Ultimele 100 ştiri din Timiş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Medicul stomatolog timişorean Mihaela Cuţui a anunţat pe pagina ei de Facebook că va intra în greva foamei miercuri, în faţa sediului Ministerului Sănătăţii.


La începutul acestei săptămâni, în incinta Iulius Town din Timişoara şi-a deschis porţile prima grădiniţă cu predare exclusiv în limba engleză din oraş, care îşi desfăşoară activitatea după curriculum britanic.


Consiliul Judeţean Timiş a fost obligat de judecători să achite daune morale de 400.000 de lei pentru moartea unei femei. Victima a decedat într-un accident rutier produs în iarna anului 2013 pe un drum judeţean acoperit cu polei.


Gara de Nord, poarta principală de intrare în Timişoara pe cale ferată, îşi schimbă faţa pentru anul în care oraşul de pe Bega va aştepta turiştii în Capitala Culturală Europeană.


Ultimul week-end din septembrie aduce la Timişoara cea de-a patra ediţie a Zilelor Culturii Maghiare. Organizatrorii pregătesc un program spectaculos.


Zece drumuri judeţene din Timiş sunt în reabilitare sau urmează să fie refăcute. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 145 de milioane de lei.


Un tânăr din Timişoara e judecat după ce a şantajat o fată de 14 ani cu fotografiile indecente pe care copila şi le-a făcut la cererea lui. Fata s-a împrumutat şi i-a dat o parte din suma cerută,  însă individul nu s-a mulţumit, aşa că i-a făcut apropo-uri sexuale şi i-a cerut din nou bani.


Casa Judeţeană de Pensii Timiş a fost călcată de hoţi. Angajaţii au descoperit, luni dimineaţa, că seifurile au fost sparte şi golite de bani.


Un şofer din Caransebeş a provocat un accident pe centura de ocolire a Lugojului. Bărbatul avea 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Julieta Szönyi a revenit pe platourile de filmare după o pauză de 30 de ani. A fost distribuită de Corneliu Porumboiu în "La Gomera", filmul cu care România a participat la Festivalul de la Cannes.


Prima ediţie a festivalului Serile Filmului Românesc de la Timişoara a adus şi o inedită expoziţie în parcul de la Iulius Town.


Regizorul german Dobrivoie Kerpenisan, plecat din România, la vârsat de nouă ani, a prezentat, în permieră la noi în ţară, două documentare exepţionale, care prezintă Banatul la începutul anilor '90.


În acest final de săptămână, timişorenii sunt invitaţi în parcul Iulius Garden, la seri cu cinema în aer liber. Serile Filmului Românesc aduce la Timişoara nume importante din cinematografia românească.


Primăria Timişoara a contribuit în 2019 cu 96 la sută din banii care au intrat în conturile Asociaţiei Timişora Capitala Culturală Europeană 2021.


În Piaţa Traian din Timişoara a demarat prima ediţie a Târgului de produse tradiţionale ţărăneşti, un eveniment ce doreşte să revigoreze zona.


Decoraţia a fost acordată de preşedintele Klaus Iohannis, în iunie 2017, „în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru performanţa sportivă deosebită obţinută în expediţia din munţii Himalaya... şi pentru contribuţia semnificativă adusă alpinismului românesc“.


Festivalui PLAI din acest an ne va plimba prin diferite colţuri ale lumii. Organizatorii au pregătit 11 concerte world music, proiecţii de filme, expoziţii, foodcourt şi peste 60 de activităţi menite să nască pasiuni.


Luna septembrie aduce o „revigorare” a activităţii de tranzacţionare pe piaţa rezidenţială, atât pe segmentul închirierilor, cât şi pe cel al vânzărilor.


Circulaţia rutieră a fost închisă miercuri seara pe Drumul Naţional 59 C din cauza unui accident feroviar, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.


Muzeul ”Corneliu Mikloşi” şi tramvaiul turistic “Tram Tur” au fost locaţiile ideale pentru videoclipul interpretei de muzică dance Ami.


Cursele Timişoara City Marathon au denumiri inspirate de evenimentul din 1716, când trupele habsburgice au eliberat oraşul de administraţia otomană.


Timişoara Film Society, o echipă de tineri cineaşti din capitala Banatului, lucrează la un film care, după ce va ajunge în cinematografe, va provoca, cu siguranţă foarte multe controverse.


Bilanţul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfăşurat pe Aeroportul International Timişoara, în primele şase luni ale anului 2019, confirmă o creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.


Iulian Dascălu este noul cetăţean de onoare al Timişoarei. Consilierii locali au aprobat luni, 9 septembrie, propunerea primarului Nicolae Robu pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare omului de afaceri care, prin deschiderea complexului Iuliu Town, a devenit cel mai important investitor al Timişoarei.


British International School of Timisoara este prima şcoală britanică cu licenţă Cambridge din Banat şi al şaselea din România, după cele de la Bucureşti (unde sunt două şcoli), Constanţa, Oradea şi Cluj-napoca.


În jur de 150 de elevi din Timişoara au început şcoala şi în acest an tot în containere. Acestea sunt, de fapt, nişte construcţii modulare care au toate condiţiile necesare pentru educaţie, de la grupuri sanitare şi căldură, până la dotări inteligente.


O femeie de lângă Timişoara a lansat pe Facebook un apel pentru găsirea fiicei sale care a plecat vineri, 6 septembrie, de acasă şi nu a mai fost de găsit. În final, mama a dat de urma adolescentei, dar fata nu vrea să se întoarcă momentan acasă.


