Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
O femeie a murit în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, în localitatea Scoarţa din judeţul Gorj, alte trei persoane fiind rănite.


Un tânăr de 30 de ani, din comuna Ţânţăreni, a primit o lecţie pe care nu o va uita vreodată. Acesta a intrat în casă peste o vecină cu intenţia de a o viola, dar femeia s-a luptat cu acesta şi a reuşit să-l lovească puternic.


O parte dintre jandarmii gorjeni au mers astăzi la serviciu îmbrăcaţi în ie. Aceştia susţin în acest mod Festivalul „RomânIa autentică“, manifestare care se desfăşoară în perioada 24-24 iunie în satul Hobiţa, localitatea de baştină a sculptorului Constantin Brâncuşi.


Anna Brâncoveanu de Noailles a fost o scriitoare deosebit de apreciată, în toată Europa, la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.


Cristian Bordea, agent în cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, a fost prins din nou sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul serviciului. Acesta a fost trimis acasă de către superiorii săi, care îl cercetează disciplinar.


Copiii care au participat la Atelierele de vacanţă” s-au bucurat de activităţi educative şi în acelaşi timp recreative, în peisajul de poveste al Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj – Curtişoara.


Zeci de gospodării au fost inundate în oraşul Novaci şi în comuna Polovragi, din judeţul Gorj, după o rupere de nori.


Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătură cu bătrânul de 79 de ani amendat cu 60.000 de lei de către inspectorii de muncă, după ce a fost prins în timp ce săpa un cavou cu trei oameni cărora nu le făcuse contracte de muncă. Instituţia a anunţat, printr-un comunicat oficial, că s-a sesizat în urma unui articol din Adevărul.


Trei eleve din judeţul Gorj au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. Toate au absolvit şcoli din municipiul Târgu Jiu.


Mădălin Călinoiu, farmacist şef la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, pentru că s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului.


Alexandru Mischie, medic cardiolog şi coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, susţine că medicii din spitalele din România care mai primesc şpagă trebuie să fie băgaţi în puşcărie.


Peste 71% dintre absolvenţii clasei a VIII-a din judeţul Gorj care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut note de trecere.


Angelica Rozeanu a fost prima româncă din istoria sportului autohton care a reuşit să câştige un titlu mondial. A fost o mare campioană a tenisului de masă, dar a fost forţată să plece din România din cauza originii evreieşti.


5.000 de carduri de sănătate nu au fost ridicate nici până în momentul de faţă de către asiguraţii din judeţul Gorj.


O instanţă de judecată a Tribunalului a obligat prin sentinţă judecătorească Parchetul de pe lângă această instanţă să finalizeze ancheta într-un dosar penal într-un termen  de o lună. Cercetările durează în acest dosar de aproximativ trei ani.


Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost condamnat definitiv pentru moartea unei paciente.


Ana Ipătescu este o figură centrală a Revoluţiei de la 1848, fiind asemuită cu Ioana de D’arc. Acţiunea sa eroică a dus la salvarea revoluţiei şi eliberarea din arest a guvernului provizoriu. Nu au lipsit controversele, unii istorici susţinând că era, de fapt, îndrăgostită de unul dintre revoluţionari.


La fiecare ploaie, apa se infiltrează prin acoperişul noii Săli a Sporturilor din municipiul Târgu Jiu, care a fost inaugurată în urmă cu aproximativ trei luni.


Copilăria unei fete în vârstă de 11 ani, din comuna gorjeană Negomir, a fost distrusă, după ce aceasta ar fi fost coruptă sexual de un tânăr de 19 ani din aceeaşi localitate. Totul a pornit de la un mesaj pe Facebook.


Neluţu Trandafir are 52 de ani, iar de 28 de ani se află imobilizat în scaunul cu rotile în urma unui accident de circulaţie. Asta nu l-a oprit să-şi urmeze şi să-şi îndeplinească visurile: este un îndrăgit cântăreţ de muzică populară, dar şi un fermier de succes.


Pauperitatea a fost considerată o virtute în perioada regimului comunism. În schimb, propaganda de partid înfiera orice exces alimentar.


O autobasculantă încărcată cu pietriş s-a răsturnat, joi după-amiază, pe Defileul Jiului. Accidentul s-a petrecut într-o curbă.


Patru femeie care au împlinit sau vor împlini în acest an 100 de ani de viaţă au sărbătorite joi, 14 iunie, de autorităţi. Acţiunea face parte din campania „O viaţă cât un Centenar” şi se înscrie în evenimentele care marchează împlinirea a unui secol de la Marea Unire.


Staţiunea Săcelu îşi deschide porţile sâmbătă, 16 iunie. Gorjenii, dar şi persoanele din alte judeţe, pot avea acces la bazinele cu ape binefăcătoare.


Primele adăposturi destinate cerşetorilor au luat fiinţă în Ţara Românescă pe lângă mănăstirile Malamuc şi Mărcuţa.


Furtuna care a afectat în miecuri seară mai multe zone din Gorj a făcut ravagii. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe drumurile din judeţ, iar acoperişul unei casei din Târgu Jiu a fost luat de vântul puternic.


O familie compusă din trei persoane din oraşul Rovinari a pierit, azi noapte, în garsoniera în care locuiau. Tragedia a avut loc ca urmare a unei acumulări mari de monoxid de carbon.


