Ultimele 100 ştiri din Botoşani - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Unul dintre cei mai faimoşi haiduci din legendele lumii este, fără îndoială, Robin Hood. Cunoscut pentru faptul că lua de la bogaţi şi dădea la săraci, acest personaj celebru, mai degrabă al literaturii decât al istoriei, ar avea corespondent în realitatea Evului Mediu spun o serie de specialiştii.


O familie nevoiaşă din judeţul Botoşani a rămas fără acoperiş deasupra capului. Casa le-a ars complet iar mama aşteaptă încă un copil.


Un botoşănean de 70 de ani a murit cu zile pe un pat de spital după ce a fost plimbat între spitale, 16 ore, pe o distanţă de 160 de kilometri. Autorităţile explică traseul ireal al bărbatului bolnav de cancer şi dezvăluie modul cum a fost pasat între spitale şi secţii.


Aproape 40 de muncitori din Sri Lanka trăiesc de o lună un adevărat coşmar În România. Au fost concediaţi de la o firmă din Botoşani, apoi carantinaţi şi în final lăsaţi la Aeroportul Otopeni. În situaţia asiaticilor s-a implicat şi ministrul Muncii, dar povestea lor rămâne ambiguă şi cu multe contradicţii amplificate chiar de către autorităţi.


O fabrică din Botoşani a fost închisă din cauza COVID-19. Cei peste 300 de angajaţi au fost trimişi toţi în izolare după ce 10 muncitori au fost depistaţi pozitiv la noul coronavirus. Este a doua mare unitate de producţie închisă de COVID-19 la Botoşani.


Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea teste negativ al femeii.


Vrând să scape de o mâncărime, un bărbat din Suceava  a ajuns la Urgenţe cu un borcan în fund. Potrivit unei publicaţii locale, pe aceeaşi dată anul trecut, bărbatul ajungea tot la Urgenţe dintr-un motiv asemănător: un pahar din sticlă.


O uzină celebră din Moldova comunistă a reuşit să supravieţuiască şi să facă faţă cu brio privatizării şi capitalismului. Mecanex, o fabrică fondată în anii '70 la Botoşani şi care acum e unica producătoare de pompe industriale din România, exportă în Europa de Vest, dar şi în ţări arabe.


Regele unui regat din Asia Mică a fost cel mai bogat monarh din antichitate şi unul dintre cei mai avuţi din antichitate. Bogăţia sa era atât de mare încât a ajuns proverbială până astăzi. Regatul său era totodată un mare centru cultural al antichităţii clasice.


Spitalul Judeţean din Botoşani a fost unul dintre cele mai puternice focare COVID-19 din nordul Moldovei. La infectările masive în rândul personalului medical ar fi contribuit şi medicii şi asistenţii care nu au luat în seamă noul virus sau au ascuns că sunt bolnavi. Cel puţin, asta dă de înţeles directorul spitalului, medicul Radu Malancea.


Un bătrân de 92 de ani din judeţul Botoşani a reuşit să supravieţuiască infectării cu noul coronavirus. Acesta a trecut cu bine prin perioada de boală şi a fost declarat vindecat. Tot în judeţul Botoşani, o femeie de 87 de ani s-a vindecat.


Un primar dintr-o comună din judeţul Botoşani hrăneşte de aproape o lună zece copii din Africa. Lucian Borfotină dă lunar unei organizaţii ONU suma necesară pentru masa zilnică a copiilor africani din zonele de conflict sau grav afectate de secetă şi sărăcie.


O botoşăneancă de 23 de ani bolnavă de COVID-19 a născut la Maternitatea Botoşani. Este prima mamă, din judeţ, infectată cu noul coronavirus care dă naştere unui copil. Femeia va ajunge la Secţia de Boli Infecţioase.


Un ţăran din Botoşani, pasionat de păsări africane, şi-a făcut una dintre cele mai impresionante ferme de struţi din România. Creşte 20 de exemplare în satul Cerchejeni, în nordul extrem al României. Struţii s-au adaptat iar ouăle lor au devenit o adevărată senzaţie în satele din zonă.


Multă vreme Richard al III-lea a fost considerat unul dintre cei mai sângeroşi tirani ai istoriei. Regele englez era acuzat de multe atrocităţi, printre altele şi de uciderea nepoţilor şi a soţiei sale. Cercetările istorice mai recente arată că de fapt Richard al III-lea a fost o victimă a defăimării „mediatice“ a vremii, la care a participat şi scriitorul William Shakespeare.


Josef Mengele, numit şi ”Îngerul Morţii”, a fost considerat drept unul dintre cei mai atroce criminali din lagărele de exterminare naziste. Medic şef al SS la Auschwitz, acesta hotăra cine trăieşte şi cine moare odată ajuns în lagăr, dar mai ales a făcut experimente cumplite pe prizonieri, inclusiv copii.


Pacienţi din Botoşani, suspecţi de infecţie cu coronavirus, au fost lăsaţi să stea chiar şi 16 ore în triajul de la Urgenţe fiindcă nu mai era loc la „Mavromati“, spitalul COVID-19 al judeţului. Deşi există două spitale suport, unităţile sanitare nu sunt nici acum pregătite.


