Ultimele 100 ştiri economice - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
00:15 Ediţia 25 iunie 2025 epaper (Ziarul Financiar)


„Eu am ştiut doar că vreau să am o fabrică, să produc ceva, să aduc valoare în viaţa oamenilor. Am citit, m-am informat. (...) Dar nu se potriveşte realitatea cu o foaie pe care o faci înainte“, a spus Ilie Pană, fondator al Laboratorului de Şosete, prezent ca invitat în cadrul primei ediţii a emisiunii ZF Business Plan, realizată în parteneriat cu BCR.


Programul de guvernare anunţat de noul executiv condus de Ilie Bolojan include o serie de măsuri în zona muncii, familiei şi solidarităţii sociale care sunt formulate superficial, fără a prezenta şi o analiză pe larg a realităţilor pieţei muncii care au dus la aceste propuneri. Lista este o colecţie de intenţii disparate, reluate din idei vechi enunţate de guvernele anterioare, fără o analiză de impact, fără justificare bugetară şi, mai ales, fără un context de implementare.


Poluarea din Bucureşti devine o problemă tot mai apăsătoare pentru locuitori, mai ales că începem să plătim tot mai mult preţul lipsei interesului faţă de mediu. Bucureştiul are o medie de 0,88 arbori pentru fiecare locuitor, faţă de recomandarea Uniunii Europene de trei arbori pe cap de locuitor, arată raportul „Starea mediului în Bucureşti“ lansat de Fundaţia Comunitară Bucureşti.


Ce propune noul guvern în energie, fiscalitate, transporturi, digitalizarea administraţiei sau agricultură. Citiţi analiza programului de guvernare realizată de jurnaliştii ZF.


„Eu am ştiut doar că vreau să am o fabrică, să produc ceva, să aduc valoare în viaţa oamenilor. Am citit, m-am informat. (...) Dar nu se potriveşte realitatea cu o foaie pe care o faci înainte“, a spus Ilie Pană, fondator al Laboratorului de Şosete, prezent ca invitat în cadrul primei ediţii a emisiunii ZF Business Plan, realizată în parteneriat cu BCR.


Unul dintre cei mai mari jucători din piaţa de optică de la nivel mondial, gigantul EssilorLuxottica, afirmă că intrarea directă în retailul din România - prin achiziţia ma­gazinelor OPTIBlu şi Optiplaza de la fondul de investiţii Innova Capital şi de la o serie de acţionari minoritari - reprezintă „un pas important, care-i permite grupului să îşi dezvolte prezenţa în acest segment“.


Saltul făcut de prosumatori este una dintre cele mai remarcabile schimbări din domeniul energiei, iar dincolo de cifrele legate de numărul lor sau de capacitatea lor instalată, indicatorul care vorbeşte cel mai bine despre amploarea fenomenului este chiar producţia de energie realizată de această comunitate.


Florin Ianul, fondatorul com­pa­niei Modular Plus, s-a născut la Bistriţa-Năsăud, dar a prins rădăcini la Sibiu, un­de a ajuns iniţial pentru un job, iar apoi a rămas ca antreprenor. Facultatea a ab­solvit-o la Suceava şi, după ce şi-a con­stru­it expe­rienţa în companii multi­na­ţionale, a pornit la drum pe cont propriu.


n Modernizarea sistemului de iri­gaţii – România cheltuieşte 1,5 mld. euro pentru reabilitarea infrastructurii princi­pale de irigaţii, prin care speră să îi creas­că randamentul la 75% din 2027 şi să a­jungă la 2,6 mil. ha irigabile, faţă de 1,5 mil. ha acum, dar nu ştie câtă apă se pierde pe traseu.


Implementarea prevederilor Progra­mu­lui Armata României 2040 şi a Planului multianual de înzestrare a Armatei României re­prezintă pri­mul punct de pe agenda Ministerului Apărării, însă nu se specifică ce mai exact


Continuarea reformei Romsilva şi implicit redu­cerea numărului de directori din regie de la 99 la 17, extinderea Sistemului Garanţie-Returnare, eficientizarea activităţii instituţiilor şi finalizarea proiectelor din PNRR şi analizarea bugetelor pentru a vedea ce programe de finanţare vor fi continuate – acestea sunt câteva din măsurile de pe agenda Dianei Buzoianu, noul ministrul al mediului.


Cu un singur debut pe segmentul de acţiuni al Bursei de Valori Bucureşti în 2025 şi o lichiditate care continuă să fie susţinută de titlurile de stat Fidelis, unii participanţi la piaţa locală de capital se întreabă în prezent ce poate mişca piaţa listărilor de la BVB. Răspunde în acest sens Andrei Botiş, CEO al Appraisal & Valuation (APP), companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dez­voltare imobiliară.


Theodora Popa-Liteanu a preluat oficial controlul companiei Transavia, devenind acţionar majoritar cu 78,2%, conform informaţiilor oferite de reprezentanţii companiei la solicitarea ZF. Businessul a fost fondat de tatăl său, Ioan Popa, iar acum este unul dintre cei mai mari jucători din industria de profil, cu o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de lei în 2024. Schimbarea a avut loc anul trecut.


Grupul Alpin, ce operează com­ple­xul hotelier cu acelaşi nume din Poiana Braşov, investeşte 20 de milioane de euro într-o nouă unitate de cazare, de această dată pe litoralul românesc, în staţiunea Olimp. Aici va fi deschis aşadar un hotel cotat la cinci stele şi operat sub un brand local nou – Rivaz. Conform datelor ZF, va fi primul hotel de cinci stele din această staţiune.


Investiţiile nu mai sunt de multă vreme un domeniu rezervat exclusiv celor cu resurse financiare considerabile. Tot mai mulţi tineri de 19–20 de ani pasionaţi de piaţa de capital reuşesc să economisească din veniturile modeste şi fac primii paşi spre bursă, fie la nivel local, fie în afara ţării.


Companiile din industria ameri­cană de apărare îşi curtează rivalii europeni, urmărind formarea de parteneriate mai strânse în încerca­rea de a se asigura că vor putea profita de cheltuielile militare din Europa, scrie Financial Times.


Măsurile propuse de noul guvern pentru eficientizarea administraţiei publice centrale şi locale au un accent clar pe reducerea costurilor şi restructurarea personalului. Deşi direcţia este una necesară şi aşteptată de ani de zile, modul în care aceste măsuri sunt formulate ridică mai multe semne de întrebare privind modul în care vor putea fi implementate şi impactul real pe care îl vor avea asupra funcţionalităţii statului.


Există şapte tipuri de plastic în întreaga lume, acestea având dimensiuni culoare, utilizare şi eliminare diferite, dar ce trebuie menţionat este faptul că toate tipurile de plastic pot fi reciclate. Însă, este foarte important ca materialele să fie curate şi necontaminate atunci când ajung la staţia de sortare şi mai apoi la reciclare.


^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news






Copyright 2025 Pandora Impex SRL.