Ultimele 100 ştiri din Vâlcea - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Cunoscuta prezentatoare a emisiunii TV „Pro Motor”, Roxana Ciuhulescu, s-a alăturat campaniei pentru recrutarea a 150 de voluntari care să ajute la construcţia a 10 case pentru sinistraţi, la Vaideeni, judeţul Vâlcea, în perioada 7 - 11 octombrie. Videoclipul cu mesajul realizatoarei a devenit imediat viral.


Marţi seara, 17 septembrie, într-un accident rutier produs pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, au fost implicate şase persoane. Şoferul unui TIR nu a păstrat distanţa corespunzătoare în timpul mersului şi a acroşat o maşină în care se afla şi un copil. Traficul în zonă a fost blocat.


Ziua Porţilor Deschise la Serviciul Judeţean Vâlcea al Arhivelor Naţionale (SJVAN) a fost un prilej inedit pentru a accede la documente rare, vechi de secole. Cel mai vechi dosar privind anchetarea unei crime, din 1852, a fost prezentat în premieră, pentru „Adevărul”.


O echipă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a obţinut locul II la Competiţia Mondială de Salvare desfăşurată anul acesta în Franţa, în care s-au întrecut cu colegi de pe cinci continente. Medalia a fost primită la proba „acordarea primului ajutor calificat - scenariu complex”.


Asociaţia Elevilor Vâlceni (AVE) a dat în judecată administraţia locală, după ce a epuizat toate căile de negociere privind plata burselor şcolare. La sfârşitul săptămânii, situaţia a fost din nou adusă în atenţia consilierilor locali, când s-a discutat despre rectificarea bugetară, însă situaţia este incertă.


Joi, 12 septembrie, a fost cea de-a treia zi de proteste a angajaţilor de la singura fabrică de sodă caustică din ţară şi a celor din minerit. Manifestanţi care au protestat la Râmnicu Vâlca au fost mult mai tensionaţi decât în zilele precedente, nervoşi pe faptul că autorităţile centrale nu au nici o reacţie la revendicările lor.


Timp de o săptămână, Râmnicu Vâlcea va deveni capitala teatrului din România. În perioada 19 - 25 septembrie, oraşul va găzdui prima ediţie a Festivalului Naţional de Teatru „VERSUS”, cu 16 reprezentaţii, două lansări de carte, un vernisaj, un concert şi un spectacol rezultat al work-shop-ului.


Sindicaliştii de la CIECH, CET Govora, Chimcomplex şi Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea din cadrul Societăţii Naţionale a Sării, s-au aflat miercuri, 11 septembrie, în faţa sediilor Prefecturii şi Consiliului Judeţean Vâlcea, în cea de-a doua zi de proteste, după ce singura fabrică de sodă din România a anunţat că-şi va închide porţile în lipsa materiei prime, în urma eşuării negocierilor privind preţul aburului tehnologic.


Un scandal în urma căruia s-a aflat că localnicii din municipiul Râmnicu Vâlcea sunt puşi să colecteze selectiv gunoiul de pomană, fiindcă firma de salubrizare cu care primăria municipiului are contract nu este capabilă să sorteze şi să depoziteze deşeurile în mod corespunzător, a determinat administraţia locală să se gândească la posibilitatea de a-şi înfiinţa propriul serviciu de salubrizare.


La finele săptămânii trecute, un scandal a izbucnit pe teresa unui bar din Ocniţa - Ocnele Mari, din judeţul Vâlcea. Un bărbat care n-avea nici o legătură cu incidentul a murit. Două persoane au fost arestate preventiv în urma acestei tragedii, iar o alta se află sub control judiciar.


La Vâlcea, anul şcolar a început cu unităţi de învăţământ mai puţine, microbuze în revizie şi şcoli ori grădiniţe fără autorizaţie sanitară de funcţionare. În prima zi, copiii au fost întâmpinaţi cu discursuri plictisitoare ori şantiere în locul şcolilor, dar şi cu baloane, bomboane şi mesaje motivaţionale.


