Ultimele 100 ştiri din Botoşani - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
În judeţul Botoşani a fost atins un nou record de infectări. Sunt 142 de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Secţiile COVID sunt pline iar cei ajung la spital au forme din ce în ce mai grave spun autorităţile sanitare.


Acţiune de amploare împotriva contrabandiştilor de ţigări din judeţul Botoşani. Poliţiştii de la Crimă Organizată şi cei de la Frontieră au confiscat peste 120.000 de euro după 32 de percheziţii. Au fost duse la audieri 25 de persoane bănuite de implicare în contrabandă.


Un bărbat de 40 de ani din comuna botoşăneană Roma a suferit un grav accident de circulaţie după o urmărire ca în filme cu Poliţia. Bărbatul se află într-o localitate carantinată şi a încercat să fugă cu autoturismul. Cu maşinile poliţiei, pe urme, s-a răstrunat într-o curbă.


Haiducul Coroi este şi acum un personaj de legendă foarte apreciat în satele Botoşaniului. Oamenii păstrează în folclorul local o serie de aventuri spectaculoase ale banditului Coroi, unde-şi dovedea curajul şi mai ales inteligenţa deosebită.


Două greşeli monumentale făcute de Stalin, liderul Uniunii Sovietice, chiar în anii de început ai celui de-Al Doilea Război Mondial, erau cât pe ce să pecetluiască soarta Rusiei, dar şi să complice radical deznodământul conflagraţiei.


Într-o comună din judeţul Botoşani s-au aruncat peste 186.000 de lei pe două wc-uri, la şcoala din localitate, complet nefuncţionale. În plus, de ceva timp, toaletele sunt pe cale să se dărâme. Nici măcar nu ar fi primit autorizaţie, fiind amenajate tot în fundul curţii, fără apă.


În momentul de faţă 11 localităţi din judeţul Botoşani se află în scenariul roşu, inclusiv municipiul reşedinţă de judeţ. În plus două sate sunt carantinate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit şi o serie de restricţii.


În ultimele 48 de ore, la nivelul judeţului Botoşani, au murit cinci persoane din cauza COVID-19. Toate sunt femei şi sufereau şi de alte afecţiuni. Numărul de cazuri creşte la Botoşani de la o zi la alta.


O veche platformă industrială pe care a funcţionat cea mai mare fabrică de zahăr din România comunistă renaşte este adusă la viaţă în judeţul Botoşani. Pe locul fostei fabrici, în localitatea Bucecea este amenajat un uriaş parc industrial care, speră localnicii, îi va scăpa de sărăcie.


Angajaţii centrului de vaccinare din Botoşani care s-au filmat dansând şi făcând glume pe manele rămân fără contracte. Mai precis, Primăria Botoşani va renunţa la contractele de prestări servicii cu aceştia şi spune că va căuta alţii care să-i înlocuiască.


Tot mai mulţi copii din mediul rural, în judeţul Botoşani, renunţă la şcoală din cauza sărăciei. Nu au bani de rechizite şi de navetă. În plus sunt puşi la muncă în gospodărie, în familiile prea numeroase. Motivele pentru care fetele abandonează şcoala în mod preponderent sunt şocante.


Scene incredibile au fost surprinse într-un centru de vaccinare din municipiul Botoşani. O parte a asistenţilor care-l deservau au organizat o distracţie cu manele şi momente comice. S-au filmat şi au publicat clipul pe o cunoscută reţea socială.


Un bandit interbelic, Gheorghe Coroi, este considerat un adevărat erou şi o mândrie locală de sătenii dintr-o comună botoşăneană. Mai mult decât atât, autorităţile locale i-au dedicat un monument comemorativ şi o troiţă în zona unde se ascundea de jandarmi.


Poliţia de Frontieră din Botoşani a pus pe fugă, cu focuri de armă, un grup de contrabandişti. Aceştia au trecut, ilegal, din Ucraina peste 6000 de pachete de ţigări. Contrabandiştii au reuşit să scape dincolo de graniţă.


Atacul de noapte din 1462, condus de Vlad Ţepeş contra armatelor otomane, este considerat o importantă victorie valahă împotriva sultanului. În realitate atacul nu şi-a atins obiectivul principal, iar războiul a fost pierdut în cele din urmă de domnul muntean.


O familie cu un copil care prezenta febră şi convulsii dar şi cu un test pozitiv la SARS-COV 2 a fost nevoită să aştepte o noapte întreagă într-un container metalic, fiindcă nimeni nu ar fi vrut să-i preia. Abia dimineaţă au ajuns la Secţia de Infecţioase.


