Ultimele 100 ştiri din Olt - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Directorul de îngrijiri medicale din cadrul SJU Slatina este prima persoană vaccinată cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID. S-a prezentat la prima oră la centrul din Slatina, centru deja asaltat la această oră.


Proiectul de act normativ care ar urma să-I oblige pe angajaţii din sectorul anitar să se prezinte la muncă doar cu certificatul verde, în caz contrar riscând suspendarea pentru 30 zile şi ulterior încetarea contractului, a iscat deja reacţii dure.


Cezieni este localitatea cu cea mai mare rată de infectare din judeţul Olt şi prima pentru care autorităţile au dispus carantina. Măsura intră în vigoare în această după-amiază.


Elena Ioniţă (48 ani) nu are studii de specialitate, însă îi place să picteze. Se simte în acele momente liniştită şi o bucură gândul că ceea ce face poate schimba starea de spirit a celor din jur. A pictat într-o zi un întreg perete al spaţiului comun şi ar vrea să continue.


Un scandal care ar fi izbucnit spontan s-a petrecut sâmbătă, 25 septembrie 2021, în localitatea Bobiceşti din judeţul Olt. Un bărbat a scos o armă şi a tras asupra altor trei bărbaţi. Bărbatul a fost reţinut şi ulterior arestat pentru 30 de zile.


Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi-a dublat într-o noapte capacitatea de a trata pacienţii COVID. 20 persoane cu forme medii spre grave de boală au fost internate în weekend, din cei 80 pacienţi în evidenţe luni-dimineaţă, 27 septembrie, 10 fiind la Terapie Intensivă, iar 68 conectaţi la măşti de oxigen.


Locatarii unui bloc de garsoniere din municipiul Slatina au sunat, duminică, la 112, cerând intervenţia autorităţilor pentru a desluşi sursa unui miros greu care persista de câteva zile pe casa scării. Descoperirea i-a uluit.


Şcolile din trei localităţi din Olt vor funcţiona în scenariul online de săptămâna viitoare, la Cezieni, Studina şi Deveselu rata îmbolnăvirilor trecând de 6 cazuri de Covid la mia de locuitori. La Cezieni este cea mai gravă situaţie, fiind localitatea cu cele mai multe restricţii.


Poliţiştii olteni au controlat în ultimele trei zile 16 balastiere din judeţul Olt, constatând şapte infracţiuni şi aplicând 14 amenzi în valore totală de peste 250.000 lei. Activitatea unui agent economic a fost suspendată.


Vaccinarea anti-COVID a copiilor de peste 12 ani, şi cu atât mai mult a copiilor între 5 şi 12 ani, rămâne un subiect sensibil pentru părinţi. Informaţia pe care o culeg din surse neavizate este cel mai mare duşman, cred medicii.


Aproape 200 cazuri noi de Covid au fost raportate, joi, 23 septembrie 2021, în judeţul Olt, dar şi un deces. Municipiul Caracal a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, de la care la evenimentele private se solicită certificatul verde, iar Slatina este foarte aproape (a ajuns la 2,79).


Are doar 12 ani şi de la un curs opţional de informatică, în clasa a IV-a, a ajuns să câştige, în doi ani, primul premiu la Olimpiada Digitală. Viitorul şi-l vede în propria corporaţie, creând benzi desenate, jocuri video şi filme de animaţie.


Un nou caz de încălcare a ordinului de protecţie în Olt. Un bărbat căruia instanţa îi interzisese să se mai apropie la mai puţin de 100 metri de fosta concubină a fost arestat.


Bărbatul care a pus pe jar poliţiştii din Olt, marţi-dimineaţă, urcând-o cu forţa în maşină pe fosta sa concubină şi dispărând într-o direcţie necunoscută a fost reţinut la finalul audierilor.


Femeia de 31 ani care marţi, 21 septembrie 2021, a fost luată cu forţa din maşina personală, de către fostul concubin, nu ar fi fost, conform primelor informaţii, agresată de acesta în cele aproape trei ore până când poliţiştii le-au dat de urmă. Bărbatul este cercetat pentru lipsire de libertate.


Poliţiştii şi jandarmii din Olt, peste 100 la număr, au căutat mai bine de trei ore o femeie de 31 ani şi pe răpitorul acesteia. În jurul orei 8.30, mai multe apeluri la 112 anunţau că femeia a fost luată cu forţa din faţa primăriei Dobrosloveni.


