Ultimele 100 ştiri din Mureş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
O femeie de 62 de ani din oraşul Borsec, judeţul Harghita, a fost găsită în viaţă după 43 de ore de căutări la care au participat salvamontişti, jandarmi, poliţişti, voluntari de la SVSU şi de la o asociaţie off road, dar şi localnici. Ea a fost găsită într-o zonă împădurită, unde ar fi petrecut două nopţi, la temperaturi scăzute, însă nu a putut explica unde a fost.


Medicul Mihai Muntean, pacient cu COVID-19 fără simptome internat în Spitalul de Boli Infecţioase din Târgu-Mureş, este testat la fiecare 3 zile de circa trei săptămâni. Tot de trei săptămâni aştepată să fie testată şi soţia lui, care a cerut acest lucru, deoarece ea şi copiii au manifestat simptome de COVID-19.


Fiecare asistent virtual are în spate o reţea interconectată de tablete. Astfel, medicul poate fi în contact cu pacientul fără să fie nevoie să se deplaseze, dacă situaţia nu o impune.


În România, în anul 1950 a existat Regiunea Autonomă Maghiară, înfiinţată după inspiraţie sovietică. Zece ani mai târziu, în satele regiunii copiii nu ştiau româneşte. Ulterior, partea de sud a regiunii a trecut la regiunea Braşov.


Patroana unei farmacii naturiste a fost sancţionată după ce DSP a descoperit că pe lângă produsele din plante vinde teste de paternitate. Femeia a contestat în instanţă procesul-verbal. Judecătorii au pronunţat o sentinţă, dar decizia nu este definitivă.


Autorităţile au raportat încă patru decese din cauza noului coronavirus. Numărul total al morţilor a ajuns la 482 în România.


În judeţul Mureş au fost înregistrate trei noi decese provocate de infecţia cu Covid-19. Numărul total de decese în judeţ a ajuns la 23.


O ursoaică cu pui a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă, oile dintr-o gospodărie din localitatea Ulcani, din judeţul Harghita. Proprietarul oilor a chemat în ajutor jandarmii, dar până la sosirea acestora urşii au plecat.


În sala polivalentă s-ar putea instala între 80 şi 100 de paturi. Planul făcut de spacialişti cuprinde saloane cu unul sau două paturi.


A 14-a victimă care a murit din cauza COVID-19 a fost înregistrată pe 10 aprilie la Spitalul Clinic Judeţean Mureş - Secţia de Boli Infecţioase.


Numărul victimelor în România a ajuns la 282. Printre decesele raportate în dimineaţa zilei de sâmbătă, 11 aprilie, se numără şi unul din judeţul Mureş.


Alin Popoviciu, elevul de 18 ani, se va ocupa, spune prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, de transmiterea eficientă a mesajelor la nivel naţional şi judeţean.


În judeţul Mureş au fost înregistrate încă patru decese provocate de infecţia cu Covid-19. Numărul total de decese a ajuns la 10.


Doi turişti din Reghin au fost atacaţi de urs, în Munţii Călimani, unul dintre ei fiind grav rănit, iar celălalt a suferit un atac de panică. Rănitul a fost preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la spital. Salvamontiştii reamintesc că toate traseele montane sunt închise pe durata stării de urgenţă.


Pelângă pâinea oferită gratuit, poliţistul împarte foi cu declaraţia pe proprie răspundere celor care sunt nevoiţi să iasă din gospodării.


Mai mulţi angajaţi de la o primărie din judeţul Mureş au intrat în autoizolare la domiciliu. Funcţionarii au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. La primărie au mai rămas 8 angajaţi să asigure activitatea.


Covid-19 a făcut încă două victime în judeţul Mureş. Este vorba despre două femei sexagenare, cu istoric medical.


Un segment foarte important din Autostrada Transilvania are şanse mari să fie terminat până în iulie 2020. Chiar şi aşa, şansele de a fi inaugurat în acest an sunt aproape nule.


Mureşul a renunţat la măsura de a impune purtarea de mijloace de protecţie în public. Decizia a fost motivată de faptul că nu se găsesc măşti medicale pentru a acoperi necesarul populaţiei.


După ce testele altor patru cadre medicale au fost pozitive, numărul cadrelor medicale cu coronavirus la Spitalul Judeţean din Sf.Georghe a ajuns la 11.


Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Ovidiu Gîrbovan, a fost suspendat din funcţie printr-un ordin al prefectului judeţului, pentru că ar fi tergiversat amenajarea spaţiilor pentru tratamentul bolnavilor infectaţi cu Covid-19, nu ar fi făcut repartiţia cadrelor medicale şi nu ar fi luat măsuri pentru a asigura echipamente şi materiale de protecţie a cadrelor medicale.


Primul caz de coronavirus din judeţul Harghita a fost înregistrat joi, o persoană care s-a întors din Franţa şi care se afla în izolare având rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus.


Noi măsuri de prevenţie au fost luate în judeţul Mureş, ca urmare a pandemiei COVID-19. Pâinea din magazine va fi vândută doar în condiţii speciale pentru se preveni răspândirea bolii. Pentru Scenariul 4, autorităţile spun că deja sunt pregătite, cu locuri de internare pentru potenţialii bolnavi.


Cristian Pomohaci a fost amendat pentru că a încălcat măsurile de carantină, adunând un grup de tineri pe care i-a scos la cântat.


Cristian Pomohaci a încălcat măsurile de carantină ieşind cu un grup de tineri pe dealul de la Moşuni, Mureş. El i-a îndemnat să se apropie ca să poată fi văzuţi în transmisia live făcută pe Facebook. „Haidaţ', haidaţ' mai aproape de mine, haidaţ'“, le-a spus tinerilor, care s-au conformat.


