Ultimele 100 ştiri din Olt - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Procurorul de la Caracal care a fugit de jurnalişti este în concediu medical. Conform unor acte medicale, Cătălin Alexandru Zăvoianu a suferit un accident vascular cerebral în urmă cu câteva zile şi a fost internat la Neuropsihiatrie, la Craiova.


Anchetatorii încep, marţi, reconstituirea în cazul crimelor care ar fi fost comise de Gheorghe Dincă, aflat în arest de o lună şi jumătate. La acest moment, criminalişti şi procurori sunt din nou, împreună cu „monstrul de la Caracal“ la locuinţa acestuia din oraş, pentru a încerca să lămurească anumite aspecte încă neelucidate.


Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal acuzat de uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, a fost scos din arest pentru a participa la reconstituirea crimei asupra Alexandrei. Înfăţişarea lui Dincă este schimbată faţă de cum arăta la arestarea lui.


Poliţiştii cercetează două persoane bănuite de evaziune fiscală, joi dimineaţă fiind făcute 13 percheziţii domiciliare în judeţul Olt şi Teleorman, în vederea probării activităţii infracţionale.


În liceele la care au învăţat Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, prima zi de şcoală a fost scufundată în lacrimi. Colegii, profesorii şi părinţii au participat la ceremonii emoţionante.


Maşina Poştei din Balş a fost jefuită în noaptea de duminică spre luni de către indivizi necunoscuţi. Hoţii au furat o geantă cu 200.000 de lei.


Patru bărbaţi şi o femeie au fost reţinuţi, joi seara, pentru 24 de ore, în cazul fetei de 20 de ani din Caracal, care a fost luată cu forţa de pe stradă şi urcată într-un autoturism, ea fiind găsită de poliţişti la scurt timp după sesizare.


Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei, a acceptat să discute cu ziariştii după ce a ieşit de la DIICOT Bucureşti. Femeia a povestit cu lacrimi în ochi cum au trecut cele 44 de zile de când fiica ei a fost răpită.


O fată în vârstă de 20 de ani, care a fost luată cu forţa de pe stradă şi urcată într-un autoturism, în Caracal, a fost găsită de poliţişti la scurt timp după primirea apelului la 112. Ea se afla într-o maşină alături de trei bărbaţi din Dolj şi de o altă femeie din Olt.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au pus-o sub control judiciar pe fina lui Darius Vâlcov, administrator al unei societăţi care urma să fie controlată de un angajat al AJFP Olt. Fapta a fost denunţată cu doi ani în urmă.


Când a fost audiată la Bucuresti de procurorii DIICOT, fiica lui Gheorghe Dincă a declarat că în ziua de 24 Iulie, atunci când tatăl ei a răpit-o pe Alexandra Măceşanu, a fost în Caracal, în trecere, împreună cu o colegă de serviciu de la Arad, dar şi cu fratele ei, Dan Dincă.


Ion Măceşanu, tatăl fetei din Dobrosloveni despre care Gheorghe Dincă spune că a omorât-o în 25 iulie 2019, a fost citat pentru o nouă audiere la DIICOT, în caz de neprezentare riscând aducerea cu mandat şi o amendă consistentă.


DIICOT a emis, marţi-seara, 3 septembrie 2019, un comunicat de presă, clarificând un episod petrecut cu o zi înainte, la domiciliul părinţilor Alexandrei Măceşanu, fata din Dobrosloveni pe care Gheorghe Dincă spune a ucis-o şi a ars-o într-un incinerator artizanal.


În timp ce Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a deschis un dosar de cercetare penală în cazul reclamat de Partida Romilor, care sesiza că o fată de 11 ani, membră a etniei, ar fi fost supusă relelor tratamente de către mire şi viitoarea sa soacră, DGASPC Dolj are deja concluzia.


Organizaţia Municipală PNL Slatina şi-a anunţat candidatul pentru alegerile locale din vara anului 2020, cel ales să intre în luptă pentru fotoliul de primar fiind un invitat obişnuit din platoul unei televiziuni centrale de ştiri.


