Ultimele 100 ştiri din Suceava - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Mai multe familii de mistreţi cu pui au fost filmate într-o pădure din Suceava, în locul special amenajat de pădurari pentru servirea mesei.


Preparatul se poate găti acasă, chiar şi de către bucătarii începători. Ingredientele se găsesc în pieţe şi hipermarket-uri, nu sunt dintre cele mai costisitoare şi nici dintre cele mai pretenţioase.


Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române are la dispoziţie 60 de zile pentru a-l desemna pe noul Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Conform statului Bisericii, ierarhul va fi ales prin vot secret, dintr-o listă de candidaţi care poate include între două şi şase nume.


Instituţiile abilitate din Suceava au făcut o anchetă socială, în cazul familiei bătrânului care a fost surprins în timp ce schingiuia un porumbel în centrul oraşului. Bărbatul a fost întrebat ce va face cu păsărea şi a răspuns că vrea să o mănânce.


Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava dezaprobă anularea examenului de bacalaureat, în contextul pandemiei de COVID-19. Rectorul Valentin Popa spune că mişcarea anti-bac este orchestrată în beneficiul universităţilor private. Mai multe asociaţii au cerut Ministerului Educaţiei anularea examenelor naţionale din cauza pandemiei.


Bazarul din municipiul Suceava a fost închis pe 15 martie, printr-o decizie a municipalităţii  care a vrut ca astfel să-i protejeze şi pe comercianţi, şi pe clienţi de infecţia cu SARS-CoV-2.


Conducerea Consiliului Judeţean Suceava a anunţat că ar vrea să înceapă demersurile pentru ca unitatea medicală să poată reveni la activităţile desfăşurate înaintea declanşării de pandemiei de COVID-19.


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Spitalul Judeţean Suceava îşi va relua 70% din activităţile de dinainte de pandemie, în etajele 1-5 ale unităţii. Se va putea relua, astfel, activitatea medicală în secţii cu specializări medicale unice în judeţ, cum ar fi neurochirurgie, chirurgie, urologie. Etajul VI al spitalului va fi zonă tampon şi vor exista zone speciale pentru pacienţii cu coronavirus.


Un poliţist din Suceava, care, potrivit spuselor sale, făcute publice de colegii de sindicat, are aproape două luni de când este tratat cu paracetamol şi vitamina C, a fost plimbat între spital şi DSP, având la activ opt teste, ultimele două neconcludente. În ce condiţii aşteaptă să se negativize.


Suceveanul Ştefan Mandachi a scris pe contul său de Facebook că-n Bucovina se trăieşte din turism, iar acum această industrie este în colaps. Antreprenorul care are un hotel în Suceava şi un lanţ de restaurante în România crede că problema s-ar putea rezolva dacă Ministerul Turismului şi-ar muta sediul la Suceava.


Imaginile şocante au fost publicate pe contul de Facebook al unui tânăr care ar fi originar din Aiud, dar locuieşte în Madrid. Filmarea a avut mii de distribuiri până să fie ştearsă din spaţiul virtual. În clip se vede cum o bătrână în pielea goală stă în şezut, în noroi,  în curtea casei şi pentru că nu reuşeşte să se ridice este bătută cu palmele peste faţă şi cu picioarele în cap de o femeie, care pare să-i fie îngrijitoare.


De organizarea credincioşilor s-au ocupat parohiile din zona Rădăuţi a judeţului Suceava. Cei mai mulţi dintre enoriaşi au venit îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Acesta a fost un ultim omagiu adus ierahului Pimen Suceveanul, arhiepiscopul care a condus biserica ortodoxă din Bucovina în ultimii 30 de ani.


Unii dintre credincioşii care au venit vineri, 22 mai, la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava ca să-l conducă pe ultimul drum pe ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, au întrebat de ce nu a participat la ceremonia de înmormântare şi Patriarhul Daniel.


Slujba de înmormântare a ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, este programată vineri, 22 mai, oficiată de un sobor de preoţi condus de ÎPS Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin.


Pârjoalele moldoveneşti sunt un deliciu. Pot fi prăjite într-o baie de ulei, însă pot fi gătite şi la cuptor fără nicio picătură de ulei. Ingredientele necesare nu sunt foarte costisitoare şi se găsesc şi-n hipermarketuri şi în pieţe.


ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Mare Cruce, de către fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu. Acesta distincţie este asimilată gradului de general de brigadă, general de flotilă aeriană sau contraamiral, ceea ce înseamnă că ierarhul ar putea fi înmormântat cu onoruri militare.


