilor, comuna Braloştiţa, din judeţul Dolj.


Cetatea geto-dacică de la Păişani-Stoina a fost distrusă parţial de lucrările agricole mecanizate efectuate în perioada de început a regimului comunist. La această concluzie au ajuns arheologii care efectuează în prezent o serie de cercetări.


Mijlocaşul ceh Lukas Droppa a semnat, astăzi, un contract pe o perioadă de doi ani cu clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu.


Proiectul final al noului stadion din Târgu Jiu a suferit o serie de modificări faţă de planurile prezentate iniţial, în studiul de fezabilitate.


Numeroşi absolvenţi ajung să îngroaşe rândurile şomerilor. pentru că nu reuşesc să se angajeze după terminarea studiilor.


Telescaunul din zona turistică Rânca va fi concesionat pe o perioadă de zece ani unei firme private, în urma unei licitaţii.


Trei turnee internaţionale de tenis de câmp – FRT Women’s Circuit sunt organizate la Târgu Jiu, în perioada 20 iulie – 9 august.


Arhitectul de origine austriacă Julius Doppelreiter (1878- 1954) poate fi considerat „părintele“ oraşului Târgu Jiu, reşedinţa judeţului Gorj. De numele lui se leagă unele dintre cele mai reprezentative clădiri din oraşul lui Brâncuşi. 11 dintre creaţiile lui sunt considerate clădiri de patrimoniu şi se află incluse pe lista monumentelor istorice. De asemenea, arhitectul s-a ocupat de restaurarea unor monumente deoasebit de importante.


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis „Cod Galben“ de caniculă, care va fi în vigoare până luni, 20 iulie 2015. Temperaturile maxime vor atinge frecvent peste 36 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.


Antonică Belgiu, fost preot şi primar al comunei gorjene Fărcăşeşti, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt de lemne.


Teodora Ciobanu, fosta directoare a Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, va rămâne în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de aceasta.


Medicul Grigore Lupescu şi veteranul de război Grigore Lupescu, avansat la gradul de general, au fost distinşi, astăzi, cu „Diplomă de excelenţă“ de către Consiliul Judeţean Gorj.


Doi romi, mamă şi fiu, din cartierul Panduraşul din Târgu Jiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj, pentru trafic de stupefiante, după ce în locuinţa lor s-au găsit peste 15.000 de pastile Xanax.


Un pădurar, un tehnician silvic şi alţi doi bărbaţi au fost reţinuţi, astăzi, de poliţiştii gorjeni pentru mai multe delicte silvice.


Lucrările de demolare a Stadionului Municipal Târgu Jiu vor începe de săptămâna viitoare, după care va demara construcţia noii arene.


Constantin Aveloiu, în vârstă de 41 de ani, care a fost filmat de propria fiică în timp ce o viola, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.


Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Olteniei şi Mitropolitul Olteniei va oficia Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii „Sfântul Ilie” situat în apropierea Sanatoriului din localitatea Dobriţa, judeţul Gorj.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2015 Pandora Impex SRL.