O elevă de 12 ani - care la acestă dată învaţă din faţa calculatorului pentru că un coleg de clasă a fost testat pozitiv - programată la rapelul vaccinului anti-COVID nu a putut fi testată înainte de rapel pentru că decizia privind testarea ar fi trebuit să fie avizată de directoarea DSP, şi nici vaccinată pentru că vaccinul lipseşte. Fetei nu i s-ar fi transmis că este în izolare.


Paturile rezervate pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 sau suspecţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost ocupate în totalitate, astfel că de acum pacienţii vor fi trimişi către alte spitale. Veşti bune vin în schimb cu privire la focarul din secţia Cardiologie a aceluiaşi spital.


A început cu un stup, a mai cumpărat încă patru, a înţeles, la 25 ani, că asta vrea să facă şi acum are 170 familii de albine. „Dacă urmăreşti în primul rând banii, nu vei reuşi“, spune Aurel Stancu, tânărul care produce „Mierea Sudului“.


Preşedinta Societăţii Medicilor de Familie Bucureşti, medicul Sandra Alexiu, apreciază că în luna octombrie vom fi martorii unei situaţii dezastruase. „România nu este vaccinată, pentru că educaţia generală şi cea medicală sunt prăbuşite“, scrie medicul.


DSP Olt a raportat patru focare active în judeţ, trei dintre acestea fiind în spitale. Sunt afectaţi atât pacienţi, cât şi personal medical.


Trei noi decese ale unor pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 au fost raportate în judeţul Olt. O pacientă avea doar 47 ani şi nu era cunoscută cu afecţiuni. Un bărbat de 51 ani, tot din Olt, a murit la domiciliu.


În parcarea Consiliului Judeţean Olt s-a deschis sâmbătă, 18 septembrie 2021, o piaţă pentru producătorii agricoli din judeţ. Fermierii vor veni săptămânal, cât va permite vremea.


Creşte rata de infectare cu noul coronavirus, creşte şi numărul localităţilor sub restricţii, la această dată 14 fiind localităţile în care incidenţa calculată la 14 zile a depăşit 2 cazuri/1.000 locuitori.


Mai mulţi producători agricoli din judeţ se vor afla sâmbătă, 18 septembrie 2021, în parcarea Consiliului Judeţean Olt unde este organizată o piaţă volantă. În funcţie de vreme, piaţa va fi deschisă în fiecare sâmbătă.


Pe lângă părinţii care şi-au dorit cu orice preţ şcoala faţă în faţă, un segment cel puţin la fel de dur în opinii este cel al părinţilor care se tem pentru sănătatea copiilor lor şi care deja se manifestă în mediul online.


Numărul cazurilor de Covid depistate în şcoli creşte ameninţător de la o zi la alta, fiind dispuse şi primele măsuri. Cursurile au fost deja suspendate pentru două clase, însă „la rând“ ar fi încă multe altele.


Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi cu sprijinul unor structuri din alte opt judeţe au descins joi, 16 septembrie 2021, la 34 adrese din nouă judeţe. Se cercetează evaziune fiscală estimată în primă fază la aproape 3 milioane lei.


Deşi au doar trei zile de la începerea cursurilor, elevii ar putea trece din nou în faţa calculatoarelor foarte curând. Primele cazuri au fost raportate din şcoli, iar rata îmbolnăvirilor creşte cu fiecare zi.


Absolvenţii care au terminat examenele din această vară cu media maximă au fost recompensaţi miercuri, 15 septembrie 2021, cu premiile stabilite de Ministerul Educaţiei. Numărul celor cu medii de 10 ar fi fost mai mare, crede şeful IŞJ Olt, dacă elevii nu ar fi învăţat în mare parte de acasă, în pandemie.


Un bărbat în vârstă de 29 ani a dat fără să ştie cui peste 30.000 lei, în urma unor ameninţări primite pe Facebook.


Au apărut primele cazuri de Covid-19 în unităţile şcolare din judeţul Olt, 12 copii cu vârste între 5 şi 15 ani având teste pozitive.