Un bărbat dintr-o comună suceveană este anchetat de procurorii Parchetului de lângă Tribunalul Suceava pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un vecin, fără să se protejeze, deşi ştia că este infectat cu virusul HIV şi poate să să-şi îmbolnăvească şi partenerul.


Un grup de buciumaşi de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, a venit joi, 21 mai, în curtea mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” pentru a cânta lângă sicriul în care se află trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.


Sicriul în care se află trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost depus, în seara zilei de miercuri, în biserica „Sf. Gheorghe” de la Mănăstirea „Sf. Ioan”, aflată în municipiul Suceava. Unii dintre credincioşii care au intrat în biserică pentru a-şi lua rămas bun de la înaltul ierarh şi-au dat jos măştile de protecţie şi au sărutat sicriul şi crucea.


Sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen a ajuns, miercuri seară, la mănăstirea „Sf. Ioan“ din Suceava, pe drumul spre aşezământul mănăstiresc fiind o coloană interminabilă de maşini ale preoţilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.


ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, şi-a pregătit în urmă cu câţiva ani locul de veci, în incinta schitului Sihătria Putna, din comuna Putna. Pe piatra funerară au fost fixate tăbliţe pe care au fost gravate versuri ale unor cântece şi poezii patriotice, precum şi fragmente ale unor texte religioase.


În anul 1992, ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, l-a invitat pe Regele Mihai I la Mănăstirea Putna, pentru a întâmpina marea sărbătoare a Învierii Domnului. Înaltul prelat a insistat atunci pe lângă autorităţile din România să-i permită accesul în ţară Majestării Sale.


Prefectura Suceava a anunţat că deplasarea fără declaraţie pe propria răspundere în stare de alertă este permisă doar între localităţile care fac parte din Zona Metropolitană Suceava. Comuna Şcheia, limitrofă municipiului Suceava, nu face parte din zona metropolitană, iar aspectul generează tot felul de situaţii bizare.


Poliţistul care s-a fotografiat alături de interlopul din clanul Cordunenilor se numeşte Dan Negură şi este fiul primarului Mihăiţă Negură de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Când a făcut fotografia bizară, poliţistul era încadrat la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.


Asociaţia de protecţie a animalelor „Casa lui Patrocle” a sesizat Poliţia, după ce a un cetăţean din Suceava a descoperit doi câini, care aveau zgărzile la gât, înecaţi într-un iaz de pe raza comunei Pătrăuţi. Oamenii legii încercă să-l identifice pe proprietarul animalelor.


Cei doi soţi au fost luaţi la ocazie de cei patru indivizi, din faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei, judeţul Suceava. În loc să fie duşi la destinaţie, au ajuns pe un câmp într-o localitate învecinată.


Nicoleta Bogoş, profesoară în Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, şi mama unei eleve în clasa a XII-a, a postat pe contul personal de Facebook o scrisoare deschisă adresată ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Femeia îi cere ministrului să organizeze o simulare a examenelor naţionale la care să participe toţi oficialii implicaţi în stabilirea modului de organizare şi desfăşurare a testărilor.


Activistul de mediu Tiberiu Boşutar, preşedintele Asociaţiei Moldoviţa, susţine că a fost atacat în stil mafiot de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava şi de fiul acestuia. Inspectorul forestier ar fi intrat cu maşina în mod intenţionat în autoturismul condus de Tiberiu Boşutar. Alţi trei activişti de mediu au fost martori la incident. Poliţia a deschis un dosar penal.


Un bătrân din Suceava a fost filmat în timp ce schingiuia un porumbel în zona centrala a municipiului Suceava. Clipul a fost publicat pe Facebook, unde l-au văzut şi poliţiştii, care s-au autosesizat şi l-au identificat pe făpaş.


Accidentul rutier s-a produs în dimineaţa zilei de duminică, 17 mai. Cisterna cu lapte s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe DN17, în Pasul Tihuţa, de pe raza comunei Poiana Stampei.


Tot mai mulţi profesori din judeţul Suceava anunţă că refuză să participe la cursurile din luna iunie, pentru a asigura pregătirea elevilor din clasele terminale, pe motiv că nu li se asigură materiale de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2.


Cei peste 1.200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava nu şi-au primit, vineri, salariile pe luna aprilie pentru că o parte dintre colegii lor de la serviciul de contabilitate au fost infectaţi cu COVID-19 şi internaţi, motiv pentru care nu au putut procesa datele în sistem.


