Ultimele 100 ştiri din Argeş - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Jandarmii argeşeni au participat, marţi, la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi ai Distribuţie Energie Oltenia, pe raza localităţilor Merişani şi Băiculeşti din judeţul Argeş.


Un individ din Argeş este cercetat pentru tentativă de omor după ce s-a răzbunat, cu bătaia,  pe copilul în vârstă de câteva luni al partenerei sale.


Andreea are deja un titlu major la activ: în decembrie 2018 a fost aleasă cea mai frumoasă concurentă din Europa la concursul Miss Supranaţional 2018.


Pentru sesiunea de admitere în instituţiile militare de învăţământ care pregătesc ofiţeri şi subofiţeri pentru  IGSU, din luna ianuarie 2020, proba sportivă - traseu aplicativ a fost actualizată într-o formă care să testeze atât forţa şi rezistenţa, cât şi agilitatea şi calităţile motrice ale candidaţilor.


La Centrul Naţional de Pregătire Salvamont Padina din Munţii Bucegi se află, acum, în plină desfăşurare desfăşura sesiunile de Evaluare Naţională Salvamont, nivelul aspiranţi, debutanţi şi avansaţi şi sesiunea de vară a examenelor de atestare şi reatestare în profesia de salvator montan.


Considerat de mulţi drept unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume, Transfăgărăşanul oferă în orice anotimp imagini de neuitat. Mai mulţi turişti au surprins la început de toamnă câteva imagini spectaculoase cu Transfăgărăşanul şi peisajele din zonă.


O femeie care şi-a rupt un deget de la o mână în Munţii Făgăraş pretinde să fie coborâtă cu elicopterul de pe munte. Salvamontiştii argeşeni scriu că au nevoie de 4 ore să o ajute pe femeie.


Cu o experienţă de patru decenii ca sculptor în lemn, Ion Rodoş (63 de ani) are o poveste demnă de film: a stat opt ani în închisoare pentru uciderea fratelui, pedeapsa i-a fost redusă după ce a făcut un basorelief cu familia Ceauşescu, iar în 2013 a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă lingură de lemn din lume: 18 metri.


Lucian Mira şi Georgiana Mărtoiu, doi tineri din comuna argeşeană Corbi, şi-au unit destinele sâmbătă, pe vârful Moldoveanu (2.544 de metri), cel mai înalt munte din România. Au urcat până în vârf peste 50 de persoane, inclusiv primarul Virgil Baciu, care a oficiat căsătoria.


O familie din comuna argeşeană Boteni se pregăteşte de înmormântare după o nenorocire petrecută în acest weekend. O femeie a murit după ce a fost prinsă sub un utilaj.


O reţetă dulce delicioasă ce va fi cu siguranţă pe placul celor mari şi mici, tarta cu ciocolată albă şi banane, este una uşor de pregătit. Pentru prepararea acestui desert inedit aveţi nevoie de maximum o oră.


Salvamontiştii argeşeni au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui tânăr în vârstă de 19 ani care a alunecat într-o prăpastie din Munţii Făgăraş.


O femeie din Piteşti şi-a dat foc de supărare, după o neînţelegere în familie. Soţul este cel care a intervenit şi amândoi au ajuns la spital, cu arsuri.


Rozmarinul este considerat, în primul rând, un excelent tonic cerebral, renumit pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi concentrarea şi memoria. Planta are însă şi alte virtuţi terapeutice, cum ar fi cele antidolorifice, graţie antioxidanţilor şi unei valoroase substanţe active: rozmaricina.


Radu Rotaru este unul dintre elevii eminenţi ai Argeşului care a terminat liceul în 2019 cu media 10. A luat Bacalaureatul tot cu notă maximă şi a fost admis la Universitatea Sheffield din Anglia. Adolescentul a mediatizat o situaţie revoltătoare, în care acuză că a fost bruscat şi ameninţat de un poliţist.


Un tânăr din Merişani, judeţul Argeş, acuzat de act sexual cu un minor, va fi prezentat, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Joi, individul a fost reţinut pe bază de ordonanţă într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor.


Lucian Mira şi Georgiana Mărtoiu, doi tineri din comuna argeşeană Corbi, se vor căsători sâmbătă 14 septembrie pe vârful Moldoveanu (2.544 de metri), cel mai înalt munte din România. Vor urca până în vârf peste 40 de persoane, inclusiv primarul Virgil Baciu de la Corbi, cel care va oficia căsătoria.


Considerat unul dintre cei trei mari savanţi care au revoluţionat medicina românească în secolul al XIX-lea, alături de George Assaky şi Victor Babeş, medicul Nicolae Kalinderu a fost cel care a scris primul tratat de medicină internă din România, iar lucrările sale au ajuns să fie cunoscute şi apreciate în toată Europa.