În judeţul Botoşani 39 de persoane au decedat din cauza COVID-19. Printre aceştia şi câteva persoane tinere de 27 şi respectiv 39 de ani. Aveau însă alte afecţiuni grave. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două decese la Botoşani.


Cel mai mare imperiu al antichităţii a fost fără îndoială Imperiul Roman. Acesta şi-a lăsat amprenta până astăzi mai ales asupra Europei, dar cu influenţe şi în Asia şi Africa. Acest uriaş imperiu a fost creaţia romanilor, un mix etnic şi rasial stabilit pe cele şapte coline din zona Tibrului.


O copilă de trei ani a ajuns în comă după ce a băut o substanţă pentru combaterea puricilor. Fetiţa este dintr-un sat din judeţul Botoşani şi a fost dusă de urgenţă la spital.


Simona Şuhan, o poliţiştă de frontieră din judeţul Botoşani, se dedică de 14 ani ajutorării familiilor sărace. A pus pe picioare câteva campanii umanitare de mare amploare, fiind premiată recent de ministrul de Interne Marcel Vela.


Unul dintre cei mai odioşi şi, totodată, notorii criminali în serie a fost Jack Spintecătorul. Nici până astăzi nu este cunoscută cu exactitate identitatea celui care a semănat teroare în Londra sfârşitului de secol XIX. A existat mereu, însă, un cerc de suspecţi, îmbogăţit şi de cercetările ulterioare.


Pentru bătrânii din satele sărace ale Botoşaniului, criza provocată de pandemia de COVID-19 este covârşitoare. Nu se pot deplasa, nu mai au medicamente, bolile cronice se agravează, iar medicii sunt o raritate. Singura lor speranţă rămân asistenţii medicali comunitari, oameni dedicaţi care cheltuiesc chiar din propriile buzunare pentru a-i ajuta.


În judeţul Botoşani aproape 400 de oameni se află în carantină. La aceştia se adaugă încă peste 300 de botoşăneni aflaţi în izolare la domiciliu. Vestea bună la Botoşani este că aproape jumătate din cei infectaţi s-au vindecat.


Un adevărat scandal s-a iscat la Botoşani după ce mai multe cadre medicale au cântat alături de pacienţi, toţi infectaţi cu noul coronavirus, un imn al COVID într-un salon de la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Toţi cei implicaţi fac obiectul unui dosar penal şi al unei anchete a spitalului. Mulţi botoşăneni le iau însă apărarea.


În anul 1949, comuniştii au început colectivizarea în România. Ţăranii au fost lăsaţi fără pământ şi puşi să lucreze pentru statul comunist. Pentru a renunţa la pământ, au fost păcăliţi, ameninţaţi, bătuţi sau băgaţi în puşcărie. Paradoxal, cei mai gospodari ţărani erau consideraţi „duşmanii poporului“.


Mai multe cadre medicale, dar şi pacienţi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani au intrat în atenţia Poliţiei după ce au cântat prin saloane un imn al COVID. În versurile cântecului sunt ironizate condiţiile din spital. Printre „petrecăreţi“, s-au aflat şi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.


Vechii oameni au supravieţuit erei glaciare şi, pentru a face rost de nutrienţii necesari şi de materii prime, s-au specializat în vânarea ierbivorelor uriaşe. Deşi înarmaţi cu arme primitive, primii oameni au reuşit să doboare adevărate bestii.


Unul dintre cei mai cruzi voievozi din istoria românilor a fost Mircea Ciobanul. Fost vânzător de oi ajuns domnitor al Ţării Româneşti, Mircea Ciobanul i-a ucis pe toţi cei care i-au stat în cale. Se spune că pe mulţi i-a torturat ca să-i lase fără averi.


Scandal la o companie de confecţii din judeţul Botoşani, după ce toţi cei 42 de angajaţi aduşi din Sri Lanka au fost concediaţi. Patronul a decis închiderea fabricii de la Botoşani după ce unul dintre angajaţi a fost depistat pozitiv la COVID-19. După un scandal aplanat de poliţie şi o firmă de pază, toţi cetăţenii din Sri Lanka au ajuns în carantină.


COVID-19 face ravagii în singurul centru de dializă din judeţul Botoşani. În total 20 de persoane, personal medical şi pacienţi au fost descoperiţi pozitiv la noul coronavirus. Toţi au fost duşi cu ambulanţa la spital.


Pandemia de COVID-19 provoacă drame printre pacienţii care trebuie să se trateze de cancer. În judeţul Botoşani, bolnavii sunt nevoiţi să meargă pe cont propriu 120 de kilometri, până în judeţul vecin, pentru a beneficia de tratament .


Şeful ISU Botoşani a fost depistat pozitiv la coronavirus. Cristian Amarandei a fost deja spitalizat. La pompierii botoşăneni au mai fost raportate şi confirmate încă şapte cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.


