Ultimele 100 ştiri din Argeş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Vineri, traficul pe DN 7C – Transfăgărăşan se va desfăşura intermitent pe sectorul de drum curpins între hotelul Capra şi intrarea în tunelul Bâlea. În plus, de săptămâna viitoare, timp de o lună şi jumătate, vor fi restricţii de tonaj pe DN7.


Manager al unei companii specializate în implementarea sistemelor de iluminat eficient, Andrei Mihai s-a stabilit cu soţia şi cei doi copii de trei ani în Suedia şi arată cum a ajuns ţara sa adoptivă la un grad de vaccinare de peste 75% împotriva virusului SARS-CoV-2.


ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, relatează încă un episod în care sora lui Nicolae Ceauşescu, Elena Bărbulescu, i s-a confesat cu privire la relaţia pe care o avea cu fratele său şi la cum încerca Elena Ceauşescu să-l ţină pe preşedintele ţării departe de rudele lui.


A mai murit încă unul dintre cei trei argeşeni condamnaţi pentru tripla crimă de la Stoeneşti – Argeş. Avocatul său, Florentin Sorescu, care a ajuns cu acest caz până la CEDO, în încercarea de a demonstra că justiţia a greşit în acest dosar, face acuzaţii grave la adresa Penitenciarului Craiova.


Aleasă primar la Câmpulung Muscel pe 27 septembrie 2020, Elena Lasconi a ţinut să transmită un mesaj special la împlinirea unui an de când conduce oraşul din Argeş.


S-au finalizat lucrările de reabilitare la Etajul patru al Spitalului de Pediatrie Piteşti, în care funcţionează Secţia dedicată tratamentului pacienţilor cu vârste cuprinse între 3-18 ani. Activitatea în cadrul secţiei a fost reluată începând de astăzi, 27 septembrie 2021.


Comisarul Mărgărit Florian-Sorin, din cadrul Serviciului pentru Investigare a Criminalităţii Economice Argeş a urcat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul de Atletism şi Cros al MAI, desfăşurat în perioada 21-24 septembrie 2021, în municipiul Târgu-Jiu.


Doi poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Piteşti au fost salvarea unei fetiţe de 2 ani, ai cărei părinţi au oprit maşina în care se afla echipajul ca să ceară ajutor.


Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte în data de 26 septembrie pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab, ctitorul Catedralei Arhiepiscopale de la Curtea de Argeş, unde duminică a fost oficiată Liturghia Arhierească.


Claudia Nechita, prima femeie din România care a câştigat un meci de box la Jocurile Olimpice, îşi spune povestea: cum a ajuns de la munca câmpului între marii sportivi olimpici.


Răzvan George Manea este absolvent al Şcolii Gimnaziale „Ştefan cel Mare” din comuna argeşeană cu acelaşi nume şi este primul elev admis în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.


Un incendiu de proporţii a izbucnit sâmbătă dimineaţă la un restaurant din localitatea argeşeană Stălpeni. Bucătăria localului s-a făcut scrum cu toate electrocasnicele dinăuntru. La fel şi acoperişul.


Ridicată acum aproape trei secole, în 1727, biserica de lemn din satul Valea Faurului din comuna argeşeană Muşăteşti este una dintre cele mai vechi biserici de lemn din ţara noastră, fiind declarată monument istoric de interes naţional.


Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Ion Jianu” din Piteşti a împlinit 140 de ani de existenţă. La ceremonie a luat parte inclusiv şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, care a felicitat conducerea şi întregul personal al unităţii.


Ca să obţină un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip. Este modalitatea cea mai frecvent utilizată, însă certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice se poate solicita şi prin împuterniciţii acestora.


Un individ din Argeş a fost reţinut petru proxenetism. Bărbatul e acuzat că a exploatat sexual trei femei, pe care le-a trimis să facă bani pentru el în străinătate. Joi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.


Primăria Municipiului Piteşti a efectuat o verificare a celor aproximativ 380 de construcţii provizorii situate pe domeniul public al municipiului Piteşti şi a început ridicarea celor care nu mai deţin forme legale de ocupare a spaţiului.


Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni a fost redeschisă începând de joi 23 septembrie, după două luni în care a fost închisă din lipsă de personal medical. În secţie vor fi trataţi pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2.


Un procent însemnat dintre pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 şi internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Orăşenesc din Mioveni solicită să fie vaccinaţi după ce ajung cu multiple probleme pe paturile de spital.


E iarnă în toată regula, joi dimineaţă, la Cota 2000 Transfăgărăşan. A nins, iar stratul de zăpadă măsoară 10 cm. Temperatura a coborât la minus 4 grade Celsius.


Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti ar putea fi gata până la sfârşitul anului 2022. Estimarea aparţine constructorului. Prefectul judeţului Dolj speră ca primul strat de covor asfaltic să fie turnat chiar înainte de grafic.


Salvamont Argeş a reacţionat dur după ce un turist american echipat total inadecvat pentru ascensiuni montane în această perioadă, blocat pe munte, a fost găsit de salvatorii montani din Sibiu ghemuit într-un cort mic.


Recentele controale comune desfăşurate de Apele Române, Garda Naţională de Mediu şi Poliţia Română în Argeş s-au încheiat cu 16 sancţiuni contravenţionale şi două dosare penale deschise pentru desfăşurarea ilegală a unor activităţi de exploatare a agregatelor minerale.


Un grav accident s-a produs în după-amiaza zilei de miercuri 22 septembrie într-o intersecţie din centrul oraşului Curtea de Argeş. Două persoane au fost rănite, iar una dintre ele a fost transportată la spitalul din oraş.


Începând de luna viitoare, mii de femei din oraşul Mioveni, în special cele care provin din grupuri vulnerabile, vor beneficia gratuit de teste „Babeş-Papanicolau” şi HPV. Activitatea de testare se va face într-o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură de ultimă generaţie.


Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducere fără a poseda permis de conducere şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.


Administratorul unei firme din Argeş a prejuduciat statul cu 55.000 de lei, folosind facturi  emise de reprezentanţii unei firme din Marea Britanie, în care a fost consemnată, în fals, vânzarea mai multor minicomputere către societatea pe care o reprezenta.


Angajamentul din cadrul acţiunii ROADPOL Safety Days reprezintă un prim pas către reducerea numărului de accidente rutiere, prin conştientizarea de către tot mai mulţi conducători auto asupra riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere. Pietonii au şi ei de respectat câteva reguli de bază pe care adesea le uită.


Un grav accident rutier a avut loc marţi seara în jdeţul Argeş. Un tânăr de 25 de ani a murit după ce a intrat cu motocicleta pe care o conducea într-un cap de pod.


La cei 24 de ani abia împliniţi, tânărul profesor şi interpret de muzică populară argeşean George Mărgineanu se bucură de o popularitate impresionantă. I se spune "tonomatul de cântece" pentru că are un repertoriu consistent şi o activitate pe măsură.


Invazie de purici în Sala Sporturilor din Piteşti. Deşi s-a făcut dezinsecţie, aceştia reapar pentru că mai multe pisici şi-au găsit adăpost în clădire. Sportivii care se antrenează acolo spun că pe lângă zecile de ciupituri cu care s-au ales, se roagă să nu ajungă cu puricii acasă.


Suntem în a doua săptămână de şcoală, iar bilanţul înfectărilor la nivelul unităţilor de învăţământ din judeţul Argeş arată 56 de cazuri COVID-19 confirmate. Zeci de clase au trecut la activitate online.


Vila Ştefănescu din Câmpulung Muscel, transformată în muzeu, atrăgea, în anul 1928, atenţia specialiştilor în arhitectură, graţie proiectului de restaurare realizat de unul dintre cei mai celebri arhitecţi români.


Se împlinesc 47 de ani de la inaugurarea Transfăgărăşanului, drumul realizat în mai puţin de un cincinal, deşi, spun specialiştii, realizarea unei astfel de lucrări dureză şi până la 20 de ani.


Primăriţa Municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a fost, în weekend, copilotul lui Mihai Leu într-un Ferrari de curse, la una dintre manşele de recunoaştere de la Trofeul Câmpulung 500.


