Ultimele 100 ştiri din Timiş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
În timp ce mai multe evenimente culturale au fost anulate din cauza pandemiei, un festival de artă, muzică şi tehnologie organizat la Timişoara merge mai departe. Ca să nu anuleze evenimentul, organizatorii l-au reinventat.


O înregistrare video realizată în urmă cu 28 de ani cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost urcată pe YouTube.


Poliţiştii l-au identificat pe bărbatul care a pierdut în data de 7 mai un plic cu 30.000 de euro la Kaufland. Bărbatului nu i-a fost greu să îi convingă pe poliţişti că el este posesorul banilor.


Un nou focar de pestă porcină africană a fost identificat în judeţul Timiş, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost depistat primul focar. Mai multe localităţi au fost incluse în Zona infectată şi în zona tampon.


Sebastian Petruş are 30 de ani şi de 4 ani lucrează la SMURD. A trecut prin sute de misiuni, dar acum a avut parte poate de examenul vieţii lui, să-şi salveze propriul copil.


OncoGen a câştigat o finanţare de 3,5 milioane de lei, de la Ministerul Educaţiei si Cercetării, care le va permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19.


Medicii au descoperit o tânără în vârstă de 24 de ani decedată, în căminul 15 din Complexul Studenţesc din Timişoara.


Un român devenit cetăţean american s-a chinuit timp de 15 ani să recupereze un teren confiscat de comunişti. Pentru a-şi primi terenul la care avea dreptul, românului plecat în America i s-a cerut un comision de 10 la sută. „Aşa e la noi“, i-a explicat secretarul primăriei, condamnat în final la închisoare.


Asociaţia de locatari de pe strada Ranetti nr.21, din Timişoara, a adresat o petiţie Inspectoratului Regional în Construcţii şi Primăriei oraşului de pe Bega, prin care cere lămuriri despre lucrarea aflată în desfăşurare şi care îi obstrucţionează.


Un primar, un director şi mai mulţi funcţionari din subordinea sa sunt anchetaţi pentru abuz în serviciu şi falsuri după ce s-a descoperit că primăria a realizat lucrări fictive la o stradă din oraş. În realitate, lucrările au fost făcute la sinagoga Comunităţii Evreieşti din oraş.


Primele utilaje ale antreprenorului italian Tirrena Scavi au intrat în acţiune în data de 25 martie, la nici două săptămâni de la eliberarea autorizaţiei de construcţie.


O familie din Timiş trăieşte un coşmar de peste un an şi jumătate. Din august 2018, Mario, un băiat jucăuş şi plin de viaţă, este ţintuit la pat. Mama băiatului a stat cu copilul aproape un an în spital, însuşindu-şi cunoştinţe de medicină care o ajută să îl trateze acasă pe copil.


Concursul de soluţii organizat de Ordinul Arhitecţilor din România a fost câştigat de Birou Individual de Arhitectură Şerban Daniel Lucian din Cluj-Napoca.


O tânără italiancă a fost arestată duminică, la Timişoara, într-un dosar de tentativă de omor în care este acuzată că, într-o criză de nervi, a dat de pământ cu bebeluşul său de două luni.


Curtea de Apel Timişoara a pronunţat la sfârşitul lunii aprilie sentinţa finală într-un dosar în care un fost primar de comună a fost judecat pentru fraudarea fondurilor europene. Condamnat în primă instanţă la 10 ani de închisoare, fostul edil a primit în final cinci ani.


Un bebeluş de doar două luni a fost trântit de pământ de mama lui, într-o criză de gelozie, după ce femeia s-a certat cu iubitul într-un hotel din Timişoara unde locuiau. Copilul a fost dus de urgenţă la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, iar mama lui a fost preluată de poliţişti pentru a fi audiată.


Transformarea unor benzi de circulaţie în piste pentru biciclete ar fi un dezastru, susţine primarul Timişoarei Nicolae Robu. Edilul este convins că dacă ar lua o astfel de măsură s-ar ajunge la proteste „de nu vă puteţi închipui”.