Un bărbat de 52 de ani se află în stare gravă după ce a căzut în puţul liftului. Acesta a încercat să iasă din ascensorul blocat şi a căzut în gol. Trei echipaje de pompieri au fost mobilizate pentru a-l scoate la suprafaţă.


Răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan din Transilvania anului 1784 a fost una dintre ultimele mari revolte ţărăneşti din Europa. Cu o amploare fără precedent, soldată cu numeroase cruzimi de ambele părţi, răscoala îşi are rădăcinile în traiul mizer şi în nedreptăţile îndurate de ţăranii iobagi.


În judeţele cu cea mai săracă populaţie rurală din Moldova, familiile paupere şi cu mulţi copii primesc o şansă la servicii medicale de care înainte nici măcar nu auziseră. Totul prin intermediul unui proiect comun cu Republica Moldova, unicat în regiune.


O copilă de 10 ani din comuna botoşăneană Copălău a ajuns cu ambulanţa la spital după un grav accident cu bicicleta. Fata se află internată pe secţia de ortopedie a Secţiei de Pediatrie.


O femeie în vârstă de 79 de ani, internată la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani, având fractură la picior, a sunat la 112 pentru că era ignorată de cadrele medicale şi dorea să meargă la toaletă. Reprezentanţii de la dispeceratul serviciului de urgenţă au luat legătură apoi cu cadrele medicale, iar pacienta a primit ajutor.


Zeci de botoşăneni au ajuns să se considere bătaia de joc de autorităţilor. Este vorba despre cei care locuiesc pe strada Codrului, nu departe de centrul municipiului Botoşani. Au rămas fără apă peste două săptămâni iar strada arată ca după război.


Baronul Samuel von Brukenthal a fost una dintre cele mai importante personalităţi iluministe ale Transilvaniei. Moştenirea sa culturală pentru acest teritoriu este deosebită. Brukenthal era şi un cunoscut mason, iar succesul său s-a datorat şi relaţiei pe care a avut-o cu una dintre cele mai importante femei ale Europei.


Un tânăr de 22 de ani din comuna botoşăneană Ştiubieni a fost arestat pentru 30 de zile, pentru tentativă de omor. Acesta şi-a înjunghiat un consătean, în zona inimii, după o ceartă la crâşmă.


Zeci de copii din comuna botoşăneană Ungureni au ajuns şi în acest an şcolar să înveţe în condiţii de Ev Mediu. Grădiniţele din satele Sapoveni şi Vicoleni au tavane din placaj, iar acolo unde învaţă preşcolarii riscă să se prăbuşească.


La Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a apărut un adevărat focar de infecţie în rândul personalului. Nu mai puţin de şase asistenţi şi infirmieri de pe o secţie s-au infectat. Pe aceeaşi secţie s-au infectat şi trei pacienţi.


O bombă de aruncător de calibrul de 82 milimetri a fost descoperită pe marginea drumului judeţean care tranzitează localitatea Rediu din comuna Răuseni, a anunţat, luni, ISU Botoşani.


În vara anului 1942, în localitatea Lidice din Cehia s-a petrecut unul dintre cele mai scandaloase masacre făcute de nazişti asupra civililor nevinovaţi. Peste 300 de oameni, printre care şi 80 de copii au fost omorâţi cu bestialitate.


Un bărbat de 35 de ani a murit după un accident cumplit. Acesta s-a răstrunat cu tractorul şi a fost prins între utilaj şi un accesoriu pentru balotat.


Într-o comună din judeţul Botoşani a avut loc un accident de circulaţie în care au fost implicate trei maşini. În urma carambolului, doi adolescenţi de 18 ani şi 16 ani au fost răniţi şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.


Un bărbat de 48 de ani din comuna botoşăneană Santa Mare a fost trimis în judecată după ce şi-a omorât în chinuri concubina. Femeia era nevăzătoare şi a fost bătută cumplit după o criză de gelozie.


Elevii din 17 comune botoşănene se pot lăuda că învaţă la standarde europene, în condiţii mai bune decât la multe unităţi de la oraş. Şcolile funcţionează în clădiri modernizate, cu circuite sanitare şi toate utilităţile, şi sunt dotate cu echipamente hi-tech. În plus, şcolarii au transport până la poarta casei.


Un bărbat de 49 de ani, vaccinat cu ambele doze, a murit ca urmare a infecţiei cu SARS-COV 2 weekend-ul trecut. Autorităţile sanitare spun că bărbatul a stat prea mult acasă şi nu a luat tratament.


