Ultimele 100 ştiri din Botoşani - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Unul dintre cele mai importante simboluri culturale din nordul Moldovei se află într-o stare dezastruoasă. Lacul lui Eminescu de la Ipoteşti, vizitat anual de mii de turişti, aproape a secat, sufocat de buruieni şi gunoaie. Aleile spre lac sunt distruse, iar indicatoarele turistice smulse.


Anya Ungureanu are doi ani şi două luni şi a fost diagnosticată, încă de când se afla în uterul mamei, cu atrezie pulmonară, o malformaţie gravă. De atunci, fetiţa a trecut prin cinci operaţii diferite, iar riscurile ca inima ei să se oprească sunt uriaşe.


Amazoanele, femeile războinice şi misandre care au populat legendele greceşti, au fost considerate mult timp doar un mit fără niciun fel de acoperire istorică. Totuşi, în ultimele decenii au fost făcute cercetări şi s-a ajuns la concluzia, pe baza descoperirilor arheologice, că amazoanele au fost cât se poate de reale.


Un preot din Botoşani a deschis o grădiniţă pentru copiii nevoiaşi chiar în curtea bisericii unde slujeşte. Grădiniţa organizată sub forma unui centru social este realizată din fondurile bisericii şi oferă micuţilor inclusiv o masă caldă.


Rampa de gunoi ecologică a Consiliului Judeţean Botoşani a ars în acest weekend. Investiţia făcută acum trei ani, din fonduri europene şi a costat peste 30 de miloane de euro. Pompierii s-au chinuit 24 de ore să stingă focul care s-a întins pe o suprafaţă foarte mare. Urmează evaluarea pagubelor şi stabilirea cauzei incendiului.


Participarea Statelor Unite la cel de-Al Doilea Război Mondial a fost unul dintre factorii decisivi care au dus la înfrângerea Germaniei Naziste. Intrarea americanilor în război, după doi ani de neutralitate, a fost provocată de o serie de evenimente care le-au arătat oficialilor din Statele Unite că nu sunt departe de pericolele războiului.


Un bărbat de 49 de ani din judeţul Botoşani a avut parte de un sfârşit cumplit. Acesta a fost strivit de un utilaj agricol chiar sub ochii soţiei şi al copiilor. Botoşăneanul a murit aproape pe loc.


Într-o şcoală din judeţul Botoşani elevii de clasa pregătitoare sunt nevoiţi să înveţe înghesuiţi într-o cancelarie. Conducerea şcolii spune că s-a ajuns la această situaţie fiindcă vor să reabiliteaze şcoala şi nu mai au loc pentru elevi. Cu toate acestea, nimeni nu s-a apucat încă de treabă, iar elevii vor fi nevoiţi să stea în cancelarie până în 2021.


Specialiştii în istorie medievală îl consideră, fără echivoc, pe Carol cel Mare, regele francilor, una dintre cele mai importante personalităţi istorice ale Europei. De altfel, sunt teorii care arată că marele rege franc, încoronat împărat al fostului imperiu roman de liderul bisericii apusene, este primul lider care a visat la un proiect de uniune europeană.


Un bărbat de 70 de ani din Vatra Dornei, judeţul Suceava, a mers în judeţul Botoşani să-şi viziteze un frate. Musafirului i s-a făcut rău şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţe Mavromati, unde medicii au decis să-l interneze în Secţia de Cardiologie. Fiica septuagenarului a sunat la 112 când a găsit în sacoşa tatălui său un pistol şi un briceag.


Un pacient în vârstă de 70 de ani, internat la Spitalul Judeţean Botoşani, avea o armă la el. Pistolul neletal a fost găsit într-un dulap în salonul unde bărbatul era internat. Arma a fost ridicată de către poliţişti, iar bărbatului i-a fost anulat permisul de port armă pentru doi ani.


În judeţul Botoşani, în urma controlalelor efectuate de Poliţie s-a constatat că zeci de microbuze şcolare nu pot circula fiindcă au ITP-ul expirat sau nu deţin RCA valabil. Din această cauză, sute de elevi fie merg pe jos, fie scot bani din buzunare pentru a plăti la firmele private de transport.


Peste 150 de şcoli din Botoşani au încă toaleta în curte. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei spun că judeţul este în top naţional la numărul de unităţi de învăţământ cu privata în curte. O parte a acestora sunt în reabilitare.


Într-un sat din judeţul Botoşani, elevii de grădiniţă învaţă în condiţii greu de imaginat. La Borzeşti, în comuna Ungureni, clădirea în care funcţionează grădiniţa are geamuri sparte, uşile abia se ţin, iar toaleta din fundul curţii este aproape dezmembrată şi umplută cu pământ. Mai mult decât atât, preşcolarii nu beneficiază nici măcar de apă curentă.


În comuna Vorona, judeţul Botoşani se află unul dintre cele mai moderne licee de la ţară, din România. Pentru modernizarea acestuia au fost investite 6 milioane de euro şi dispune de condiţii europene pentru educaţie. Reprezentaţii liceului spun că promovabilitatea a crescut odată cu îmbunătăţirea substanţială a condiţiilor.


