Ultimele 100 ştiri din Suceava - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Andrei Sava a fost judecat pentru că a furat 12 biciclete, care, în mare parte, au fost recuperate de poliţişti. În dosar, a mai fost judecat un alt bărbat care a cumpărat una dintre bicicletele furate, el fiind acuzat de tăinuire în formă continuată.


Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunţat marţi că firma constructoare a finalizat ruta ocolitoare a Sucevei. Investiţia a fost începută în urmă cu 11 ani, timp în care la conducerea Ministerului Transporturilor s-au perindat 18 miniştri, între care Ludovic Orban, Victor Ponta, Dan Şova şi Relu Fenechiu.


Poliţiştii i-au reţinut pe doi dintre presupuşii făptaşi pentru 24 de ore, aceştia fiind prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cel de-al treilea suspect nu a fost găsit de oamenii legii. Cei trei sunt cercetaţi pentru că au sustras bijuterii în valoare de 100.000 de euro din casa unor medici din Rădăuţi.


Cei peste 700 de elevi ai Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” din Suceava nu au primit încă manualele şcolare, deşi cursurile au început de mai bine de o săptămână. Vinovat de situaţie este Consiliul de Administraţie al liceului, care nu s-a întâlnit pentru a desemna un bibliotecar.


Fântâna arteziană muzicală din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava a fost pusă în funcţiune duminică, iar sucevenii au aflat de pe reţelele de socializare despre acest lucru în condiţiile în care conducerea unităţii nu a făcut vreun anunţ special despre inaugurare.


Hoţii au dat lovitura în luna august, în casa unui medic din oraşul Rădăuţi, judeţul Suceava. Ei au sustras bijuterii în valoare de 100.000 de euro. Poliţiştii au atras atenţia că proprietarul care a fost păgubit a comis mai multe greşeli în ceea ce priveşte asigurarea bunurilor.


„Muma lu Ştefan cel Mare“, scrisă de Dimitrie Bolintineanu, este cea mai îndrăgită operă a scriitorului, dar şi una dintrele cele mai cunoscute poezii din literatura română. Aceasta se bazează, însă, pe o informaţie falsă din punct de vedere istoric.


Iubitorii de humus ştiu că reţeta este extrem de adaptabilă la gustul fiecăruia. Pentru că este toamnă şi pieţele sunt pline cu legume proaspete şi savuroase, vă propunem o reţetă de humus cu vinete coapte, care se prepară repede şi este un deliciu.


Şefa Inspectoratului Şcolar Suceava, Gabriela Mihai, şi kinetoterapeutul Daniel Irimia s-au deplasat vineri, 13 septembrie, la Şcoala „Ioan Creangă” din municipiul Suceava şi au cântărit ghiozdanele elevilor. Cei doi au constatat că unii elevi din clasele I - IV cărau în spate şi câte opt kilograme, ceea ce este foarte mult.


Roşiile se murează mai rapid decât gogonelele, au un gust aparte şi sunt potrivite pentru cei care vor să încerce şi altceva decât murăturile clasice. Atenţie, nu preparaţi cantităţi mari, pentru că aceste murături ţin doar până la Anul Nou.


Mai bine de jumătate dintre pachetele cu rechizite oferite gratuit de Ministerul Educaţiei, în anul şcolar 2018 - 2019, nu au fost ridicate de către părinţi din depozitul Inspectoratului Şcolar Suceava din cauza birocraţiei excesive şi a valorii mici a acestora.


Au rămas doar câteva mărturii ale arhitecturii din perioada interbelică în municipiul Suceava. Majoritatea caselor boiereşti au fost rase înainte de Revoluţie, pentru a face loc blocurilor pentru muncitorime. Cei care se opuneau, erau convinşi la Miliţie.


