Ultimele 100 ştiri din Suceava - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Un incident grav a fost reclamat miercuri, 26 iunie, în localitatea Frătăuţii Noi, judeţul Suceava. Două femei din localitate, cumnate, cu vârste între 30 şi 40 de ani, s-au luat la ceartă, în jurul orei 13.00. Una dintre ele a atacat-o cu cuţitul pe cealaltă şi a înjunghiat-o de mai multe ori, până când lama cuţitului s-a rupt şi a rămas înfiptă în zona gâtului victimei.


Mai mulţi cetăţeni din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, s-au trezit cu ursul în curte în noaptea de marţi, spre miercuri, 26 iunie. Animalul sălbatic era în căutare de hrană şi a provocat pagube. Cel mai probabil, localnicii vor fi despăgubiţi, însă nu vor uita prea curând spaima pe care au tras-o.


Un bărbat de 40 de ani şi-a parcat maşina, blocând calea de acces spre Postul de Poliţie din Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, după care a plecat la crâşma din sat. Oamenii legii l-au găsit şi l-au pus să sufle în fiolă. Şoferul avea o alcoolemie uriaşă.


Muncitorii unei firme de construcţii au turnat covor asfaltic peste un limitator de viteză care se află pe un drum din oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Suprafaţa cauciucată a fost acoperită parţial. După ce subiectul a fost amplu dezbătut pe reţelele de socializare, muncitorii au tăiat o bucată din „cocoaşă”, lăsând, totuşi, sub stratul de asfalt suportul pe care se montează limitatorul.


Şoferii a două microbuze care transportau ţigări de contrabandă au reuşit să se facă nevăzuţi, după ce un complice de-a lor a blocat intenţionat în trafic două echipaje de la ANAF şi Poliţie, care au încercat să-i oprescă pe contrabandişti. Urmărirea ca-n filme s-a întins pe kilometri întregi.


Acuzat că se dădea drept avocat, Ioan Traian Halip din comuna Suceviţa a judeţului Suceava, a fost reţinut de Poliţie. El este preşedintele unei fundaţii umanitare pentru apărarea drepturilor omului. Anchetatorii susţin că bărbatul a încasat sume mari de bani de la diferite persoane ca să le reprezinte în diverse cauze. Printre păgubiţi este şi o femeie care încerca să obţină pensia alimentară pentru doi copii minori.


Vasile Tcaciuc, localnicul care a atacat cu pietre Mocăniţa de la Moldoviţa, a pus bolovani pe şine pentru ca trenuleţul în care se aflau 200 de oameni să deraieze şi a vandalizat 10 maşini ale turiştilor, a fost eliberat din arestul Poliţiei şi va fi cercetat sub control judiciar.


Peste 20.000 de credincioşi ortodocşi au participat la procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou care a avut loc luni, 24 iunie pe străzile oraşului Suceava. În ciuda măsurilor de ordine luate de jandarmi şi de poliţiştii locali, unii dintre participanţii la evenimentul religios s-au îmbulzit, o femeie mai în vârstă dezechilibrându-se şi lovindu-se cu capul de asfalt.


Poliţiştii din Suceava au avut nevoie de o săptămână ca să-l reţină de Vasile Tcaciuc, bărbatul care a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa şi a vandalizat zece maşini ale turiştilor. Faptele s-au petrecut luni, 17 iunie, însă bărbatul a fost reţinut abia duminică, 23 iunie, în ciuda probelor pe care păgubiţii le-au pus la dispoziţia oamenilor legii.


Pentru a doua oară într-o săptămână, străzile Sucevei au fost inundate după ce a plouat torenţial mai bine de o jumătate de oră, în noaptea de duminică spre luni, 24 iunie.


Vasile Tcaciuc, localnicul acuzat că a atacat cu pietre mocăniţa de la Moldoviţa şi a vandalizat zece maşini ale turiştilor, a fost reţinut de Poliţie. Oamenii legii au reacţionat astfel la aproape o săptămână după ce au avut loc incidentele care au revoltat o ţară întreagă.


Mai multe străzi din municipiul Suceava au fost inundate, marţi, 18 iunie, după o ploaie torenţială de aproximativ 40 de minute. Canalizarea nu a făcut faţă şi, din cauza apei care s-a strâns pe carosabil, traficul rutier a fost îngreunat.