Anul şcolar 2021-2022 este primul în care clasele pregătitoare vor fi compuse din maximum 25 de elevi. Iar acest fapt, combinat cu numărul crescut de clase, face ca unele şcoli cu spaţii insuficiente să fie nevoite să ceară aducerea de containere unde să înveţe elevii, fapt ce a revoltat destui părinţi.


Legenda Lacului Iezer pomeneşte de încercarea adâncimii sale cu o funie lungă cât toate zilele, la capătul căreia a fost legat un burduf – niciodată n-a ajuns la fund. Astăzi se ştie cât de adâncă este apa, dar lacul glaciar din Masivul Iezer-Păpuşa continuă să fie o provocare pentru mii de turişti, mai ales prin uluitoarele privelişti oferite de întreaga zonă.


Înmatriculările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut în primele opt luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului trecut. Iar România şi Dacia înregistrează creşteri ale înmatriculărilor.


Compusă din Marele Grohotiș și Cerdacul Stanciului şi reprezentând practic poarta de intrare în Piatra Craiului, cetatea naturală de stâncă a Pietrei Craiului este unică printre munții din țara noastră.


În dimineaţa zilei de vineri 17 septembrie a.c., un echipaj din cadrul Poliţiei Autostrăzi care se afla pe autostrada Bucureşti-Piteşti, a avut o surpriză neobişnuită: un cetăţean străin mergea pe jos pe autostradă, pe banda de urgenţă, unde accesul pietonilor este interzis.


Alexandru Halibei, unul dintre cei mai vechi şi apreciaţi salvamontişti români, s-a stins din viaţă miercuri 15 septembrie, cu o lună înainte să împlinească 63 de ani. Iar povestea carierei şi vieţii sale este una impresionantă.


Alexandra Năftănăilă, pe numele de scenă Sandra N., a fost premiată în această săptămână la Golden Palm Awards, cel mai important eveniment muzical şi din entertainment din Turcia, desfăşurat la Istanbul.


Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat în această săptămână că scoate la concurs 570 de posturi de agenţi pentru penitenciarele din România. Iar unele dintre probele sportive prin care trebuie să treacă viitorii candidaţi sunt unele neobişnuite.


La Mioveni a devenit funcţională cea mai modernă Sală a Sporturilor din România. Lucrările au durat trei ani, iar noua sală se ridică la standarde internaţionale.


23 de elevi de la Colegiul Naţional I.C. Brătianu din Piteşti, cel mai bun liceu în Argeş vor face orele online după ce un coleg a fost depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 în dimineaţa zilei de marţi 14 septembrie, la doar o zi de la începerea noului an şcolar.


Şef al Jandarmeriei Argeş din mai 2017, colonelul Gheorghe Lupescu a fost schimbat din funcţie ca urmare a retragerii autorizaţiei de acces la informaţii clasificate. Retragerea autorizaţiei la informaţii clasificate nu a fost motivată, stârnind deja controverse.


Săptămâna trecută, „Adevărul” a scris despre o controversată hotărâre a Consiliului Local Topoloveni prin care o stradă din oraş urma să poarte numele unui colonel condamnat pentru trădare de ţară. Prefectura Argeş a avut reacţie la articolul din „Adevărul”, iar hotărârea va fi revocată.


Un bărbat din Argeş, acuzat de tâlhărie calificată, va fi prezentat duminică Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Individul a intrat în locuinţa unei pensionare din Argeş, a bătut-o şi i-a luat banii găsiţi în casă.


Declarat zonă naturală protejată în anul 2000, lacul Buda din Golul alpin Moldoveanu - Capra are statut de monument al naturii. Priveliştea pe care o oferă e impresionantă, ca şi traseul până la lac, unul nelipsit însă de riscuri.


Mănăstirea Văleni din Sălătrucu este lăcaşul lângă care Topîrceanu şi-a petrecut o parte din copilărie, pe vremea când mama sa lucra aici ca ţesătoare. Măicuţele ţes şi azi, în vechiul atelier, veşminte preoţeşti.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.