Ultimele 100 ştiri din Gorj - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Mai multe localităţi gorjene au fost afectate, în după-amiaza acestei zile, de o grindină puternică. Unele zone au mai lovite de grindină, astfel încât culturile agricole riscă să fie compromise.


Un tânăr din comuna gorjeană Polovragi a îmbrăţişat o meserie pe cale de dispariţie. Petre Cazacu are 25 de ani şi este unul dintre ultimii potcovari din judeţul Gorj. Acesta confecţionează potcoave, topoare sau alte obiecte din fier.


Ştefan Văduva, candidatul UNPR la Primăria comunei Plopşoru, din judeţul Gorj, a fost agresat într-un bar din localitate în timpul campaniei electorale.


Biserica ce poartă hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a Mănăstirii Dealu Mare din comuna Borăscu, a fost resfinţită duminică, 22 mai.


Academicianul Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, a primit sâmbătă, 21 mai, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.


Georghe Dorin Petcu, în vârstă de 27 de ani, fiul unui fost comisar de la Garda Financiar şi nepotul unui important afacerist care candidează pentru Consiliul Local Târgu-Jiu, a fost reţinut de poliţie, după ce a lovit cu maşina doi agenţi de poliţie din comuna Scoarţa.


Un bărbat de 38 de ani este cercetat penal pentru distrugere. Acesta a spart geamul unei ambulanţe cu care era transportat la Secţia de Psihiatrie


Lucrările de construire a Stadionului Municipal vor fi verificate de către o comisie formată din reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Investiţii.


O serie de băuturi preparate din fructe şi chiar din legume pot să reprezinte un adevărat medicament, cu efecte benefice asupra sănătăţii. Băuturile pot fi preparate foarte simplu de către fiecare dintre noi.


Un tânăr care a venit să se distreze la Zilele Oraşului Târgu Jiu a făcut baie în lacul de acumulare de pe Jiu, în zona podului istoric care face legătura cu insuliţa.


Cristina Lăcătuşu, elevă în ultimul an Liceului de muzică şi arte plastice „Constantin Brăiloiu“ din Târgu Jiu, speră să fie un Gheorghe Zamfir în variantă feminină. Deşi are doar 18 ani, tânăra artistă se poate lăuda cu o carieră în domeniul muzical: a câştigat an de an premii la Olimpiada naţională de interpretare instrumentală, a cântat în mai multe concerte cu Andre Rieu şi a intrat în circuitul artistic.


Sute de liceeni de la unităţile de învăţământ din municipiul Târgu Jiu au participat , ieri, la „Parada liceelor“ şi la un „flash mob“, care s-a încheiat într-un dans în spumă.


Regele Carol al II-lea a avut o contribuţie importantă la dezvoltarea culturală a României. În perioada de domnie a acestuia au apărut unele dintre cele mai importante opere din literatura română şi au avut loc importante investiţii în stabilimente culturale.


Maşina lui Dumitru Tatomir a fost fotografiată de un martor în timp ce circula neregulamentar pe una dintre cele mai aglomerate artere din municipiul Târgu-Jiu, strada Popa Şapcă.


Zeci de preoţi din judeţul Gorj au fost prigoniţi şi chiar arestaţi de comunişti, mulţi dintre ei sfârşind în închisorile comuniste.


Cea mai înaltă şosea din ţară este în continuare impracticabilă, pentru că, la înălţimi de peste 2.000 de metri, drumul este acoperit cu zăpadă şi carosabilul este plin cu bolovani căzuţi de pe versanţi.


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Tribunalului Dolj arestarea preventivă a trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO). Este vorba despre Laurenţiu Ciobotărică, managerul CEO, Daniel Antonie, directorul Diviziei Energetice, şi Dorina Jianu, director Legislaţie şi Guvernanţă Corporativă.


Edi Iordănescu a anunţat că şansele de a continua să antreneze Pandurii Târgu Jiu şi în sezonul următor sunt tot mai mici de la o zi la alta.


Cei cinci membri ai Biroului Electoral al Secţiei de Votare nr.200 Dragoteşti, care au fost trimişi în judecată pentru fraudarea Referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din anul 2012, au scăpat de închisoare.


Trei muzee din judeţul Gorj vor fi deschise în noaptea de sâmbătă spre duminică. Intrarea va fi liberă şi, în plus, vizitatorii vor putea urmări o serie de spectacole şi manifestări culturale.  Evenimentele se desfăşoară sub egida „Noaptea Muzeelor“.


Vasile Zosim, consilierul din Senatul României pus sub acuzare că ar fi primit bani, parfumuri şi băuturi alcoolice de la afaceristul de etnie romă Ciupilan, din Meteor, pentru a-l ajuta să obţină contracte de valorificare a fierului vechi, a scăpat de arestul preventiv.


Un bărbat, de 52 de ani, din Rovinari, s-a urcat, astăzi, pe acoperişul unui bloc nefinalizat şi a ameninţat că se sinucide.


O femeie în vârstă de 54 de ani, din comuna Peştişani, a murit, ieri, în urma unui accident rutier. Victima a fost resuscitată chiar la locul accidentului, însă fără rezultat.


Sute de elevi din municipiul Târgu Jiu au participat la proiectul „Unde verde nu e, nimic nu e“, în cadrul programului „Spaţii Verzi” finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România.


Un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Bolboşi, a fost reţinut de poliţie pentru că ar fi furat un automobil de pe o stradă din oraşul Turceni.


Un spectacol de lumini a marcat, aseară, deschiderea Zilelor Municipiului Târgu Jiu. Pe clădirea Prefecturii Gorj au rulat o serie de jocuri de lumini, precum şi figurile unor personalităţi de seamă care au influenţat istoria Gorjului şi a municipiului Târgu Jiu.