Austriacul Georg Hocevar, proprietarul mocăniţei din Moldoviţa, a declarat pentru „Adevărul” că regretă că maşinile mai multor turişti care s-au plimbat cu trenul au fost vandalizate de un localnic, dar spune că vina nu le aparţine angajaţilor săi. Proprietarul mocăniţei a arătat că postul de poliţie din comuna suceveană este închis şi a făcut un apel către Ministerul de Interne să ia măsuri.


Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi cel mai important transportator aerian din România, a lansat ieri o nouă rută din Suceava către Memmingen / Munchen Vest.


Un bărbat de 44 de ani din comuna suceveană Moldoviţa a atacat cu pietre mocăniţa, celebrul trenuleţ turistic care traversează localitatea. Pe deasupra, bărbatul a pus pietre şi pe şine, iar mocăniţa a fost la un pas să deraieze. Înfuriaţi de acţiunea localnicului, câţiva turişti au coborât din tren şi l-au pălmuit. În replică, atacatorul a vandalizat zece dintre maşinile aparţinând turiştilor.


Peste 100 de suceveni ar fi trebuit să plece spre Antalya luni, 17 iunie, la ora 17.45, cu un avion al Companiei Air Bucharest. Pasagerii au fost informaţi de agenţia de turism care s-a ocupat de organizarea vacanţelor că aeronava care trebuia să aterizeze pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea are o problemă şi nu se ştie dacă va mai veni.


Puţini au fost cei care au crezut că Ciobănescul sfâşiat de doi dulăi din rasa Amstaff, în luna februarie, mai poate fi salvat. Avea răni grave pe tot corpul. Măcelul s-a petrecut în oraşul Broşteni al judeţului Suceava, sub ochii unor trecători, care nu au intervenit ca să despartă câinii, ba chiar au filmat atacul.


Andreia şi Ionuţ Chiperi, cei doi soţi originari din Suceava care şi-au vândut apartamentul din Bucureşti şi au plecat să vadă lumea, au anunţat că, în ciuda dificultăţilor cu care s-au confruntat, au decis să se întoarcă acasă în luna septembrie, aşa cum au stabilit iniţial.


Criminalistul Bogdan Bănică, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România, a scris pe Facebook cum funcţionează „Cercul” în instituţiile subordonate Ministerul de Interne, cum se fac angajările şi cine sunt cei privilegiaţi când se împart salariile de excelenţă.


Accidentul s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 14 iunie, în Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Şoferul în vârstă de 40 de ani nu s-a asigurat la trecerea cu nivelul căii ferate duble. Maşina a fost lovită violent de trenul Iaşi – Timişoara şi târâtă câţiva metri pe linia de cale ferată.


Accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 6.00,  în localitatea Podu Coşnei din judeţul Suceava. În maşină se aflau un bărbat şi o femeie. Din nefericire, bărbatul a rămas încarcerat, cu leziuni incompatibile cu viaţa.


Trotineta este la modă, însă poate să afecteze dezvoltarea fizică a copiilor. Aceasta este concluzia la care a ajuns un kinetoterapeut din Suceava, care a evaluat gratuit sute de elevi. Daniel Irimia a constatat că micii sportivi care se dau cu trotineta în mod constant ajung să aibă un picior mai scurt. Dacă este depistată la o vârstă fragedă, deficienţa poate fi corectată.


Aeroportul din Suceava are cel mai mic număr de poliţişti de frontieră din ţară, raportat la cel al călătorilor. În total, sunt 10 oameni, care abia fac faţă fluxului de pasageri. Problema se va agrava începând din 2 iulie, când poliţiştii vor trebui să fie la datorie şi pe timp de noapte, pentru că una dintre cursele spre Londra va ateriza la ora 3.30. Numărul salariaţilor este total insuficient şi poate să apară o breşă de securitate.


Aventura celor doi soţi din Bucovina, care şi-au vândut apartamentul din Bucureşti ca să călătorească prin lume, ar putea să ia sfârşit. Ionuţ Chiperi s-a împolnăvit şi a ajuns la spital. El a fost înţepat de un ţânţar şi a făcut febra dengue şi a stat mai multe zile internat în spital pentru a fi tratat.


Doi bărbaţi din Vatra Dornei, judeţul Suceava, au fost loviţi de un trăsnet, joi după-amiază. Victimele erau în stare de semiconştienţă când au ajuns salavatorii la faţa locului. Cei doi bărbaţi au fost transportaţi la spitalul din localitate şi, în funcţie leziunile suferite, medicii vor decide dacă se va impune transferul la o altă unitate medicală.