Un tânăr de 21 de ani din Timişoara a murit sâmbătă seara în urma unui grav accident rutier produs pe un drum judeţean din Timiş.


Nu de puţine ori, cei care călătoresc cu avionul pe distanţe lungi sunt predispuşi să răcească. Şi asta pentru că în aeronavă este realmente frig.


Primăria Timişoara a predat terenul firmei care a câştigat licitaţia pentru prima şcoală care se construieşt în Timişoara, după Revoluţie, din temelii. Lucrarea, care valoarează peste 10 milioane de euro, bani din bugetul local, ar trebui finalizată până în septembrie 2021.


Ultimul control al Curţii de Conturi la Primăria Timişoara scoate la iveală că o tânără de 23 de ani a fost angajată ilegal pe postul de director al Serviciului Creşe. Potrivit raportului, tânăra, al cărui soţ a deţinut un club de manele, nu avea vechime în muncă pentru a putea ocupa postul de director al Serviciului Creşe.


Curtea de Apel Timişoara a pronunţat vineri sentinţa finală în dosarul Rominei Rotariu, fiica fostului internaţional Iosif Rotariu, acuzată de purtare abuzivă faţă de trei copii aflaţi în creşa familiei. Condamnată în primă instanţă la închisoare cu executare, Romina Rotariu a primit în final o pedeapsă cu suspendare.


Deputatul ALDE Marian Cucşa, lider al ALDE Timiş şi unul dintre cei mai fideli ai lui Călin Popescu Tăriceanu, se opune ieşirii ALDE de la Guvernare şi critică alianţa cu Pro România. Cucşa susţine că deciziile ALDE din ultima perioadă au fost luate de 4-5 persoane şi „aduse doar spre validare în forurile de conducere”.


Românii care merg să lucreze în străinătate trebuie să se informeze înainte de a ajunge acolo cu privire la angajatorul pentru care urmează să muncească, atrag atenţia autorităţile române, potrivit cărora au fost cazuri de români care au mers să lucreze în străinătate, dar au luat „ţeapă”.


La Timişoara va avea loc Cupa Americana – etapa finală a Campionatului Naţional de Padel, eveniment care promovează unul din cele mai noi sporturi descoperite de români.


Circulaţia rutieră în zona centrală a Timişoarei este restricţionată pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare. Marile bulevarde din jurul centrului au fost lărgite.


Un om de afaceri din Timiş, al cărui Maserati a fost găsit incendiat la câteva zile după ce a fost furat, a reuşit să învingă în instanţă firma de asigurări la care avea asigurare CASCO, obligând compania să îi achite daune pentru autoturism în valoare de 65.000 de euro.


Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Timiş care este ultimul termen până la care lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva va fi deschis traficului.


S-a încheiat campania de cercetare arheologică internaţională din punctul Dudeştii Vechi – Movila lui Deciov. Proiectul este realizat de Muzeul Banatului alături de Universitatea "Eberhardt Karls" din Tubingen, Germania.


Pompiliu Alămorean (1937-2019), primul primar ales al Timişoarei de după revoluţie, a fost înmormântat, miercuri, în Cimitirul Eroilor.


Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa finală într-un dosar în care doi tineri au fost trimişi în judecată într-un dosar de complicitate la înşelăciune. Cei doi au fost acuzaţi că s-au implicat într-o tentativă de înşelăciune a cărei victimă a fost chiar dispecerul de la Poliţie.


Administraţia cimitirului a anunţat autorităţile, iar Poliţia Locală a îngrădit permiterul cu o bandă cu mesajul „Atenţie! Pericul de accidentare!”.


Un proces judecat la Judecătoria Timişoara şi Tribunalul Timiş scoate la iveală modul în care compania CFR Călători a fost amendată pentru că un cetăţean a fost plimbat de la o casierie la alta din Gara de Nord din Timişoara până când a pierdut trenul.


Muzeul de Artă din Timişoara expune tablorile pictorului Corneliu Baba, în premieră, tocmai în îndepărtata China.


Ansamblul mixt, primul de acest tip din vestul ţării, devin principala atracţie de shopping, petrecere a timpului liber şi divertisment din zonă, dar şi un pol de business regional.


Documentaţia necesară realizării noii arene a intrat în licitaţie publică. Compania Naţională de Investiţii (CNI) a alocat 700.000 de lei pentru această etapă, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.


Între timp, muncitorii de la societatea Horticultura au cosit iarba şi buruienile care au invadat zona în care se află plăcile funerare ale eroilor care au murit în decembrie 1989.


Judecătorii Tribunalului Arad au redactat motivarea primei sentinţe dintr-un dosar DIICOT în care este judecată o grupare de hoţi acuzată că fura bani şi carduri de la clienţii unor supermarketuri. În dosar este judecat şi un poliţist acuzat că îi proteja pe hoţi.


Valoarea investiţiei este de aproximativ 6,5 milioane lei, suma fiind asigurată integral de la bugetul Ministerul Dezvoltarii şi Administraţiei Publice.


Luni dimineaţa a fost deschisă circulaţiei maşinilor noul subpasaj realizat la Iulius Town. Pe lângă rolul său funcţional, tunelul este o veritabilă galerie de artă murală de dimensiuni impresionante, datorită lucrărilor realizate de 30 dintre cei mai buni grafferi din lume.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.