Specialiştii Secţiei de Psihiatrie a Spialului Judeţean Suceava au finalizat expertiza psihiatrică în cazul inginerei din Poiana Negri, care a fost acuzată că şi-a ucis trei nou-născuţi. Cea mai recentă faptă ar fi fost comisă în luna august 2019. După ce a născut un băieţel sănătos, Ana Pardău l-ar fi băgat într-un sac menajer, iar copilul a murit sufocat.


Deşi legea spune că învăţământul românesc este gratuit, în realitate părinţii din municipiul Suceava sunt puşi să cumpere şi hârtia igienică pentru unităţile de învăţământ. Dacă anul trecut solicitările au venit din partea grădiniţelor, anul acesta pe listă s-a mai adăugat şi Liceul cu Program Sportiv.


Un copil de 11 ani a murit la Spitalul Judeţean Suceava de tatanos, o boală pentru care există vaccin. Mama băiatului acuză medicii că i-au trimis copilul acasă fără tratamentul potrivit. Medicii se apără şi spun că părinţii nu le-au spus că pacientul s-a înţepat în talpă cu un cui.


Vasile Ionuţ Loghin a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a înjunghiat un poliţist în Parcul Central din Suceava. Poliţistul de la Serviciul de Acţiuni Speciale se afla în concediu şi era la plimbare cu copilul şi soţia când a fost atacat.


Un poliţist a fost înjunghiat duminică, 8 septembrie, în jurul orei 20.30, chiar în centrul oraşului Suceava. Bărbatul se afla în timpul liber când un tânăr s-a apropiat de el şi i-a înfipt cuţitul în braţ, după care a fugit. În timp ce era atacat, poliţistul îşi ţinea copilul în braţe. Scena a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, de la intersecţia străzii Mitropoliei cu bulevardul Ana Ipătescu.


Şcolarii şi preşcolarii din cătunul Ţâmpoceni, judeţul Suceava, s-au întors la ore într-o şcoală care, din exterior, seamănă cu un grajd văruit. Pe copii nu i-au aşteptat nici tablele inteligente, nici calculatoarele de ultimă generaţie şi nici imprimantele. Au primit bomboane de la şefa Inspectoratului Şcolar şi promisiuni de la conducerea Primăriei Păltinoasa că s-au demarat procedurile pentru construcţia unei noi şcoli în sat.


Pentru a doua oară în acest an, localnicii din zona Broşteni, judeţul Suceava, au ieşit să planteze flori şi copăcei pe drumul judeţean 177, Frasin-Puzdra. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că drumul administrat de Consiliul Judeţean Suceava este plin de gropi şi din această cauză îşi strică maşinile. La fel ca în luna aprilie, şi acum autorităţile nu au avut reacţii la protest.


Traficul rutier din oraşul Suceava s-a transformat într-un coşmar din cauza aglomeraţiei. La orele de vârf, şoferii circulă bară la bară. Problema este cu atât mai gravă cu cât cartierul Burdujeni, unde locuiesc 40% dintre suceveni, este legat de restul urbei de un singur pod care trece prin zona comercială. Cel de-al doilea pod va fi gata anul viitor.


Deserturile bucovinene sunt în general destul de calorice. Nu şi alivanca. Reţeta se prepară folosind doar câteva ingrediente pe care orice gospodină le are prin casă.


Inginera Ana Pardău, din Dorna Candrenilor, judeţul Suceava, a fost eliberată şi se află acasă alături de ceilalţi trei copii ai săi. Procurorii nu au nici până la această oră rezultatul expertizei psihiatrice. Femeia este suspectată că şi-a ucis trei bebeluşi. Unul dintre nou-născuţi a fost găsit sufocat într-o pungă din anexa casei.


Noul an şcolar nu va începe la fel pentru toţi copiii din judeţul Suceava. Dacă elevii de la Şcoala 10 din cartierul Burdujeni al reşedinţei de judeţ vor învăţa în săli noi, frumoase, aerisite, luminoase, cei din satul Siliştea Nouă-Dolhasca vor sta cu frica-n sân că-n orice moment tavanul s-ar putea prăbuşi peste ei. Acoperişul clădirii de la ţară s-a transformat într-o sită.