Tăbliţele de la Tărtăria reprezintă unele dintre cele mai misterioase şi în acelaşi timp faimoase artefacte găsite pe teritoriul României. Specialiştii au elaborat o serie de teorii privind semnificaţia acestora.


Un bărbat de 40 de ani s-a aruncat în cap de la etajul II al Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Acesta era internat pe secţia de nefrologie şi nimeni nu-şi explică de ce a recurs la gestul extrem. În momentul de faţă se află în stare foarte gravă cu traumatisme la nivelul capului.


La graniţa de nord-est a României, în judeţul Botoşani se află una dintre ultimele păduri virgine ale Europei. Localnicii îi spun Stuhoasa şi este protejată prin lege ca monument al naturii, mai ales datorită fagilor seculari care cresc în această zonă dar şi a faunei abundente.


Un bărbat de 76 de ani din judeţul Botoşani, care plecase de acasă fără a mai reveni, a fost găsit de poliţişti şi voluntari cu ajutorul unui câine poliţist, care a indicat o râpă unde se afla bărbatul. Acesta era conştient, dar confuz, în prezent fiind în afara oricărui pericol.


Pe teritoriul României au fost descoperite aşezări de cult unicat, cu o simbolistică aparte şi o funcţionalitate care nu a fost pe deplin elucidată de specialişti. Este vorba despre două temple care au servit populaţiilor care au trăit acum mai bine de 6.000 de ani pe teritoriul de astăzi al României.


Peste 150 de elevi dintr-o comună din judeţul Botoşani vor începe anul şcolar în unităţi de învăţământ fără apă şi care nu respectă condiţiile minime de igienă. Aceştia vor veni cu apă de acasă şi se vor spăla pe mâini la lighean.


Primăria Botoşani caută să angajeze un instructor de Kangoo Jumps, Zumba dar şi alte sporturi la modă. Autorităţile locale îl vor angaja în locul unui administrator şi speră ca în felul acesta să facă venituri proprii mai mari. Antrenamentele vor avea loc în sala polivalentă administrată de Primărie.


Peste 200 de asistaţi social din judeţul Botoşani vor fi nevoiţi să dea banii înapoi la stat după ce au jucat la păcănele sau la pariuri sportive. Aceştia au folosit pomana statului pentru a câştiga sume mari de bani la jocurile de noroc, bani pe care nu i-au mai declarat.


Doi botoşăneni beţi la volan au fost la un pas de a provoca dezastre pe şosele. Unul dintre aceştia era într-o stare atât de avasantă de ebrietate încât nici măcar nu putea coborâ din maşină. Mai mult decât atât nu avea nici permis.


Un preot din Botoşani organizează de şase ani o campanie pentru elevii săraci din judeţ. A reuşit şi în acest, cu ajutorul enoriaşilor, să trimită la şcoală bine pregătiţi peste 120 de copii nevoiaşi de toate vârstele.


Un botoşănean de aproape 60 de ani a ajuns la spital, pe caniculă, în şoc hipotermic. Bărbatul era îngheţat de frig, deşi afară sunt temperaturi care depăşesc 30 de grade Celsius. Medicii s-au luptat pentru a-i salva viaţa.


Un microbuz încărcat cu călători a luat foc din mers, în judeţul Botoşani. Maşina a ars ca o torţă dar pasagerii şi şoferul au reuşit să se salveze ca prin minune. Pompierii au stins microbuzul în flăcări.


Un primar din judeţul Botoşani a hotărât să nu mai organizeze zilele oraşului. Acesta a decis ca toţi banii care i-ar fi cheltuit pentru distracţia localnicilor să fie investiţi în cofinanţarea unor proiecte europene accesate de administraţia locală.


Un tânăr de 20 ani a murit după ce a intrat cu maşina pe contrasens şi s-a izbit frontal de un alt autoturism. Tânărul venea de la un grătar cu prietenii organizat în afara municipiului Botoşani.


Cazul celebru din lumea discuţiilor despre OZN-uri este fără îndoială cel de la Roswell, petrecut imediat după cel de-al doilea război mondial. Practic este singurul incident cu o documentare masivă şi cu presupune dovezi ale prezenţei extratereştrilor.


Un bărbat şi o femeie din Botoşani au fost prinşi în timp ce făceau sex ziua în amiaza mare în faţa unui bloc. Locatarii revoltaţi au chemat poliţia. Oamenii legii i-au prins în timpul acţiunii.


O femeie de 72 de ani a fost sechestrată şi violată timp de două zile. Făptaşul este un consătean de 47 de ani. Acesta a răpit-o efectiv pe bătrână şi a supus-o unor atrocităţi greu de imaginat. Bărbatul a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore.


Un bărbat de 52 de ani, internat la Secţia de Psihiatrie a spitalului judeţean din Botoşani a murit electrocutat chiar în curtea unităţii spitaliceşti. Bărbatul a fost descoperit de asistente dar manevrele de resuscitare nu au reuşit să-l salveze. A fost declanşată o anchetă în cadrul spitalului.