Şapte angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf Sfântu Gheorghe, printre care şi patru medici, au fost depistaţi pozitiv la testul anti-coronavirus, printre care şi medicul ginecolog Romulus Găzdac, care a anunţat pe Facebook că este internat în spital.


Procurorii din Harghita au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat revenit din Italia care nu a respectat izolarea la domiciliu, acesta fiind amendat cu suma de 20.000 de lei.


Directorul unui liceu din Târnăveni (judeţul Mureş) este acuzat că îi judecă pe elevi după vechile regulamente dinainte de 1989, când copiii puteau fi pedepsiţi oricând şi pentru orice motiv.


Un copil de 15 ani s-a rătăcit, duminică seară, în zona Vârfului Vitos din judeţul Harghita, fiind căutat de jandarmi, salvamontişti şi pompieri.


Treisprezece persoane, între care patru copii, au fost transportate la spital în urma unui incendiu izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un apartament dintr-un bloc din Târnăveni, judeţul Mureş. Doi adulţi au arsuri ale căilor respiratorii, celelalte 11 persoane fiind duse la spital din cauza intoxicării cu fum.


Părinţii unor elevi de clasa I de la o şcoală din Târgu Mureş au cerut izolarea la domiciliu, pentru două săptămâni, a unui copil a cărui mamă tocmai a revenit din China. Ei se tem că femeia ar putea fi infectată cu coronavirus.


Brutăria din localitatea harghiteană Ditrău, unde a izbucnit un imens scandal după ce patronul societăţii a angajat ca brutari doi muncitori din Sri Lanka, a fost amendată cu 10.000 de lei de către inspectorii teritoriali de muncă din Harghita.


Un bărbat de 46 de ani din Târnăveni, judeţul Mureş, este cercetat după ce, în timpul unei partide legale de vânătoare, ar fi ucis cu focuri de armă trei câini aparţinând unui alt localnic.


Sosirea a doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi recent la o brutărie din localitatea harghiteană Ditrău, i-a scos pe oameni în stradă.


O filmare care prezintă trei pui de urs jucându-se cu roata unei maşini, undeva în judeţul Harghita, a devenit virală pe internet.


Poliţia din Topliţa, judeţul Harghita, a demarat cercetări, după ce un turist de 21 de ani din Mureş ar fi fost călcat cu ATV-ul şi lovit cu pumnii şi picioarele de angajaţii unei pârtii. În cauză se fac cercetări in rem pentru loviri şi alte violenţe, dar şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.


Denumirea în limba maghiară a unor localităi din judeţul Harghita a fost acoperită cu vopsea, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru distrugere.


Peste 100 de persoane, majoritatea de etnie romă, au protestat, vineri, în faţa Primăriei Târgu Mureş faţă de declaraţiile primarului Dorin Florea privind anchetele sociale obligatorii, cerând demisia acestuia din funcţie.


Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.


Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a anunţat, duminică, că va va depune plângere la Poliţie, după ce mai multe indicatoare în limba maghiară au fost vandalizate în judeţele Harghita şi Mureş. Este vorba despre denumirea în limba maghiară a oraşelor Miercurea Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din Harghita, dar şi a localităţii Trei Sate din judeţul Mureş.


A participat la primul protest când avea 15 ani. La 17 ani, aproape 70.000 de prieteni îi urmăresc postările pe Facebook, iar în ziua când a împlinit 18 ani a primit prima amendă din partea Jandarmeriei, pentru participarea la proteste.


Fapte de o cruzime greu de înţeles au fost comise pe 22 decembrie 1989 în judeţele Harghita şi Covasna. Etnicii maghiari au torturat şi ucis şase angajaţi români ai Miliţiei sau ai Securităţii.


Un urs a fost lovit sâmbătă de o maşină pe un drum din judeţul Mureş. Animalul a plecat din locul în care a fost lovit, dar a fost găsit mort la câţiva kilometri. Este al cincilea caz în care un urs este implicat într-o coliziune cu un autovehicul în luna noiembrie.


Doi pui de urs au fost loviţi mortal de un tren, sâmbătă, în zona podului de pe Valea Gârbea, comuna Lunca de Sus, potrivit IPJ Harghita.


Animalul a fost lovit de o maşină în noaptea de luni spre marţi şi a fost transportat la Sanctuarul urşilor din Zărneşti, unde i se vor face investigaţii amănunţite.


Reprezentanţii veterinarilor, ai ONG-urilor implicate în protejarea animalelor şi cei ai vânătorilor atrag atenţia că legea trebuie schimbată pentru ca autorităţile locale să poată acţiona mai rapid în cazuri similare .


Un urs lovit, sâmbătă seara, de un autoturism, la ieşirea din localitatea Praid, judeţul Harghita, a fost lăsat să sufere toată noaptea pe marginea drumului.


Cristina Paşol Moldovan, o judecătoare în vârstă de 38 de ani de la Curtea de Apel Mureş, a fost găsită săptămâna trecută, în localitatea Sărăţeni, judeţul Mureş, lângă propria maşină, având gâtul tăiat. Anchetatorii au luat în calcule două variante.


Cristina Paşol Moldovan, o judecătoare în vârstă de 38 de ani de la Curtea de Apel Mureş, a fost găsită în localitatea Sărăţeni (judeţul Mureş), lângă propria maşină, având gâtul tăiat. Anchetatorii nu exclud ca femeia să fi fost victima unui atac, dar iau în calcule şi o tentativă de sinucidere.


Un cioban a fost găsit mort, sâmbătă, la marginea unei păduri din judeţul Mureş. Cel mai probabil, bărbatul de 63 de ani a fost sfâşiat de un urs, care i-a mâncat o mână.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.