Elisabeta Manoliu este elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Buneşti, din judeţul Suceava. Tânăra se află în grija unei familii de asistenţi maternali şi este premianta clasei. Elisabeta are 10 pe linie la şcoală. Tânăra iubeşte matematica şi visează să lucreze în IT.


Un bărbat de 35 de ani din comuna Vadu Moldovei a fost filmat în timp ce fura dintr-o farmacie, situată în zona centrală a municipiului Suceava, o cutie a milei, dacă-i putem spune aşa, în care farmaciştii adunau donaţii pentru a-i sprijini pe copiii necăjiţi aflaţi în evidenţele organizaţiei neguvernametale „Salvaţi copiii”.


Melania Beşa, mama criminalului Ioan Beşa, cel care l-a ucis pe poliţistul Sorin Vezeteu în Gara de la Burdujeni, Suceava, se simte în pericol. Femeia a fost ameninţată cu moartea de cel de-al doilea fiu al ei. Alexandru Beşa a fost eliberat din închisoare, unde a stat mai bine de doi ani pentru că şi-a bătut mama şi i-a agresat pe poliţiştii care au venit să o salveze.


Gospodinele din toate colţurile ţării au început să dea iama în pieţe în căutarea celor mai potrivite legume pentru prepararea conservelor de iarnă. Castraveţii, gogonelele şi gogoşarii sunt la mare căutare. La fel de importante ca legumele proaspete sunt însă şi reţetele. Una dintre cele mai interesante este cea folosită de călugării de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din judeţul Suceava, pentru a pune castraveţii la murat.


Şefa Inspectoratului Şcolar Suceava, Gabriela Mihai, a declarat într-o conferinţă de presă că-şi va pune "în poşetă" un cântar pe care-l va folosi pentru a verifica, prin sondaj, greutatea ghiozdanelor la elevii din ciclul primar.


Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în dosarul lui Ioan Emilian Cristea, bărbatul din Panaci, judeţul Suceava, care şi-a violat de mai multe ori propriul copil. Băiatul de şase ani este în grija bunicii sale. De altfel, bătrâna este cea care a sesizat Poliţia imediat după ce a aflat nenoricirea.


Aeronava Wizz Air care trebuia să preia 180 de pasageri pentru a-i transporta în Italia a avut un mic incident la aterizarea în Suceava din cauza unui stol de păsări. Pilotul a decis să aştepte o echipă de service pentru a remedia problema, care nu a ajuns nici după trei ore.


Spitalul judeţean Suceava a înfiinţat un compartiment de consultanţii rapide pentru bolnavii cu coduri de triaj albastru şi alb, care potrivit unui regulament al Ministerului Sănătăţii pot să aştepte şi 120 de minute respectiv 240 de minute până la primul contact cu un medic urgentist.


Comandantul unităţii de jandarmi din Vatra Dornei este acuzat că a încercat să măsluiască probele de la dosarul bărbatului care a murit, după ce a fost gazat de o femeie-jandarm în parcul din oraşul sucevean. Şeful unităţii i-ar fi ordonat subalternei sale să le predea anchetatorilor un alt spray decât cel folosit în timpul intervenţiei.


Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat că Spitalul Fălticeni a demarat o anchetă internă după ce în spaţiul public au apărut informaţii cum că o bătrână de 88 de ani ar fi fost tratată cu vitamine pentru atac vascular. Bătrâna a murit.


Poliţiştii au prins mai mulţi şoferi făcând drifturi pe şoseaua de centură a Sucevei, care în prezent nu este dată în folosinţă. Parcarea a fost blocată, participanţii la întâlnire au fost legitimaţi, iar unii au fost amendaţi.


Cea mai mică maşină din lume are doar trei roţi şi un avantaj uriaş: nu produce emisii de carbon. Deşi are două locuri, în autovehiculul înscris în Cartea Recordurilor încape doar o singură persoană.