Un şofer lăsat fără permis pentru că nu i-a acordat prioritate de trecere unui pieton a contestat în instanţă procesul-verbal. Chiar dacă a pierdut în primă instanţă, şoferul a câştigat în final demonstrând că probele depuse de Poliţie îi dau dreptate lui.


Valer Kovacs, agent la IPJ Timiş, dat afară din Poliţie la o lună după ce a reclamat că se fac presiuni asupra poliţiştilor pentru a da mai multe amenzi, va fi repus în funcţie.


Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, explică de ce crede că este bine să se măsoare temperatura în spaţii publice şi îşi exprimă părerea despre refuzul unora de a accepta acest lucru.


Un şofer din Timişoara a fost aproape de o acţiune demnă de adevăraţii cascadori, miercuri, în parcul de la Iulius Town.


Zece puncte de trecere a frontierei cu Ungaria vor fi deschise, de joi dimineaţă, atât pentru traficul de autoturisme, cât şi pentru persoane. Decizia a fost luată în urma vizitei ministrului de Interne, Marcel Vela, în Ungaria, unde a avut discuţii pe această temă cu omologul său Sándor Pinter.


Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a sancţionat cu avertisment pe primarul Timişoarei (instituţia Primarului) pentru intenţia de a interzice manelele în spaţiul public. CNCD a decis că măsura ar fi discriminatorie.


Senatorul USR Nicu Fălcoi a iniţiat un proiect de lege prin care autorităţile şi instituţiile publice să fie obligate să furnizeze informaţiile pe care le deţin în legătură cu persoana fizică ce le solicită.


Premiile americane JJA Jazz Awards reprezintă distincţii acordate de Asociaţia Jurnaliştilor de Jazz din America.


Mădălin Nisipeanu, de 23 de ani, din oraşul Ţicleni (judeţul Gorj), care lucra ca jandarm în Timişoara, a dispărut fără urmă în 16 februarie. Cadavrul său a fost găsit, marţi, 19 mai, pe malul canalului Bega.


Un bărbat de 35 de ani din Ţăndărei, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de autorităţile din Franţa, a fost arestat duminică, 17 mai, la Timişoara. Bărbatul este acuzat de fapte extrem de grave în Franţa şi a fost prins când încerca să iasă din România cu valul de români care a plecat la muncă în străinătate.


Spitalul militar de campanie amenajat pe stadionul CFR din Timişoara nu a fost încă pus în funcţiune. Întrebarea care se pune este dacă îşi va mai avea rostul acest spital, în condiţiile în care de câteva zile nu au fost cazuri noi de îmbolnăviri cu coronavirus.


Un agent de Poliţie din Timiş a fost dat afară din Poliţie la o lună după ce a reclamat că se fac presiuni asupra poliţiştilor pentru a da mai multe amenzi. Destituirea rapidă a agentului a fost posibilă pentru că legea privind statutul poliţistului a fost modificată prin OUG în plină stare de urgenţă.


Relaxarea restricţiilor, odată cu intrarea în stare de alertă nu a însemnat şi revenirea la antrenamente pentru cei care îşi desfăşoară pregătirea fizică în spaţii închise. Instructorii de fitness sau cei de arte marţiale ţin cursurile acum în online.


Un poliţist din Timiş, lider de sindicat, a fost dat afară din Poliţie la o lună după ce a dezvăluit presupuse presiuni ale superiorilor pentru amendarea populaţiei. Şefii IPJ Timiş au transmis un comunicat de presă în care au încercat să îşi justifice gestul, dar refuză să spună care sunt faptele pentru care poliţistul a fost „zburat” din sistem.


Curtea de Apel Timişoara a emis sentinţa finală într-un dosar de înşelăciune în care a fost trimis în judecată un escroc specializat în metoda „la noapte se schimbă banii”. După escrocheriile din România, hoţul român a fugit în Anglia, unde a comis mai multe furturi.


