Ultimele 100 ştiri din Timiş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Consiliul Local Timişoara a respins, cu sprijinul consilierilor PNL, un proiect USR PLUS care prevedea eliminarea tacâmurilor din plastic la evenimentele organizate/avizate de Primăria Timişoara.


Au trecut şapte ani de la moartea Înaltpreasfinţitului Nicolae Corneanu, care a fost mitropolitul Banatului vreme de 52 de ani.


Un tânăr de 20 de ani din Săcălaz, judeţul Timiş, rămas paralizat în urma unui accident al cărui victimă a fost în 2019, pe Transfăgărăşan, are nevoie de peste 4.000 de euro lunar pentru a se recupera.


Municipalitatea caută soluţii pentru a reforma sistemul Timpark, în condiţiile unei veritabile crize a locurilor de parcare în Timişoara.


Autorităţile din Timişoara au decis închiderea restaurantelor, cluburilor şi cafenelelor după ce incidenţa de infectare cu COVID-19 a trecut de 7/1.000 de locuitori.


Teatrul Naţional din Timişoara a anunţat marţi că îşi suspendă activitatea cu publicul până la jumătatea lunii octombrie, în urma creşterii numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 în oraş.


În 27 septembrie 2021 s-a împlinit un an de la una dintre cele mai mari surprize electorale de după 1989: alegerea lui Dominic Fritz în funcţia de primar al Timişoarei. Ajuns „la butoane”, Dominic Fritz nu a reuşit în primul an de mandat să confirme aşteptările, iar mulţi dintre timişoreni au ajuns să se declare dezamăgiţi.


Românii s-au strâns pe Facebook să doneze bani pentru Mudi, un tânăr din Zanzibar care a învăţat singur limba română în jumătate de an şi care visa să viziteze România


Ediţia a şasea a Zilelor Culturale Maghiare a avut loc în week-end, în Piaţa Victoriei şi Piaţa Libertăţii din Timişoara.


Doi biciclişti din Timişoara s-au ciocnit pe o pistă din oraş. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Tot incidentul a fost filmat.


Timişorenii vor avea carantină de week-end, când magazinele se închid, de vineri până duminică, la ora 18.00, iar circulaţia pe timp de noapte este cu restricţii pentru nevaccinaţi


În urma colaborării între compania Nokia şi Universitatea de Vest din Timişoara s-a reuşit proiectarea şi dotarea unui spaţiu de cercetare, testare şi inovare tehnologică, denumit Laboratorul de informatică Nokia, în care noile generaţii de studenţi şi cercetători au acces la o platformă tehnică inovativă, aflată la standardele mondiale ale domeniului.


Elveţienii de la Artemis îşi extinde parcul industrial aflat la 7 km de Timişoara, pe drumul spre Arad. Noua hală de la Sânandrei va costa 4 milioane de euro.


Timişoara a depăşit incidenţa de 6/1000 de locuitori în acest val al pandemiei, având în prezent 6,58.  Autorităţile pregătesc noi restricţii, astfel că luni este convocată o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Momentan, şcolile vor rămâne deschise.


Creşterea accentuată a numărului de pacienţi cu forme severe şi foarte severe de infecţie cu SARS-CoV 2, dar şi numărul mic de paturi de ATI a dus la necesitatea înfiinţării unei Secţii de Pre-Terapie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.


Risztov Eva este campioană olimpică a Ungariei, de trei ori medaliată cu argint la Mondiale, de şapte ori medaliată cu argint la Europene, a fost invitată la Zilele Maghiare de la Timişoara.


Centrul de cercetare OncoGen din Timişoara a prezentat rezultatele colaborării cu un grup de tineri talentaţi. Mulţi dintre ei încă elevi de liceu, ei au câştigat o finanţare din partea Fundaţiei Albert, pentru a duce la bun sfârşit un proiect de cercetare: un nou test pentru depistarea infecţiilor virale, o alternativă la RT-PCR.