O piteşteancă, jurist de profesie, se luptă cu oficialii Teatrului „Alexandru Davila“ din Piteşti după un concurs pentru ocuparea postului de şef serviciu Resurse Umane Salarizare, Juridic, Prevenire şi Protecţie, pe care îl consideră nelegal organizat. Femeia a arătat că bibliografia conţinea legislaţie abrogată. Teatrul a suspendat concursul şi l-a reluat în condiţii pe care femeia le contestă din nou.


Pentru a uşura misiunile de salvare ale echipelor Salvamont Argeş, Consiliul Judeţean Argeş a achiziţionat două autospeciale pentru intervenţii rapide cu care a dotat serviciul.


Art. 21 alin. (3) din OG nr. 2/2001 prevede, în dispoziţiile sale, criteriile de individualizare a sancţiunii contravenţionale aplicate, criterii generale ce trebuie avute în vedere de agentul constatator cu ocazia aplicării sancţiunii. Criteriile sunt avute în vedere şi de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a introdus, de la 1 septembrie, cazierul contravenţional.


Construită la solicitarea regelui Carol I şi inaugurată în noiembrie 1898, Gara Regală din Curtea de Argeş, una dintre cele mai frumoase construcţii feroviare din România, este o ruină pe care statul român este incapabil s-o reabiliteze.


Judecătoria Curtea de Argeş a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Costel Z, un bărbat în vârstă de 41 de ani, care, la începutul acestei săptămâni, a batjocorit  o femeie  din  Curtea de Argeş. Individul are la activ cinci condamnări pentru viol şi tentativă de viol.


Unul dintre cei mai mari contestatari ai Experimentului Piteşti, a ajuns, în urma torturilor teribile suferite, să treacă de partea torţionarilor. A fost condamnat iniţial la moarte alături de Eugen Ţurcanu, însă pedeapsa i-a fost comutată în 1957 în închisoare.


Rodica Ioana Heroiu, o femeie în vârstă de 67 de ani, din Câmpulung Muscel, a plecat voluntar de acasă pe 20 august.


O femeie din Chiajna s-a ales cu o amendă zdravănă şi cu permisul suspendat  după ce maşina condusă de ea a fost înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h, în comuna argeşeană Mărăcineni.


Cu toţii am auzit, probabil, de beneficiile consumului de usturoi şi de acţiunile sale terapeutice, care-l recomandă, în primul rând, în tratamentul răcelilor, gripelor, durerilor în gât, problemelor pulmonare şi digestiei leneşe. Usturoiul poate fi însă şi un cardiotonic excelent.


La sfârşitul lunii septembrie, la Judecătoria Piteşti va începe procesul unui bărbat acuzat că a bătut trei poliţişti. Virgil Marian-Popescu a fost trimis în judecată pentru ultraj, după ce, beat fiind, a făcut scandal la ziua unei comune din Argeş şi a agresat trei poliţişti care nu l-au mai lăsat să bea.


Două surori de etnie romă din comuna argeşeană Băiculeşti au dat zeci de spargeri în ultimii trei ani, ţinta predilectă fiind maşinile parcate la mall-ul din Piteşti. Una dintre hoaţe are 10 dosare la instanţele din Argeş, fiind din 11 iunie în arest la domiciliu. Şi băiatul ei minor a avut trei dosare, pentru conducere fără permis şi furturi din maşini.


O reţetă delicioasă şi în acelaşi timp cu nuanţe exotice, pieptul de pui cu curry în sos de vin alb este uşor de preparat, toate ingredientele fiind le îndemână. Pentru pregătirea acestei reţete pentru patru persoane aveţi nevoie de aproximativ 45 de minute.


Cu o activitate de aproape patru decenii pe scena rockului mondial, vocalistul american David Reece a fost printre altele solistul celebrei trupe Accept. A înregistrat în total 26 de albume ca solist sau împreună cu alte formaţii precum Bangalore Choir sau Bonfire. În această vară, David Reece (59 de ani) a concertat în premieră în România, la festivalul Stonebird de la Corbi, judeţul Argeş


Trei proxeneţi din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, au fost reţinuţi în noaptea de 5 spre 6 septembrie, ca urmare a mai multor percheziţii efectuate de DIICOT. Conform anchetatorilor, aceştia au racolat două adolescente, le-au drogat şi le-au forţat să practice prostituţia. Deşi dosarele erau în lucru din 2018, proxeneţii au fost reţinuţi la o lună după ce mama uneia dintre minore a protestat la Caracal în faţa casei lui Gheorghe Dincă.


La începutul acestui an, Breanna Wilson, o jurnalistă din Los Angeles, i-a îndemnat pe cititorii revistei Forbes să viziteze România, ţară despre care spunea că ”te va lăsa fără suflare”. La câteva luni după ce s-a întors în America, jurnalista ne-a vorbit despre impresiile ei privind România.