Anchetatorii aşteaptă noi răspunsuri şi de la cei doi procurori care au instrumentat iniţial „cazul Alexandra“, respectiv procurorul Ovidiu Cristian Popescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, şi procurorul Liviu Vasilescu, procuror în cadrul DIICOT - structura teritorială Craiova.


Un puternic incendiu a mistuit o gospodărie întreagă, în satul negreni din Scorniceşti, pompierii militari intervenind timp de patru ore.


Oficialii DIICOT au emis luni, 2 septembrie, un comunicat de presă referitor la cel mai recent raport de expertiză furnizat de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ în cazul crimelor de la Caracal.


Ancheta procurorilor DIICOT în cazul crimelor de la Caracal înaintează, conform anumitor surse fiind identificat profilul ADN al cel puţin altor trei victime ale suspectului Gheorghe Dincă.


Florica Grecu, inspector şcolar general-adjunct al IŞJ Olt, a rămas de la 1 septembrie fără funcţie, deşi ministerul i-ar fi cerut să depună cerere de prelungire, pe care însă ulterior i-a respins-o. Grecu este mama fostei nurori a vicepremierului Paul Stănescu, tinerii divorţând în urma unui scandal monstru în familie, în acest an.


Partida Romilor Pro Europa a alertat în week-end autorităţile, sesizând că o fată de 11 ani din Craiova ar fi fost adusă în urma unei „logodne“ în Slatina şi ar fi fost deflorată de soacra sa.


Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, fata din Dioşti dispărută în 14 aprilie 2019, a sancţionat dur acţiunea de duminică, 1 septembrie, a lui Alexandru Cumpănaşu, care a anunţat că va avea o discuţie cu familia din Dioşti, după ce s-a întâlnit cu locuitorii din Dobrosloveni sub pretextul că aşteaptă informaţii despre clanurile specializate în trafic de persoane.


Un medic chirurg care la 76 ani salvează în continuare vieţile copiilor în sala de operaţie este revoltat şi acuză că suntem martorii „degradării statului“. „Au murit două fetiţe până acum! Fac ceva? Păţesc ceva? Nimic! Unde e răspunderea lor? La 51 ani să ieşi la pensie cu 12.000 lei?“, se întreabă medicul.


Delia Dumitrescu (16 ani) este mezina echipei de seniori care a reprezentat România la Olimpiada de Geografie a Europei Centrale, de Sud şi de Sud-Est de la Belgrad, din Serbia, şi a obţinut aurul. Eleva spune că pentru o astfel de competiţie trebuie să ai o vastă cultură generală în primul rând.


Potrivit unor surse din anchetă citate de Ştirile ProTv, zeci de pete de sânge au fost descoperite în casa lui Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, o parte dintre ele aparţinând Luizei Melencu.


Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, spune că Alexandru Cumpănaşu a primit protecţie din partea MAI, după ce a solicitat acest lucru, iar în urma verificărilor specialiştii au constatat că îndeplineşte condiţiile legale.


Deşi vizitat de slătinenii din zonă de săptămâni bune, încă din faza de şantier, cel mai nou şi mai mare parc din Slatina a fost inaugurat oficial vineri, 30 august. Susţinătorii primarului au venit cu o oră mai devreme.


Bunicul Luizei Melencu, fata de 18 ani, din Dioşti, pe care Gheorghe Dincă spune că ar fi ucis-o, ca şi pe Alexandra, este din ce în ce mai convins că cele întâmplate la Caracal sunt, în fapt, „afacere de familie“.


Trei jandarmi care au făcut parte din echipa de căutare a celor doi evadaţi dintr-un centru de reeducare din Timiş sunt cercetaţi disciplinar.


Tudoriţa Măceşanu a adresat un mesaj video tuturor celor care pot ajuta familia cu informaţii, lăsând să se înţeleagă faptul că familia şi-a pierdut speranţa că autorităţile vor mai face ceva.


Anchetatorii DIICOT au finalizat cercetările la domiciliul suspectului de crimă Gheorghe Dincă, din Caracal, informaţie confirmată printr-un comunicat de presă.


S-au scurs 35 de zile de la descinderea poliţiştilor în „casa groazei“ din Caracal, locul indicat de Gheorghe Dincă drept cel în care s-au produs cele două crime. Anchetatorii încheie joi, 29 august 2019, cercetările la faţa locului.


