Ultimele 100 ştiri din Iaşi - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
După câteva minute bune de zbor deasupra Iaşului, aeronava a aterizat în siguranţă, anunţă conducerea Aeroportului Iaşi. A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloţii au reuşit să rezolve situaţia şi avionul a aterizat cu bine.


Şoferul a fost atenţionat că gestul său nu corespunde regulilor companiei, dar cu toate acestea timp de trei zile el a ieşit la stradă cu inscripţiile respective pe parbrizul autobuzului.


Junioarele din Iaşi Andreea Albu şi Elena Topliceanu au adus primele medalii din istoria României la o astfel de competiţie în aer liber. În total, delegaţia României a obţinut 4 medalii şi a terminat concursul pe locul 5 în clasamentul pe naţiuni.


De câteva zile, în spitalele ieşene nu mai există locuri libere la ATI pentru pacienţii COVID, susţine conducerea DSP Iaşi.


Juriştii au chemat-o în judecată doar pe Alina C., fără să fi verificat dacă e singurul proprietar al acestuia şi nici cine era proprietar în apartamentul vecin. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă, iar bucătăria de pe casa scării a rămas neatinsă


Ambulanţele au stat din nou la coadă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar judeţul se pregăteşte pentru prima dată să trimită pacienţi în alte zone ale ţării.


Un bărbat care voia să traverseze în fugă strada a fost spulberat de o maşină ce circula cu peste 180 km/h. Impactul deosebit de violent a rupt practic pietonul în două. Medicii sosiţi la faţa locului nu au avut ce să mai facă pentru bărbat şi au declarat decesul.


Castelul prădat de către soldaţii sovietici în timpul războiului, dar şi de către sătenii din jur, impresionează prin arhitectura sa şi este prea puţin cunoscut la nivel naţional.


Medicii spun că urmează o perioadă foarte dificilă, din cauza numărului mare de pacienţi COVID-19, care trebuie internaţi în secţiile ATI.


Studenţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că anunţul facultăţilor a venit mult prea târziu, aceştia plătind deja chiria pe cel puţin o lună, bani pe care nu îi mai pot recupera.


În timpul lucrărilor de restaurare, în interior, s-au găsit monede, morminte şi absida altarului unei biserici din secolul al XVII-lea. Fragmente din acestea au fost păstrate şi integrate într-un muzeu amenajat sub catedrala veche.


Accidentul s-a produs în zona industrială a Iaşului, la o cunoscută fabrică de pâine. Medicii au declarat decesul la scurt timp de la sosirea la faţa locului.


Sistemul medical ieşean se află într-o perioadă dramatică, din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19 care au luat cu asalt spitalele în ultimele zile.


Fetiţa de nici cinci luni dormea în acelaşi pat cu părinţii. Potrivit primelor informaţii, cei doi părinţi trăiesc în concubinaj şi au cinci copii.


După ce au violat o tânără din Iaşi, doi tineri i-au  sustras din locuinţă un telefon mobil, un televizor şi 600 de lei.


Nu se cunoaşte momentan exact motivul descinderilor, însă surse din presa locală susţin mai multe variante posibile.


Un şofer din judeţul Iaşi a reuşit să scape nepedepsit pentru că a depăşit pe linie continuă o autospecială de Poliţie.


Dacă în urmă cu o săptămână zece copii se aflau internaţi deja a Iaşi, infectaţi cu virusul Sars-CoV-2, acum numărul a crescut până la 16. Trei dintre aceştia au nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă.


Detalii incredibile ies la iveală din ancheta Sofiei, fetiţa de doi ani din Iaşi care şi-a găsit sfârşitul pe 12 septembrie, după ce a fost lăsată singură în cada plină cu apă. Surse din cadrul anchetei au precizat că micuţa ar fi fost de-a dreptul maltratată şi supusă unor „experimente”. Tribunalul Iaşi a respins azi, 21 septembrie 2021, contestaţiile la arestarea preventivă formulate de mamă şi concubin.


Unul dintre cele mai importante spitale din Iaşi care primeşte pacienţi din toată zona Moldovei este plin în acest moment.


Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Gigel Paraschiv, a vorbit luni, 20 septembrie, la Iaşi despre obligativitatea vaccinării profesorilor.


Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iaşi anunţă un mod de desfăşurare al cursurilor în sistem hibrid, cel puţin pentru începutul noului an universitar.


Doi foşti inspectori antifraudă de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Suceava au fost trimişi în judecată de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, între care luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu. Unul dintre ei ar fi cerut bani, pentru el şi colaboratoarea sa, de la un om de afaceri pentru a nu-l penaliza pentru nereguli găsite în urma unor controale.


Judeţul Iaşi rămâne în continuare în topul judeţelor cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19, incidenţa crescând zilnic în mai multe localităţi.


Un ieşean prins conducând un autovehicul deşi avea dreptul de a conduce suspendat a profitat de unele decizii CEDO din trecut, care l-au ajutat să rămână cu pedeapsa cea mai mică.