Transportul public de persoane din Timişoara a revenit la normal, după ieşirea din starea de urgenţă. Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a luat o serie de măsuri pentru protejarea călătorilor.


În colecţia Muzeului Naţional al Banatului se află şi gravura realizată de Hans Johann Sibmacher, care prezintă Timişoara în anii 1600.


Primele semne după relaxarea restricţiilor ar putea să apară într-o săptămână, crede medicul Virgil Musta, şeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.


Timişorenii care au traversat centrul oraşului au avut parte, sâmbătă, au avut parte o surpriză inedită. A fost amenajată prima zebră sub formă de claviatură.


Artiştii timişoreni au susţinut concerte în stradă pentru localnicii care i-au urmărit de la balcoane, în prima zi fără stare de urgenţă.


Medicul Emilian Popovici a dat exemplul unui studiu realizat la Washington pentru a arăta cât de contagios este noul coronavirus. „Ştiu că sunt mulţi care doresc tot felul de manifestări sau reuniuni mai mari sau mai mici, indiferent sub ce formă, de la nunţi până la petreceri. Să mai aştepte".


Poliţistul Valer Kovacs, preşedinte al Sindicatului SNPR - Decus filiala Timiş, care a reclamat că sunt şefi din Poliţie care fac presiuni pentru amendarea populaţiei în baza ordonanţelor militare, urmează să fie trecut în rezervă.


Spitalul Judeţean din Timişoara a fost dotat cu un nou laborator de de testare pentru coronavirusul SARS 2 cu ajutorul aparatului Real Time-PCR.


Condamnat definitiv la patru ani de închisoare într-un dosar de corupţie, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost eliberat din închisoare în toamna anului trecut. Judecat într-un al doilea dosar, tot pentru corupţie, Ioţcu a fost achitat.


Procurorii DIICOT însoţiţi de poliţişti de la Crimă Organizată au descins joi dimineaţa la două adrese din judeţul Arad. Ancheta o vizează pe o tânără care s-a radicalizat, ajungând adeptă a Statului Islamic, căruia i-a promis fidelitate şi sprijin.


Al doilea tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece pentru încgrijitorii de bătrâni care lucrează în Austria a plecat în această seară, din Gara de Nord din Timişoara.


Ştefan Cojocnean, multiplu campion mondial de sporturi extreme, instructor şi proprietar al unei mici săli de sport, a fost nevoit să se reprofileze în timpul pandemiei de coronavirus.


Un fost primar, eliberat din funcţie înainte de expirarea mandatului în urma unei decizii definitive prin care a fost declarat incompatibil, a dat în judecată Prefectura, cerând menţinerea în funcţie. Fostul edil a invocat în susţinerea cererii sale pandemia COVID-19.


„Adevărul” a obţinut înregistrarea momentului în care un bărbat pierde 30.000 de euro într-un supermarket Kaufland. Din imagini se vede cum plicul în care se afla o adevărată avere este ridicat de pe jos de o angajată a magazinului.


Una dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din Banat se referă la repararea infrastructurii de navigaţie pe canalul Bega, care va permite călătoria între Timişoara şi Serbia.


Curtea de Apel Timişoara l-a arestat pe un membru al clanului de romi Căldăraş din Arad, acuzat de comiterea mai multor furturi în Franţa. Potrivit procurorilor francezi, care au cerut arestarea, gruparea din care făcea parte Căldăraş a furat, în mai puţin de un an, de la Societatea de Căi Ferate din Franţa, bunuri de peste un milion de euro.


Medicul timişorean Virgil Musta anunţa, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, aplicarea unei noi scheme de tratament pentru pacienţii cu COVID. Între timp, noul tratament a fost extins şi la nivel naţional, iar, potrivit medicului Musta, rezultatele sunt vizibile.


De vineri, 15 mai, oamenii vor putea din nou să circule liberi, fără declaraţia pe propria răspundere. Pentru a evita neplăcerile, ieşirea în libertate trebuie să se facă cu răspundere, calculat şi echilibrat, atrage atenţia psihoterapeutul Cătălin Ilie.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.