Podul peste Bega Veche de pe noul drum de legătură între Săcălaz şi DN6 intră în scurt timp în lucru. Consiliul Judeţean a predat deja amplasamentul către constructor.


Primarul comunei periurbane Dumbrăviţa de Timişoara, Horia Bugarin, avertizează locuitorii din zonă să nu construiască fără a avea autorizaţii sau cu încălcarea acestora. În caz contrar, autorităţile se vor apuca de demolările construcţiilor ilegale.


Într-o postare pe pagina sa de Facebook, judecătoarea Adriana Stoicescu, fost preşedinte al Tribunalului Timiş, reclamă modul în care judecătorii români au permis ca „oameni absolut nevinovaţi” să fie „sacrificaţi cu seninătate şi plăcere perversă”.


Nu orice cultură este pe placul pieţarilor din Badea Cârţan. După ce Asociaţia Documentor le-a oferit, timp de două zile, proiecţii pe un ecran mare, în cadrul unui eveniment inedit, oamenii au fost chiar revoltaţi de iniţiativă.


Un bărbat căruia i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile pentru că a condus cu o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat a obţinut anularea sancţiunii arătând că nu avea strop de alcool în sânge.


Ediţia a şasea a Zilelor Culturale Maghiare din Timişoara, care începe în această seară, a dat multe bătăi de cap organizatorilor. Creşterea ratei de infectare, mai mare de peste 4/1000 de locuitori, a dus pentru o scurtă vreme la carantina de noapte în Timişoara. Ca atare, organizatorii au făcut schimbări în program. Astăzi, Guvernul a revenit asupra hotărârii de a impune restricţii.


Anunţul de astăzi privind libertatea de mişcare pe baza certificatului verde va stimula vaccinarea şi va susţine economia, în special sectorul Horeca, susţine Dominic Fritz.


Tot mai multe voci din Timişoara cer modificarea regulilor stabilite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şi aplicarea lor diferenţiat pentru cei vaccinaţi şi nevaccinaţi împotriva COVID.


Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de tentativă de omor în care a fost trimis în judecată un bărbat de 64 de ani acuzat că l-a înjunghiat pe un alt bărbat, care sărise în apărarea unor copii cu care atacatorul a intrat în conflict.


Restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii, crede primarul Dominic Fritz.


Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de subprefectul Ovidiu Virgil Drăgănescu, astăzi, în şedinţă online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidenţa de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricţiile conform HG 932/2021.


O imprimantă 3D produsă de o formă din Timişoara va merge în Albania, ca donaţie, la noua şcoală înfiinţată pentru aromanii din Albania de asociaţia Nicolae Iorga.  Iniţiativa va avea loc în cadrul unei misiuni economice organizate de Camera de Comerţ Biletareală România Albania.


Contractul pentru extinderea iluminatului public în Parcul Botanic a fost semnat între Primăria Timişoara şi Elbi Energy Projects SRL. Acest proiect a fost blocat timp de mai bine de un an din cauza contestaţiilor depuse la Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) şi a contestării în instanţă a licitaţiei.


Coaliţia PNL – USR PLUS de la Timişoara rezistă tot mai greu după ruptura apărută la nivel naţional între principalele partide din coaliţia de guvernare. De altfel, la Timişoara PNL şi USR PLUS s-au atacat încă de la început, ajungând chiar la ruperea alianţei chiar în ziua formării acesteia.


Caravana cinematografică ROD şi Caravana Medicală „Împreună pentru viaţă” au poposit în week-end în cartierul cunoscut în Timişoara ca strada Polonă. Este cel mai mărginaş şi marginal cartier al oraşului, un loc în care cultura nu ajunge niciodată. Un loc în care cei mai mulţi dintre timişoreni nu s-au oprit niciodată. E Africa de Timişoara.


Spitalul de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş” din Timişoara a suplimentat, de luni, cu 23 numărul paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19. Managerul unităţii medicale, dr. Cristian Oancea, a afirmat că, în ultimele zile a fost „o explozie” de pacienţi care au ajuns la acest spital având forme moderate, dar şi severe.