Un bărbat aflat în pragul pensiei, reclamat pentru agresiune sexuală de una dintre fetele pe care le transporta cu microbuzul şcolar, a scăpat de cercetarea penală, deşi mai multe copile îl incriminau în declaraţiile date anchetatorilor. Ce a invocat procurorul.


Doi tineri, de 19, respectiv 21 ani, care au evadat din Centrul pentru Măsuri Educative Buziaş, Timiş, sunt căutaţi în judeţul Olt, unde a fost identificat un autoturism suspect şi două persoane cu semnalmentele fugarilor au fost sesizate în zonă.


Poliţistul cercetat de anchetatorii antidrog într-un dosar încă netrimis în judecată a fost destituit din poliţie, conform unui comunicat al IPJ Olt.


Poliţiştii antidrog şi procurorii DIICOT din Olt au descins, marţi, 27 august 2019, la patru adrese din Olt şi Teleorman, la traficanţi de droguri de mare risc.


Avocatul familiei Luizei Melencu a anunţat marţi, 27 august 2019, că a depus o plângere penală pe numele soţiei lui Gheorghe Dincă, după ce s-au constatat mai multe inadvertenţe în declaraţii, în urma coroborării cu alte probe adunate în dosar.


Avocatul familiei Luizei Melencu a făcut acuzaţii grave, referindu-se la dispariţia de probe din dosarul Luizei Melencu, fiind vorba inclusiv de dispariţia declaraţiilor unui martor important.


Suspectul crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost adus din nou, marţi, 27 august 2019, la „casa groazei“, unde cercetările la faţa locului continuă în baza unui nou mandat.


Şirul greşelilor în „cazul Caracal“, început de poliţişti, a fost continuat de către procurori şi a  culminat cu tragicul sfârşit al fetei  de 15 ani pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.


Un puternic incendiu a izbucnit, luni, 26 august 2019, în Slatina, mai mult de 30 de pompieri militari şi civili acţionând pentru lichidarea acestuia.


Gheorghe Dincă, suspectul celor două crime de la Caracal, frecventa târgurile de vechituri, de unde cumpăra, dar şi vindea obiecte diverse. Cum l-au perceput vecinii săi de talcioc.


La exact o lună de la apelul Alexandrei Măceşanu, o tânără în vârstă de 17 ani a sunat la 112 şi a spus că este sechestrată într-o locuinţă din Caracal. Poliţiştii au ajuns acolo după 12 ore.


Poliţiştii au căutat timp de 12 ore, duminică, 26 august 2019, o fată care a sunat la 112 şi le-a spus că ar fi sechestrată în Caracal. Fata se află la audieri.


Anchetatorii continuă, la o lună de la descinderea poliţiştilor la „casa groazei“, să verifice centimetru cu centimetru locul presupuselor crime, suspectul Gheorghe Dincă fiind readus, luni dimineaţă, la locuinţa sa din Caracal.


Informaţii pe care până acum le-au dat doar vecinii, au fost confirmate de fiica lui Gheorghe Dincă, suspectul de crimă din Caracal. Daniela Dincă a dezvăluit motivul pentru care bunicul său şi-ar fi pus capăt vieţii.


După ce curtea lui Gheorghe Dincă a fost curăţată de vegetaţie, iar resturile de tot felul au fost încărcate şi duse la depozitul de deşeuri, continuându-se cercetarea zonei, anchetatorii întrerup, pentru moment, cercetările la faţa locului.


Comuna Dobrosloveni, localitatea de domiciliu a Alexandrei Măceşanu, găzduieşte în perioada 22-25 august 2019 primul festival roman din Oltenia, „Romula Fest“, un proiect care a primit finanţare europeană şi care nu a mai putut fi reprogramat.


Elena Dincă, soţia suspectului  de crimă din Caracal, le-a declarat anchetatorilor ce a găsit acasă la întoarcerea în ţară şi de ce a plecat la Arad, după doar o lună petrecută în compania soţului său.


Alexandru Cumpănaşu a publicat rezultatele controlului Corpului de control al ministrului Sănătăţii realizat la INML, în urma plângerii sale. Ce concluzii se desprind.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.