Tragedia s-a produs joi seară, în jurul orei 21.00, în comuna suceveană Stroieşti. Şoferul maşinii marca BMW, din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani, a făcut o depăşire neregulamentară şi a lovit frontal autoturismul în care se aflau cei doi soţi care au murit pe loc.


Telegondola pârtiei de schi de pe Rarău a funcţionat doar câteva zile în această vară. Primarul de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, susţine că au fost puţini cei care au vrut să urce până la cota 1220, unde nu există nici măcar un restaurant.


Un grav accident de circulaţie s-a produs joi, 19 august, în jurul orei 21.00, pe DN 17, la ieşire din localitatea Stroieşti a judeţului Suceava. După o coliziune între două autovehicule, două persoane au decedat şi alte patru au fost transportate la Spitalul judeţean Suceava.


După o noapte de beţie, o tânără dintr-o comună din judeţul Suceava a sunat la 112, spunând că a fost răpită şi violată. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a deschis un dosar penal şi o armată de poliţişti a plecat în căutarea presupusei victime.


Senatorul Ilie Niţă a anunţat că a părăsit ALDE şi a semnat o adeziune la PSD. În anul 2018, parlamentarul a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA pentru mai multe infracţiuni.


Medicul sucevean Cătălin Lulciuc crede că cei care se bucură pentru că au fost dublate amenzile pentru personalul medical, care-i lasă pe pacienţi să aştepte la Unitatea de Primiri Urgenţe, nu văd imaginea de ansamblu. El spune că se va trece prin spitale ca pe la check-in-ul de la aeroport.


Dragoş Alexandru Chihaia are 23 de ani şi locuieşte în Florida, SUA. În urmă cu două zile, a scris pe Facebook un anunţ emoţionant în care a arătat că s-a născut la Fălticeni, în judeţul Suceava, a fost adoptat de un cuplu american la vârsta de 2 ani, iar acum îşi caută mama biologică.


Hanul Domnesc, clădire atestată documentar în anul 1627, a fost casa lui Miron Barnovschi, domnitorul Moldovei, donată Mitropoliei Sucevei pentru a fi transformată în han, iar veniturile obţinute să fie folosite pentru „luminatul la sfintele moaşte“.


Ruperea coalitiei de guvernare va avea consecinţe şi în judetul Suceava. Social-democraţii se pregătesc să înlocuiească şefii instituţiilor deconcentrate susţinuti politic de ALDE.


Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis că suspiciunile de toxiinfecţie alimentară în cazul copiilor nemţeni veniţi în vacanţă la Poiana Micului, în comuna Mănăstirea Humorului, nu se confirmă.


Procesul în care a fost judecat Raul Chiforescu, din judeţul Suceava, s-a desfăşurat într-un timp foarten scurt, pentru că băiatul şi-a recunoscut fapta încă de la început. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în acest caz după opt luni de la comiterea crimei.


Un tânăr abia trecut de vârsta majoratului va petrece după gratii următoarele 30 de zile, după ce i-a înfipt unui tânăr cu patru ani mai mare o bucată de sticlă spartă, instanţa considerând că este un pericol public.


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările în cazul adolescentului de 17 ani, care a ucis un tânăr de 24 de ani. Tânărul s-ar fi enervat cumplit pentru că victima i-ar fi aruncat ostentativ o brichetă ca să-şi aprindă ţigara.


Nicio  primărie din judeţul Suceava nu s-a apucat să amenajeze grupuri sanitare în containere, deşi există fonduri alocate de Ministerul Educaţiei în acest sens. Printre motive se numără lipsa de comunicare  sărăcia şi ignoranţa primarilor. Suceava ocupă locul doi pe ţară ca număr de şcoli cu wc-ul în curte, după Vaslui.


Elev plutonier adjutant Răzvan Moldovanu, elev plutonier Bogdan Daniliuc şi elev sergent major Mădălin Savin, de la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare“ din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, vor avea şansa de a se forma ca ofiţeri în trei dintre cele mai importante academii din SUA.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.