Un scandal uriaş s-a iscat în după-amiaza zilei de joi, 14 mai, în cartierul romilor din comuna Mitocu Dragomirnei a judeţului Suceava. Un cetăţean italian a încercat să recupereze o datorie de la o familie sub ameninţarea unui pistol. Bărbatul care a vrut să-şi facă singur dreptate a fost încătuşat de poliţişti.


Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a decis să-i testeze pe toţi călugării de la Mănăstirea Putna, după decesul unui bărbat care locuia în lăcaşul de cult.


Ridicarea carantinei nu i-a făcut pe suceveni să iasă buluc din case şi să ia cu asalt străzile din oraş. Oamenii s-au bucurat, dar cu moderaţie. Se tem în continuare pentru sănătatea lor. Ştiu că virusul nu a dispărut şi că trebuie să se protejeze.


Vasile Râmbu şi-a depus demisia din funcţia de manager al Spitalului Judeţean Suceava, miercuri, 14 mai. Vineri, lui Râmbu i-ar fi expirat perioada de suspendare şi s-ar fi putut ntoarce la serviciu.


Primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar, s-a infectat cu noul coronavirus. El a declarat pentru „Adevărul” că a fost la spital, unde i s-a prescris un tratament medical, iar acum se tratează acasă.


Un băieţel de 11 ani a fost preluat de Centrul „Speranţa” din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava după ce întrega sa familie s-a infectat cu coronavirus. Micuţul a avut parte de multă susţinere din partea celor 15 copii abandonaţi de părinţi, care se află în grija instituţiei.


Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat ridicarea măsurii de carantinare a municipiului Suceava şi a celor 8 localităţi limitrofe pe motiv că numărul infecţiilor cu COVID-19 este în scădere şi spitalului are resursele necesare pentru tratarea pacienţilor.


Antreprenorul Ştefan Mandachi a scris pe contul său de Facebook că îşi reamenajează restaurantul din municipiul Suceava pentru a crea spaţii de protecţie pentru clienţi.


O mână criminală a incendiat maşina unui poliţist de frontieră din Rădăuţi, judeţul Suceava, chiar în curtea casei acestuia. Imobilul se află la o distanţă de doar 200 de metri de sediul Poliţiei de Frontieră, ceea ce spune multe despre tupeul făptaşului. Vara trecută, proprietarul maşinii a fost decorat de MAI pentru activitatea în combaterea contrabandei.


Muzeul de Istorie din Suceava este unul dintre cele mai moderne din ţară. Clădirea istorică a fost restaurată şi amenajată, iar acum arată grozav. Sala Sfatului Domnesc sau Sala Tronului, cum era vechea denumire, este una dintre piesele de rezistenţă ale edificiului cultural.


Interpreta de muzică populară Margareta Clipa a povestit că a reuşit să-şi păstreze şi sănătatea şi optimismul în timpul pandemiei de COVID-19. Ea crede că în curând va fi descoperit antidotul împotriva noului coronavirus.


Prefectura Suceava a făcut o plângere penală pe numele a patru cadre medicale de la Spitalul  Câmpulung Moldovenesc pentru că ar fi refuzat să le dea o mână de ajutor colegilor de la Spitalul Suceava. Pe de altă parte, asistentele au dovezi că au muncit două săptămâni în cel mai mare focar de COVID-19 din ţară.


Tocineii din mere sunt o varinată gustoasă şi sănătoasă pentru micul dejun. Se prepară repede, cu doar câteva ingrediente pe care le găsiţi prin casă.


Adâncata este una dintre cele 8 comune din judeţul Suceava care au fost carantinate, la sfârşitul lunii martie, în contextul pandemiei de COVID-19. Primarul comunei, Viorel Cucu, susţine că-n localitate nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire.


Patru medici de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc s-au ales cu dosare penale pentru că au refuzat să le dea o mână de ajutor colegilor de la Spitalul Suceava în timpul pandemiei de COVID-19. Plângerea penală au fost făcute de prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan.


Directorul medical interimar al Spitalului Suceava, Valeriu Gavrilovici, susţine că unitatea medicală a înregistrat 186 de decese de la declanşarea pandemiei de COVID-19, dar Grupul de Comunicare Strategică a raportat doar 159 de morţi.


Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la un post local de radio că nu a ştiut că are telefonul pus sub ascultare. Anterior, în spaţiul public a apărut stenograma discuţiei pe care şeful administraţiei sucevene a purtat-o cu medicul Cătălina Zorescu.


Medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Cătălina Zorescu, ar fi fost chemată de acasă la miezul nopţii ca să îl testeze pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, conform unei discuţii difuzate miercuri seară de Antena 1.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.