Au fost puse în vânzare biletele şi abonamentele pentru Bucovina Rock Castle 2019. Organizatorii anunţă că online biletele şi abonamentele se găsesc doar pe website-ul www.iabilet.ro. De la faţa locului se vor putea achizitiona doar bilete de o zi, în valoare de 50 de lei. Festivalul de rock se desfăşoară în Cetatea Sucevei, între 23 – 25 august.


Accidentul s-a produs pe o trecere de pietoni din oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Femeia în vârstă de 28 de ani şi băieţelul acesteia traversau strada în mod regulamentar când au fost loviţi de un şofer neatent.


Piftia de peşte este un preparat uşor, potrivit pentru o zi caniculară. Se prepară din crap sau şalău. Călugării spun că este un preparat numai bun pentru zilele de sărbătoare, mai ales atunci când este dezlegare la peşte.


Patru persoane au fost anchetate pentru rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţă în serviciu. Nici măcar una nu a fost găsită vinovată de Curtea de Apel Suceava pentru că Adina a ajuns să cântărească doar 16 kilograme la vârsta de 19 ani. Fata a fost hrănită doar cu lapte şi apă cu zahăr până la majorat.


O femeie a cerut ajutorul Poliţiei, după ce soţul său, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a dat un pumn în faţă. Cei doi poliţişti care au intervenit la faţa locului au fost muşcaţi de agresor şi au nevoie de cel puţin 8 zile de îngrijiri medicale. Bătăuşul se află în arest preventiv pentru ultraj.


Aeroportul “Ştefan cel Mare” construieşte un nou terminal, investiţie necesară în condiţiile creşterii considerabile a numărului pasagerilor în ultimii ani. Cu ocazia sezonului estival, s-au adăugat opt curse / săptămână, respectiv curse charter: Antalya (Turcia) - cinci curse / săptămână, Hurghada (Egipt) - o cursă / săptămână, Bodrum (Turcia) -o cursă / săptămână, Monastir (Tunisia) - o cursă / săptămână.


Un tânăr a fost bătut crunt săptămâna trecută într-un sat ucrainean de la graniţa cu judeţul Suceava, pentru că le-a cerut traficanţilor să nu se mai tragă cu mitraliera prin localitate. Poliţiştii care au anchetat cazul au descoperit în sat un adevărat arsenal. Autorităţile au rămas stupefiate când au văzut că indivizii respectivi se deplasau cu un transportor blindat militar.


Biroul de comunicare al senatorului PSD Virginel Iordache a dat publicităţii biletul de externare al parlamentarului, în care sunt prevăzute bolile de care aceasta suferă. În documentul medical se arată că senatorul a fost externat de la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” pe 6 iunie, după trei săptămâni de la internare, şi că trebuie să urmeze un tratament cu antibiotice timp de un an şi jumătate.


Un bărbat a fost filmat luni, 10 iunie, în timp ce făcea plajă cu organele genitale la vedere lângă biserica „Sf. Nicolae” din centrul oraşului Suceava.


Universitatea suceveană a primit mai multe locuri bugetate pentru admiterea la programele de licenţă şi masterat faţă de anul trecut. În 2018, ministru al Educaţiei era actualul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa.


Cazul criminalului Marcel Lepa, care s-a sinucis după ce a omorât un poliţist în Timiş, pare tras la indigo după un alt caz la fel de intens mediatizat în România. În 26 septembrie 2017, Ioan Beşa, criminalul poliţistului sucevean Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, unde se afla în arest preventiv.


Accidentul s-a produs duminică, pe Transrarău. Motocicleta unui tânăr de 19 ani, care se deplasa pe direcţia Chiril – Pojorâta, a fost lovită lateral de un cerb care a ieşit din pădure. Motociclistul s-a dezechilibrat şi a căzut, fiind transportat la spital.


Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a vizitat Cuba şi, provocat de reporterul „Adevărul“, a acceptat să împărtăşească experienţa trăită în ţara lui Fidel Castro: „Populaţia este foarte prietenoasă şi voluntară, mereu este cineva care încearcă să te ajute, să te îndrume sau să-ţi prezinte zona, bineînţeles, mai toţi sfârşesc prin a te întreba dacă nu cumperi havane de pe piaţa neagră“.