Pompierii intervin, sâmbătă, la o fabrică de preparare lacuri şi vopsele din Mihăeşti, judeţul Vâlcea, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu, populaţia fiind informată prin sistemul RO-Alert că se degajă fum toxic.


Noi detalii şocante ies la iveală în cazul violului comis de doi minori asupra altor doi copii, vineri, 23 august, în Râmnicu Vâlcea. În urma expertizei psihiatrice, a reieşit că agresorii au avut discernământ, prin urmare pot şi vor răspunde penal pentru faptele lor.


Doi băieţi de 14 şi 15 ani sunt acuzaţi că au întreţinut raporturi sexuale cu alţi doi copii, la Ştrandul Ostroveni, din Râmnicu Vâlcea. Presupusul viol ar fi avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, iar victimele au ajuns la spital pentru recoltarea probelor. Duminică, adolescenţii au fost arestaţi preventiv.


S-au împlinit două decenii de la ultimul eveniment astronomic al mileniului al doilea. Un moment de care şi ţara noastră a putut să profite şi să se bucure, fiindcă Eclipsa Totală de Soare din 1999 a avut cea mai bună vizibilitate pe teritoriul ţării noastre, chiar dacă a traversat 16 ţări şi un sfert din suprafaţa lumii. Iar punctul maxim a fost atins lângă Râmnicu Vâlcea, denumit atunci Oraşul eclipsei“.


Un concurs gastronomic intitulat „Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu“ s-a desfăşurat în 24 august în locul unde marele revoluţionar paşoptist şi-a petrecut o parte a vieţii. Aflat la a treia ediţie, evenimentul organizat de „Asociaţia Vatra cu Idei” încearcă să angreneze toată comunitatea.


O familie din Orleşti, judeţul Vâlcea, îi acuză de malpraxi pe medicii Maternităţii Râmnicu Vâlcea, după ce un bebeluş a murit la scurt timp de la naştere. Mama copilului s-a chinuit 30 de ore, înainte ca un medic ginecolog să decidă că trebuie să intervină şi să facă cezariană.


Operaţiile estetice au transformat în ultimele decenii percepţia asupra lumii şi a modului în care ne raportăm la anumite valori. Dacă înainte se punea accent pe naturaleţe, acum perfecţiunea are cu totul alte conotaţii. Pentru vedete a devenit o obsesie „ambalajul“, încât n-au mai ţinut cont nici de bani, şi nici de rezultate.


Cea mai veche unitate de cazare din Horezu, judeţul Vâlcea, este în plin proces de modernizare a faţadei cu picturi care includ simboluri specifice ceramicii tradiţionale de Hurezi, inclusă în patrimoniul UNESCO, dar şi imagini ale monumentelor de patrimoniu din oraş.


Povestea sculptorului în sare care s-a reprofilat după ce a realizat catapeteasmele mai multor biserici, printre care şi a lăcaşului din cea mai mare salină din România, este fascinantă. Nicolae Istratie, de 45 de ani, din Râmnicu Vâlcea, este un meşter popular care s-a reinventat şi dă viaţă sării minerale sub neaşteptate forme, toate cu rol decorativ şi terapeutic.


Desertul italian prin excelenţă este fără îndoială - Tiramisu. Acesta este listat în meniul tuturor restaurantelor italiene din întreaga lume. Este atât de popular că numele său se regăseşte în vocabularul comun al 23 de limbi diferite şi este al cincilea cel mai popular cuvânt italian din întreaga Europă.


În India, statul Meghalaya, există o aşezare umană considerată cel mai ploios loc de pe Pământ. Satul Mawsynram din Meghalaya primeşte în medie cantitatea de 1.186 cm de precipitaţii, anual.


Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti balcanici va concerta în mai puţin de o lună la Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Goran Bregović care va fi prezent la un concert eveniment, alături de „Wedding & Funeral Ochestra”. Biletele vor fi puse în vânzare de marţi, 20 august.


