Ultimele 100 ştiri din Hunedoara - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Sarmizegetusa Regia, cea mai faimoasă cetate dacică din România, a fost mai grav afectată de distrugeri în ultimele patru decenii decât în întreaga perioadă a celor peste două secole trecute de la descoperirea ei, iar starea vestigiilor sale este dezastruoasă, arată un studiu amplu realizat de arheologi.


Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână, după mai mult de un deceniu de la construcţia ei.


Trei adolescenţi au golit cardul unui bărbat care a uitat portmoneul în autoturism. Aceştia au fost prinşi la scurt timp.


Nodul rutier de la Simeria Veche, de pe Autostrada A1 Deva - Sibiu a rămas în beznă pe timp de noapte, spre nemulţumirea şoferilor.


Accident rutier pe un bulevard din Hunedoara: o femeie a fost lovită de maşină în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.


Alegeri prezidenţiale 2019, în judeţul Hunedoara: primele rezultate parţiale ale scrutinului pentru alegerea preşedintelui României programat duminică, 10 noiembrie.


Circa 20 de pompieri au intervenit, duminică, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins depozitul de cărbune al Preparaţiei Coroieşti, din Valea Jiului.


Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019. Primul tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 10 noiembrie.


Jandarmii au controlat de la începutul anului aproape 4.000 de maşini care transportau lemne şi au decis confiscarea unei cantităţi importante de material lemnos.


O mărturie rară păstrată în arhivele din anii ’50 oferă detalii despre regimul de exterminare la care au fost supuşi mii de români, prizonieri pe şantierul Canalului Dunăre - Marea Neagră.


Accidentul rutier în care un şofer a murit după ce a intrat direct pe contrasens pe Drumul Naţional 7 a dat naştere controverselor.


O adolescentă de 16 ani i-a pus pe poliţişti pe drumuri degeaba, doar pentru a-şi înduioşa iubitul care o părăsise.


Un tânăr şi iubita sa au căzut victime unor interlopi care au intrat peste ei solicitându-le să achite daune de 20.000 de lei.


Miile de mineri care munceau în anii ’50 în Valea Jiului erau trataţi ca sclavi, cărora nimeni nu le garanta supravieţuirea, arăta un raport confidenţial despre viaţa în exploatările de cărbune.


La un an de la redeschiderea cinematografului Flacăra, singurul din municipiul Hunedoara, administratorii acestuia au decis închiderea sa.


Primi paşi pentru conservarea vestigiilor antice ale aşezării dacice Sarmizegetusa Regia vizează construcţia unui lapidarium.


Noua şosea din Masivul Parâng prinde contur. A început turnarea asfaltului pe drumul judeţean care urcă la cota 1.600 de metri.


Un accident mortal s-a produs miercuri, după ce un şofer a greşit intrarea pe DN 7, din zona Autostrăzii A1 şi a circulat pe contrasens.


Procurorii au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, un tânăr care a devastat o sală de jocuri din Brad şi a bătut crunt un poliţist.


Poliţiştii au prins în flagrant un tânăr care a furat 300 de litri de motorină din rezervorul unui autocamion aflat într-o parcare a autostrăzii.


Cuvinte cu dublu înţeles intrate în vocabularul românilor erau folosite pentru a arăta degradarea în care fuseseră aduşi de regimul comunist al anilor '50.


Un sportiv din Deva a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial de Karate Fudokan. Sensei Mircea Popa s-a întors acasă cu trei medalii.


Uzina de maşini de spălat plănuită de concernul Bosch la Simeria nu va mai fi construită. Investiţia urma să aducă aproape 800 de locuri de muncă.


Poliţiştii au găsit şoferul de autocisternă filmat în timpul unei curse în care a fost la un pas să provoace un carnaj pe şoseaua Deva – Brad.


La peste un deceniu de la construcţia sa, clădirea cu două niveluri care ocupa o suprafaţă considerabilă din Parcul Corvin este demolată.