O tragedie de neimaginat a avut loc marţi seara în oraşul Rovinari, din judeţul Gorj. Trei persoane au murit, în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Este vorba de doi părinţi de 32 şi 39 de ani, dar şi de fiica lor în vârstă de 12 ani.


Un nou radar a intrat de câteva zile în dotarea poliţiştilor rutieri din judeţul Gorj. Temutul radar tip pistol a început deja să fie folosit, iar în numai o zi a făcut 30 de „victime“.


Ioana, fiica lui Nicolae Mischie, a studiat la o renumită universitate de film din Statele Unite ale Americii, care este considerată „Harvardul“ şcolilor de film din lume. Ioana Mischie este regizor şi doctorand la Universitatea Nationala de Arta Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.


Daniel, băieţelul în vârstă de patru ani din oraşul Bumbeşti Jiu care şi-a pierdut vederea la ochiul stâng după un accident petrecut într-un loc de joacă din localitate, va fi supus unei operaţii. Medicii au promis că acesta îşi va recăpăta vederea.


Două autoturisme au intrat în coliziune, ier seară, pe Dealul Bujorăscu. În urma impactului, o persoană în vârstă de 71 de ani a fost rănită.


O expoziţie inedită de pictură va fi vernisată joi, 14 iunie, la Casa de Cultură din municipiul Motru. Lucrările Elenei Alexandra Cojocaru, în vârstă de 13 ani, vor fi expuse pe simeze. Tânăra artistă suferă de o formă de autism, dar şi-a găsit liniştea în pictură.


În Transilvania, la jumătatea secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, dependenţa populaţiei de alcool, în special a celei din mediul rural, a fost consemnată istoric ca fiind foarte mare. Drept urmare, au început să apară diferite măsuri împotriva alcoolismului.


Un bărbat de 57 ani, din Târgu-Cărbuneşti,  a fost transportat, duminică, la un spital din Bucureşti cu elicopterul SMURD, după ce a căzut din cireş. Victima şi-a fracturat coloana.


Sarea este un aliment vital, care a început să fie consumat din perioada neolitică. Istoria sării este zbuciumată şi implică, printre altele, chiar eliberarea unui popor de sub ocupaţie străină.


O bătrână care circula cu un autocar care aparţine unei firme ce efectuează curse regulate între Târgu Jiu şi Bucureşti a fost umilită de şoferul mijlocului de transport.


Pensionarii gorjeni sunt aşteptaţi la Casa Judeţeană de Pensii pentru a-şi ridica biletele de odihnă şi tratament.


Autorităţile municipiului Târgu Jiu au găsit o utilitate pentru noua Sală a Sporturilor din Târgu Jiu. Aici se vor desfăşura în perioada următoare o serie de concerte în cadrul manifestării „Zilele Şcolii Populare de Artă“.


Zeci de localnici din comuna Schela au protestat zilele trecute în faţa sediului primăriei din localitate, revoltaţi că terenurile lor urmează să fie afectate de lucrările pentru introducerea gazoductului BRUA.


Abundenţa era modelul de ospitalitate care era menţionat în cele mai frecvente rânduri de către călătorii străini prin Ţările Române.


Lucrările de reabilitare a pavimentului din zona centrală a municipiului Târgu Jiu au fost făcute de  mântuială, asta fiind demonstrat de mai multe imagini surprinse în zona pietonală.


Un copil în vârstă de patru ani, din oraşul Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, a rămas fără vedere la ochiul stâng după un accident petrecut într-un loc de joacă. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au constatat că locurile de joacă din oraş nu corespund şi au dispus închiderea acestora.


Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a găsit o modalitate de a finanţa lucrările de modernizare şi achiziţionarea de aparatură medicală. Astfel, toate primăriile din judeţ vor fi puse să „cotizeze“ în contul celui mai mare spital din Gorj.


Un bătrân în vârstă de 79 de ani, din comuna Săuleşti, care s-a apucat să-şi construiască un cavou în cimitirul din satul Bibeşti, a fost amendat cu 60.000 de lei de inspectorii de muncă, pe motiv că a chemat trei lucrători şi nu le-a întocmit contracte.


O expoziţie inedită de caricatură a fost vernisată într-o cafenea din municipiul Târgu Jiu. Chipurile actorilor de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu au fost desenate într-o manieră proprie de cunoscutul caricaturist Aurelian Iulius Şuţă sau Şai, aşa cum este cunoscut în lumea artistică.


Veşmintele românilor au cunoscut diferite transformări, care au avut la bază influenţele manifestate de puterile sub stăpânirea cărora se aflau. Hainele reflectau o anumită poziţie socială, dar au reprezentat şi o modalitate de atingere a anumitor interese a celor care le purtau.


‎Georgiana Annemarie Pănescu‎, fosta profesoară a Laurei, tânăra de 21 de ani ucisă cu 50 de lovituri de cuţit în capitala Belgiei, a postat un mesaj emoţionant pe Facebook despre moartea fulgerătoare a celei care i-a fost elevă.


Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu nu mai poate să efectueze investigaţii la computerul tomograf, după ce acesta s-a defectat de aproximativ o săptămână.


Un bărbat de 44 de ani, din municipiul Motru, este de negăsit de trei zile. Acesta a plecat de acasă şi nu s-a mai întors. Ion Stănulescu are 44 de ani şi are doi copii.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2018 Pandora Impex SRL.