În urma unei ample razii care a avut loc săptămâna trecută în judeţul Vâlcea, când au fost audiate zeci de persoane, s-au descoperit printre altele şi cinci plantaţii de canabis, în locuri ferite, pentru a nu atrage atenţia asupra lor. În urma audierilor, s-a decis ca jumătate dintre cei vizaţi să fie arestaţi.


Din cele 40 de regii autonome care funcţionau înainte de 2000, în subordinea consiliilor judeţene din întreaga ţară, şi care activau în domeniul administrării şi construcţiei de drumuri şi poduri judeţene (RAJDP), s-a ajuns ca la ora actuală să mai funcţioneze sub 10 astfel de firme de stat. Una singură dintre acestea este pe profit, iar acum îşi achiziţionează o staţie de asfalt de 1 milion de euro.


Valea Oltului a fost duminică, 18 august, la orele prânzului scena unui nou accident rutier. În urma unui carambol între trei maşini, pe DN 7 / E 81, cauzat de o depăşire, trei persoane au necesitat iniţial îngrijiri medicale. Printre ele o gravidă în şapte luni şi un copil.


O serie de imagini surprinse de un vizitator al Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea care arată starea precară în care se află unul dintre animalele ţinute în captivitate, postate ulterior pe Facebook, au stârnit reacţii în rândul iubitorilor de animale. Ulterior, conducerea Zoo a fost reclamată la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea (DSVSA).


Un poliţist din cadrul „Biroului de Poliţie Autostrada A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea“ a postat vineri pe Facebook o întâmplare care l-a marcat profund, referitoare la reacţia românilor când sunt puşi în faţa gestionării unei probleme, în cazul de faţă un accident rutier.


Puţini ştiu însă despre faimoasa familie din care se trăgea şi despre rădăcinile sale italieneşti din Drăgăşani - Vâlcea.


Mai multe culturi din şase localităţi vâlcene au fost distruse de porcii mistreţi. Deşi ar fi avut dreptul la despăgubiri din partea statului, zeci de localnici nu au primit niciun ban, din diverse motive, între care şi acela că nu au anunţat pagubele în 48 de ore.


Specialiştii de la Microsoft şi CERT – RO – Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică au prezentat la Râmnicu Vâlcea riscurile la care ne supunem cu toţii când sunt în mediul online, dar şi cum se poate realiza un atac cibernetic, şi care este cea mai sigură metodă pentru a ne feri când suntem logaţi la o reţea Wi-Fi publică.


Inginer în petrol şi gaze cu o afacere de mobilier pentru magazine, Daniel Truşcă este omul care şi-a schimbat modul de a trăi şi destinul peste noapte în momentul în care la 50 de ani s-a apucat să alerge.


Poliţiştii din Vâlcea au efectuat 16 percheziţii domiciliare marţi, 13 august, într-un dosar care vizează destructurarea unei reţele de trafic de droguri de mare risc.


Suntem înconjuraţi peste tot pe unde mergem de reţele Wi-fi gratuite, unele cu parolă, altele fără. În cafenele, baruri, mall-uri, benzinării, biblioteci, hoteluri, etc. peste tot sunt reţele Wi-fi. O lecţie despre capcane serviciului „gratuit” a fost oferită de un „ethical hacker”.


Un microbuz cu 19 persoane s-a răsturnat, duminică după-amiază, pe DN 7, pe Valea Oltului, după ce s-a ciocnit cu un autoturism. În total, în accident au fost rănite 21 de persoane, între care nouă au suferit leziuni mai grave. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie.


Sâmbătă seara, pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea, a avut loc un carambol în care au fost implicate trei maşini. Şoferul uneia dintre ele s-a înscris în depăşire, iar pe contrasens s-a lovit de un autoturism care venea din sens opus şi a ricoşat într-altul. Singura victimă este o femeie - cetăţean bulgar.