Conacul din oraşul Liteni al judeţului Suceava, care-i aparţine prinţului Johannes Sturdza din Germania, a ajuns grajd pentru capre. Edificiul, care a fost cândva o bijuterie arhitecturală, se află într-o avansată stare de degradare. Procesul de distrugere a început imediat după ce construcţia a fost retrocedată. Proprietarul a scos la vânzare conacul cu suma de 500.000 de euro, dar nu a găsit clienţi.


Reuniţi la Suceava, membrii Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) au stabilit ca săptămâna viitoare să aibă o discuţie la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, în ideea de a găsi soluţii pentru ieşirea din riscul de faliment a administraţiilor publice locale existent mai ales la nivelul municipiilor.


Fostul preşedinte executiv al organizaţiei municipale Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, i-a transmis lui Virginel Iordache că ar trebui să plătească costul elicopterului SMURD, care l-a transferat la Institutul „Matei Balş”, deşi nu era în stare critică. Donţu este de părere că Iordache ar trebui să tacă o perioadă şi apoi să postească şi să se roage. Cursa cu elicopterul a costat 4.400 de euro.


Obiectele sunt expuse la Muzeul de Istorie din Suceava. Între altele, sunt hărţi, statui care-l înfăţişează pe Buddha şi arme ritualice. Alpinistul a adunat piesele în perioada în care a locuit în Tibet şi s-a împrietenit cu Dalai Lama, pentru care a fost profesor de engleză, matematică şi geografie.


Tudor Cîrje, tânărul care a provocat accidentul în care a murit studenta Gabriela Rîpan, a fost trimis în judecată. Tragedia s-a produs în luna ianuarie, pe drumul dintre Gilău şi Cluj Napoca. Familia studentei cere despăguri uriaşe.


Colegii poliţistului ucis la Timiş au lansat o campanie umanitară pentru sprijinirea financiară a familiei. Cristian Amariei era căsătorit şi avea doi băieţi de 14 şi 16 ani. Colegii săi fac un apel la cei care pot să ajute să doneze bani într-un cont deschis pe numele soţiei poliţistului.


Pe pagina de Facebook a unor ecologişti a fost publicată o fotografie în care se vede cum o maşină a Gărzii Forestiere Suceava circulă în spatele unui camion cu lemne. Cei care au făcut postarea au insinuat că angajaţii instituţiei publice escortau un transport ilegal.


Bucătăria huţulilor, care locuiesc în zona de munte a judeţului Suceava, este interesantă. Iaurtul este mai acru decât cel cu care ne-am obişnuit şi se numeşte huslincă, iar mămăliga este mai consistentă pentru că se prepară din făină de porumb şi cartofi.


Antreprenorul Ştefan Mandachi şi-a parcat bolidul de lux neregulamentar, într-o intersecţie din Suceava. Autoturismul de lux a fost fotografiat, iar imaginile publicate în presa locală au stârnit un val de comentarii negative la adresa suceveanului care militează pentru construcţia de autostrăzi. În replică, Mandachi a recunoscut că este „amendabil şi nici pe departe un exemplu de urmat”.


Comuna Dolheşti, din judeţul Suceava, a fost pusă pe harta turistică a ţării de o localnică ambiţioasă. Mirela Nichita a dezvoltat un proiect care le permite turiştilor curioşi să guste din viaţa reală din satele româneşti. Vizitatorii sunt cazaţi la localnici, iau masa cu sătenii, trec pragul atelierelor de cojocărie sau de olărit, se îmbracă în costume tradiţionale şi, dacă vor, culeg fructe şi legume de sezon.


Călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, sunt recunoscuţi pentru măiestria cu care reuşesc să echilibreze bucatele pe care le pun pe masa credincioşilor în zile de sărbătoare. Între reţetele cunoscute şi apreciate de vizitatori este şi dulceaţa de soc.


Poliţistul Sorin Vezeteu a fost ucis în 2017, în Suceava. În ziua înmormânării, şeful lui Sorin Vezeteu a implorat-o pe Carmen Dan, prezentă la ceremonie, să coboare în stradă şi să stea de vorbă cu poliţiştii din teren ca să vadă că sunt neatrenaţi. „Vă implor,  coborâţi în stradă. Doamna ministru, am făcut o singură tragere până la jumătatea anului”, a spus poliţistul.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.