În judeţul Botoşani s-au înmulţit cazurile de COVID-19. Autorităţile sanitare spun că majoritatea cazurilor sunt medii şi grave, existând decese şi în rândul persoanelor tinere.


Sute de locuitori ai municipiului Botoşani sunt nevoiţi să trăiască în condiţii de neimaginat, deşi plătesc taxe de orăşean. Locuiesc pe străzi neasfaltate, aproape inaccesibile, unele fără gaz şi canalizare, la case cu toaleta în fundul curţii.


Poliţiştii şi DGASPC Botoşani au deschis o anchetă în cazul sinuciderii copilei de 14 ani de la Coţuşca. Pînă în prezent ipoteza unui joc sinucigaş nu este confirmată, dar au fost ridicate pentru anchetă toate dispozitivele conectate la internet ale tinerei.


O copilă de 14 ani din Coţuşca, judeţul Botoşani, s-a spânzurat într-un grajd din curtea casei. Autorităţile locale mărturisesc că aceasta juca un joc periculos pe internet. Părinţii adolescentei erau plecaţi în străinătate.


La Botoşani, judeţul renumit pentru performanţele deosebite ale elevilor la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale, vor fi constituite în premieră, pentru olimpici şi copiii cu potenţial extraordinar, două clase hi-tech


Unul dintre cele mai spectaculoase şi misterioase situri arheologice din Europa se află în insulele Orkney, o zonă îndepărtată şi izolată a Europei. Aici au fost descoperite structuri vechi de mii de ani care sunt însă comparabile cu piramidele egiptene


Sarmalele sunt unul dintre cele mai delicioase preparate culinare revendicate de mai multe bucătării din zona balcanică şi orientală. Nu sunt nici pe departe româneşti, dar nici turceşti, însă au o mulţime de varietăţi absolut gustoase.


Un bătrân de 81 de ani a căzut ca secerat, sâmbătă după-amiază, în timp ce se afla la o masă în zona food-court din Uvertura Mall, Botoşani.


Un botoşănean beat şi cu permisul suspendat a fost la un pas să producă o tragedie în oraşul Bucecea. Acesta avea o alcoolemie spectaculoasă şi a lovit cu un tractor o maşină.


Oraşul roman Baia a fost o adevărată capodoperă a lumii antice. O staţiune balneară, dar şi o doua Gomoră a lumii, un loc al perversiunilor şi al celor mai murdare afaceri ale Imperiului Roman. Oraşul Baia mai poate fi admirat astăzi doar prin fereastra îngustă a unei bărci.


Daniel Bejenariu, un medic veterinar din Botoşani, a devenit un înger păzitor pentru animalele abandonate, abuzate sau accidentate. Benevol, acesta şi-a transformat casa şi curtea într-un uriaş adăpost unde tratează animale domestice şi sălbatice salvate de la moarte.


Un autoturism de colecţie, simbol al industriei automobilistice din România a fost restaurat de un botoşănean, cu rezultate incredibile. Maşina a fost dusă la RAR pentru verificări şi are aproape jumătate de secol.


În cinci comune din judeţul Botoşani, unde majoritatea localităţilor, mai ales cele rurale, nu au sistem centralizat de alimentare, a fost descoperită apă contaminată în fântânile publice. În lipsa altor surse de apă, sătenii folosesc în continuare fântânile din comună, chiar cu riscul de a se îmbolnăvi.


O gospodădire din judeţul Botoşani a ars ca o torţă după ce a fost incendiată intenţionat. Pompierii au luptat peste 5 ore cu flăcările încercând să protejeze şi construcţiile vecine.


Armata lui Ştefan cel Mare era una dintre cele mai eficiente oştiri din estul Europei. În ciuda stereotipurilor şi mitologiei impuse de propaganda comunistă, oastea voievodului moldovean nu era formată din ţărani luaţi direct de la coarnele plugului şi nici din gloate pedestre.


Spitalul Judeţean ”Mavromati„ a suferit inundaţii masive după ce o conductă de apă a cedat. Au fost inundate mai multe saloane iar apa s-a infiltrat de la etajul al patrulea până la cel dintâi. Avaria a fost remediată dar acum se evaluează pagubele.


Un accident grav de circulaţie a avut loc la o intersecţie de drumuri judeţene din Botoşani. Un autoturism a fost izbit în plin şi aruncat pe cupolă. Şoferul a ajuns la spital. Zona este cunoscută ca o ”intersecţie a morţii”, fiind înregistrate mai multe accidente mortale.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2021 Pandora Impex SRL.