Noua conducere a Pieţei SA din Timişoara a început curăţenia în Piaţa Traian. Căsuţele montate de fostul şef de la Pieţe, Ionuţ Nasleu, au fost mutate.


Un traseu de şase kilometri care oferă posibilitatea turiştilor de a vizita cele 22 de mori de apă din Eftimie Murgu, judeţul Caraş Severin, a fost inaugurat în cadrul proiectului „Hai la Rudăria!”, desfăşurat de Asociaţia Acasă în Banat.


Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara se confruntă cu o creştere puternică a numărului  de pacienţi cu COVID care ajung al spital. În urma acestei situaţii, paturile dedicate pacienţilor cu COVID au fost suplimentate.


Judeţul Timiş a ajuns duminică la o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 2,54 la mia de locuitori. Timişoara a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, înregistrând duminică 3,18, în creştere faţă de raportarea anterioară, de sâmbătă. Cu toate acestea, numărul bolnavilor cu COVID-19 şi al suspecţilor care sunt internaţi în spital a scăzut.


Fotbaliştii de la Poli Timişoara au participat la o campanie de promovare a adopţiilor canine, înaintea de meciul cu FK Csikszereda Miercurea Ciuc, din Liga a II-a.


Un şofer lăsat fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton şi-a recâştigat dreptul de a conduce în instanţă. Decisivă a fost tocmai mărturia pietonului, care l-a contrazis pe poliţistul care a aplicat sancţiunea. Sentinţa nu este definitivă.


Scandal la Serviciul de Ambulanţă Timiş, unde o femeie de serviciu nevaccinată şi antivaccinistă convinsă refuză să fie testată pentru a fi primită la lucru.


Cea de-a patra ediţie a bienalei Art Encounters se deschide la 1 octombrie, la Timişoara, cu o serie de evenimente de excepţie, cu personalităţi de marcă şi artişti din toată lumea. Publicul va putea vizita gratuit, timp de cinci săptămâni, lucrări semnate de peste 100 artişti români şi internaţionali.


Drumul care traversează cartierul ISHO a fost proiectat şi executat în regim de bulevard cu patru benzi pe cheltuiala firmei omului de afaceri Ovidiu Şandor, urmând acum ca lucrarea să fie donată oraşului.


Primarul Horia Bugarin a rugat în repetate rânduri operatorii de telecom să îşi verifice cablurile şi, în primă fază, să cureţe localitatea de cele care nu mai sunt folosite, sunt întrerupte sau care atârnă pe jos.


La fel ca în fiecare an, în 15 septembrie, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi cinsteşte, prin rugăciune, ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.


Lucrările de reabilitare de la Opera Română au început în octombrie 2019. Valoarea investiţiei se ridică 5,5 milioane de lei, bani proveniţ din bugetul local.


Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a avut o primă reacţie după ce actualul primar, Dominic Fritz, a anunţat că a sesizat DNA cu privire la fraudarea unor concursuri de angajare din perioada în care Robu era primar.


Reputatului artist plastic timişorean Luigi Varga, membru al UAPR, Filiala Timişoara, a trecut la cele veşnice, în dimineaţa zilei de 14 septembrie.


Primăria Timişaora anunţă că a descoperit o posibilă reţea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcţii publice, din care ar face parte şi foşti angajaţi ai Serviciului Resurse Umane.


Cunoscută ca o distracţie lejeră de iarbă verde, manevrarea discului din plastic a ajuns să aibă competiţii oficiale în România, precum şi turnee internaţionale. În ţara noastră sunt peste 400 de practicanţi legitimaţi.


Şoferii care sunt amendaţi sau lăsaţi fără permis pentru contravenţii comise în trafic trebuie să demonstreze în instanţă că poliţistul nu a avut dreptate, plecându-se de la prezumţia de temeinicie şi legalitate a procesului-verbal.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.