Un primar din Olt a găsit soluţia pentru a pune capăt curselor ilegale de maşini, iar în anunţul postat pe contul primăriei i-a înştiinţat pe locuitori că nu mai permite „coşciugelor zburătoare“ să se „antreneze“ pe drumurile publice.


Dispariţia tinerei, care este din localitatea Teslui, judeţul Olt, a fost sesizată poliţiştilor în această dimineaţă, miercuri, 15 septembrie 2021, cea care a alertat autorităţile fiind mama fetei.


Echipajele de prim ajutor au transportat la spital treu persoane rănite în accidentul care s-a produs miercuri, 15 septembrie 2021, pe drumul european E 574, în judeţul Olt.


Un accident în care au fost implicate patru autocamioane şi un autoturism s-a produs miercuri-dimineaţă, 15 septembrie 2021, pe E 574, în judeţul Olt. Traficul este complet blocat.


Fac parte din generaţia de profesori pe care elevii îi aşteaptă cu nerăbdare la ore, pentru că au înţeles rostul Informaticii şi al Fizicii. Mihaela Pirnă şi Mihaela Mincă sunt cele două profesoare din Olt câştigătoare ale selecţiei naţionale de bune practici „Creatori de Educaţie – Generaţia 2021”.


Trista veste privind decesul renumitului profesor Ilie Catană a fost postată marţi, 14 septembrie 2021, de membrii familiei. În scurt timp sute de prieteni, colegi şi foşti elevi au scris mesaje de condoleanţe.


Consiliul Judeţean Olt a alocat din fondul de rezervă către primării aproape 10,5 milioane lei, alte trei comune primind în total peste 1 milion lei pentru drumuri, din sume defalcate din TVA.


Un bărbat care a fost tratat de Covid-19 timp trei săptămâni, în două spitale din Olt, este cel mai recent caz de deces raportat de către DSP Olt. Deşi în judeţ se înregistrează în ultima perioadă, în medie, un deces la fiecare două zile, interesul cetăţenilor pentru vaccinare rămâne foarte scăzut.


În prima zi de şcoală, cei mai mulţi părinţi şi-au urmărit copiii de la distanţă, de după gardul şcolii, iar asta acolo unde directorii „s-au complicat“ şi au făcut totuşi o ceremonie. Alţii i-au lăsat pur şi simplu pe copii la poartă, de unde i-au preluat învăţătorii şi diriginţii şi au intrat în clase.


Un inginer agronom îşi dedică timpul liber fermierilor ale căror culturi sunt în pericol – nu doar că le salvează plantele, dar le oferă şi sfaturi de viitor, precum acela că în agricultură tratamentul „trebuie făcut preventiv, nu curativ“


Pesta se întinde cu repeziciune în judeţul Olt, un alt colos zootehnic confruntându-se cu boala care decimează efectivele de porci.


Începutul de an şcolar îi găseşte pe părinţii elevilor aproape în conflict. Sunt pe de o parte acei părinţi care spun că nu-şi mai permit, din niciun punct de vedere, să-i ţină pe copii acasă, iar de cealaltă parte, părinţii care spun că-i vor trimite pe cei mici „în gura lupului“


Sprijină cauzele umanitare de fiecare dată când li se cere ajutorul sau când un caz îi impresionează şi ştiu că pot pune umărul. Ce înseamnă, însă, o cursă de 24 ore, pe nisip, şi ce anume îi îmboldeşte pe voluntari.


Trei tineri au fost grav răniţi într-un accident petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 28/29 august 2021, pe drumul european E 574.


Direcţia de Sănătate Publică Olt a raportat un nou deces COVID în judeţ, fiind vorba de cazul cu numărul 391. De trei săptămâni în judeţ nu au mai fost înregistrate decese.


Un grav accident rutier s-a produs sâmbătă, 28 august 2021, pe un drum din judeţul Olt, un tânăr de 26 ani, şoferul autoturismului, decedând.


Cu fiecare zi creşte numărul copiilor cu teste pozitive pentru COVID, dar şi îngrijorarea părinţilor. Un medic rezident a prezentat succint două cazuri văzute în garda de vineri seara, explicând şi ce ar trebui să facă părinţii care îngrijesc la domiciliu un copil cu test pozitiv.


Un tânăr în vârstă de 21 ani, dintr-o comună olteană, s-a sinucis cu o armă de vânătoare. Băiatul era student la Academia Tehnică Militară.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.