Ultimele 100 ştiri economice - ziare.eclub.ro

Ştiri pe locaţii

Alba
Arad
Argeş
Bacău
Bihor
Bistriţa-Năsăud
Botoşani
Braşov
Brăila
Bucureşti
Buzău
Caraş-Severin
Cluj
Constanţa
Dâmboviţa
Dolj
Galaţi
Gorj
Hunedoara
Iaşi
Maramureş
Mehedinţi
Mureş
Neamţ
Olt
Prahova
Republica Moldova
Satu-Mare
Sibiu
Suceava
Timiş
Vâlcea
Vrancea

tricouri funny
Băncile de pe piaţa românească au acordat companiilor în luna decembrie 2022 credite noi în euro în volum record de peste 1,1 mld. euro (echivalentul a 5,5 mld. lei), nivel dublu faţă de creditele noi corporate în lei, de 2,8 mld. lei
Inflaţia a împins în sus PIB-ul şi, prin urmare, şi veniturile bugetare. Guvernul, pe urma prognozelor Comisiei Naţionale de Prognoză, crede că am avut, în 2022, o creştere economică de 4,9%, după una de 5,8% în 2021.


Companiile locale au la dispoziţie anul acesta fonduri europene în valoare de 1,5 mld. de euro din Fondul de Modernizare pentru proiecte de investiţii în energia regenerabilă, fie pentru a vinde energia produsă astfel, fie pentru optimizarea consumului propriu, afirmă Andrei Copil, management consultant, în cadrul companiei de avocatură şi consultanţă Noerr.
În ultimii trei ani plini de incertitudine şi provocări – pandemia de COVID-19, războiul din Ucraina, inflaţia şi creşterea preţului la energie – mediul de business românesc a reuşit să facă un salt de 10 ani în ceea ce priveşte digitalizarea care să îi ajute să îşi continue activităţile, a spus Cosmin Oţel, head of digital, Initiative.
Piaţa de brokeraj în asigurări a consemnat la finalul primelor nouă luni din 2022 un avans de 23% a veniturilor obţinute din activitatea de distribuţie a asigurărilor, până la peste 1,48 mld. lei, din care aproximativ 1,35 mld. lei au fost venituri din zona asigurărilor generale, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).


Medisprof Cancer Center, o companie fondată de medicul Carolina Udrea, ce deţine un spital în Cluj-Napoca, unde oferă servicii pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice, va începe anul viitor construcţia celui de-al doilea spital oncologic.
Siminel Andrei, unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din România, a investit 10 milioane de euro în două fabrici de pâine şi pro­duse de patiserie la Craiova şi la Brăila.


Ministerul Apărării Naţionale are la conducere un ministru, un şef al Statului Major al Apărării, doi secretari de stat şi un secretar general. Ministrul Angel Tîlvăr este la bază profesor de limba engleză, cu activitate didactică în perioada 1985-2004. Senator PSD de Vrancea, Tîlvăr a fost ministru delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni.


Dezvoltatorul belgian de spaţii logistice WDP va construi un centru logistic pe o suprafaţă de 6.200 de metri pătraţi în comuna Almăj din judeţul Dolj, cu o investiţie de 4,5 milioane de euro.


Clinica Ofta Total din Sibiu, pornită în urmă cu trei decenii de medicul Adriana Stănilă, a primit autorizaţie pentru transplantul de cornee, o operaţie care se practică în relativ puţine centre în România, în special în oraşele mari.
Samy Numan, managing director al Nimet, unul dintre cei mai mari producători de ţevi de oţel, spune că bugetul de investiţii al companiei în acest an este de circa 18 milioane euro, care vizează creşterea capacităţii de producţie.


Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, controlată de Valer Blidar, a finalizat anul trecut cu afaceri de 233 de milioane de lei iar pentru acest an estimează dublarea acestei cifrei în condiţiile în care fabrica va funcţiona la capacitate maximă.
^ Sus ^

română

Pagina principală
Ultimele ştiri
Ultimele ştiri economice
Ultimele ştiri culturale
Ultimele ştiri sportive
Ultimele ştiri externe
Ultimele ştiri IT & C
Ultimele postări pe bloguri

english

Home page
Last news
Last politics news
Last economic news
Last science & technology news
Last health news
Last sports news


Copyright 2023 Pandora Impex SRL.