Sâmbătă dimineaţa, pe drumul naţional care leagă Târgu Jiu de Râmnicu Vâlcea, pe DN 67, a avut loc unul dintre cele mai grave accidente de circulaţie produse în ultimii ani pe această arteră. În urma unei depăşiri neregulamentare, trei persoane şi-au pierdut viaţa.


Există o sumedenie de reţete de tiramisu, unele mai creative decât altele, dar reţeta pe care v-o propunem astăzi nu doar că este extrem de uşoară, dar este şi un desert la rece dulce şi delicios.


Un şofer din Râmnicu Vâlcea a fost prins vineri, 9 august, conducând cu 175 km/h pe drumul naţional DN7/ E81, pe Dealul Negru, în judeţul Argeş. La etilotest a ieşit 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Comportamentul său la spital a fost surprins de o echipă de reporteri locali.


Un tânăr de 26 de ani din localitatea vâlceană Drăgăşani este cercetat pentru ameninţare, lovire şi alte violenţe şi distrugere după ce şi-a bătut crunt fosta iubită, a târât-o de păr prin oraş, s-a luat apoi la bătaie cu tatăl şi bunicul acesteia, iar ulterior le-a incendiat maşina. Reţinut pentru 24 de ore, pe numele lui Rusalin Denis Mitală a fost emis miercuri seara, 7 august, un mandat de arestare preventivă.


În municipiul Drăgăşani - Vâlcea un tânăr a fost reţinut marţi, 6 august, după mai multe fapte comise cu violenţă, pentru a fi prezentat astăzi instanţei de judecată. Totul a pornit sâmbătă când şi-a bătut fosta iubită, a târât-o de păr prin oraş, apoi s-a încăierat cu tatăl şi bunicul acesteia, pentru ca, după câteva ore, să incendieze maşina părinţilor fetei.


Un incendiu care ameninţa să se extindă şi la gospodăriile vecine a izbucnit miercuri dimineaţa într-o comună vâlceană.


Există locuri incredibile pe tot globul pământesc, dar unele întrec orice imaginaţie. Un clasament de acest gen a fost făcut de un canal YouTube.


Un vâlcean în vârstă de 52 de ani a reuşit să alerge în 48 de ore peste 370 de kilometri la un concurs din localitatea cehească Kladno.


Luni seara, în staţiunea Călimăneşti din judeţul Vâlcea, două copile au fost lovite de o maşină pe o trecere de pietoni.


În timp ce Guvernul României şi-a anunţat intenţia de a premia elevii care au obţinut medii de 10 la examenul de Bacalaureat sau Evaluare Naţională, o serie de administraţii locale au şi realizat acest lucru. Printre acestea se numără şi Primăria Râmnicu Vâlcea, care a oferit cele mai mari recompense băneşti, din întreaga ţară, până la această oră.


Un liceu s-a detaşat în acest an, faţă de celelalte din Vâlcea, atât prin rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, cât şi prin cele de la Bac. Jumătate dintre elevii de 10 din Râmnicu Vâlcea provin de la aceeaşi şcoală. Cum s-a ajuns la această performanţă şi ce are şcoala special în comparaţie cu altele, am aflat chiar de la directoarea colegiului, prof. Alina Veţeleanu.


O coliziune între două maşini, pe şoseaua de centură a municipiului Râmnicu Vâlcea, parte din DN 7 / E 81, s-a soldat duminică după-amiaza cu cinci victime.


Pe lista FBI a celor mai căutaţi hackeri se află 41 dintre cei mai pricepuţi criminali cibernetici din lume. Infracţiunile comise de aceştia variază de la piratarea unor seriale celebre, precum megaseria HBO «Game of Thrones», până la accesarea ilegală a reţelor computerizate ale unui baraj american, a conturilor Yahoo sau crearea malware-ului „Zeus”.


Pe o trecere de pietoni a unuia dintre cele mai circulate bulevarde din municipiul Râmnicu Vâlcea, o maşină a lovit doi pietoni: soţ şi soţie. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.