Doi botoşăneni au murit în condiţii suspecte în judeţul Sibiu. Aceştia lucrau la un canton şi au fost găsiţi fără suflare în pădure. Lângă ei se aflau sticle cu spirt. Una dintre ipoteze este că cei doi s-ar fi otrăvit.


Armele de foc domină câmpurile de luptă de secole şi au reprezentat una dintre cele mai revoluţionare invenţii în domeniul militar. Deşi par mai degrabă un apanaj al lumii moderne, originea armelor de foc se pierde în negura istoriei. Primele arme de foc utilizate pe câmpul de luptă au o vechime de aproape 1.000 de ani vechime.


Peste 235 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19 la spitalele din oraşele Botoşani şi Dorohoi, iar originea îmbolnăvirilor este, cu o probabilitate extrem de ridicată, o tânără de 27 de ani care a fost plimbată prin ambele unităţi medicale.


O producătoare din Botoşani a reuşit, după ani de încercări, să facă propriile reţete de paste de casă. Botoşăneanca spune că a reuşit să facă paste ca în Italia şi pe deasupra sută la sută naturale. Pasiunea a fost transformată în afacere şi a investit peste 100.000 de euro într-o linie de producţie ultra-modernă.


Un bărbat care s-a predat singur Poliţiei, mărturisind că şi-a omorât soţia, a fost scăpat ca prin minune de medicii legişti.  După ce a petrecut o perioadă în arest convins că este un criminal, bărbatul a fost eliberat.


În 1066, istoria Angliei s-a schimbat definitiv. Normanzii lui William Cuceritorul îl învingeau la Hastings pe Harold, ultimul rege saxon al insulei. Evenimentul a fost crucial pentru istoria vestului medieval, mai ales prin zămislirea unei noi puteri europene.


Ministrul Sănătăţii a vorbit joi despre măsurile de relaxare după 15 mai cu ocazia unei vizite fulger la Botoşani. Nelu Tătaru a precizat că totul depinde în acest caz de modul în care vor decide românii să petreacă în acest weekend cu ocazia zilei de 1 mai.


Directorul DSP din Botoşani a fost schimbat din funcţie. În locul acestuia a fost pus la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică un medic de la Unitatea de Primiri a Urgenţelor.


Tătarii au fost un adevărat coşmar al Europei estice şi centrale în secolul al XIII-lea şi a continuat până în secolul al XVIII-lea să fie o putere politică deloc de neglijat în nordul Mării Negre. Originile acestora sunt încă un subiect controversat dezbătut de specialişti.


Trei pompieri botoşăneni s-au infectat cu noul coronavirus. Unul dintre aceştia prezenta semne ale bolii COVID-19 încă de dinaintea sărbătorilor pascale. Toţi sunt angajaţi ai ISU Botoşani.


O armată uriaşă a generalului macedonean Zopyrion, unul dintre oamenii lui Alexandru Macedon, a fost distrusă şi măcelărită acum mai bine de 2000 de ani de triburile geţilor. Se spune că în jur de 30.000 de soldaţi macedoneni au pierit, omorâţi de războinicii nord-dunăreni.


Mariana Andrioaie, primul medic ucis de COVID-19 în judeţul Botoşani, era pensionară şi lucra part-time pentru Spitalul Judeţean. Deşi putea rămâne acasă, ea s-a oferit să-şi ajute colegii cu gărzile şi cu munca pe secţii. Andrioaie era şi consilier judeţean.


Un număr însemnat de elevi din zonele sărace, în special din mediul rural, vor fi privaţi de educaţie după noile reglementări privind învăţământul online. Mii de copii din judeţul Botoşani nu au calculatoare, telefoane sau tablete pentru a putea participa la ore, unii dintre ei, nici măcar curent electric acasă.


Petru I Romanov a fost unul dintre cei mai mari ţari ruşi, care a reformat societatea rusească medievală şi a transformat-o într-o super putere continentală. Pe lângă apetitul pentru cultura şi tehnologia vest-europeană, ţarul Petru I a rămas în istorie cu o serie de excentricităţi sau aspecte mai controversate privind personalitatea sa.


Directorul Spitalului Judeţean din Botoşani, Livia Mihalache, a fost schimbat din funcţie. Ordinul a venit de la Ministrul Sănătăţii. În locul acesteia a fost numit un alt medic botoşănean, ortopedul Radu Malancea.


Doi asistenţi medicali din judeţul Botoşani, soţ şi soţie, diagnosticaţi cu COVID-19 au intrat în greva foamei. Aceştia refuză să mai mănânce acuzând o internare abuzivă la Secţia de Infecţioase deşi erau asimptomatici.


În anul 1054, creştinătatea vestică se despărţea, instituţional, de cea estică pentru totdeauna. Evenimentul a rămas în istorie sub numele de Marea Schismă şi a fost doar deznodământul unui proces îndelungat de separare în sânul creştinătăţii europene. La bază au stat deopotrivă interese economice şi politice, orgolii, dar şi diferenţe dogmatice.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2020 Pandora Impex SRL.