Proiect ambiţios dezvoltat de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, acolo unde se doreşte dezvoltarea unui centru de cercetare extraordinar, în domeniul medical.


Ambulanţele stau la coadă pentru a intra la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, deoarece numărul de infectări cu coronavirus a explodat din nou în judeţ.


Spitalul de Boli infecţioase „Sfânta Parascheva" din Iaşi este aproape plin cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cu forme medii şi severe. În condiţiile în care cei mai mulţi dintre pacienţi sunt nevaccinaţi şi în contextul în care spitalul mai are doar câteva locuri libere, medicii fac din nou apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului.


Instituţia ieşeană deţine singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice de tip „walking room”, unde se pot simula diverse condiţii de temperatură, lumină şi umiditate atmosferică.


Cele două persoane au stat timp de o noapte în Arestul IPJ Iaşi, iar astăzi vor fi prezentate cu propuneri legale Parchetului.


Şoferul se pare că ar fi fost avertizat iniţial să scoată afişele din bord, s-a conformat, iar a doua zi le-a pus din nou, imediat după ce a plecat din garaj.


Pacienţii se prezintă la spital în ultimul stadiu al bolii, ceea ce a condus şi la creşterea numărului de decese, mulţi dintre ei fiind nevaccinaţi, iar cei mai mulţi refuză să anunţe cine sunt contacţii direcţi.


Procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au făcut percheziţii domiciliare, în urma cărora doi bărbaţi au fost duşi la audieri.


România este în fruntea unui clasament în ceea ce priveşte grăunciorii eliberaţi de ambrozie în atmosferă, iar conform specialiştilor, partea de vest a ţării este foarte afectată, la fel ca zona Ilfov-Bucureşti. Acesta este inamicul care înmulţeşte cazurile de COVID-19 în anumite zone ale ţării.


Este vorba despre prima sală cu acces liber la raft. Cititorii pot răsfoi peste 10.000 de volume pe care le pot găsi în sistemul online al bibliotecii.


Sorgul îşi face loc printre culturile judeţului Iaşi. Un fermier cultivă planta ce provine din Africa şi este rezistentă la secetă.


Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, susţine că unitatea medicală se confruntă cu cel mai sumbru scenariu imaginat pentru valul patru, el precizând că asistăm la o creştere alarmantă a numărului de cazuri.


Traficul este paralizat în Iaşi, la orele de vârf, mai ales după începerea şcolilor, iar ieşenii se aşteaptă la ce e mai rău peste doar două săptămâni, atunci când în oraş vor sosi şi mai mulţi studenţi.


Dacă bătrânii şi bolnavii erau în centrul atenţiei la începutul pandemiei, odată cu tulpina Delta au crescut infectările în ceea ce priveşte copiii şi chiar bebeluşii.


În foaia de observaţie a medicilor de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”  din Iaşi scrie că, printre altele, fetiţa avea „fracturi osoase vechi multiple” şi politraumatisme prin agresiune.


Gestul incredibil al şoferiţei a ieşit la iveală după ce chiar motociclistul a postat imaginile pe o reţea de socializare.


Specialiştii spun că o singură ciupercă otrăvitoare poate produce o tragedie. Deşi au fost cazuri în care au murit familii întregi din cauza ciupercilor otrăvitoare, încă se practică o comercializare ilegală, la colţ de stradă.


Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi în urmă cu câteva zile, de către medici, despre faptul că o fetiţă în vârstă de 2 ani a fost adusă în stare gravă de către mamă.


Surse din cadrul Partidului Naţional Liberal au declarat că moţiunea lui Ludovic Orban a întrunit 89 de voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.


La Iaşi autorităţile susţin că toate cele 617 şcoli sunt pregătite să îi primească pe toţi elevii. Unele însă nu au apă curentă şi canalizare, iar procentul cadrelor didactice vaccinate este de doar 55 la sută.


Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes. Cu ajutorul unui preparat special, medicii au reuşit o localizare, delimitare şi implicit o rezecţie de 98% a tumorei.


Noul preşedinte ARACIP va ocupa scaunul lăsat vacant de Alina Paraschiv. Aceasta a demisionat pe 31 august din această funcţie, la doar o lună după ce fusese numită în locul lui Şerban Iosifescu.


Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, consideră că statul român acţionează fără curaj în a combate această pandemie, susţinând că se dă vina pe Biserică sau o asociaţie, în condiţiile în care există medici de familie care recurg la vaccinarea "la chiuvetă" şi nu sunt luate măsuri împotriva lor.


Festivalul se adresează persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender, organizatorii subliniind că aceste activităţi reprezintă un pas important pentru ca Iaşul să se alăture celelalte oraşe din ţară în cadrul cărora au loc astfel de evenimente.


Florin Cîţu a declarat la Iaşi că speră ca Banca Naţională Română să intervină pentru a reuşi să tempereze creşterea preţurilor.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.