Miile de muncitori care au ajuns în Hunedoara, la începutul anilor '50, atraşi de mirajul noului combinat, erau siliţi să trăiască în mizerie şi sărăcie.


Veche de peste şase secole, Cetatea Colţ de la poalele Retezatului rămâne un loc legendar şi o atracţie turistică mai puţin accesibilă, dar impresionantă.


Poiana Omului, un loc străvechi de întâlnire a ciobanilor, îşi fascinează oaspeţii cu legendele sale despre daci şi cu frumuseţea ţinutului.


Imagini tulburătoare au fost filmate pe şoseaua Deva – Brad, unde şoferul unei autocisterne a fost la un pas de a provoca un carnaj.


Peste 100 de milioane de lei au fost investiţi în ultimii ani în modernizare Spitalului judeţean din Deva, însă problemele nu au fost rezolvate.


CNAIR anunţă curăţenia generală pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva, înainte de a lua o decizie privind deschiderea celor 21 de kilometri.


Peştera Cioclovina de Apă a fost în urmă cu peste 3.000 de ani un sanctuar impresionant unde erau depuse ofrande unor zeităţi.


Aproape 300 de angajaţi ai exploatărilor miniere Paroşeni şi Uricani protestează nemulţumiţi de lipsa măsurilor de protecţie socială care trebuiau luate, înainte de concedierile colective.


S-au împlinit 48 de ani de la cea mai mare catastrofă minieră din România ultimului secol, soldată cu aproape 100 de morţi şi 80 de răniţi.


Străzile din trei cartiere ale Hunedoarei intră în şantier. Lucrările, estimate la peste 16 milioane de lei, sunt aşteptate de trei decenii.


O investiţie de 4,5 milioane de euro va schimba înfăţişarea centrului istoric al Devei. Promenada va fi reabilitată cu fonduri UE.


Tânărul care a ucis cu sadism două surori infirme pentru a le jefui şi a-i cumpăra iubitei sale un inel de logodnă a fost condamnat definitiv.


După aproape cinci luni de pauză, lucrările de modernizare a şoselei Hunedoara – Călan au fost reluate. Investiţia pe fonduri UE se ridică la 8 milioane de euro.


Incendiile puternice izbucnite în Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina şi în Masivul Buceş - Vulcan au fost stinse.


Matriţa de bronz de la Sarmizegetusa Regia se numără printre cele mai valoroase artefacte antice din patrimoniul României, iar de-a lungul timpului a stârnit nenumărate controverse.


Salvamontiştii au ajutat o femeie rănită pe munte, în zona Văii Rele din Masivul Retezat. Intervenţia a durat aproape opt ore.


Un român întors din Statele Unite ale Americii a fost ademenit de o tânără într-o parcare de la marginea Devei, unde a fost jefuit.


Barajul Gura Apelor (Gura Apei) din Retezat trece prin transformări radicale. Nivelul apei este mai ridicat ca niciodată şi va mai creşte cu câţiva metri.


Au început lucrările de restaurare a Castelului Nopcsa. Monumentul istoric s-a transformat într-un şantier imens.


Un incendiu puternic a cuprins, sâmbătă dimineaţa, două hale pline cu baloţi de paie, din Sânamaria Orlea. Flăcările au provocat pagube mari.


Romeo Cătălinoiu a realizat un mecanism ce permite creşterea autonomiei maşinilor electrice cu 30 la sută, invenţia sa ducând la reducerea consumului de energie al acestora.


Hidrocentrala Bretea de pe râul Strei a fost inaugurată. A costat 50 de milioane de euro şi a fost realizată de companii româneşti.


Un angajat la Telecabina cetăţii Deva a fost muşcat de o viperă. Bărbatul a încercat să o prindă pentru a-i feri pe turişti.


Până la începutul lunii noiembrie, va fi turnat primul strat de asfalt pe noua şosea construită în Masivul Parâng.


Peste 30 de hectare sunt afectate de incendiile de vegetaţie izbucnite în rezervaţiile Buceş – Vulcan şi Parcul Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.