Un gest aparent minor, o îmbrăţişare are roluri benefice dovedite. Care sunt beneficiile şi efectele terapeutice ale îmbrăţişărilor, aflaţi din articolul de mai jos.


La Mioveni, judeţul Argeş, a avut loc joi, 5 septembrie, recepţia primului spital construit de la zero în România după Revoluţie. Chiar dacă a fost tăiată şi panglica inaugurală, spitalul nu este încă funcţional, având nevoie de avize de funcţionare, inclusiv de la ISU. Primii pacienţi vor putea fi trataţi la Mioveni cel mai devreme în decembrie 2019.


Nesemnalizarea corespunzătoare a stării carosabilului atunci când se produce un accident cauzat de orice obstacol aflat pe partea carosabilă, inclusiv acoperirea acestuia cu polei, din care rezultă avarierea unui autovehicul, atrage culpa administratorului drumului, antreprenorului sau executantului lucrărilor şi implicit răspunderea acestora contravenţională, civilă, sau penală.


O femeie din Craiova a fost depistată de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş conducînd o maşină neînmatriculată si neînregistrată, cu număr de înmatriculare fals.


În perioada 3 – 7 septembrie, în Argeş are loc Festivalul Internaţional de Folclor ”Carpaţi” – ediţia a XXXVI-a, prima dintre manidestările derulate în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, eveniment ajuns la a XIII-a ediţie


De mai bine de şase ani, o trupă de teatru intitulată Cultură’n Şură susţine piese de teatru în satele din România, în curţile oamenilor, intrarea fiind gratuită. În luna iulie, au ajuns cu o piesă de Molière în trei sate din Argeş.


Un tânăr de 23 de ani din comuna argeşeană Popeşti, fiul unui consilier local, a murit la mai puţin de 24 de ore după ce a fost bătut crunt şi lovit cu toporul şi cu o ulucă de trei persoane, tată şi doi fii.


În februarie 1978, ştirea unei crime sadice îngrozea România. În pădurea Trivale din Piteşti era găsit cadavrul decapitat al pictoriţei Florica Steriade, una dintre cele mai apreciate artiste din acele vremuri. Criminalii - un zugrav care-i renovase apartamentul şi fiica acestuia.


Menta, planta perenă cu miros inconfundabil, este apreciată nu doar în bucătărie, ci şi în fitoterapie, care o recomandă în special în profilaxia şi tratarea bolilor digestive, respiratorii şi circulatorii. Substanţele sale active o fac utilă şi în uz extern, când este indicată sub formă de comprese.


O tragedie a avut loc duminică, la ştrandul Bemo, din Mioveni. Un tânăr s-a înecat încercând să îşi salveze iubita care intrase în apă, deşi nu ştia să înoate.


Un preparat sănătos şi uşor de pregătit în zilele toride de vară, salata cu avocado, rucola, broccoli şi ton se poate pregăti în mai puţin de un sfert de oră. Care sunt paşii realizării ei şi de ce ingrediente aveţi nevoie, aflaţi din materialul de mai jos.


Instituţia Prefectului Argeş a anunţat vineri că virusului pestei porcine africane a fost confirmat şi într-o exploataţie comercială din comuna argeşeană Bârla.


Un medic veterinar din Iaşi este primul român care a parcurs în alergare canalul Dunăre-Marea Neagră. Medicul mai are două performanţe inedite la activ, fiind primul român care a alergat în opinci la un maraton internaţional şi primul român care a parcurs pe jos Transfăgărăşanul, pe o distanţă de 151 de kilometri.


Leurda este renumită pentru proprietăţile sale depurative şi diuretice puternice, care fac din ea  unul dintre cele mai eficiente detoxifiante naturale, însă calităţile sale terapeutice sunt mult mai numeroase. Printre altele, planta are efecte benefice şi asupra sistemului cardio-vascular.


Volbura este una dintre plantele frecvent întâlnite în compoziţia ceaiurilor laxative şi hepatice.  De altfel, infuziile, împreună cu tincturile, sunt principalele sale forme de administrare în cazul acestei plante. Puţină lume ştie însă că din volbură se prepară şi un vin terapeutic.


Jurnalul de operaţii de la Divizia 3 infanterie Piteşti conţine într-una din paginile sale un raport special al Regimentului 30 Dorobanţi Muscel pentru decorarea unui sublocotenent. Istoricul Cornel Carp a descoperit în raport şi o scrisoare tulburătoare a eroului român, care nu a mai ajuns la destinaţie.


Coada-calului, banala plantă pe care o găseşti în câmp sau în pădure, are o serie de virtuţi vindecătoare recunoscute de fitoterapie. Una dintre principalele indicaţii terapeutice se referă la  afecţiunile vezicii urinare şi ale rinichilor (nisip şi calculi).


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.