Un bărbat de 43 de ani s-a înecat în cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Bărbatul a murit după ce a sărit de pe trambulina celui mai mare bazin din cadrul complexului. O anchetă este în derulare la Direcţia din cadrul Primăriei Botoşani, cea care gestionează parcul.


După o relaţie începută pe internet şi terminată cu ameninţări şi distribuirea, pe reţelele de socializare, a unor imagini cu ea în ipostaze indecente, o femeie din Botoşani, căsătorită şi stabilită în Germania, a cerut ordonanţă preşedinţială pentru a-l opri pe fostul amant să o calomnieze


Construcţii extrem de vechi şi misterioase există în toată lumea. O parte dintre ele sunt cunoscute publicului larg şi cercetate îndelung, însă altele îşi păstrează încă secretele. Nu există încă o explicaţie clară despre modul cum au fost realizate şi care a fost rolul acestor construcţii.


Mai mulţi ani angajaţi ai Protecţiei Copilului din Botoşani au găsit o metodă inedită de a-i ajuta pe copiii ajunşi în sistem odată cu mamele acestora. Aceştia îi botează pe micuţi şi îi ajută constant, inclusiv la grădiniţă sau şcoală, oferindu-le bani, alimente şi îmbrăcăminte.


Un bărbat de 44 de ani din Botoşani s-a distrat cu poliţia apelând la 112. Acesta a reclamat că este sechestrat în comuna natală şi are nevoie imediată de ajutor. După ce a refuzat să mai răspundă la telefon, bărbatul a fost în cele din urmă localizat.


Un sătean din localitatea botoşăneană Vlăsineşti a fost zdrobit de o autoutilitară în timp ce încerca să traverseze strada. Bărbatul accidentat a murit la Urgenţe în urma unui stop cardio-respirator.


România a pierdut, printr-un artificiu diplomatic al unui ministru sovietic, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa. Acesta nici măcar nu ştia istoricul şi geografia locurilor, dar a vrut să câştige cât mai mult teritoriu pentru URSS, încercând chiar să lase România fără toată Moldova.


O echipă de specialişti ai Centrului de Sănătate Mintală din Botoşani cutreieră, de aproape o jumătate de an, comunele din judeţ pentru a găsi copii cu probleme neuropsihice, în special autişti. Ei reuşesc să salveze sute de copii din familii sărace, oferindu-le o şansă la recuperare.


Un camion încărcat cu nisip a fost spulberat de un tren plin cu călători. Incidentul a avut loc chiar în municipiul Dorohoi, pe calea ferată care tranzitează oraşul. În urma impactului, meanicul locomotivei a fost rănit.


Casa în care s-a născut George Enescu va fi reabilitată prin fonduri europene. Aceasta se află în satul Liveni, comuna George Enescu şi găzduieşte o casă memorială dedicată marelui compozitor şi muzician.


Timp de trei zile, în municipiul Botoşani este derulat un experiment inedit. Într-un cort amenjat în cea mai circulată zonă a oraşului, Pietonalul Unirii, trecătorii sunt invitaţi de specialişti în psihoterapie să intre pentru câteva minute în pielea unui copil cu autism.


Un şofer de 36 de ani, la volanul unui bolid, a rupt în plină viteză parapetul de la marginea şoselei şi a plonjat direct în curtea unui localnic dintr-un sat botoşănean. Conducătorul auto a ajuns la spital, dar din fericire nu au mai fost înregistrate victime.


Un botoşănean de 57 de ani a murit în timp ce culegea roşii în Italia. Acesta a plecat în străinătate pentru a face rost de banii necesari unei operaţii a soţiei. Acum, femeia bolnavă rămasă acasă nu are cu ce repatria trupul neînsulfleţit al soţului.


În satul Oroftiana, comuna Suharău, judeţul Botoşani, localnicii păstrează şi astăzi amintirea unor evenimente tragice petrecute acum aproape opt decenii. Peste 400 de oameni au fost măcelăriţi de trupele sovietice după ce aceştia au încercat să treacă graniţa în România. Erau români ajunşi pe teritoriul URSS, după ocuparea Bucovinei de Nord, şi doreau să se întoarcă acasă la rude.


Un profesor de religie care predă într-un sat de la capătul României a făcut împrumut la bancă şi a cheltuit toată bursa primită la doctorat pentru a-i duce doi ani la rând în excursii pe copiii săraci din localiate.


Unul dintre corpurile militare de elită în istoria umanităţii a dominat câmpurile de luptă ale Orientului acum mai bine de 2000 ani. Este vorba despre ”Nemuritorii” persani, una dintre cele mai de temut forţe militare din lumea antică.


O femeie de 50 de ani din Botoşani a blocat traficul pe un drum naţional. Botoşăneanca s-a aruncat efectiv pe carosabil şi se rostogolea pe mijlocul şoselei. Era să fie ucisă în repetate rânduri de şoferii care o vedeau în ultima clipă şi evitau impactul.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2019 Pandora Impex SRL.