Avocaţii şi executorii judecătoreşti se află în fruntea listei datornicilor la bugetul de stata cu cele mai mari sume. Printre cei care figurează cu datorii, se mai află medici, oameni politici, dar şi actori.


Un bărbat din comuna Peştişani susţine că a fost agresat de către poliţiştii din localitate, pentru că a dorit să se întâlnească cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu ca să-i spună ofurile.


Concursul organizat pentru angajările în Poliţie din sursă externă a fost susţinut de cei 192 de candidaţi gorjeni pe data de 14 mai, la Slatina.


Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brȃncuşi” (UCB) organizează în perioada 16 – 21 mai 2016, proiectul naţional „Săptămâna Voluntarului”.


Un bărbat din oraşul Rovinari a bătut cu cruzime o căţeluşă de dimensiuni mici până când animalul nu s-a mai putut mişca, rămânând paralizat.


Povestea fraţilor Ion Marin Popescu, în vârstă de 25 de ani, şi Iulian Popescu, de 27 de ani, din oraşul Turceni, este răvăşitoare.


Un tânăr din Târgu Jiu se află internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gâtul tăiat. Acesta a fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce a fost tăiat fără motiv de un individ aflat în localul respectiv.


Aurel Medinţu, fostul director de Diviziei Energetice de la Complexul Energetic Olenia, va merge mâine la DNA Craiova pentru a fi audiat în dosarul penal în care managerul interimar al unităţii, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de abuz în serviciu.


Primăria Târgu Jiu nu are bani să realizeze monumentul luptei anticomuniste. Acesta a fost răspunsul primit după un an de zile de către Constantin Ţăpuş, cel care a iniţiat, împreună cu istoricul Gheorghe Gorun, proiectul privind ridicarea unei lucrări de artă în memoria celor care s-au opus comunismului.


Primarul în exerciţiu al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru (61 de ani), care este şi preşedintele PSD Gorj, este cotat cu cele mai mari şanse pentru un nou mandat, cel de-al cincilea.


Peştera cu Apă de lângă Mănăstirea Tismana este un loc încărcat de istorie, pentru că aici a fost ascuns Tezaurul României, dar şi o parte din cel al Poloniei în timpul evenimentelor tulburi din cel de-Al Doilea Război Mondial. Pe lângă trecutul acestei peşteri, în galerii au fost descoperite o serie de forme extraordinare, care au fost lăsate atât de către ursul cavernelor, specie dispărută în urmă cu mult timp, dar şi de natură.


Gheorghe Ciuncanu (68 de ani) este un artist broder cunoscut pentru costumele populare deosebite pe care le realizează. Atelierul meşterului se află în satul Gornoviţa, lângă oraşul Tismana, în judeţul Gorj.


Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 60 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, de către poliţiştii gorjeni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.


Dosarul penal în care managerul general interimar al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, a fost reţinut a fost trimis la Serviciul Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Doi gorjeni, tată şi fiică, au rămas ultimii pasageri ai unui tren CFR Inter Regio pe ruta Bucureşti – Târgu-Jiu. Tânăra are o problemă de sănătate gravă şi i-a fost imposibil să urce într-un alt tren pe traseu, aşa cum au făcut majoritatea călătorilor prinşi în aventura de coşmar.


În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Valea Prahovei a fost un loc strategic datorită zăcămintelor petrolifere importante, cele mai mari din toată Europa. În perioada interbelică, România ocupa locul trei în lume la exportul de petrol, cu cinci milioane de tone anual. Adolf Hitler avea nevoie de petrolul românesc pentru a transforma Germania într-o forţă. Petrolul românesc a avut un rol important în războiul purtat de Germania.


Laurenţiu Ciobotorică, managerul Complexului Energetic Oltenia, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Acesta este acuzat de abuz în serviciu.


Familia Pătrăşcoiu intenţionează să mai facă un gest de omenie, după ce aceeaşi familie a adoptat o femeie singură pe lume. Minodora Pătrăşcoiu spune că a discutat cu bătrâna şi aceasta a fost de acord să-i doneze casa şi terenul din jurul ei, însă tânăra doreşte să facă o surpriză unei familii sărace din comuna Săuleşti, care trăieşte într-o sală de clasă dintr-o fostă şcoală primară.


Consilierul Vasile Zosim, angajat în Senatul României, a fost reţinut de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj sub acuzaţia de trafic de influenţă.


Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a „comis-o“ pe facebook. Acesta a declarat că noul stadion va fi inaugurat odată cu prezenţa echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu în cupele europene. Asta înseamnă că stadionul va fi gata la sfârşitul lunii iulie, atunci când Pandurii va juca turul 3 preliminar al Europa League, pentru că este puţin probabil că Pandurii se va califica în primăvara europeană.


Expertul parlamentar Vasile Zosim, angajat ca expert parlamentar în Senatul României, a fost reţinut în această dimineaţă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru trafic de infuenţă.


Visarion Toia, unul dintre stareţii de la Mănăstirea Lainici, a avut un destin crunt. Opozant al comunismului, acesta a murit după o serie de complicaţii care au apărut în urma loviturilor primite de la mai mulţi militari, pentru că nu a vrut să renunţe la chilia sa.


Consiliul Local al comunei Bălăneşti a decis ca toate mamele aflate la prima sau a doua naştere să primească timp de un an o sumă totală de 2500 de lei .


Conducerea Primăriei Bumbeşti Jiu a dispus constituirea unei comisii de control la Spitalul Orăşenesc în urma declanşării anchetei penale cu privire la folosirea dezinfectanţilor ineficienţi de la Hexi Pharma.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2016 Pandora Impex SRL.